icon

Kalorické tabuľky alebo prerušovaný pôst?

23. apr 2024

Co pomoze viac?

lujza123
23. apr 2024

Prerušovaný pôst v kombinácii s tabuľkami. Ked vieš ako si vyskladať stravu a koľko toho zjesť tak tabuľky ti stačia iba občas na kontrolu, no väčšina ľudí ma tie kilá navyše lebo sa nevedia stravovať. Takže tabuľky sú pre nich veľká pomoc. A samozrejme je to aj o zdravom jedle, kalórie niesu všetko.

Ze ma niekto 46 kg a môže zjesť všetko… nuž tak to občas , aj chlapi môžu jesť všetko oproti nam ženám.
Ženské telo je od prírody tak stavané aby si šetrilo nejaký tuk navyše pre pripadne tehotenstvo a kojenie.
Veľa robí aj genetika, niekto je proste priberaci typ, ma sklony k tučnote, ale ma to aj dobrú stránku pretože tento typ tela aj rýchlo naberá svaly a ide mu šport, hlavne také disciplíny kde treba vytrvalosť.
V divočine by si napríklad vedela prežiť narozdiel od tvojej sestry 🤷🏼‍♀️

lujza123
23. apr 2024

Ináč tie 50 kg zienky co môžu jesť hlúposti a nepriberu, poznam jednu takú.
Žije na kofeíne, sladkostiach a cigaretách a vyzerá otrasne, akoze fakt nechápem ako toto môže považovať niekto za peknú postavu.
Ani rici, ani cici ale ani gram svalu, vyzerá ako taký pavúčik na tenkých nohách.

milanemila
23. apr 2024

Nezrat viac ako spalis a ci to docielis fastingom alebo kalorickymi tabulkami je uplne jedno. Osobne by som na zaciatkom zvolila kaloricke tabulky alebo kumbinaciu, kym ziskach prehlad o objeme kt. mozes zjest pri zachovani deficitu.

livuska124
23. apr 2024

@mabenn s tým, že KT ťa majú naučiť čo ješ, koľko a čo to telu dáva, maximálne súhlasím. Ja keď som s nimi začala, tak som si nahodila prvý deň, ako som dovtedy bežne jedávala a dostala som taký preplesk, že až 😀 A tiež som dovtedy bola schopná tvrdiť, že nejem veľa a priberám pomaly aj z vody a z toho, že iba pričuchnem čokoláde 😀

mabenn
23. apr 2024

@livuska124 je to bezne, ze clovek neriesi, kym nema uz problem...ono to na vyrobkoch sice pise, ale cloveku to nic nehovori, kym nezisti, ze velke %tela ma tuk a co teraz...ja som si nikdy nezapisovala do KT, len som sa dovzdelavala pri nich....neriesim ani tak kalorie, ako sa snazim prijat cim viac bielkovin, potom telo nepyta somariny, alebo menej a ak aj zjem viac KJ, prirodzene sa viac hybem...na chudnutie ale proste treba byt v deficite dlhodobo (opak priberania)

livuska124
23. apr 2024

@mabenn presne. tiež som si nikdy nevšímala kalórie. Veď som "nezjedla veľa" - rozumej dva rožky, štvrťka masla a kakao na večeru, obed dobre že nie polkilová porcia cestovín s omáčkou a syrom, ktorá mi však pripadala primeraná a potom ešte zo dva keksíky, "kúsok" chipsov, sirupová voda..... prázdne kalórie, málo na objem (okrem tých cestovín 😀 ), ale kalorické bomby. Bol pre mňa normálne šok, keď som zistila, že namiesto jednej 50g horalky by som mohla zjesť 300g (dokonca ochuteného) skyru a stále by tá horalka mala viac kalórií, než ten skyr. Podobne s olejom, maslom - to bol šok, koľko kalórií obsahujú. Že namiesto 40g masla, ktoré som si bežne natrela na jeden rožok, som mohla mať 4 vajcia (to je 200g!!!) a malo by to rovnakú kalorickú hodnotu (odhliadnuc samozrejme od tukov, či už v masle alebo vajciach)... jednoducho preplesk riadny 😀 a že nejem veľa 😀 no na objem možno ani nie, ale na kalorickú hodnotu áno 😀

mabenn
23. apr 2024

@livuska124 jasne, to poznam, ale to je to "nevedome" jedenie...ked telo nema ziviny, tak ideme zravky a stale nie je dost...preto sa odporuca opak: nakrm telo tym co potrebuje a sleduj, ci sa este potrebuje napchavat niecim inym...kto zacina chudnut, vacsinou robi tu chybu, ze zacne jest akoby bol chudy, co je chyba...telo treba nasytit to, ktore mame aktualne, ale v takej forme, aby sa dalo doporiadku...sa mi pacilo video o tom, ze bol vyskum na opiciach (sak nemame daleko od opice), ze pokial nemaju naplnene makroziviny, specificky bielkoviny, budu zrat cely den...proste jedia, kym telo nema, co potrebuje...preto tieto posty a diety funguju docasne na sile vole, ktora casom oslabi...treba pochopit princip

mabenn
23. apr 2024

@livuska124 ja sa teraz cisto sustredim na to, aby som denne dala min 60-80g bielkovin a nejaku vlakninu, ostatne ma az tak netrapi, jem aj sladke...a cuduj sa svete, po 3mes 10kil dole (samozrejme som pridala pohyb)

livuska124
23. apr 2024

@mabenn ja som jedla sladké denne aj počas chudnutia (väčšinou nejaký domáci koláč). A tiež som schudla bez problémov, lebo som zachovala deficit. Vedela som, že si nemôžem odopierať všetko, ako zvykne veľa ľudí počas diéty urobiť - zrazu vylúčia prílohy, aj pečivo, aj sladké, idú príliš nízko s príjmom..... ja by som to nevydržala dlhodobo a veľa z tých ľudí rovnako nie a potom nastúpi jojo efekt, keď si znova doprajú.
A presne tie bielkoviny - väčší pocit zasýtenia, človek tak potom nevyžiera blbosti.

veronika2021
23. apr 2024

Ja som tak schudla z nicho nic z 54 kg na 47,5 a mohla som jest bielu slaninu z mangalice pred spanim.Nejakych 7 rokov mi vaha nevystupila nad 51 kg nech som jedla kolko kolvek cokolvek.No ale pred nedavnom som sa nejak vyzdravila z alergie na mliecnu bielkovinu a zrazu do 2 mesiacov som pribrala na 53,5kg.Nejem viac ako pred tym a uz nevyjedam po veceroch😁vysvetlujem si to tym,ze ked neboli zdrave creva a zaludok,nevstrebavali ziviny,mineraly atd a preto som napriek dobrej strave bola stale chuda.Akonahle sa crevo dalo dokopy,zacala som priberat.Takze setra a jej podobni jedaci mozu mat tiez nejake neporiadky vo vnutri tela a nemusia to citit.Ja som netusila preco mam tak malo kg ,lebo krvne testy a stitna zlaza boli vzdy v poriadku.

livuska124
23. apr 2024

@veronika2021 viem o čom píšeš - manžel má HIT a ABKM 😀 keď sme sa spoznali pred 15 rokmi, mal 58kg 😀 mohol ozaj zjesť veľa a nepribral ani gram (ale zato mal vkuse tráviace ťažkosti). Potom mu prišli na tieto alergie a keď aspoň ako tak dodržiaval diétu + začal silovo cvičiť, tak pribral (ale samozrejme aj vekom to išlo hore).

mabenn
23. apr 2024

@livuska124 presne tak...ja sladke "musim", pracujem mentalne, mozog nepojde na tuky ani bielkoviny...ale potom viem, ze ked mam toto sladke, tak pozor, dala som viac energie...rolu v tom hra vsetko mozne, stres, spanok, atd, chudnutie je zataz samo o sebe...ja som sa tak rozbehla, ze po -10kg som ovela pohyblivejsia, co vyuzivam, ze zrazu vidim, ako si telo pyta viac energie a deficitu sa brani...akonahle zacnu aj rast svaly, co je ziadany efekt, tak treba po case upravovat jedalnicek a prisposobovat aktualnym potrebam...aj dat si obcas pauzu od deficitu sa velmi odporuca, hlavne pokial je to chudnutie 15,20-viac kg

livuska124
23. apr 2024

@mabenn tak, tak, treba nájsť aj v chudnutí nejakú "zdravú mieru," aj občas poľaviť, aj si urobiť deň, kedy zješ čokoľvek, aj deň, kedy ideš striktne podľa tabuliek. Aj počúvať telo, čo potrebuje (bárs aj snickers raz za týždeň)...Niekde kalórie pridáš, niekde uberieš. Človek a jeho telo nie je stroj a najmä popri všetkých hormonálnych zmenách, ktorými mesačne prechádza ženské telo - ak nechceš byť frustrovaná, večne frflajúca tetka, nervózna z diéty, treba ísť na to s rozumom.

veronika2021
23. apr 2024

@livuska124 no ja som bola velmi stastna,ze mozem jest ako husenica a nelepi sa to na mna,teraz si zacinam uvedomovat,ze ak nechcem menit cely satnik tak musim ako bezny clovek zacat pozerat co a kedy zjem😁je to velky sok ale zase konecne mozem jest tvaroh,syry a vsetky tieto ultra chutne bozie dary😁
Nech manzel skusi polyfenoly od zidobre.Mozno sa mu trocha ulavi.
Ja som nemohla ani male mliecko do kavy bez toho aby ma brucho nebolelo a vcera som zjedla cely tvaroh a bez najmensich problemov…

livuska124
23. apr 2024

@veronika2021 vďaka, pozrieme sa na to 🙂

autor
23. apr 2024

@veronika2021 a ako si sa vyliecila
Mne sa to za 4 roky nepodarilo a dr povedala, ze ani nepodari

livi
23. apr 2024

@lujza123 ja mám 50-51 a ver, že mám rici 😀 (cici nie 😅) ale mám 160 cm a nie som úplne vychudnutá..
ale k veci- ja nedám dopustiť na fasting! fungujem už cez rok a never tomu, že ťa doženie k vlčiemu hladu- práveže žalúdok sa ti stiahne, pretože už nepotrebuje toľko jesť, minule som mala doslova problém na rodinnej oslave zjesť všetky tie dobroty, lebo jednoducho žalúdok nepustil..zo začiatku si treba zvyknúť, ale ako pri všetkom- mať pevnú vôľu a večer nejesť, to je najťažšie. ale potom uvidíš zmenu, mňa konečne nenadúva, jem menej, večer už len občas si dám jablko..celkovo mi je ľahšie a cítim sa fajn. za mňa určite fasting áno.

veronika2021
23. apr 2024

To aj mne bolo povedane 7 rokov dozadu,kedy som mala uz tak zapaleny zaludok,ze aj po vode ma napinalo na zvracanie.Tak som samozrejme vyradila vsetko mliecne,stav sa zlepsil ale kedze hocico mlieko obsahuje,tak sa mi zaludok zlahka pripominal.
Mne sa to podarilo uplne necielene a nevedomky,ked som priatelovi kupila polyfenoly,ze ci mu nahodou nepomozu na chronicky zapaleny ischias a na hlasivky,lebo nemal vyse roka normalny hlas.Tak celkobo na zlepsenie imunity….a ked som to zarabala jemu tak som si dala aj ja.Najskor som si len vsimla,ze ma nebolia klby a nemam ich take ,,vysusene,,,mala som podstatne viac energie na cvicenie a potom nahodou,ked som neodolala pizza stangli s riccotou,som si vsimla,ze ziadne krce sa neodstavili,nebolo mi zle nasledujuce dva dni,ziadna reakcia.Tak som skusila mlieko,potom parmezan ,maslo….a stale nic.Za normlanych okolnosti by som uz bola infuzii v nemocnici😁Jedine,vomu to viem pripisat,su tie polyfenoly,nic ine som v tom case vo svojom zivote nezmenila.To za necele dva mesiace….som ale zvedava,co sa stane ked ich prestanem pit.Ci sa problemy vratia alebo nie.

autor
23. apr 2024

@veronika2021 fuj masaker pribeh dakujem kupim si

autor
23. apr 2024

@veronika2021 a mozes mu dat link ktore presne si brala dakujem

barbora0308
23. apr 2024

@veronika2021 Ak sa mozem spytat, pomohlo to u priatela na ten ischias? 🤔 Ja sice s ischiasom problem nemam, ale mam chronicky stale zapaleny nejaky nerv na chrbtici a nic nepomaha 🫤...Vdaka!

siu7
23. apr 2024

https://www.mizulifestyle.sk/ dievcata, staci sa prihlasit a v sekcii FREE m mate k dispozicii aj material na stiahnutie zadarmo, je tam vyzivovnik, kde su priamo zdrave potraviny, z ktorych si viete vyskladat nakupny zoznam, rozdelene do zakladnych skupin - bielkoviny, sacharidy a tuky. takze si len kombinujet. okrem toho su tam aj rozne tipy a napady, 30 dnova vyzva, velmi postupna, ziadna agresivny, krok za krokom ako menit svoj zivot k zdravsiemu, skuste pozriet aj youtube, alebo podcasty, dolezite su zaklady, z ktorych sa viete pohnut dalej, ist do prerusovaneho postu, bez zakladov, je neefektivne a nebezpecne, kazdy jeden den, ma dopad na vasu buducnost, chodte na to chytrejsie

veronika2021
23. apr 2024

@barbora0308 povedal,ze bolest nie je akutna a uz neciti bolest az do nohy po prsty a nebudi sa na bolest.Kedze necvici a velku cast dna presedi v aute,tiez mu to pravdepodobne nejako pomohlo.Aj hlas sa zlepsil a to uz mu dali termin na operaciu polypov-nesiel.

veronika2021
23. apr 2024

@lujza123 nie ze len to nevyzera pekne ale ani zdravo a hlavne nechcem vidiet ako bude vyzerat v 50tke

autor
23. apr 2024

@veronika2021 dakujem krasne

veronika2021
23. apr 2024

Dufam,ze pomoze🍀

autor
23. apr 2024

@veronika2021 aj ja dakujem

barbora0308
23. apr 2024

@veronika2021 dakujem, pozriem sa na to.