Je žena s konfekčnou veľkosťou 46 príťažlivá?
Ahojte, uz dlho bojujem s nadvahou roznymi sposobmi a nedari sa mi..Rozmysla som, ze prestanem tak urputne na to mysliet a zacnem sa mat trochu viac rada aj s kilami navyse. Ked budem spokojnejsia, myslim, ze kila pojdu lahsie dolu. Nemyslim, ze to budem ignorovat ale naucim sa s tym lepsie zit, troska sa vyrovnat. Pomohol niktorej z vas takyto pristup? Rada by som sa pekne obliekala,ale stale sa len snazim zakryt to ci ono..zienky s podobnou velkostou, kde a ako sa obliekate? Myslim, obchod, vzory, typy, kde hladate inspiraciu? Ako kombinujete? Zadok a stehna nie su stihle, ale brucho je moj najvacsi problem. Ako si pomoct, citit sa sebavedomejsie a hladat cestu k zhodeniu par kil menej drasticku?
Krásna móda pre moletky je aj na www.asos.com baby, moderná, aj pre mladé žabky
46 veľkost zoženies hocikde, ak sú to nemecké číslovanie tak aj 44 v pohode stačí... St.olivier, Tchibo, aj spoločenské šaty v týchto veľkostiach som zohnala v klude. Dá sa 🙂 mňa to napr nebaví vôbec riešiť 😁 ale keďže mi dochádzajú veci v šatníku musím ísť na nákupy už 😭 moletkovske obchody sa mi zdá že začínajú na 46. Ale to sú väčšinou vrecia. Doslova. Práve tie dlhé voľne veľké veci ešte na výzore kilá pridajú ( podľa mňa.... )
@mircalla stehná sa suchaju aj o veľa menším "veľkostiam" 🙂
@mircalla tak to je tvoj pohlad ma vec. Poznam z prace zenu v.48 a slintala po nej polka firmy. Nikdy nemala problem mat chlapa. vychrtliny nechapali...ony si nevedeli najist nikoho. pritazlivost neni len o postave ale hlavne o vyzarovani.
Nechcem sa nikoho dotknúť, ale už keď tu omieľate, že mužom sa kilá navyše páčia, netreba si mýliť plus-size a obezitu.
@mircalla mam v okolí mužov pre ktorých som vo veľkosti 42 - 44 moc štíhla a teda radi by keby kus pribrala. Garantovane existuje velke množstvo mužov ktorý majú radi oblé a plné ženy.... či je to zdravé a aké zdravotne riziká to nesie je iná otázka a to je hore spomenuté....
Zmenou pristupu k sebe urcite nic nepokazis, len ziskas, ale naucit sa mat rada samu seba nejde len tak lusknutim prstov. Je to tvrda praca, najma ak cely zivot o sebe pochybujes, citis sa nepritazliva. Skus sa zacat rozmaznavat, dopraj si prijemne veci - kulturu, cestovanie, kozmetiku, kadernicku, masaz...samozrejme nie vsetko naraz a podla financii. Mozno aj pekny vylet, prechadzka, kino...nauc sa tesit z malickosti a starat sa o seba. Zhodenie kil chce okrem pozitivneho vztahu k sebe (mam sa rada, t.j chcem byt zdravsia a krajsia) aj pevnu volu. Mozno by ti pomohol nejaky trener vo fitku alebo kamoska, s ktorou budete spolocne chudnut a povzbudzovat sa. A na zaver, tiez som toho nazoru, ze aj zena s kilami navyse dokaze byt pritazliva - pestovana plet, jemny makeup, upravene vlasy a nechty je zaklad. Co sa oblecenia tyka, v obchodoch pre moletky maju ozaj len veci pre obstarozne damy. Skus C&A (kolegyna s v.48 nakupuje len tam), H&M ma aj online sekciu pre vacsie velkosti. Drzim palce 😊
@malasandrika iba podľa konfekcnej veľkosti ťažko povedať čo to je... a celkovo ako človek vyzerá.
@vebi2 som na tom rovnako ako ty, pred 3 rokmi som tiež mala 48 veľkosť a behom rok roka som schudla 25 kíl. Ako moletka som sa necítila nejako príliš zle ale keď som sa zmenšila na veľkosť 36-38 bolo to podstatné lepšie a cítila som sa oveľa príťažlivejšie najmä sama pre seba ale aj pre manžela. Teraz som takmer 9 mesiacov po pôrode a ostalo mi ešte 6 kíl a cítim že to nie som ja, že sa potrebujem vrátiť na tú váhu pred tehotenstvom. Momentálne nosím veľkosť 38-40 (podľa toho ako mi čo sadne). Moletky tiež vedia byť krásne a príťažlivé pokiaľ sa vedia správne nahodiť ale už by som ňou nechcela byť. Preto robím všetko pre to aby som sa tam nikdy viac nedostala a hlavne zo zdravotných dôvodov to nie je dobré byť obézna. Neodsudzujem ani plnšie ani chudé ženy, ale z vlastnej skúsenosti viem čo to obnaša mať nejaké tie kilá navyše a veruže je mi lepšie ich nemať, resp. nemať ich toľko čo som mala predtým. Chcem tu byť pre svoje deti čo najdlhšie a nie o pár rokov vzdychať že nič nevládzem a mať kopu zdravotných problémov. Kíl sa dá zbaviť len treba prísť na to ako a každej žene na ne funguje niečo iné. Ale základ je strava a pohyb 😊
@cajova_lienka
@lucia147852 nepoznam jedinu zenu, co ma c.46 plus a vyzera dobre. Je mi luto. Ono ked sa vyzlecie do plaviek, uz nikoho neoklame oblecenim..
@simca06022011 pozri, napr. sto kíl je vždy sto kíl. Bez urážky. Tu nie je priestor na diskusie o tom, ako človek vyzerá. Postavím sa na váhu a vidím.
@mircalla otazka bola ci je pritazliva a teda z mojich skusenosti je velmi vela zien ktore maju velkost46 a vac a ziju v stastnom manzelstve a su pre.svojho manzela pritazlive takze ja by som tak kategoricky nesudila ako ty aj ked mozno mas velkost 36 a mas tiez milujuceho manzela neznamena to ze ich nemaju aj tje zeny co maju 46+
Ja ti mozem poradiť objednávať z Bonprix, tam su tie velkosti vacsie a velmi pekné. ked mám nieco z Bonprix, všimla som si, že mi ľudia chvália, že aké pekné tričko, šaty ... Ja si napr. objednávam tričká a šaty vel.40/42, ale oni su vacsie, v normalnom obechode potrebujem aj 44. A vidis to tam aj na moletkách ako to vyzerá, skus popozerat, ked nesadne tak to vrátiš.
@loginexistuje Otazka nebola, ci je pritazliva pre svojho manzela, ale ak uz ide o to, mnohym manzelom prekaza, ked maju ich manzelky nadvahu, ktoru zvacsa naberu pocas manzelstva
@malasandrika Uplne suhlasim, netreba si pliest par kil navyse a obezitu
@cajova_lienka Je fajn byt trosku sebakriticky, co ty na to? Ja som mala velku cast zivota c. 36-38 a citila som sa v tom komfortne. Momentalne mam dost po 40 a nosim c. 40 a komfortne citim uz menej. Ani si nemozem obliect vsetko, co predtym. Jednoducho mam pocit, ze tych par kil navyse ozaj mam a priznam to, hoci mam rovnomernu postavu. To, ze mam pribrat mi hovorili, ked som nosila c. 36, teraz mi to rozhodne nik nepovie. Moj otec bez zabran - mohla by si dat 5 kil dole a ja s nim absolutne suhlasit, Vydavat tu velkosti c. 48 ci c. 46 za pekne a plne je zly vtip. Ono tiez zeny sa musia obcas aj vyzliect, tak uz nikoho neoklames
Mne takýto prístup nepomohol teda vôbec. Po 2 pôrodoch sa kilá na mňa lepili, akoby im niekto za to platil. A ja som sa stále presviedčala, že to nevadí, že to vlastne ani nie je také strašné....bolo to strašné, necítila som sa vo svojom tele dobre a hanbila som sa aj pred svojím okolím. Pred 5 týždňami som sa skalopevne rozhodla so sebou niečo urobiť...schudla som zatiaľ 6 kíl, cítim sa omnoho, omnoho lepšie a teším sa na ďalšie znižovanie hmotnosti. Je to pre mňa oveľa efektívnejšie využitá energia a čas, ako špekulovať nad tým, čo robiť, aby som dokázala zvládnuť a nosiť kilá naviac. Už to nikdy nechcem zažiť a pre mňa je postoj "mám sa rada aj s mojimi kilami naviac" len výhovorka lenivého človeka. Nechcem sa tým samozrejme nikoho dotknúť, len som napísala svoj názor a svoj postoj k nadváhe. Ja to proste takto cítim. Odkedy som začala chudnúť, som šťastná, usmievam sa, teším sa zo života, mám sa proste veľmi fajn 🙂
@mircalla 46 nemusí byť obezita, ak je žena vysoká. Ja nosím 40-42 a teda som úplne štíhla. Ale som vysoká a mám široké plecia, dlhé ruky... Do 38 sa nenasúkam nikdy, aj keby som bola na kosť vychudnutá 😁 Ak žena s takýmto typom postavy priberie, bude len plnoštíhla. Záleží od tvaru postavy, držania tela... je veľa iných "parametrov" ktoré vnímame ako pekné, či nepekné. Hmotnosť nie je ani zďaleka všetko.
@montemotherone Ok, c. 46 nie je obezita, nebudem sa tu hadat. To je asi zbytocne. ved ked sa v tom citite prijemne, potom nie je ziadny problem, kde kupovat oblecenie
@minnie55 presne tak. Ono je to nejakom vnútornom nastavení alebo mozno aj o sebadisciplíne. Sme si zvykli vyhovárať sa na štítnu žľazu, choroby atd ale len velmi male percento ľudí ma s tym problem. Vacsinou je za tym lenivosť a takéto chlacholenie seba samého, ze sa daju kila nosit s gráciou. Len je rozdiel, ked ma zena kila navyše a peknú súmernú postavu, tam sa da vyhrať s oblečením. Ale priznajme si, vacsinou obezne dámy maju uple iny typ postavy. A pochopím zeny v prechode napríklad ale vypapane 20 ročne slečny bezdetné a extrémne sebavedome to mi rozum neberie😉Ale mna osobne by nikto nepresvedčil, ze vo veľkej veľkosti by som vyzerala dobre. Lebo cely zivot som si tak zvykla strážiť si hmotnosť, jem vsetko ale s mierou a snazim sa cvicit ked mi to deti dovolia. Ale to idem preto aby som vypadla z domu😊 A je taka relácia Moj 200 kilový život a tak krasne vidno, na co vsetko sa dokáže clovek vyhovoriť aby nemusel pre seba nic urobit.
@olivnik toto nie je povzbudivé vôbec, niekde človek nevie schudnúť sk nechce aby 24 hodín denne bol jeho mozog zaujatý čo môžem zjesť čo nie, koľko vypiť vody, či si môžem dať banán, alebo už nie lebo to už je kalórie navyše, cvičiť denne vo fitku....... na to treba veľa času, dokonca všetok čas a v hlave nič len to. Skúšala som to, ale vysledok bol minimálny ( mám nefunkčnú štítnu žľazu beriem euthyrox 150 mg ). Navyše som sa prichytila v akej som depresii, strese, koľko vkuse kalkulujem a jedlo sa mi stalo hrozným bremenom, radosť a vitalita sa nedostavili, od februára do augusta som vydržala, potom som to vzdala. Podotýkam som 20 rokov vegetarián, mám 48 rokov, nikdy som nebola štíhla, nosím 42-44, denný priemer krokov mám 9000, s kamoškou 3-4x do týždňa cielene chodíme, ja mám vždy okolo 13-15tis. krokov a 9km. Raz do týždňa chodím plávať cca 1km záplavám za hodinu, v lete je môj dopravný a relaxačný prostriedok bicykel. Uznavam nie som športovec. Sladkosti redukujem koľko môžem, aj keď priznávam nie vždy sa mi darí, rada pečiem pre svoju rodinu, som celkove za hand made kuchyňu, variť doma je moja priorita, v strave nepoužívam nič tučné, maslo minimálne, vyrábam si sama natierky a celkove si myslím že varím zdravo. Napriek tomu u mňa vaše rady nefungujú. Pochopila som že by som schudla, ale za cenu že by som musela obetovať všetko, proste cely môj život by bolo len to. A ja predsa chodím do prace ktorú milujem ( som učiteľka v MŠ ) som výtvarník, hand made tvorca, šijem, pletiem, vyrábam pre deti a ich rodičov video návody na kreatívnu tvorbu, rada varím a vymýšľam nové jedlá ( bezkalorické, super zdravé ).
@malasandrika na váhu ano, ja som mala veľkosť 44 a 75kg, 170cmm, na základe konfekčné veľkosti figu vieš a nie určiť či je človek obézny alebo nie
@simca06022011 A vaha 75 kg pri tej vyske sa ti zda ok? No mne nie. Podla mna to je dost, vazila som este tok po porode rovnako, vysku mam cca rovnaku a podla mna som bola dost tucna v tom case. Teraz mam o 10 kil menej a stale to nie je uplne ono
necitala som vsetky prispevky, ale ano moze, ide o tvoj vnutorny pocit, nastavenie hlavne, ja s tym ciastocne bojujem tiez, mam dve deti a po druhom porode akoby na mne vsetko co som nabrala ostalo, hoci to bol rovnaky prirastok ako pri prvom,.....holt som starsia telo sa meni,.... ale najvacsi problem je diastaza brusnych svalov na ktoru som prisla prakticky az 2,5 roka po porode, ked uz som bola zufala zo svojho brucha, preco ho stale tlacim pred sebou jak v 5.-6. mesiaci...... zacala som s tym pomaly nieco robit a prestala sa prejedat hlavne na noc, po 18 uz nejem zasadne nic, a vysledok kazdy mesiac od vianoc o 1kg menej, nic svetaborne,.....ale citim sa lepsie a pritom nic nerobim, skus odsledovat svoje navyky a porozmyslaj ako to zmenit co je uz asi vela a tak, netreba super zdrave jedla len,.....skor vsetko s mierou. Drzim palce aby si si nasla svoju cestu.
@mareka49 inak k otázke kde nakupovať, ja si šijem, recyklujem odevy. Najlepšie som si ale vedela vybrať v Marks&Spencer, ale z SK odišli. Nakupim aj v sekond hande, len ja som na štýl a módu veľmi náročná tam musí byť niečo špeciálne a vtedy kúpim. Inak tiež mám problém v bežných obchodoch. Niektorých mam pocit že 42 je vlastne 38. No ak mám šťastie a je dobrý strih dá sa pekné oblečenie nakúpiť v Reservede, Promod, Lindex. H&M a C&A je móda nižšej kvality. Určite by pomohla aj módna konzultantka, presne poradiť farby, strihy, kombinácie. Na you tube nájdete veľmi dobrú Ruskú reláciu, Modnij dagavor. Tam sa mnohému naučíte, treba sa vzdelávať aj ohľadne kultúry obliekania, alebo konzultantka.
Odporúčam knihu Tučibomba od Nazlerovej. Myslím, že dokáže zdvihnúť sebavedomie 😉

@montemotherone neverim, ze ony sami sa citia dobre, ked sa im suchaju stehna. Kludne si tu daco nahovarajte, c. 46 pekne nie je. Plne krivky a tucnota su rozdielne veci. A to nie some fanusik vychrtlin, skor naopak