Je možné chudnutie rýchlou chôdzou?
Ahojte. Chcela by som schudnúť aspoň tých 10 kg ,ale mám zdravotné problémy s chrbticou, krčnou , driekovou a aj na hrudnej mám mänší nález.Na hrudnej mám extrúziu.... Začala som chodiť k fyzioterapeutovi , ktoré mi ukazuje nejaké cviky na SM systém,ale asi s tým neschudnem.Mám doma bežiaci pás a viem ,že na moje nálezy nie je dobrý beh ,ale aspoň tú rýchlu schôdzu by som skúsila.Máte s tým skúsenosť?
Urob povestných 10 000 krokov denne a uvidis 😆😆😆
@nikoleta1872011 áno zmena stravy a rýchla chôdza a za rok som schudla 22kg. Občas som chodila aj behať ale väčšinou to bola rýchla chôdza na pase
80% úspechu je zmena stravy ... a väčší výdaj ako príjem ... a chudnúť hlavne postupne, pomaly.
Kaloricky deficit a chôdza je super. Ano, aj 10000 krokov 🙂 hlavne kvoli zdraviu.
Áno. Ja som rýchlou chôdzou išla od februára do júna dole zo 70 kg na 55 kg.
Samozrejme aj strava je dôležitá.
@pribinak ano , aj to, ale pokial neupravi stravu, tak jej to nepomoze. 👏
Áno. Ja som rýchlou chôdzou išla od februára do júna dole zo 70 kg na 55 kg.
@elenajezova ale si aj upravila stravu ze
Kaloricky deficit a chôdza je super. Ano, aj 10000 krokov 🙂 hlavne kvoli zdraviu.
@anonym_d60692 chodza, hlavne na srdce a travenie.
@nikoleta1872011 v prvom rade upraviť stravu.
@elenajezova ale si aj upravila stravu ze
@anonym_e2f7ea samozrejme
@anonym_e2f7ea samozrejme
@elenajezova pisem to preto ze denne vela chodim rychlochodzou uz par rokov ale ked nemam upravenu stravu nic dole nejde. len som samozrejme pevnejsia. ale ja mam chodzu ako odburavac stresu
@pribinak Dobrá rada.👌 Presne to dodržiavam od 1.1...Desaťtisíc krokov každý den. Plus žiadne pečivo, alkohol, sladké vody...a cvičenie pri telke - youtube - 45 minút denne. Dnes je 25.1. a mam dole zo 130,4 na 120,2 kg. Som sice muž, ale ide to.😀... 10 kg za necelý mesiac za mnou...a ani nehladujem, doprajem si sem tam aj vyprážaný syr s hranolkami či čokoládu 😅...
@pribinak Dobrá rada.👌 Presne to dodržiavam od 1.1...Desaťtisíc krokov každý den. Plus žiadne pečivo, alkohol, sladké vody...a cvičenie pri telke - youtube - 45 minút denne. Dnes je 25.1. a mam dole zo 130,4 na 120,2 kg. Som sice muž, ale ide to.😀... 10 kg za necelý mesiac za mnou...a ani nehladujem, doprajem si sem tam aj vyprážaný syr s hranolkami či čokoládu 😅...
@anonym_9ebf86 10 kíl je krásny výsledok 👏👏👏👏
@pribinak nestaci, ak su totalne rozkuskovane. Musi chodit dlhsie casove useky.
Autorka, ano jasne ze sa da, schudla som tak cca 7 kil, chodila som 4-5x do tyzdna 1,5-2 hodiny rychlou chodzou dlhsie trasy asi 4 mesiace. Bolo to po meste, cize nepotrebujes na to nic specialne, len miesta kde nie su davy ludi. Drzim palce 😁
@anonym_9ebf86 10 kíl je krásny výsledok 👏👏👏👏
@pribinak Ďakujem, ešte -15 kg predo mnou a budem mat hmotnosť zo stredoškolských čias.😅
Ja som začala každý deň 5km rýchlej chôdze na pase (zo zaciatku pomalsie, ako som vladala) a k tomu trochu zmenila stravu (obmedzila pečivo a sladké, pridala vlákninu a bielkoviny) a kilá šli dole samé, bez trapenia, bez diet, bez hladoviek. Kolegyne mi stále hovorili, nech toľko nechudnem a nediétujem atď a ja som pritom ani nevedela ako to už je na mne strašne vidno, že som schudla a fakt bez námahy.
K tomu som si vždy pustila film alebo seriál a ani som nevedela ze niečo robím. Takže podľa mňa rýchla chôdza top, máš to dobre premyslené. Isto občas pozeráš TV, takže úplne perfektne strávený čas pokiaľ ho pozeráš keď si na páse a zároveň spojenie príjemného s užitočným a fakt ti to ubehne bez trápenia.
Inak rychla chodza je omnoho účinnejšia ako beh. To, že beh je dobrý na chudnutie je (hlavne u začiatočníkov) totálny nepravdivý mýtus.
@nikoleta1872011 no zo samotneho chodenia este nikdy nikto neschudol. Dolezity je pomer “prijem-vydaj”. Zbytocne spravis denne 10k krokov, ked zozeres plech kremesov a pol prasata 🤷♀️ a kludne schudnes aj bez chodenia - ak len upravis stravu.
@nikoleta1872011 zaklad uchudnutia je najma zmena stravovania celkovo ako takeho , pretoze sk si chudnutie budes stavat na sporte , ktory nie vzdy ide vykonavat bude vaha za chvilu hore
ja som schudla rýchlou chôdzou ale klasicky chodni, pešo do mesta , prechadzky s kočikom , do kopca prechadzka
ak máš problém s chrbticou s chodiacim trenažerom by som bola opatrna
Ja som schudla rychlou chodzou. Kazdy jeden den som isla, a mala som trasu 6-7 kilometrov, drzala som si pulz nad 125. Ani ziadna úprava stravy. Ale tak racionálne, žiadne vysmazane, sladkosti, kilá sacharidov...kazdy mesiac som schudla okolo 2-3 kil. Pomaly to islo, ale takto to je udržateľné.
@nikoleta1872011 áno,ja som schudla rýchlou chôdzou,ale aj stravu som upravila.
Áno, môj sused schudol rychlou chôdzou
Úpravou stravy - nemusíš sa ani hýbať a schudnes, keď bude kalorický deficit, ak príjmeš viac ako vydáš môžeš aj 30 kilometrov chodiť a nepomôže ti to, takže áno kombináciou stravy a chôdze schudneš
@nikoleta1872011 treba dať také tempo aby si sa aj trochu zadýchala a takých 5-10km minimálne 3x v týždni....určite rašej vonku niekde v prírode alebo na školskom ihrisku....
@anonym_9ebf86 ten alkohol je inac svina, ten robi vela. a sladke vody tiez. super vysledok, parada
Úpravou stravy - nemusíš sa ani hýbať a schudnes, keď bude kalorický deficit, ak príjmeš viac ako vydáš môžeš aj 30 kilometrov chodiť a nepomôže ti to, takže áno kombináciou stravy a chôdze schudneš
@zuzubb007 som cisty priklad. jasne ze ked prejdem aj 15km a neupravim stravu ( milujem sladke) tak to dole nepojde...zial
@anonym_9ebf86 ten alkohol je inac svina, ten robi vela. a sladke vody tiez. super vysledok, parada
@anonym_e2f7ea Ďakujem pekne, dnes som slávnostne stojaci na váhe - už pod magickými 120 kg 😀

Samozrejme, daj si kazdy den aspon 5 kilometrov a kila pojdu. Dat pozor na stravu a pojde to.