Hlad pri chudnutí 15 kg
Ahojte mate niekto podobny problem? Snazim sa schudnut 15kg a dodrziavat kaloricke tabulky. Mam vyratanych 1600 kcal , 120g bielkovin a okolo 55g tukov z vela zdrojov a kalkulaciek. Obcas aj 1700. To dodrziavam, ale aj tak mam cely den neskutocny hlad az taky ze pocujem svoje brucho, vkuse mi skvrka v bruchu alebo ako to mam nazvat, takze to nie je psychologicky hlad...Mozem vobec v takomto stave schudnut? Ci to chudnutie bude pre mna len trapenie a hladovanie? Po tyzdni to vzdy vzdam lebo to takto nejde....
Koľko si bola zvyknutá príjímať? Skúšala si si niekedy nahádzať nejaký svoj bežný deň, kedy sa neobmedzuješ do tabuliek? Ak je to veľký rozdiel, môže byť, že musíš ísť na to pomalšie, znižovať to postupne a proste radšej chudnúť o niečo dlhšie, ale dostať sa tam pre teba udržateľnou cestou ako to po týždni vzdať..+ skús napísať/odfotiť z tabuliek nejaký deň, že čo vlastne ješ a koľko...
Súhlasím, nahod svoj bežný stravovací deň do kcal aby si zistila koľko prijmes. Lebo ak prijmes 2300kcal a zrazu 1600, je to šok a treba na to ísť postupne, najprv na 2000kcal, potom 1900 atď.. Aby si žalúdok zvykol postupne, lebo toto môže mať opačný efekt, že týždeň budeš držať deficit a po týždni zjes 2x toľko kcal.
Ja som zacala len s polkou jedla,teda nic si nevazim,snazim sa cvicit,a hned uz o 2kila som lahsia,ak to takto pojde dalej,tych 10kil dam dole raz dva.
Ale tak mne svaly,teda zaklad svalou zostali,takze ten tuk po porodoch,plus nocne,velmi pomahaju a kila idu dole.Ale musim s tym cvicenim riadne zabrat.
Ono skús dať foto jedálnička. Treba zrejme zvážiť zmenu čo zjesť aby to bolo viacej objemu napr ku hlavnému jedlu šalát, prakticky žiadne kalórie ale veľa na objem, raňajky ak ješ kašu pridať psylkium alebo chia zvýšiť objem ale nie množstvo kalórií. Pridať tekutiny.
To je úplne normálne, že si pri kalorickom deficitné hladná. 🙂
Má to tak aj byť.
Kus trpezlivosti a vytrvalosti. O dva tri týždne hlad prejde. Pi viac vody pomedzi jedlo, budeš sa cítiť viac najedene.
Ono záleží od toho, čo ješ. Prijmas napr dosť bielkovín a vlakniny ? Či je tvoj jedálniček len o samých tukoch a sacharidoch ?lebo ak ti chýbajú živiny, môže ich od teba tvoje telo vyžadovať a ty cítiš hlad. S 1600 kcal sa dá úplne bez problémov fungovať, ešte ti môže aj zvýšiť. Možno len potrebuješ zasadne zmeniť spôsob stravovania. Tak isto máš pohyb ? Môžeš si kalorické tabuľky napr spárovať s apkou moje zdravie na IPhone, kde sa ti počítajú kroky a tieto kroky sa ti potom v tabuľkách automaticky odpočítajú. Odpočíta sa ti napr 300 kcal. Takže aj pohyb treba zradiť, na začiatok apson chôdzu
Voda voda voda
A aky mas bezny den?mas sedavu pracu?ci si cely den na nohach.cvicis?ja mam 3 deti,nezastavim sa do vecera,denne bezne nachodim aj 15000 krokov,plus 3x do tyzdna cvicenie,prijmam 1500kcal,a hladna veru nie som.
Ak mas vsetko dobre nastavene nemas byt co hladna
Prerusovany post ma viacero foriem mozes si vybrat taka co ti vyhovuje
Sú produkty na chudnutie na prírodnej báze džús,káva atď.sama ich používam a sú efektívne,čo sa týka chudnutia.Chudne sa bez cvičenia.
Daj foto jedálnička, poradíme ti kde robíš chybu
Ono sa toto stáva ked sa človek snaží natesnať do tabuliek “klasicku slovensku stravu” čiže údeniny, polotovary, pečivo, veľa muky, tradičná kuchyňa a jediná zelenina za deň je plátok uhorky k ranným párkom “ Potom sú tie porcie naozaj maličké
Nauč sa na zeleninu, surovú v šaláte zalej len olivovým olejom a balsamkivym octom, dusenú na pare, pečenú, či narýchlo opecenu na woku. Ako prílohu ku každému jedlu, polka taniera nech je zelenina
Sprav si polievku, čistý vývar z masa a zeleniny (bez slížov) a ked ti takto škvŕka v bruchu daj si za misku polievky, zasyti ta to.
Alebo niečo malé bielkovinove, napríklad skyr, polej trochou cakankoveho sirupu a posyp škoricou ..
Všetko co jes - cestoviny, pecivo, múku sa snaž jesť celozrnne, zasyti ta to na dlhšie
Hlavne daj tomu čas, tvoje trávenie je prispôsobené tvojej aktuálnej strave, vzdy ked drasticky zmenis jedalnicek môže trvať týždeň- dva kým sa telo naučí tráviť nové jedla. To sa deje s tou zeleninou, naozaj sa z nej dá dobre najest len zozaciatku žalúdok nevie co s tým
@lujza123 ale ja pisem, ako sa stravujem, 120 g bielkovin, 55 g tukov, slovenska strava je opak toho co pisem a nikdy mi nechutila, nejem udeniny, ani cervene maso, a zeleniny samozrejme ze jem, nie som az taky buran
@sisa00000 produkty na chudnutie su najvacsie klamstvo
Autorka otázka co ješ bolo skor myslené ake konkrétne potraviny, jedlá za deň zješ. Lebo aj ked dodržíš dane kalorie aj makronutrienty tá sýtost rôznych jedál môže byt rôzna
Ja to poznam na sebe, napríklad z masa sa človek ovela viac naje ako z tofu aj ked tých bielkovín zje rovnako.
Ak do toho ešte aj cvičíš, športuješ tak vlčí hlad môže byt aj z toho, po každom tréningu /aktivite sa treba najest
Ono zas 1600 kcal je celkom dosť jedla podľa mňa. Ak ti to vylozene nestačí jedz pár týždňov 1700 kym si telo nezvykne, odsleduj si ako reaguješ na akú potravinu, co ta viac zasyti.
Potom znova zniz tie kcal na 1600 a uvidis
Ja som to mala rovnaké, keď som začínala. Najmä ten prvy mesiac dva, teraz je to už úplná pohoda a ani nedokážem zjesť viac. Za rok som schudla 20 kíl a kalorické tabuľky som písala asi len mesiac. Musíš len vydrzat, pripadne viac pi vodu, ta ti zaplní žalúdok.
...tak toto obdivujem... Ja by som to takto nedala, že podľa tabuliek a príjmu na kalórie fuuu 🫣🤓🥴. Jediné, čo mám na sebe odskúšané, je ryžová diéta, cvičenie, čaje, voda a podľa možností čo najviac spánku. Vtedy dávam kilá dole.
Ja keď som prešla na kalorické tabuľky tak by som prvý týždeň zjedla aj koňa taká som bola hladná. A teraz po mesiaci keď mám dolu 4 kilá už hlad.vobec necítim. Telo si zvyklo.
@lindous presne toto mi napadlo

Lebo tyzden je velmi kratka doba na to, aby sa ti stiahol "rozozraty" zaludok. Nemozes ocakavat, ze tvoje telo nebude reagovat hladom, ak fungujes na vyssom prijme dlhe roky a zrazu BUM 1600 kcal poctivo kazdy den.
Zaciatky su tazke, podla mna na zaciatku je velka vacsina ludi jednoducho hladna, inak som to nemala ani ja. Teraz uz dlhodobo fungujem na 1500-1600 kcal a som uplne v pohode 👍.
Jednoducho treba vytrvat, je to v podstate iba zvyk. Drzim palce!