icon

Je správne nastavený príjem kalórií na chudnutie?

29. mar 2026

5 tyzdnov sa riadim kalorickymi tabulkami. Appka mi vypocitala ze na chudnutie potrebujem okolo 1600 kcal pri svojej aktivite, bazal na 1368 kcal. Skusala som jest okolo 1600 kcal a to som priberala. Tak sa teraz hybem okolo 1400 kcal denne ale vaha stagnuje. Pozerala som teraz ine kalkulacky a vsade mi inde vypocitalo. Mam 37 rokov, 168 cm vysku a 69 kg vahu. Mojim cielom je ist na 60 kg. Vylucila som sladkosti, obmedzila bielo pecivo a sladke peciva. Kazdy den sa idem min na hodku prejst a kazdy druhy den cvicim pilates, kde je aj dost cvikov s vlastnou vahou. Ti co s tym mate skusenosti, mam dobre nastaveny prijem kalorii? Dakujem

Strana
z2
anonym_209b65
29. mar 2026

@anonym_autor 1650 kcal mám udržiavacie pri fitku 3x do týždňa +1x beh. 170cm 27r

zuzubb007
29. mar 2026

Skôr si zle zapisuješ kalórie a všetko čo zješ, pretože po vyše mesiaci by si mala dole určite aspoň kilo, napíš príklad jedálnička za deň?

autor
29. mar 2026
@zuzubb007

Skôr si zle zapisuješ kalórie a všetko čo zješ, pretože po vyše mesiaci by si mala dole určite aspoň kilo, napíš príklad jedálnička za deň?

@zuzubb007 vacsinou si varim doma takze si vytvorim zakazdym recept, poctivo navazene kazda jedna ingrediencai, no okrem korenia. Ostatne veci vazim a skenujem podla ciaroveho kodu

sisa_s
29. mar 2026

Odfot 1-2 dni z tabulky, co jes, kolko..naposledy tu niekto fotil jedalnicek a katastrofa

autor
29. mar 2026
@zuzubb007

@zuzubb007 ranajky napr 2 varene bielka, cottage cheese 100g, avocado a dva male toasty k tomu. Desiata banan, obed grilovane kuracie prso 100 g, bulgur 100g, dusena mrkva a zelena fazulka dokopy 150g. Olovrant kysle zelene jablko granny smith, vecera spaldova krupica s ovsenym mliekom a cucoriedkami a s proteinovym praskom. Dokopy mi to vychadza na den okolo 1400 kcal. Ranajky a vecere zvyknem niekedy prehodit. Niekedy si davam na ranajky overnight oats, ale miesam ich bud s raslinnym mliekom alebo len s vodou. Obed vacsinou grilovane alebo dusene kuracie morcasie alebo kare. Prilohy striedam bulgur quinoa zemiaky s nejakou zeleninou. 1x do tyzdna si dam cestoviny na obed. Ale stale sa drzim do 1400 kcal. Jedine co mam problem je dostiahnut denny ciel bielkovin a vlakniny na den. Tam som vacsinou okolo 70% ciela

autor
29. mar 2026
@anonym_autor

@zuzubb007 vacsinou si varim doma takze si vytvorim zakazdym recept, poctivo navazene kazda jedna ingrediencai, no okrem korenia. Ostatne veci vazim a skenujem podla ciaroveho kodu

@anonym_autor este som zabudla dodat ze sme sa do toho s manzelom oustili naraz a on dal dole 3 kila. Zapisujeme obaja rovnakym sposobom. Len on si dava na ranajky veganske natierky a na veceru salat s tuniakom alebo lososom. Inak zvysok to iste mame viac menej

zuzubb007
29. mar 2026
@anonym_autor

@zuzubb007 ranajky napr 2 varene bielka, cottage cheese 100g, avocado a dva male toasty k tomu. Desiata banan, obed grilovane kuracie prso 100 g, bulgur 100g, dusena mrkva a zelena fazulka dokopy 150g. Olovrant kysle zelene jablko granny smith, vecera spaldova krupica s ovsenym mliekom a cucoriedkami a s proteinovym praskom. Dokopy mi to vychadza na den okolo 1400 kcal. Ranajky a vecere zvyknem niekedy prehodit. Niekedy si davam na ranajky overnight oats, ale miesam ich bud s raslinnym mliekom alebo len s vodou. Obed vacsinou grilovane alebo dusene kuracie morcasie alebo kare. Prilohy striedam bulgur quinoa zemiaky s nejakou zeleninou. 1x do tyzdna si dam cestoviny na obed. Ale stale sa drzim do 1400 kcal. Jedine co mam problem je dostiahnut denny ciel bielkovin a vlakniny na den. Tam som vacsinou okolo 70% ciela

@anonym_autor to máš celkom dobrý jedálniček, ale mne to príde malý príjem jedla, podľa mňa by si tých 1800 kalórií mala jest, keď máš aj pohyb každý deň, ja by som na takom príjme neprežila, bielkoviny dosiahneš hneď pridaj proteínový jogurt, puding a máš hneď 20 v bielkovín navyše

anonym_0788ff
29. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_autor koľko g bielkovín máš denne? Lebo to je dosť dôležité, nieje to len o kaloriach ale aj o makrach

autor
29. mar 2026
@anonym_0788ff

@anonym_autor koľko g bielkovín máš denne? Lebo to je dosť dôležité, nieje to len o kaloriach ale aj o makrach

@anonym_0788ff medzi 68-85 g, ale vacisnou sa pohybujem okolo 72 cca

autor
29. mar 2026
@zuzubb007

@anonym_autor to máš celkom dobrý jedálniček, ale mne to príde malý príjem jedla, podľa mňa by si tých 1800 kalórií mala jest, keď máš aj pohyb každý deň, ja by som na takom príjme neprežila, bielkoviny dosiahneš hneď pridaj proteínový jogurt, puding a máš hneď 20 v bielkovín navyše

@zuzubb007 ked som jedla okolo 1600 tak som priberala, tak ja uz neviem. Som z toho uz dost zufala

thereisabear
29. mar 2026

To máš nejako málo bielkovín, ja mám rovnakú výšku, trochu nižšiu váhu a KT mi hodili 121g.

sense
29. mar 2026
@anonym_autor

@zuzubb007 ked som jedla okolo 1600 tak som priberala, tak ja uz neviem. Som z toho uz dost zufala

@anonym_autor príjem by som neznižovala, tých bielkovín sa mi zdá málo. Čiže by som upravila Makra. Pridala bielkoviny ubrala možno sacharidy

autor
29. mar 2026
@thereisabear

To máš nejako málo bielkovín, ja mám rovnakú výšku, trochu nižšiu váhu a KT mi hodili 121g.

@thereisabear tiez mi pisu okolo 115 ale to prosto neviem dosiahnut, uz mam co robit na tych 72, nemozem prilis vela mliecneho lebo mi je potom tazko na zaludok. Ked som zacala s kalorickymi a som si zadala svoj dovtedy bezn jedalnicek tak som mala len okolo 30 g bielkovin

anonym_abf1e3
29. mar 2026

Podľa môjho názoru je to málo. Ja mám 46 rokov, 165cm a 67kg. Bazal 1350 a kalórie nastavené na 1700. Je pravda, že ich nie vždy naplním, vždy som jedla málo a tiež mám problém dosiahnuť 115g bielkovin, ale snažím sa, učím sa. Ja som napr.nikdy neraňajkovala, teraz sa snažím zjesť aspoň niečo drobné. Cvičím 2x týždenne zumbu, plus doma krátke posilovačky vlastnou váhou. Po troch týždňoch som zišla dole o 1kg.

autor
29. mar 2026
@anonym_abf1e3

Podľa môjho názoru je to málo. Ja mám 46 rokov, 165cm a 67kg. Bazal 1350 a kalórie nastavené na 1700. Je pravda, že ich nie vždy naplním, vždy som jedla málo a tiež mám problém dosiahnuť 115g bielkovin, ale snažím sa, učím sa. Ja som napr.nikdy neraňajkovala, teraz sa snažím zjesť aspoň niečo drobné. Cvičím 2x týždenne zumbu, plus doma krátke posilovačky vlastnou váhou. Po troch týždňoch som zišla dole o 1kg.

@anonym_abf1e3 no s bielkovinami mam problem, ako som aj vyssie spominala ze nemozem prilis vela mliecneho a ak si dam uz rano cottage cheese tak neviem ci este zmesiem proteinovy puding. Kupila som si aj proteinovy prasok ale nie je mi z nich zle len ked si ich primiesam do kase alebo do vlociek, ked ho vypijem je mi na grcanie a to som skusala rozne druhy uz. Skusala som maso aj na obed aj na veceru ale to som uz nedavala 🤣

tenerifka
29. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_abf1e3 no s bielkovinami mam problem, ako som aj vyssie spominala ze nemozem prilis vela mliecneho a ak si dam uz rano cottage cheese tak neviem ci este zmesiem proteinovy puding. Kupila som si aj proteinovy prasok ale nie je mi z nich zle len ked si ich primiesam do kase alebo do vlociek, ked ho vypijem je mi na grcanie a to som skusala rozne druhy uz. Skusala som maso aj na obed aj na veceru ale to som uz nedavala 🤣

@anonym_autor chybaju ti ryby, a cele vajicka (nielen bielky), a strukoviny. Tu ovsenu kasu na veceru by si mohla zamenit za nieco z toho....

mandzula
29. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Ak mas problem s mliekom, skusila by som iny typ proteinu - konopny, hrachovy, sojovy, ryzovy.

autor
29. mar 2026
@tenerifka

@anonym_autor chybaju ti ryby, a cele vajicka (nielen bielky), a strukoviny. Tu ovsenu kasu na veceru by si mohla zamenit za nieco z toho....

@tenerifka ryby neznasam, zo strukovin mozem len zelenu fazulku, zvysne sa nekamaratia s mojim zlcnikom a za zlcnikovy zachvat mi to nestojit

anonym_e1f19b
29. mar 2026

Ja robím z cottage syra žemličky aj cesto na pizzu. Máš veľa možností okrem mliečneho s množstva mäsa. Strukoviny sa dajú jesť na veľa spôsobov, napríklad aj v podobe strukovinových cestovín. Určite vieš zvýšiť príjem bielkovín aj bez toho aby si do seba pchala mäso a tvaroh 3x denne

michaela329
29. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_autor čo je to "avokádo" - čo sú to "malé tousty" - množstvá mi chýbajú. Všetko váž a zapisuj v surovom stave, lebo 100g bulgur uvarený a 100g surový je kus rozdiel. Mala som kamarátku, čo si všetko zapisovala nesprávne a tiež sa čudovala, že nejde dolu. Inak, ja som tiež zlcnikar - skus červenu šošovicu, tú napríklad tolerujem dobre.

autor
29. mar 2026
@michaela329

@anonym_autor čo je to "avokádo" - čo sú to "malé tousty" - množstvá mi chýbajú. Všetko váž a zapisuj v surovom stave, lebo 100g bulgur uvarený a 100g surový je kus rozdiel. Mala som kamarátku, čo si všetko zapisovala nesprávne a tiež sa čudovala, že nejde dolu. Inak, ja som tiež zlcnikar - skus červenu šošovicu, tú napríklad tolerujem dobre.

@michaela329 jasne ze vsetko je odvazene, male tousty, jeden ma 22g, avokado tiez okolo 20-30 g, polku zvyknem vacsinou zjest, ale vsetko je navazene, aj maslo co si natriem na chlieb a podla toho v akom stave vazim, v takom zapisujem, varene jedla si bud vytvorim vlastne recepty, aj na natierky mam vytvorene vlastne presne navazene a potom ked robim opakovane dodrziavam gramaz ako je zadana v recpete, ak si ale napr dam grilovane maso s ryzou bulgurom alebo quinou tak tie vazim uvarene aj zemiaky. Surove vazim cestoviny ale stale je to tak aj zapisane

anonym_abf1e3
29. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_autor aj ja s tým mám problém, ako som napísala - učím sa. Nejde to zo dňa na deň, hlavne keď som bola zvyknutá hlad zahnať rožkom so šunkou. Teraz už rozmýšľam, čo si dám, ako to vyskladám. Bielkoviny nie sú iba v mliečnych výrobkoch. Píšeš, že to či ono nemôžeš. Ale inak to asi nepôjde. Svoju úlohu zohráva aj vek, či si to priznáme alebo nie. Ja som mávala pod 50 kg ešte aj ako 35-ročná a nevedela som pribrať. Karta sa obrátila, do hry vstúpili hormóny a ja som začala priberať. Pridávaj si potraviny v malom množstve, skúšaj. Keď sa hneď postavíš do pozície 'nechcem', zbytočne sa budeš pýtať, čo robíš zle. Ja som teraz nachladená, necítim sa dobre. Včera som zjedla sotva 1200kcal, čo je ešte menej ako môj bazal a napriek tomu som nebola hladná. Som zvyknutá jesť málo, a práve to mi nerobí dobre - telo si ukladá zásoby. A tak sa učím jesť viac.

autor
29. mar 2026
@anonym_abf1e3

@anonym_autor aj ja s tým mám problém, ako som napísala - učím sa. Nejde to zo dňa na deň, hlavne keď som bola zvyknutá hlad zahnať rožkom so šunkou. Teraz už rozmýšľam, čo si dám, ako to vyskladám. Bielkoviny nie sú iba v mliečnych výrobkoch. Píšeš, že to či ono nemôžeš. Ale inak to asi nepôjde. Svoju úlohu zohráva aj vek, či si to priznáme alebo nie. Ja som mávala pod 50 kg ešte aj ako 35-ročná a nevedela som pribrať. Karta sa obrátila, do hry vstúpili hormóny a ja som začala priberať. Pridávaj si potraviny v malom množstve, skúšaj. Keď sa hneď postavíš do pozície 'nechcem', zbytočne sa budeš pýtať, čo robíš zle. Ja som teraz nachladená, necítim sa dobre. Včera som zjedla sotva 1200kcal, čo je ešte menej ako môj bazal a napriek tomu som nebola hladná. Som zvyknutá jesť málo, a práve to mi nerobí dobre - telo si ukladá zásoby. A tak sa učím jesť viac.

@anonym_abf1e3 toto bol aj moj problem, minuly rok som mala hrozny z hladiska zlcnika dlho som jedla strasne malo a aj som schudla pod svoju vahu, potom sa zclnik nejak ustalil a ja som postupne zacala normalne jest a vtedy vaha vyletela a prosto nejde to teraz dole. Ja si tiez myslim ze hormony robia svoje, vsimam so na pms, zrazu uz mam navaly horucavy, kramy trvaju kratsie

anonym_abf1e3
29. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_abf1e3 toto bol aj moj problem, minuly rok som mala hrozny z hladiska zlcnika dlho som jedla strasne malo a aj som schudla pod svoju vahu, potom sa zclnik nejak ustalil a ja som postupne zacala normalne jest a vtedy vaha vyletela a prosto nejde to teraz dole. Ja si tiez myslim ze hormony robia svoje, vsimam so na pms, zrazu uz mam navaly horucavy, kramy trvaju kratsie

@anonym_autor v tvojom prípade zrejme zohráva úlohu aj žlčník.....

autor
29. mar 2026
@anonym_abf1e3

@anonym_autor v tvojom prípade zrejme zohráva úlohu aj žlčník.....

@anonym_abf1e3 no len potrebujem akosi z tohto bludneho kruhu von, necitim sa dobre pri tejto vahe. Okrem tehu som tolko nikdy nevazila a chclea by som spat na 60

tenerifka
29. mar 2026

@anonym_autor mne ako 52-rocnej zene v zavislosti od vysky a vahy tabulky vypocitali, ze moj bazal je 1325 kcal, a ak chcem schudnut 3kg za mesiac, musela by som prijat len 1050 kcal, co je na hranici podvyzivy, a ak chcem dat dole od 1,5kg do 2kgza mesiac, kaloricky prijem ma byt od 1300 do 1500 kcal.

mondolina
29. mar 2026
@tenerifka

@anonym_autor mne ako 52-rocnej zene v zavislosti od vysky a vahy tabulky vypocitali, ze moj bazal je 1325 kcal, a ak chcem schudnut 3kg za mesiac, musela by som prijat len 1050 kcal, co je na hranici podvyzivy, a ak chcem dat dole od 1,5kg do 2kgza mesiac, kaloricky prijem ma byt od 1300 do 1500 kcal.

@tenerifka
tak to máš zle vyrátané. nemôžeš mať denný príjem pod bazál.

anonym_8e23e4
29. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_autor ja to tiez nevladzem tolko zjest a tvarohy a cottage mi ide uz po par dnoch krkom. A ani maso mi nejde v kuse na chut...🫣

mondolina
29. mar 2026

@anonym_autor
pri kalorickom prijme 1600 kcal mi v marci odišlo 2.5 kg( výška 170, 63 kg, 48 rokov).
príjem bielkovín cca. 120g.

anonym_0788ff
29. mar 2026

@anonym_autor mne kalkulačka vypočítala toto na tvoje parametre 🤷🏽‍♀️tak neviem možno si naozaj myslíš že zapisuješ dobre ale nemusí to tak byť. A 5 týždňov je dosť malo na porovnávanie

Strana
z2