icon

Hladovka ako prostriedok na zmenu životného štýlu

arek00
Včera o 13:28

Ľudkovia, má tu niekto ešte podobné zmýšlanie, ako ja? Je mnozstvo ludi chorych, umieraju mlady ludia, vedie sa konzumny nezdravy sposob zivota. Pred casom som zacal s hladovkou... takou na 36 hodin / raz do tyzdna a pozorujem velmi vyrazne zostihlenie v pase a celkovo ten ozdravny proces aj citim. Citim jej ucinok. Chcem to ale uz zvysit na 2 x to tyzdna. Nie dva dni v kuse, ale treb. STREDU a NEDELU. Pred casom sa mi zmensil zaludok, co pri mojej vyske 192 cm a vahe cca 97-99 kg... je neskutocne, že tak malo zjem a svalstvo ostava... doslova citim ako tuk sa topí a ide dole vdaka tomu ze malo jem a drzim tu hladovku. Musim povedat, ze na mna to extra zabera.
Este poviem, ze ta hladovka je na mnozstvo nevyliecitelnych chorob...

Strana
z3
anonym_986f3d
Dnes o 08:43

Podľa mna dva dni je veľa , možno tak na 1-2tyzdne lebo telo bude mať stres
Skôr každý deň 12-16 hodín (ráta sa aj spánok)bez jedla a 1x do týždňa 24hodinovku

jimbean
Dnes o 08:48
@betulinka1

@arek00 kolegovia takto ziju uz dva roky. Jeden hladuje v piatok a druhy v pondelok. Ja som to raz skusala ale mne bolo realne zle, ked som cely den nic nejedla az sa so mnou točil cely svet, nevedela som sa postavit. Muz mi musel doniest aspon jablko. A od vtedy som to neskusala. Ale o benefitoch viem a sledujem tuto temu. Len mi este nedal nikto odpoved, preco mi bolo tak velmi zle.

@betulinka1 Nizky cukor. Hladovka ale neznamena, ze nesmies jest nic. Daj si rano, vecer cottage cheese light (200gr, 22gr bielkovin, 135 kcal) pri velkom hlade. Zasyti, doda bielkoviny a pri prijme 260kcal denne, ked bezny metabolizmus pre 60kg zenu je okolo 1600 kcal, je to stale vlastne hladovka.

betulinka1
Dnes o 08:51
@jimbean

@betulinka1 Nizky cukor. Hladovka ale neznamena, ze nesmies jest nic. Daj si rano, vecer cottage cheese light (200gr, 22gr bielkovin, 135 kcal) pri velkom hlade. Zasyti, doda bielkoviny a pri prijme 260kcal denne, ked bezny metabolizmus pre 60kg zenu je okolo 1600 kcal, je to stale vlastne hladovka.

@jimbean hmmm to by som mohla vyskusat. Len to uz nebude hladovka ale kalorický deficit. Mne to bolo jasne, ze cukor ale ja mam normalne cukor v poriadku. Preto mi ani dr nevie vysvetlit, ze preco taka reakcia. Pricom ja cukor nedavam ani do kavy, čaju, nejem sladke, pijem iba vodu. Ja som este premyslala nad zeleninovymi stavami, ze to vyskúšat. Ale to uz tiez nebude hladovka.

jimbean
Dnes o 08:57
@betulinka1

@jimbean hmmm to by som mohla vyskusat. Len to uz nebude hladovka ale kalorický deficit. Mne to bolo jasne, ze cukor ale ja mam normalne cukor v poriadku. Preto mi ani dr nevie vysvetlit, ze preco taka reakcia. Pricom ja cukor nedavam ani do kavy, čaju, nejem sladke, pijem iba vodu. Ja som este premyslala nad zeleninovymi stavami, ze to vyskúšat. Ale to uz tiez nebude hladovka.

@betulinka1 Hladovka je vlastne 100% kaloricky deficit. Staci ho dodrzat na 70-80%, za 100% sa aj tak medaila nedava. 🙂
Za mna nejest 1 den v tyzdni (sobota/nedela?, 4 dni v mesiaci a vytvorit tak rychlo a lahko kaloricky deficit 4x -2 tis kcal mesacne), pripadne ho zintenzivnit a pridat k nemu beh,... a zvysok tyzdna jest na urovni bezneho metabolizmu 2000kcal, je znesitelnejsie, ako sa trapit kazdy den hladom cely mesiac, lebo ved na chudnutie o 1 kg mesacne treba znizit denny prijem o -300kcal denne.

la_dolce_vita
Dnes o 09:15

Zaujimava a inspirativna tema. Autor, mas moj obdiv. Ked som hladna, som zaroven nervozna. Ako zvladas pocity hladu? Si v pohode? Snazim sa nejest aspon popoludni, ale je to narocne, neustale myslim na jedlo.

betulinka1
Dnes o 11:18
@jimbean

@betulinka1 Hladovka je vlastne 100% kaloricky deficit. Staci ho dodrzat na 70-80%, za 100% sa aj tak medaila nedava. 🙂
Za mna nejest 1 den v tyzdni (sobota/nedela?, 4 dni v mesiaci a vytvorit tak rychlo a lahko kaloricky deficit 4x -2 tis kcal mesacne), pripadne ho zintenzivnit a pridat k nemu beh,... a zvysok tyzdna jest na urovni bezneho metabolizmu 2000kcal, je znesitelnejsie, ako sa trapit kazdy den hladom cely mesiac, lebo ved na chudnutie o 1 kg mesacne treba znizit denny prijem o -300kcal denne.

@jimbean ja mam nastavene kalórie na 1600 celkovo. Ale trápim sa s tym jedalnickom. Ucim sa hlavne, ze ktore potraviny mi dvihnú sacharidy v tabuľke. Napriek tomu, ze sa cukru vyhýbam. Mam 45+ a vaha mi zacala nejako stupat. Cvicim so záťažou a aj kardio. Ta hladovka sa mi po naštudovaní zdala ako doplnok super. Ale skusim ako pises, ze ist raz do tyzdna este -300 kalórií. Kamosky v mojom veku si kazda zacala nieco pichat ozempik, moujaro, saxendu. Ale mne sa do toho nechce. Hladam skor tu zmenu celkového životného štýlu aby som to dokazala udrzat dlhodobo. S tym, ze si musim davat pozor uz viac na vitamin D, 3 omega, B, vapnik. Tazke tu stravu nemozem flakat aby som potom po 50 tke neriesila kosti. Nakolko sedim za Pc alebo za volantom. Cize cisto sedava praca uz 25 rokov. Ale vzdy mi cvicenie fungovalo. Teraz mi nejako prestalo. Tak uz riesim aj stravu.

jimbean
Dnes o 11:47
@betulinka1

@jimbean ja mam nastavene kalórie na 1600 celkovo. Ale trápim sa s tym jedalnickom. Ucim sa hlavne, ze ktore potraviny mi dvihnú sacharidy v tabuľke. Napriek tomu, ze sa cukru vyhýbam. Mam 45+ a vaha mi zacala nejako stupat. Cvicim so záťažou a aj kardio. Ta hladovka sa mi po naštudovaní zdala ako doplnok super. Ale skusim ako pises, ze ist raz do tyzdna este -300 kalórií. Kamosky v mojom veku si kazda zacala nieco pichat ozempik, moujaro, saxendu. Ale mne sa do toho nechce. Hladam skor tu zmenu celkového životného štýlu aby som to dokazala udrzat dlhodobo. S tym, ze si musim davat pozor uz viac na vitamin D, 3 omega, B, vapnik. Tazke tu stravu nemozem flakat aby som potom po 50 tke neriesila kosti. Nakolko sedim za Pc alebo za volantom. Cize cisto sedava praca uz 25 rokov. Ale vzdy mi cvicenie fungovalo. Teraz mi nejako prestalo. Tak uz riesim aj stravu.

@betulinka1 Po 40tke sa straca svalova hmota a spomaluje metabolizmus. Preto, co telo stacilo spalit predtym, nestiha teraz. Clovek sa uz nevyhne: 1. rataniu kalorii 2. pridat pravidelny pohyb aspon 2 krat v tyzdni, v lete aj viac aspon na hodinu (rychla chodza, beh, bike) 3.cvicenie - samotne spali malo kalorii, na chudnutie nema velky vplyv, ale zabrani ubudaniu svalstva a svaly nasledne spaluju 4.pridat bielkoviny do stravy na ukor cukrov

la_dolce_vita
Dnes o 11:55
@betulinka1

@betulinka1 chapem ta, po 50tke este horsie... ☹

arek00
autor
Dnes o 11:58

Ak ma clovek svaly, tak tie spaluju tuk rychlejsie, ako ked tie svaly nema. Preto je dobre pracovat na svaloch dlhodobo a v kazdom veku. Ak to skratim, kazdy co normalne schudol, tak povie...menej jest. Nepoznam cloveka...ktory sa vratil z nemocnice po dvojtyzdnovom pobyte a ich srave s vacsou vahou. Kazdy jeden tam mal jednoduchu stravu a len lezal na lozku, pohyb minimalny. Kazdy co prisiel...bol viditelne schudnuty.

betulinka1
Dnes o 12:12
@arek00

Ak ma clovek svaly, tak tie spaluju tuk rychlejsie, ako ked tie svaly nema. Preto je dobre pracovat na svaloch dlhodobo a v kazdom veku. Ak to skratim, kazdy co normalne schudol, tak povie...menej jest. Nepoznam cloveka...ktory sa vratil z nemocnice po dvojtyzdnovom pobyte a ich srave s vacsou vahou. Kazdy jeden tam mal jednoduchu stravu a len lezal na lozku, pohyb minimalny. Kazdy co prisiel...bol viditelne schudnuty.

@arek00 a to su tam tony chleba 🤣🤣🤣🤣

Strana
z3