icon

Jedálniček do 1320 kalórií

29. apr 2025

Dobry den, vedeli by ste mi napisat nejake jedalnicky tak aby som sa vosla do 1320kcal? Napriklad ake su vase ranajky, aky mate obed, veceru. Desiatu a olovrant vykryjem ovocim, lebo ved co ine.. Mam kaloricke tabulky, ale jem dookola to iste a uz mi ide hore krkom ako sa hovori.
Dakujem pekne

Strana
z5
autor
2. máj 2025

Vlákninu mám ako doplniť ešte, mám chrúmať mrkvu alebo kapustu alebo čo? Ešte mám do zálohy ako druhú večeru cottage vanilkový, ale ten mi vlákninu nepridá.

hylary
2. máj 2025

Ja mám tiež 1609 kcal ako ty.. sranda.. napíšeš mi prosím ešte raz tvoje "čísla"? Chcem porovnať keďže nám rovnako vyrátali kcal... Ja mám 38 rokov, 158 CM, počiatočná váha 77,5 kg... Cieľ som dala 65 kg.. momentálne som na cca 74 kg po 7 týždňov... Mám prijať 1609, prijímam kedy ako, maximálne tých 1400, režim mám sedavý či ako sa to vola už ani neviem...

autor
2. máj 2025
@hylary

Ja mám tiež 1609 kcal ako ty.. sranda.. napíšeš mi prosím ešte raz tvoje "čísla"? Chcem porovnať keďže nám rovnako vyrátali kcal... Ja mám 38 rokov, 158 CM, počiatočná váha 77,5 kg... Cieľ som dala 65 kg.. momentálne som na cca 74 kg po 7 týždňov... Mám prijať 1609, prijímam kedy ako, maximálne tých 1400, režim mám sedavý či ako sa to vola už ani neviem...

@hylary ano, 163cm, 39rokov, 71,5kg

autor
2. máj 2025
@hylary

@hylary ja tam mam rezim ten mierny..tak mi poradili tu zeny, ze mam dat mierny.

lebandulka7
2. máj 2025

1312 je malo je možné ze telo sa dostalo do stavu šoku a všetko už len ukladá lebo sa stara už len o prežitie lajcky povedané… jednoducho zvýš kalórie a uvidíš že to pôjde.. keď si stále hladná to len znamená že ješ malo.. 1400-1500 mas bazal to znamená že keby ležíš a nehýbeš sa len toľko tvoje telo potrebuje na funkcie ako dýchanie obech krvi atd každý ďalší pohyb už potrebuje kalórie navyše čiže do diéty minimálne tých 1700-1800kcal určite celý deň neležiš len jednoduchý pohyb ako presúvanie sa umývanie riadov atd je nejaký pohyb na ktorý potrebujes vyvinúť ďalšiu energiu a 1300 je ozaj smiešne zarábaš si na iné zdravotne problémy… a ako som písala telo treba rozbehnúť a dať mu najavo že sa nemusí báť a ma dostatok čiže sa neboj jesť viac

lebandulka7
2. máj 2025

Navyše mas vysoký vydaj ako vidím cez 1800kcal takže sa vôbec nemusíš báť jesť a počítať kalórie a bude tá to aj menej stresovať

janai1
2. máj 2025
@lebandulka7

1312 je malo je možné ze telo sa dostalo do stavu šoku a všetko už len ukladá lebo sa stara už len o prežitie lajcky povedané… jednoducho zvýš kalórie a uvidíš že to pôjde.. keď si stále hladná to len znamená že ješ malo.. 1400-1500 mas bazal to znamená že keby ležíš a nehýbeš sa len toľko tvoje telo potrebuje na funkcie ako dýchanie obech krvi atd každý ďalší pohyb už potrebuje kalórie navyše čiže do diéty minimálne tých 1700-1800kcal určite celý deň neležiš len jednoduchý pohyb ako presúvanie sa umývanie riadov atd je nejaký pohyb na ktorý potrebujes vyvinúť ďalšiu energiu a 1300 je ozaj smiešne zarábaš si na iné zdravotne problémy… a ako som písala telo treba rozbehnúť a dať mu najavo že sa nemusí báť a ma dostatok čiže sa neboj jesť viac

@lebandulka7 možno by si stačilo prečítať tému do ktorej píšeš a nie len reagovať na starý príspevok. Už dávno prišla na to, že to má zle nastavené

autor
2. máj 2025
@lebandulka7

@lebandulka7 dakujem pekne za odpoved, no snazim sa uz druhy den teda prijimat viac ale dost problem je vojst sa do tych kruzkov a aj sa chutne najest. Lebo asi to nie je jednoz ake kalorie prijmem, ci to bude vyvazena strava alebo si mam rozdelit pizzu na 3krat - co by pokrylo kalorie ale teda ani nahodou nie rozne hodnoty, napriklad potrebnu vlakninu. Aj dnes mam o 10g tukov viac a to som pouzila 2 lyzicky oleja, zjedla tri vajcia a mala jeden obed ktory obsahoval 25ml olivoveho oleja a koniec teda.. je to kruzko presvihnute. A to som sa snazila jest naozaj vyvazene, ale fakt neviem co mam este jest, zase kilo zeleniny za den by som do seba nenapratala ani za svet, aj ked snazim sa ju pridavat vsade, no aj tak mam vlakniny malo.

hylary
2. máj 2025

Áno aj ja mierny.. a aký máš cieľ, koľko kg?

lebandulka7
2. máj 2025

2g bielkovín na 1kg telesnej hmotnosti 1g tuku na 1kg telesnej hmotnosti a 5g sacharidov na 1kg telesnej hmotnosti 🙂 … vláknina zelenina ovocie celozrnné výrobky plus ak si chceš pridať viac vlákniny alebo nepokryješ racionálnou stravou môžeš si dokúpiť výživový doplnok jablcna vláknina je to v prášku a môžeš si pridávať do kaši jogurtov 🙂 .. druha vec treba vlákninu pridávať postupne keďže telo neni zvyknuté na vysoký príjem vlakniny zbytočne by ťa nafukovalo tak na tu vlákninu postupne 🙂

autor
2. máj 2025
@lebandulka7

2g bielkovín na 1kg telesnej hmotnosti 1g tuku na 1kg telesnej hmotnosti a 5g sacharidov na 1kg telesnej hmotnosti 🙂 … vláknina zelenina ovocie celozrnné výrobky plus ak si chceš pridať viac vlákniny alebo nepokryješ racionálnou stravou môžeš si dokúpiť výživový doplnok jablcna vláknina je to v prášku a môžeš si pridávať do kaši jogurtov 🙂 .. druha vec treba vlákninu pridávať postupne keďže telo neni zvyknuté na vysoký príjem vlakniny zbytočne by ťa nafukovalo tak na tu vlákninu postupne 🙂

@lebandulka7 na predchadzajucej strane som pridala foto, uplne na spodku by malo byt, ako to mam vypocitane, vypocitali to kaloricke tabulky. Uz neviem ako to mam spravit aby to bolo ok. Lebo naozaj vymyslam rozmyslam radim sa v džepetom a fakt mi to nejako nevychadza. Zas nechcem jest to co mi absolutne nechuti, uz teraz je to na hrane a veceru som mala spenat so zemiakmi a s vajcom, to tiez nebol nejaky gastrinomicky zazitok.. akoze ozeliem to, ale rada by som jedla aj chutne veci.

autor
2. máj 2025
@hylary

Áno aj ja mierny.. a aký máš cieľ, koľko kg?

@hylary no chcela by som 56. Ale stacilo by mi aj 60.

lebandulka7
2. máj 2025

Tabuľky si môžeš upraviť podľa seba môžeš si nastaviť sama sacharidy lipidy proteíny
Sacharidy - 350g
Tuky - 70g
Bielkoviny- aspoň 100g si daj
O tu vlákninu sa moc nemusíš starať no snaž sa aspoň 20g i keď ideál 30 ale to postupne 🙂
To čo sa týka stravy čo ti chuti a čo nie je o zvyku viacmenej… viem že niečoho môžeš byt prejedena no existuje milión receptov ktoré môžeš skúsiť 🙂 ale taký zaklad nakúpny zoznam mäso vajcia zelenina ovocie ryža zemiaky pohánka quinoa, tvaroh, jogurt, tofu môžeš skúsiť krevety losos, tuniak, spraviť si rôzne nátierky z cottage či uz vajíčkou mrkvovú 🙂 cestovinové šaláty, dusená zelenina, kúp si chudé mleté mäso môžeš si spraviť domáci burger, super zdroj sacharidov je taktiež tortilla ktorú si vies pripraviť na milión spôsobov je X možnosti ako jesť zdravo aj chutne 🙂 a netreba tiež deliť jedlo na dobre a zle ale pozerať sa na menej výživné pre moje telo a viac výživné neni nič zle na tom si dať obyčajný granatiersky alebo čo ti chuti a len pridať k tomu nejakú bielkovinu kľudne formou dezertu 🙂 tvorba jedalnickov je hra a jednoduchá matematika 🙂

autor
2. máj 2025
@lebandulka7

Tabuľky si môžeš upraviť podľa seba môžeš si nastaviť sama sacharidy lipidy proteíny
Sacharidy - 350g
Tuky - 70g
Bielkoviny- aspoň 100g si daj
O tu vlákninu sa moc nemusíš starať no snaž sa aspoň 20g i keď ideál 30 ale to postupne 🙂
To čo sa týka stravy čo ti chuti a čo nie je o zvyku viacmenej… viem že niečoho môžeš byt prejedena no existuje milión receptov ktoré môžeš skúsiť 🙂 ale taký zaklad nakúpny zoznam mäso vajcia zelenina ovocie ryža zemiaky pohánka quinoa, tvaroh, jogurt, tofu môžeš skúsiť krevety losos, tuniak, spraviť si rôzne nátierky z cottage či uz vajíčkou mrkvovú 🙂 cestovinové šaláty, dusená zelenina, kúp si chudé mleté mäso môžeš si spraviť domáci burger, super zdroj sacharidov je taktiež tortilla ktorú si vies pripraviť na milión spôsobov je X možnosti ako jesť zdravo aj chutne 🙂 a netreba tiež deliť jedlo na dobre a zle ale pozerať sa na menej výživné pre moje telo a viac výživné neni nič zle na tom si dať obyčajný granatiersky alebo čo ti chuti a len pridať k tomu nejakú bielkovinu kľudne formou dezertu 🙂 tvorba jedalnickov je hra a jednoduchá matematika 🙂

@lebandulka7 no asi tam bude pes zakopany, ze matika mi nikdy nesla 🤣 tortilly jem casto, celozrnne, vajcia, chude maso, tofu, cottage dokazem zjest iba sladky, strukoviny nemam rada, cestoviny celozrnne zvyknem ale iba obcas, vacsinou mam ryzu, dusim mrkvu, hrasok, fazulove lusky, brokklicu.. robim vsetko mozne ale nevychadza mi to 😄 zase ja som zvyknuta na klasicku slovensku kuchynu a mam ju aj hrozne rada, tieto jedla co teraz jem su total mimo mna, viem, ze su chutne pre mnohych ludi, len ja nie som na to zvyknuta...

rakywanda
2. máj 2025

Keď mi chýba vláknina dám si racio knäckenbrot taký žltý obal, ináč pravidelne pestrec, ľanové semienka, pšeničné otruby, bulgur...

lebandulka7
2. máj 2025

No Slovenska kuchyňa je dost kalorická a “tučná” preto nám všetkým tak chuti v minulosti sa ťažko pracovalo manuálne veľa sa chodilo,.. tak take jedla vznikali kalorické a sýte samozrejme aj chutne 🙂 no kľudne si môžeš dopriať aj slovenskú klasiku len si daj menšiu porciu 🙂 ale keďže máš aj vydaj za mňa sa vôbec toho nemusíš obávať keď si rozdelis jedlo 3x za deň raňajky 400 obed keby si dáš Slovensku klasiku aj dobrú porciu kľudne môže mať aj 1000kcal (aj keď toľko veľa ľudí nezje na obed, uvádzam len ako príklad) nič sa nestane a večer si daj nejakú dusenú zeleninu mäso alebo len cestoviny s tvarohom, hermelín s trochou brusnicovej omáčky a zelenina k tomu🙂 dôležitý je balans samozrejme môžeš si dopriať obľúbený obed ale zas trochu trebárs ubrať na raňajkách alebo večeri aby ti to sedelo ale 1800kcal jedalnicek je za mňa akurát nebudeš hladná a ani veľmi obmedzená 🙂 a prvoradé je celkove množstvo prijatých kalórií za deň a tie krúžky nebudeš mať stále zelene a to tak proste je ale aspoň sa k tomu skúsiť priblížiš 🙂

autor
2. máj 2025
@rakywanda

Keď mi chýba vláknina dám si racio knäckenbrot taký žltý obal, ináč pravidelne pestrec, ľanové semienka, pšeničné otruby, bulgur...

@rakywanda ano poznam vsetko, mam aj ten razny kanckebrot, aj bulgur si robievam, lanove semienka, konopne semienka, chia semienka, celozrnny chlieb, celozrnne tortilly.. ja naozaj robim co mozem ale do tych tabuliek nie som schopna sa napchat aby tie kruzka boli zelene. A to naozaj nejem nic brutalne, dnes som mala napriklad prazenicu na 1 lyzicke olivoveho oleja z jedneho vajca, polovice tofu, 60g papriky cervenej, 50g paradajok, 45g cibule a krajec celozrnneho chleba 40g, obed kuracie prsia dusene s mrkvou a hraskom (to malo najviac tukov kedze tam muselo ist viac oleja) 2 kopceky ryze, vecer spenat so zemiakmi a vajcom, este som si dala 30g proteinu rozmiesaneho vo vode a mam 1606kcal.. z toho 124% tuky. 107% bielkoviny, 80% sacharidy, vlaknina len 56%..

lebandulka7
2. máj 2025

Aspoň nejaké ovocie ešte kľudne aj na večer ešte po večeri toho sa vôbec nemusíš báť napríklad len malíny a grécky jogurt super je tiež kúpiť mrazené maliny

panda21
2. máj 2025

Vlákninu veľa potravín nemá v tabuľkách zapísanú. To by som až tak neriešila. Oleja nemusíš tak veľa použiť stačí kvalitná panvica. Úplne pohode aj s 10ml olivového urobis 200g pŕs. Ja rada pridávam skyr do masa, nech to ma troska kremovitlosti a bielkovín navyše. Praženicu tiež urobis bez oleja na dobrej panvici. Skús ten celozrnný toust z tesca. Lucinu 30% tuku. Keď máš chuť na sladké a chceš doplniť bielkoviny tak grécky 0% jogurt čokoládový aj klasicky biely kľudne. Pomazanky všelijaké na toust pečený. Kuracie, tuniakove, vajickove. Cottage žemle, cottage Pizza, cottage Pizza zemlicky. Pri 1600kcal vieš byt na 40g tuku bez problémov a mať chutnú stravu. A fakt chutnú.

autor
2. máj 2025
@panda21

Vlákninu veľa potravín nemá v tabuľkách zapísanú. To by som až tak neriešila. Oleja nemusíš tak veľa použiť stačí kvalitná panvica. Úplne pohode aj s 10ml olivového urobis 200g pŕs. Ja rada pridávam skyr do masa, nech to ma troska kremovitlosti a bielkovín navyše. Praženicu tiež urobis bez oleja na dobrej panvici. Skús ten celozrnný toust z tesca. Lucinu 30% tuku. Keď máš chuť na sladké a chceš doplniť bielkoviny tak grécky 0% jogurt čokoládový aj klasicky biely kľudne. Pomazanky všelijaké na toust pečený. Kuracie, tuniakove, vajickove. Cottage žemle, cottage Pizza, cottage Pizza zemlicky. Pri 1600kcal vieš byt na 40g tuku bez problémov a mať chutnú stravu. A fakt chutnú.

@panda21 mam celkom dobru panvicu dokonca novu, ale teda nech sa snazim akokolvek tak jednoducho cibulu na panvici neoprazim a ani na lyzicke oleja.. ale dakujem aj tak za rady. Panvicu neviem aku by som si mala teda kupit, aspon za 100euro asi aby som nemusela pouzivat olej. Uz to snad nejako dokatujem.

panda21
2. máj 2025

Ja mám 100 ročnú teflonku a pár eurovú z tesca. Na obe mi stačí 5ml oleja na cibuľu a 10ml na mäso. Ja viem že je náročné prejsť z slovenskej kuchyne, kde sa cibuľa smazi v litri bravčovej masti (nadnesene) na kuchyňu, kde oprazis cibulku na panvici s troskou oleja. Ale dá sa to. Cibuli to na chuti nezoberie. Stačí keď je troska obalená olejom a spacie sa.
Človek sa do toho časom dostane. Už nejak odhadne čo ma koľko tuku a dokáže ho úplne zredukovať na pár gramov. Chce to len čas. Ja by som napríklad teraz klasické slovenské jedlo od starkej nezjedla. Z tej mastnoty a ťažkého brucha by som sa dovracala. Som tak zvyknutá na teplovzdušnu fritezu a minimum oleja, že klasika je mi už strašne ťažká na žalúdok. Dokonca aj pizzu už nezjem klasickú lebo mi ostane ťažko. Ale robím svoju. Buď z tortily, cukety, cottage..

rakywanda
3. máj 2025

Ja plánujem 3 dni dopredu. Nahadzujem si potraviny, sledujem krúžky, dopĺňam, odoberam, kombinujem. Vždy som zelená, cca 98 percent všetko. Dnes som mala lososa. Doteraz len s opekanými zemiakmi. Nevošli. Bol bulgur.
Musím plánovať. Stravovaniu, že otvorím chladničku a niečo do seba hodím, odzvonilo.

konicek12
5. máj 2025

Ahoj a nechcela by si vyskúšať nejakú pomoc?bud nejaký fit shaker alebo schudni s dave alebo niečo podobné.

Strana
z5