Je možné schudnúť 25 kg?
Ahojte. Chudnem od 15 rokov takmer každý deň. Teraz mám niečo po 30-tke. A už sa nemôžem na seba dívať. Po pôrode sa to ešte zhoršilo, plus som mala operované koleno. Teraz som sa naštartovala.
Je podľa Vás reálne schudnúť 25 kg? Mám kalorický deficit cca. 600-700 kcal. Cvičím 4x týždenne (2xHITT, 2xsilový tréning). Jem správne, to som dodržiavala vždy, mala som problém skôr s maškrtením a podobne. Kvôli vysokému BMI a zdr.problémov (ale nemám cukrovku) mi lekár predpísal aj Ozempic. Začala som pred 2.týždňami.
Myslíte, že teraz to už vyjde? Ďakujem a pekný deň všetkým.
Jem spravne ale mam problem s maskrtenim. To si trochu odporuje nemyslis? S ozempicom schudnes. Ale prides aj o svaly. Budes stihla ale mlandrava
Ah ozempic citam az teraz to radšej nechaj
Kto ti prepísal Ozempic ? Moja kolegyňa je DIA a neprwdpisali jej ho. Má dosť nežiaducich účinkov
Ja keď som pred vyše 20 r začala plánovane chudnúť tak som za 1 mesiac schudla 10 ci 12 kg a dokopy som schudla tak vyše 30 kg za 3,5 m takze áno da sa.
@stellarstar ďakujem. To je skvele. Nepamätás si, aký kaloricky deficit si mala? Alebo si si to nerátala?
Nocelkom tomu neverim, ze ti lekar predpisal ozempic ak nemas cukrovku...na si fest dava akykolvek lekar pozor.
Je reálne schudnúť 25kg. Ale nečakaj, že schudneš za mesiac.
Jem spravne ale mam problem s maskrtenim. To si trochu odporuje nemyslis? S ozempicom schudnes. Ale prides aj o svaly. Budes stihla ale mlandrava
@really8 myslela som to tak, že som jedla podľa nutričné poradknye, od ktorej mam už niekoľko rokov jedálniček. Ale občas sme si pomimo dali zmrzku/kolac/kávy atď. Nenapísala som to presne. 🙂
Je reálne schudnúť 25kg. Ale nečakaj, že schudneš za mesiac.
@lucia13022023 to mi je jasne. 🙂 skôr som myslela ze ci niekedy v buducnosti, keďže chudnem fakt pol života. Ďakujem 🙂
urcite mizes scudnut, len sa toho drz.
teraz asi 3t to flakam, ale predtym som mala 3t an to,a yb som schudla do stretavky, amla som podobny deficit ako ty. nebolo to vzdy rovnako. schudla som asi 3kg za tie 3t.
stretavka prebehla a teraz sa zas neviem k tomu dokopat.
urcite mizes scudnut, len sa toho drz.
teraz asi 3t to flakam, ale predtym som mala 3t an to,a yb som schudla do stretavky, amla som podobny deficit ako ty. nebolo to vzdy rovnako. schudla som asi 3kg za tie 3t.
stretavka prebehla a teraz sa zas neviem k tomu dokopat.
@majamat ďakujem ti za podporu. Budem ti držať palce. Zatiaľ sa držím. Verím, že mi to vydrží. 😊
No asi nechudnes pol života, len si to myslíš, pretože, keď dodržiavas kalórie si chuda za rok dva komplet, ale ak máš vyšší príjem bohužiaľ tam je ten ako vravíš pol život, to nieje o tom jeden deň jem, druhý menej a tak, na ozempic by som sa nespoliehala poznám osobu čo dáva za to love a váha rovnaká a to mega nadváhu, proste keď ješ veľa priberas aj keby trenujes 5 hodín denne nepomôže, buď sa nastavis na doživotnú stravu a budeš chudá aká len chces iná možnosť nieje
Ja som vtedy KD vôbec nepoznala, jedla som proste pol dávky a veľa cvičila aj 3x denne
Nocelkom tomu neverim, ze ti lekar predpisal ozempic ak nemas cukrovku...na si fest dava akykolvek lekar pozor.
@lubkavargova1 liek je indikovany aj u ľudí s obezitou, BMI nad 32 a t
Podla mna, ak sa nebudes prejedat, schudnes. Tiez som na zaciatku terapie a ozempicom a pomaly idu kila dole, ale neprejedam sa (ani predtym som sa neprejedala, ja som len velmi malo a velmi nepravidelne jedla). Ked som bola mladsia a bez chorob, tiez som dala dole 20kg.
Jasne, že schudneš, len musíš dodržiavať kaloricky deficit. Nechoď pod bazal, nedrž nezmyselné diéty, ozempic vyhod do koša, hyb sa, krokuj, silový tréning.
A prosím nepočúvaj nezmysli ako vylúč sacharidy, cvic 3x denne, po 17:00 už nejedz 🙏 žijeme v roku 2025, už vieme, že stačí deficit a pohyb.
Ja keď som pred vyše 20 r začala plánovane chudnúť tak som za 1 mesiac schudla 10 ci 12 kg a dokopy som schudla tak vyše 30 kg za 3,5 m takze áno da sa.
@stellarstar 30kg za 3,5m?
@balerina2025 áno
@stellarstar to je aj mozne? poznam ludi co tak chudli ale boli chori.
@balerina2025 áno
@stellarstar akoze beriem mozno max 15-20kg ale az 30kg? a nevratilo sa ti spat? to si musela mat nad 90kg ci sa mylim?
@stellarstar akoze beriem mozno max 15-20kg ale az 30kg? a nevratilo sa ti spat? to si musela mat nad 90kg ci sa mylim?
@balerina2025 takto dlho som držala tu váhu, aj 15 r ca som ju drzala, potom prišla 2x op bedrového kĺbu a pribrala som 15 kg za 2 r, a teraz som v perimenopauze zas pribrala 10 kg 🙈 a dnes by som to ťažšie dala dole ako vtedy
Ja som schudla 25kg za 6mes ( bez ozempicu a pod)
Ja som schudla 25kg za 6mes ( bez ozempicu a pod)
@taktotedanie mam znamu co ma 60kg a berie ozempic. je normalne ze jej taketo predpise lekarka? dievca ziadnu cukrovku nema.
@balerina2025 takto dlho som držala tu váhu, aj 15 r ca som ju drzala, potom prišla 2x op bedrového kĺbu a pribrala som 15 kg za 2 r, a teraz som v perimenopauze zas pribrala 10 kg 🙈 a dnes by som to ťažšie dala dole ako vtedy
@stellarstar kolko mas rokov. peri mi ani nespominaj, kila nejdu a nejdu dole.
Jasne, že schudneš, len musíš dodržiavať kaloricky deficit. Nechoď pod bazal, nedrž nezmyselné diéty, ozempic vyhod do koša, hyb sa, krokuj, silový tréning.
A prosím nepočúvaj nezmysli ako vylúč sacharidy, cvic 3x denne, po 17:00 už nejedz 🙏 žijeme v roku 2025, už vieme, že stačí deficit a pohyb.
@lucia13022023 ďakujem. Teraz mam príjem 1200-1300 keď necvicim, keď cvičím, idem okolo 1400.
@stellarstar kolko mas rokov. peri mi ani nespominaj, kila nejdu a nejdu dole.
@balerina2025 45 a som uz od 42ky v tom
Podla mna, ak sa nebudes prejedat, schudnes. Tiez som na zaciatku terapie a ozempicom a pomaly idu kila dole, ale neprejedam sa (ani predtym som sa neprejedala, ja som len velmi malo a velmi nepravidelne jedla). Ked som bola mladsia a bez chorob, tiez som dala dole 20kg.
@vevesh super. Držím prsty. Ako sa zatiaľ po OZ.citis? 🙂
@balerina2025 45 a som uz od 42ky v tom
@stellarstar no aj ja uz zacinam, menzes mam asi 3 x do roka...
Ozempic môže predpísať len diabetológ a aj to nie každému. Pre ľudí s obezitou je saxanda. Aspoň tak nám endokrinolog povedal. Keby mala dcéra cukrovku, mohli by jej predpísať ozempic, čo prepláca i zdrav. poisťovňa, keďže cukrovku nemá, predpísal jej endokrinolog Saxendu - tá sa celá platí. Dcére ale nerobila dobre, pri zvýšenej dávke mala hnačky a zvracala, pri nižšej nechudla, práve naopak, mala ešte väčšiu chuť do jedla. Môžem sa spýtať, aký lekár ti predpísal ozempic, keď píšeš, že nemáš cukrovku?
Prvy den po je otras- je mi zle na "prelezanie" plus hnacka, dalsi den len nevolno a dalsich 5 dni ani neviem, ze nejaky oz mam. Ale mam nechutenstvo na jedlo do takej miery, ze castokrat jem iba 2x denne male porcie (ale nevnimam to nechutenstvo, len nie som hladna, kopec veci na praci, zatoci sa trochu hlava a potom mi trkne, vsak som este nejedla...)