Je môj nový plán na chudnutie správny?
Ahojte, zacala som chudnut. Zaujima ma nazor, ci to robim spravne. Bola som uplne bez pohybu, jedla denne tonny sladkosti a mega velke porcie casto nezdraveho. Toto je minulostou. Mojim cielom je zhodit cca 30 kil. Uz sa mi podarilo cca 5 kil.
Pijem kavu uz len 1x denne (rano). Predtym 2x.
Pijem detox caj a take caje na chudnutie 2x denne.
Pijem len cistu vodu, ziadne sladke napoje a sirupy.
Uplne minimalizovala sladke, asi 2x som si nieco malinko dala pocas premeny.
Zaradila som pohyb, snazim sa kazdy den cvicit doma, 1,2 dni mam oddych ked citim ze som ubolena.
Vyradila som pecivo, mam len proteinovy chlebik, aj to len kazdy druhy den a len rano.
Robim si kase, ovsene, ryzove, spaldove. S malinkou ovocia, semienka ako chia, lan, sezam davam na to. Samozrejme malinko. Kupila som si oriesky, slnecnice, mandle. Par kusov do kasi.
Kazdy den mam polievku - vyvar, zeleninova, brokolicova, cuketova, paradajkova, vajickova.
Mam este druhy chod - doplnila som salaty do stravy. Vela zeleniny. Niekedy jem bulgur, kuskus s masom, ryza, ale aj zemiaky. Ale samozrejme mam aj normalnejsie jedla len mensie porcie. Vecera vacsinou lahsia, vajicka, cottage, mozzarella so zeleninou. Jem naposledy o 17tej.
Jem 4x az 5x denne ale malinko.
Myslite si, ze mi to takto vydrzi? Chcem jest vsetko s mierou a pravidelne. Nemam rada ryby, hriby, mango, avokado. O to tazsie. Pridam ukazku jedal. Je to premna obrovska zmena uz teraz, co sa tyka stravy. Len neviem, ci to staci. Neviem sa zrieknut vsetkeho, co som mala rada a tlacit do seba, co nemam rada.

@hipuska mam 30 rokov, 100 kil, 172 cm. Za 3 tyzdne som schudla presne 4,6kg 🙂
Čomu nerozumieš? Musíš si nájsť poradcu. Napríklad, vyzivova jednota jedla, karfiol je nizka. Dala som to len tak do tabuľky a pozri, ako to vyšlo (pri 100g, neviem koľko tam.mas, keď aj polovicu)
Z tohto vidíš, že karfiol a bataty majú predovšetkým sacharidy. A vidíš, aké množstvo kcal tvoje telo prijme. Áno, budeš chudnut ale vzhľadom.na zlozenie stravy ta bude prepadat vlci hlad a dostaneš sa do kolobehu, v konečnom dôsledku jojo efekt. Dá sa ta strava vyskladat úplne inak. Tu som ti ešte hodila koľko by si mala prijať a chudnúť.
Vypočítať v KT podľa jednotlivých surovín a váhy surovín pred varením. Dala by som ale hodnoty uvarených surovín. Potom rozdeliť uvarené jedlo na rovnaké porcie a vydeliť hodnotu celého uvareného množstva počtom porcií. Podľa KT, je tam podľa mňa, určite veľmi málo bielkovín, veľa cukrov. Ja mám KT priplatené, aby mi ukazovali aj soľ a cukry. Veľa úspechov prajem.
@stanulienkat tiež nejeme vyprážané, fakt ak raz za mesiac , niekedy ani 3 mesiace nič. Lenže vyprážané sú aj šišky napriklad , či langoš... aby si niekto nemyslel, že to je len rezeň
Ešte ma teraz napadlo....tie rady, že ovocie, zelenina....skúste si to len pre zaujímavosť nahodiť do kalorických tabuliek.....a aj koľko tuku majú tie dve volské oči. Ja si pripravujem jedálniček do KT aj 1-2 dni dopredu, podľa toho idem variť a sledujem, aby mi všetky hodnoty vychádzali. Mám to už ako záľubu. Nič náročného. A schudla som za 2 mesiace 7 kg. Teraz mám 100 kg. A kvôli silnej alergii nesmiem jesť žiadne polotovary, konzervy. Nič, len jedlo zo základných surovín varené doma.
@mooonika1975 samozrejme, ze ani to nejedavam. Mozno 3x do roka. Je to o zvyku,mne to uz ani nechuti.
@jankasmejka tak ja uz neviem, vsade sa hovori vela ovocia a zeleniny treba.... teraz uz ani vajicka nie su dobre... nic nie je dobre....vlastne ani neviem co mozem a nemozem uz jest... ryby nenavidim, tak to uz nech mi ani nikto neradi....mam plnu hlavu, prv vyrad pecivo, potom netreba vyradit, lebo privodim si intoleranciu... ach
Inak co sa tyka vyradenia peciva, tak este som nepocula, aby si niekto z toho privodil intoleranciu. Poznam vela ludi, co tak urobili a nic take sa im nestalo. Takze tomu netreba uplne verit, praveze sa citili lepsie, mam to tiez odskusane. Rob, ako to citis, ak to chces vyskusat, urob podla seba.
Ako sa zatiaľ darí?
@hopsik ďakujem za otazku, za 4 mesiace mam dole cca 17 kil 🙂
Ako ste dopadli s chudnutim prosim ? Podarilo sa vám tých 30 kíl ?
@ivanaa346 nie. Schudla som 19 kil, prestala som cvicit a jest zdravsie... a mam naspat nejakych 8 kil.

@hipuska ? Asi nerozumiem