Je možné schudnúť 25 kg?
Ahojte. Chudnem od 15 rokov takmer každý deň. Teraz mám niečo po 30-tke. A už sa nemôžem na seba dívať. Po pôrode sa to ešte zhoršilo, plus som mala operované koleno. Teraz som sa naštartovala.
Je podľa Vás reálne schudnúť 25 kg? Mám kalorický deficit cca. 600-700 kcal. Cvičím 4x týždenne (2xHITT, 2xsilový tréning). Jem správne, to som dodržiavala vždy, mala som problém skôr s maškrtením a podobne. Kvôli vysokému BMI a zdr.problémov (ale nemám cukrovku) mi lekár predpísal aj Ozempic. Začala som pred 2.týždňami.
Myslíte, že teraz to už vyjde? Ďakujem a pekný deň všetkým.
Podla mna, ak sa nebudes prejedat, schudnes. Tiez som na zaciatku terapie a ozempicom a pomaly idu kila dole, ale neprejedam sa (ani predtym som sa neprejedala, ja som len velmi malo a velmi nepravidelne jedla). Ked som bola mladsia a bez chorob, tiez som dala dole 20kg.
@vevesh tebe dala ozempic preco? lebo mas obezitu? ci cukrovka?
@balerina2025 dostala to urcite od lekara? Cierny trh kvitne, uz som zachytila pripad ze to dostal pacient ( ktory mal na to dg) a predaval to dalej.. 🤷🏻♀️
@taktotedanie ano dostala :(
Prvy den po je otras- je mi zle na "prelezanie" plus hnacka, dalsi den len nevolno a dalsich 5 dni ani neviem, ze nejaky oz mam. Ale mam nechutenstvo na jedlo do takej miery, ze castokrat jem iba 2x denne male porcie (ale nevnimam to nechutenstvo, len nie som hladna, kopec veci na praci, zatoci sa trochu hlava a potom mi trkne, vsak som este nejedla...)
@vevesh ked som citala ze to moze dodrbat pankreas a zaludok, sa cudujem ludom, co to nemusia brat a beru
Samozrejme. Ja som schudla po pôrode presne 25 kg.
Samozrejme. Ja som schudla po pôrode presne 25 kg.
@martinka13 dobre tak porodom ide vacsine bab dole 7-8-9kg kedze voda babo placenta..
po porode je to predsa len ine, ako zena, co neporodila
Mas prijem iba 1200-1300kcal pri BMI 32??? Ved to je sialene malo.
@vevesh ked som citala ze to moze dodrbat pankreas a zaludok, sa cudujem ludom, co to nemusia brat a beru
@balerina2025 ale aspoň budú chudi ľudia. Noa co ze budu mat dodrbane zdravie, budú mať na váhe 50kg. Ved to im stačí ku šťastiu.
@martinka13 dobre tak porodom ide vacsine bab dole 7-8-9kg kedze voda babo placenta..
po porode je to predsa len ine, ako zena, co neporodila
@balerina2025 urob si test, môžeš kúpiť v lekárni su tam 2 ks treba urobiť podľa návodu 2x po sebe v rozmedzí 2 týždňov ak sa nemýlim
@taktotedanie ano dostala :(
@balerina2025 tak to ja hodnotit nemozem, nie kazdy ma chrbtovu kost
Ak bol cely zivot tvoj jediny priblem maskrtenie, tak by logicky nalo stacit nezrat tieto maskrty. To co si popisala je extremne a nezdrave
Ak bol cely zivot tvoj jediny priblem maskrtenie, tak by logicky nalo stacit nezrat tieto maskrty. To co si popisala je extremne a nezdrave
@vanilkovazmrzka 😊 presne to som teraz začala robiť. Ďakujem za pekne slová a podporu. 🙂
@vevesh tebe dala ozempic preco? lebo mas obezitu? ci cukrovka?
@balerina2025 cukrovka s obezitou a zlyhanie konvecnych metod. Pankreas ti moze dodrbat aj metformin, a tiez ho ludia beru na podporu chudnutia (a nielen cukrovkari) a vobec sa tak nezhadzuje ako oz.
K ozempicu sa nevyjadrujem, je to hnus, ktorý by sa mal brať len v krajnej núdzi. Nie zničiť si orgány, aby som v zrkadle vyzerala dobre.
Niekoľko rokov ideš podľa jedálnička jednej nutričnej poradkyne a nevieš schudnúť. Začala by som tam. Zrejme ten jedálniček (alebo tvoja príprava jedál či "maškrtenie") nebudú v poriadku.
Športovať možno tiež zmeniť trénera, nech ti prispôsobí cviky a tréningy.
Áno, poznám veľa žien, ktoré schudli aj viac ako 25 kíl. A boli ďaleko za tridsiatkou. Ale musia už celý čas dodržiavať správny jedálniček, pravidelne cvičiť, aby do toho naspäť nespadli. A zároveň mali presne pre svoje telo nastavené jedlo a cvičenie, nejde to paušálne na všetkých.
@balerina2025 cukrovka s obezitou a zlyhanie konvecnych metod. Pankreas ti moze dodrbat aj metformin, a tiez ho ludia beru na podporu chudnutia (a nielen cukrovkari) a vobec sa tak nezhadzuje ako oz.
@vevesh chapem ,a ako dlho to musis brat? a kolko mas kg. mas problem zhodit kvoli tej cukrovke ze?
@vevesh chapem ,a ako dlho to musis brat? a kolko mas kg. mas problem zhodit kvoli tej cukrovke ze?
@balerina2025 pokial neschudnem na akceptovatelnu vahu. Nadvahu mam cca. 20-25kg. A ano, kvoli cukrovke nemozem velmi kaloricke tabulky +vek+ zla zivotosprava, lebo nestiham jest a potom to zabijem niecim nezdravym a kalorickym.🤨🤨skusali sme rozne systemy plus metformin, ani gram nesiel dole. Tak teraz takto...
Jasne ze sa da schudnúť...ja som za rok schudla 25kg aj bez ozempicu...zdravá vyvážená strava, pohyb. KT
@balerina2025 pokial neschudnem na akceptovatelnu vahu. Nadvahu mam cca. 20-25kg. A ano, kvoli cukrovke nemozem velmi kaloricke tabulky +vek+ zla zivotosprava, lebo nestiham jest a potom to zabijem niecim nezdravym a kalorickym.🤨🤨skusali sme rozne systemy plus metformin, ani gram nesiel dole. Tak teraz takto...
@vevesh mas DB 2? ako casto ti kazali jest? resp kolko jedal denne?
Áno je to reálne. Ja som schudla 25 kíl za rok a pol. Ale teda len zdravou stravou a cvičením.
A teraz čítam aký máš príjem. Nič v zlom ale je to žalostne malo, ideš pod BMR a akurát si tým viac uškodis ako pomôžeš. Neverím, že táto téma je reálna alebo, že je niekto takto hlupy a hazarduje so zdravim
a kolkotkou si teda zacala, kolkatku si pichas?
Schudla som 25kg za 3.5 mesiacov....ale žiaden ozempic a neviem aké blbosti...ale zdravá strava, kalorický decifit a 6x týždenne fitko (3x silový tréning s trénerom a 3x kardio sama).
Schudla som 25kg za 3.5 mesiacov....ale žiaden ozempic a neviem aké blbosti...ale zdravá strava, kalorický decifit a 6x týždenne fitko (3x silový tréning s trénerom a 3x kardio sama).
@earlgrey neviem ci to je zrovna zdravy sposob, ale kazdy nech uzna ako poklada za vhodne. pride mi to neskutocne rychlo,.
@earlgrey neviem ci to je zrovna zdravy sposob, ale kazdy nech uzna ako poklada za vhodne. pride mi to neskutocne rychlo,.
@balerina2025 Noo rýchle to bolo, ale nehladovala som, jedla som 5x za deň, dokonca viac ako predtým ale aj makala vo fitku...a pod dozorom trénera...už rok si váhu držím (plus mínus 2 kg) a jem všetko...samozrejme s mierou...v minulosti som schudla cez 30kg....a váhu si udržala viac ako 7 rokov...🤷♀️ dokonca sa môj zdravotný stav zlepšil...
@balerina2025 Noo rýchle to bolo, ale nehladovala som, jedla som 5x za deň, dokonca viac ako predtým ale aj makala vo fitku...a pod dozorom trénera...už rok si váhu držím (plus mínus 2 kg) a jem všetko...samozrejme s mierou...v minulosti som schudla cez 30kg....a váhu si udržala viac ako 7 rokov...🤷♀️ dokonca sa môj zdravotný stav zlepšil...
@earlgrey tak klobuk dole. isla si s vyssej vahy ze?
@earlgrey tak klobuk dole. isla si s vyssej vahy ze?
@balerina2025 áno zo 100kg
@earlgrey trener ti zostavil jedalnicek ze? tipujem ze bielkovina a zelenina...a cvicis stale? ja mam prave tych 30kg po porode nalepenych :(((( akoze uz som zhodila ale...pomaly to ide
@earlgrey trener ti zostavil jedalnicek ze? tipujem ze bielkovina a zelenina...a cvicis stale? ja mam prave tych 30kg po porode nalepenych :(((( akoze uz som zhodila ale...pomaly to ide
@balerina2025 Nezostavil mi jedálniček...nastavil mi kalorické tabulky a makronutrienty, a jedálniček som si zostavila sama...lebo napr. vajcia nejem, ryby nejem...takže mne vyhovovalo zostaviť si jedálniček sama...samozrejme podľa pokynov trénera a tak aby som sa vošla do kalórii, bielkovín, sacharidov, tukov a cukrov (čo mi on nastavil)...a mala som aj sacharidové vlny, ale to vtedy, keď sa mi váha zastavila..tak trebalo nejako to nakopnúť...ale ja som vážne v tom fitku makala...hodina denne silový tréning, to som sa plazila po zemi, tak ma tréner ničil 🤣 ale neľutujem..
Teraz už necvičím, nedovoľuje mi to moja diagnóza (pred rokom mi zistili onko ochorenie, mám liečbu, tak nemôžem veľmi cvičiť vo fitku, som hrozne unavená...ale chodím na prechádzky do prírody každý deň)
@balerina2025 Nezostavil mi jedálniček...nastavil mi kalorické tabulky a makronutrienty, a jedálniček som si zostavila sama...lebo napr. vajcia nejem, ryby nejem...takže mne vyhovovalo zostaviť si jedálniček sama...samozrejme podľa pokynov trénera a tak aby som sa vošla do kalórii, bielkovín, sacharidov, tukov a cukrov (čo mi on nastavil)...a mala som aj sacharidové vlny, ale to vtedy, keď sa mi váha zastavila..tak trebalo nejako to nakopnúť...ale ja som vážne v tom fitku makala...hodina denne silový tréning, to som sa plazila po zemi, tak ma tréner ničil 🤣 ale neľutujem..
Teraz už necvičím, nedovoľuje mi to moja diagnóza (pred rokom mi zistili onko ochorenie, mám liečbu, tak nemôžem veľmi cvičiť vo fitku, som hrozne unavená...ale chodím na prechádzky do prírody každý deň)
@earlgrey 🍀

@taktotedanie mam znamu co ma 60kg a berie ozempic. je normalne ze jej taketo predpise lekarka? dievca ziadnu cukrovku nema.
@balerina2025 dostala to urcite od lekara? Cierny trh kvitne, uz som zachytila pripad ze to dostal pacient ( ktory mal na to dg) a predaval to dalej.. 🤷🏻♀️