Hladovka ako prostriedok na zmenu životného štýlu
Ľudkovia, má tu niekto ešte podobné zmýšlanie, ako ja? Je mnozstvo ludi chorych, umieraju mlady ludia, vedie sa konzumny nezdravy sposob zivota. Pred casom som zacal s hladovkou... takou na 36 hodin / raz do tyzdna a pozorujem velmi vyrazne zostihlenie v pase a celkovo ten ozdravny proces aj citim. Citim jej ucinok. Chcem to ale uz zvysit na 2 x to tyzdna. Nie dva dni v kuse, ale treb. STREDU a NEDELU. Pred casom sa mi zmensil zaludok, co pri mojej vyske 192 cm a vahe cca 97-99 kg... je neskutocne, že tak malo zjem a svalstvo ostava... doslova citim ako tuk sa topí a ide dole vdaka tomu ze malo jem a drzim tu hladovku. Musim povedat, ze na mna to extra zabera.
Este poviem, ze ta hladovka je na mnozstvo nevyliecitelnych chorob...
@anonym_9c88fc snazil som sa jej diplomaticky na to odpisat, kedze dnes mam tú hladovku a vobec ma to nerozhodilo. Co je dokaz toho, ze aj pocas hladovky clovek moze byt kludny a nie podrazdeny
@sulavikova je tu otvorena diskusia, kazdy ma pravo povedat, co chce. Niekto prida komentar, z ktoreho sa poucim, iny zase naberie inspiraciu, lebo to bude chciet vyskusat... no niekto prida komentar uplne mimo témy.
@arek00 takže v tvojom veku je to o čom?! Keby si chodil pravidelne do posilky, asi by bolo vidieť výsledky🥰👏
@januska12323 no, dovolim si tvrdit, že ano, hladovka je aj na nevyliecitelne chodoby, konkretne spomeniem jednu znich a to je rakovina.
Pozri si pána, je to velmi uznavany doktor menom Dr. Valúch. Ten pán mal sám rakovinu a dokazal ju vdaka tomu v Rusku poraziť. Ten pán má na slovensku nazvem to miesto, kde pobyt na cca. 1 tyzden stoji od 700€, co je velmi lacne... kde ludia pod jeho dozorom dodrzuju viacdnovu hladovku. Ma za sebou mnozstvo vyliecenych pacientov a dokonca pana doktora osobne ooznam. Bol som na jeho prednaske a velmi ma to inspirovalo... netvrdim, že je to liek na vsetky druhy rakoviny a vylieci kazdeho, ale ano, lieci a vylieci aj rakovinu.
@arek00 rakovina je odkedy nevyliečiteľná choroba?
@anonym_9c88fc snazil som sa jej diplomaticky na to odpisat, kedze dnes mam tú hladovku a vobec ma to nerozhodilo. Co je dokaz toho, ze aj pocas hladovky clovek moze byt kludny a nie podrazdeny
@arek00 mňa to čaká zajtra, mávam pôstne pondelky. Áno, je to veľmi prospešné na psychiku, keby viac ľudí sem tam hladovalo aj nálada v spoločnosti by bola kľudnejšia.
Neviem, čo sa tu po niektoré čudujete. Viacero ľudí porazilo choroby hladovkou. Medzi nimi aj tu už spomínaný RNDr. Jozef Valúch, ktorý sa vyliečil a vedie kurzy hladov. Ja som párkrát dala 36-40 hodín úplne v pohode. Ale chcem radšej 72 hodin raz za mesiac. Viac by som si netrúfa, lebo nechcem schudnúť. Robím to nie kvôli chudnutiu ale preto, že sa potom oveľa lepšie cítim. A chcem si poriešiť trochu zdravie
Nerozporujem, že hladovka môže byť pre človeka prínosná. Má svoje objektívne benefity. Ale zároveň si nemyslím, že je to pre každého vhodné.
Ja som xkrát zažila hladovku z rôznych dôvodov.. Aj tých menej zdravých (psychický stav, kedy som nedokázala jesť alebo nedostatok času), ale aj vedomá zdravá hladovka. Vždy to na mňa malo negatívne účinky - pálenie a bolesť žalúdka, ktoré pretrvávalo aj dni potom keď som sa už vrátila k jedeniu, nedostatok energie a rapídny niekedy až priam nebezpečný pokles nálady.
hladovku 24 hodín dodržujem pravidelne s prestávkami raz do týždňa už niekoľko rokov. počas dní keď necvičím. keď cvičím chýba mi jedlo, ale inokedy vydržím 24 v pohode. robím to kvôli zdravotným benefitom
Poznám jedného chlapa čo za celý deň len dá dáku somarinu na raňajky a obed a tým to končí, nechci vedieť čo si o tom aj o ňom myslím, takže aj hladovka je za mňa choré robiť takéto kraviny, ale keď ti to vyhovuje každý má právo nakladať zo svojim telom ako chce a názory druhých ti môžu byť ukradnuté
@goodidea pravda je, že som pochudol a uz niesom taky mohutny, ale zato stihly a dobre stavany, kedze niesom zavodneny a zatukovany. Mohutny chlap ked je obleceny a je vidiet ze chodi do fitka, tak ked sa ukaze nahy, je to sklamanie...vela tuku a vody. Ja ked sa vyzleciem, je to super. Ale sila je o 90% mensia, energia ostala...
Teraz cvicim pre zdravie a preto davam aj tu hladovku. Uz necvicim za ucelom byt velky, mohutny... to chcelo stale jest a vela. Teraz jem kvalitu a vyberam si co dam do ust... ziadna veda, dam si aj klobasu, rezeň, sladke... ale v malom mnozstve čo je obdivuhodne na moju postavu, kedze sa mi scvrkol zaludok.
@arek00 takže si vlastne stratil silu a potom prečo chváliš tu hladovku
Neviem, čo sa tu po niektoré čudujete. Viacero ľudí porazilo choroby hladovkou. Medzi nimi aj tu už spomínaný RNDr. Jozef Valúch, ktorý sa vyliečil a vedie kurzy hladov. Ja som párkrát dala 36-40 hodín úplne v pohode. Ale chcem radšej 72 hodin raz za mesiac. Viac by som si netrúfa, lebo nechcem schudnúť. Robím to nie kvôli chudnutiu ale preto, že sa potom oveľa lepšie cítim. A chcem si poriešiť trochu zdravie
@anonym_bdf9a3 ano ako píšeš ,ale nie pre kazdeho to je vhodne riešenie
Zaujímavé, že sa tu maže slušná komunikácia bez urážok a osočovania, ale agresívne a útočné komenty tu ostávajú, možno preto úroveň tohto fóra tak klesla, tu sa slušnosť nenosí, čím agresívnejší, arogantnejší... tým väčšia hviezda MK, veľmi smutné.
@arek00 takže si vlastne stratil silu a potom prečo chváliš tu hladovku
@minenkaa chvalim ju kvoli jej zdraviu prospesnym benefitom dnesnej doby, ako som uviedol v prvom prispevku, že je dnes vela chorych ludi a pomaha aj na podla lekarov tazkovyliecitelne choroby. U mna je daň za jedenie mensieho mnozstva jedla tá strata sily. Ako priklad uvediem benč nedávam 150kg, ale 80kg.... ale sila je relativny pojem... v pohode vo fitku cvicim so zavazim aj nadalej, dokonca moja redukcia vahy smerom dole, zlepsila moj vykon s vlastnou vahou. Dam v pohode 4 x 10 zhybov na hrazde a pod... cize som silnejsi ako 95% populacie. Moja priorita nie je uz nabranie svalovej hmoty...ale zdravie. Samozrejme by som chcel na jar viac svalovej hmoty a uvidim potom, či to bude mozne ked jedalnicek upravim a zachovam hladovku.
@anonym_bdf9a3 ano ako píšeš ,ale nie pre kazdeho to je vhodne riešenie
@minenkaa je to na kazdom....kazdy sme iny, niekomu prospeje...inemu uskodi. Ved sme ludia a nebudeme robit to, co nam skodi. Samozrejme ak ma clovek 50 rokov zly zivotny styl a da si hned hladovku na dva dni, lebo to tu cita ze to pomaha, tak pravdepodobne mu to uskodi lebo 50 rokov telo nicil a teraz sa mu tou nefunknostou a nereagovanim telo zato odvdacuje a je na tom.este horsie. Niekde som cital, a je to pravda...ze teraz mame telo v takom stave...co sme mu davali pred desiatimi rokmy. A ak teraz dame telu to co treba, prejavi sa to o 10 rokov a nie hned. Myslim vnutorne a nie externe...lebo clovek aj za 7 dni sa dokaze zmenit ked chudne, ale nevies co mas vnutri v tele, v akom je stave..
@arek00 takže v tvojom veku je to o čom?! Keby si chodil pravidelne do posilky, asi by bolo vidieť výsledky🥰👏
@sulavikova nechcem sa chvaliť, iba ti chcem najlepšie ukázať môj reálny výzor. Nie je to chvalenie, ani provokácia, je to fakt. Takže paní, opäť ste sa zmýlila... cvičím pravidelne celý môǰ život 🫶
Nerozporujem, že hladovka môže byť pre človeka prínosná. Má svoje objektívne benefity. Ale zároveň si nemyslím, že je to pre každého vhodné.
Ja som xkrát zažila hladovku z rôznych dôvodov.. Aj tých menej zdravých (psychický stav, kedy som nedokázala jesť alebo nedostatok času), ale aj vedomá zdravá hladovka. Vždy to na mňa malo negatívne účinky - pálenie a bolesť žalúdka, ktoré pretrvávalo aj dni potom keď som sa už vrátila k jedeniu, nedostatok energie a rapídny niekedy až priam nebezpečný pokles nálady.
@wolf_ ako píšeš, hladovka nieje pre každého a ľudia s refluxom, žalúdočným vredom.. by hladovky nemali praktizovať vôbec.
@sulavikova nechcem sa chvaliť, iba ti chcem najlepšie ukázať môj reálny výzor. Nie je to chvalenie, ani provokácia, je to fakt. Takže paní, opäť ste sa zmýlila... cvičím pravidelne celý môǰ život 🫶
@arek00 zila som ako ty teraz a mne napríklad prinieslo viac benefitov strava a menej športu
Ono netreba to takto pisat,ja vlastne viem že ako to myslis a citis sa dobre ,choroby keby boli tak liečiteľných hladovkou ,ako píšeš tak by to bolo vynikajúce ,len fungujebto na veľmi malo ľuďoch
Samozrejme ak ma niekto 30kg nadváhu tuku a schudne veľa problémov sa vyrieši ,to je jasne ale smrteľne choroby tým to je jedno
Moja stara mama zila zdravo ,jedla striedmo a drb rakovina, jej muz fajčil ,jedol s radosťou a drb až staroba ho skosila
Podla mňa najväčší problém je podviziva a malo pohybu a to nemyslím cvičenie a makať ako blázon
@arek00 rakovina je odkedy nevyliečiteľná choroba?
@anonym_d8fea4 su rozne druhy rakoviny, pravdu mame obaja, niektora sa da vyliecit a ina neda. Či je to tak, že 100% ludi co dostane raka sa vylieči? Alebo 100% ludi, čo raka dostane sa nevylieci? Nemam rad chytanie za slovicka, aby si clovek za kazdu cenu do niekoho rypol... bavime sa tu o jej benefitoch, ucinkoch na ludi. Ten co ju vyskusal ma za mna obrovske plus, lebo je to nekomfort...a ten co ju pravidelne dava, asi vie preco.
@arek00 zila som ako ty teraz a mne napríklad prinieslo viac benefitov strava a menej športu
Ono netreba to takto pisat,ja vlastne viem že ako to myslis a citis sa dobre ,choroby keby boli tak liečiteľných hladovkou ,ako píšeš tak by to bolo vynikajúce ,len fungujebto na veľmi malo ľuďoch
Samozrejme ak ma niekto 30kg nadváhu tuku a schudne veľa problémov sa vyrieši ,to je jasne ale smrteľne choroby tým to je jedno
Moja stara mama zila zdravo ,jedla striedmo a drb rakovina, jej muz fajčil ,jedol s radosťou a drb až staroba ho skosila
@minenkaa tak ako starneme, tak reaguje aj nase telo... je velmi dobre, ked clovech pochopí a robí to, co nam robí dobre a nie zle. Tiez som makal vo fitku jak drak 5 x do tyzdna, ale uz je to vela na moj vek a staci mi len 3 x taky lajt trening a tiez menej jedla na udrzanie kvality. Ono tazka tema pre cloveka co sa nevizna...ved vidno na komentoch chytanie za slovicka. Ty vies o com sa bavime a to je fajn...
Tak isto aj plynatosť a nafuknuty zaludok... poznate to zeny...aj nato je to dobre... je to super vec na komplet vycistenie criev od toho, co tam nema byt a super reštart.
Tak isto aj plynatosť a nafuknuty zaludok... poznate to zeny...aj nato je to dobre... je to super vec na komplet vycistenie criev od toho, co tam nema byt a super reštart.
@arek00 u nás veľa robia hormóny ,mne kolíše váha aj šesť kg v mesiaci
Do tohto sa nepúšťaj ,u zien to nie je len strava
@curlyjanka svalovina sa tazsie straca, ako tuk. Svalstvo sa scvrkne a da do spiaceho rezimu, ked clovek necvici. Preto ludia co cvicia dlhodobo, ak na mesiac vypadnu kvoli chorobe behom tyzdna cvicenia dostanu na povodnu formu. Strata svalstva hrozi v pripade, ak clovek necvici pol roka a zle sa stravuje. A to sa ale bavime o kvalitnej svalovine a cloveku co cvici dlhodobo desiatky rokov.
@arek00 presne tak, aby sa telo zachovalo, na svaly siaha až v extrémnych prípadoch. Ako prvé sa spotrebúva glykogén, ktorého zásoba je vo svaloch a pečeni a ktorý na seba viaže veľa vody. Preto svaly "spľasknú" a človek stratí rýchlo prvé kilá. Ak dôjde glykogén, na rad prídu tukové zásoby, až potom svaly a najdlhšie sa snaží organizmus zachovať mozgové tkanivo. Ak človek prestane cvičiť, telo odbúra čas svalov, pretože ich vyhodnotí už ako nepotrebné a neekonomické, lebo svaly sú obrovský "žrút" energie. Telo je evolúciou stavané na čo najekonomickejšiu prevádzku. Pri rozklade bielkovín naviac vznikajú toxické odpadové produkty, ktoré zaťažujú obličky, pečeň. Nedáva logiku, aby telo primárne požívalo proteín ako zdroj energie, je to najmä stavebná látka.
@arek00 mne hladovka nerobila dobre. Vydržala som rok, potom som pochopila, že hlavnou múr neprerazím a začala som znovu jesť normálne. Ale tak ja mám normálnu váhu, stavbu tela, fyzičku aj životosprávu, akurát jedinú celoživotnú diagnózu migrény, ktoré sa každou hladovkou samozrejme objavili 😁. Však ale som tvrdohlavec a keď múdre články na internete tvrdili, že s vodou (alebo nejakým super nápojom) to nejak dám, no tak som sa najneskôr v noci dogrckala a na druhý deň som bola fajne zdetoxikovaná žejo 🤷. Po roku som si povedala, že bez hladoviek a týchto mimoriadnych migrén sa mi bude asi žiť lepšie. A fakt ty brďo. Každopádne, kolegyňa si nevie vynachváliť tú diétu, kde môžete jesť len v istých hodinách a verím tomu, že niekto, kto prijíma viac kalórií, ako je potrebné, sa môže pri pravidelných hladovkách cítiť lepšie, lebo sa asi kaloricky dostane do vyrovnaného stavu... Každému jak vyhovuje.
@arek00 Niečo tu smrdí...
Suhlasim. Ludske telo je na hladovanie zvyknute. Ludia nemali vzdy pravidelny prisun jedla, mnisi sa postili pravidelne,... Hladovanim 1-2 dni = post, v tyzdni, vies vytvorit rychlo energeticky deficit denne 2 tis kcal a preto vaha vie ist rychlo dole. Dalsie dni sa drzat vyrovnaneho metabolizmu a vaha, hlavne tuk pojde dole. Ak sa dalsie dni, kde sa je na urovni bezneho metabolizmu, prida dostatok bielkovin, plus sa cvici, nemusi ani vela stratit na svalstve. Plus svalova pamat u ludi, co dlho cvicia.
Len to netreba radit ludom, co maju dost nizku vahu a aj tak chcu schudnut, ti sa mozu prehladovat k problemom.
@arek00 kolegovia takto ziju uz dva roky. Jeden hladuje v piatok a druhy v pondelok. Ja som to raz skusala ale mne bolo realne zle, ked som cely den nic nejedla az sa so mnou točil cely svet, nevedela som sa postavit. Muz mi musel doniest aspon jablko. A od vtedy som to neskusala. Ale o benefitoch viem a sledujem tuto temu. Len mi este nedal nikto odpoved, preco mi bolo tak velmi zle.