Je pri chudnutí lepší silový tréning alebo kardio?
Ahojte.potrebujem schudnúť čo najrýchlejšie zopár kilečiek,ideme na svadbu.stravu mám upravenú samozrejme.ale chcem vedieť či je pri chudnutí lepšie kardio alebo silovy tréning?
@anonym_autor pre 5 kg by som sa moc nevzrlušoval. Práve v tomto je krasa silového cvičenia ak sa robí poriadne . Mohla by si vážiť viac ako 5 kg ale vyzerať štíhlejšie ako teraz . Videl som ženy ktoré potom čo začali silovým tréningom vážili viac ale vyzerali štíhlejšie nehovoriac o vytvarovanej postave . Pravdaže ak by sme zas mali hovoriť o zdravý a funkčnosťi najlepšie pre nás je všestranný pohyb .
@jogy1984 toto som aj ja citala a dava mi to logiku. Zacala som so silovym, ale len s vlastnou vahou, lebo ja mam velku nadvahu a bolesti, nic nevladzem, svaly uplne odidene na dovolenku. No len som otehotnela a to mam uz po 40-ke, dieta prec nedam, ale po porode toto planujem. A v podstate mi bude jedno, ake cislo na vahe bude, ide mi o to, citit sa dobre, mat silu vo svaloch a nie byt kus huspeniny, co som teraz.
mne sa najviac osvedcili prechadzky.. po silovom treningu alebo behu ma clovek tendenciu vyjest pol chladnicky ale chodza tak nezatazuje system.. minuly rok som schudla 6kg cisto rychlou chodzou, v praci mavam min 10 tis krokov a ked som mala volno snazila som sa skoro kazdy den ist na hod a pol sa prejst cca 9-10 tis krokov

@jogy1984 ono toto je zas diskutabilné ..nakoľko pri kardiu v nízkej intenzite spaľuje primárne tuky ale akonáhle prestane spaľovanie sa zastaví. Kdežto pri vysokej intenzite páli primárne cukry ale telo spaľuje ešte aj po aktivite. Čiže v konečnom dôsledku je na Tom istom...
@sense keď budeš mať kombinovaný tréning tak nie