icon

Kalorické tabuľky alebo prerušovaný pôst?

23. apr 2024

Co pomoze viac?

autor
24. apr 2024

Baby tak som si dala do kalkulacky udaje a na kazdej mi pise inak ja som zbolila tuto a tych sacharidov ze mam prihat mi prude hrozne vela

livuska124
24. apr 2024

Autorka - stiahni si aplikáciu Kalorické tabuľky, taká zelená ikonka , nastav tak, ako som ti písala (alebo podľa vysvetlenia z tej skupiny, čo som ti odporúčala) a potom hoď printscreen. Každá kalkulačka je nastavená inak, čiže tie hodnoty sa môžu líšiť. Alebo mi napíš súkromnú správu a pomôžem ti s nastavením 🙂

livuska124
24. apr 2024

Keď som si dala teraz v apke kalorické tabuľky svoju váhu (61), cieľ schudnúť, (výška 170, vek 37), mierne aktívny režim, tak mám mať príjem na chudnutie 1556 kcal, z toho sacharidy mi vyrátalo 164g, tuky 48,3g a bielkoviny 107g.
Príjem, aj rozdelenie makroživín závisí od veku, pohlavia, výšky a počiatočnej hmotnosti. Čím vyššia váha a nižší vek, tým viac môžeš prijať. Keď bude váha klesať, aj počet kalórií potrebných na chudnutie sa bude znižovať.
20 ročný muž s počiatočnou hmotnosťou 150kg by mohol chudnúť dajme tomu aj na 2200kcal za deň, kdežto ja už budem chudnúť len na 1556 kcal.

autor
24. apr 2024

@livuska124 chapem ja mam vysku 155 cm iba oride mi tych sacharidov hrozne vela ja som aj bola c minulosti v svet tdravia schdula som 2kga stala tri mediace. fotila som im jedlo mala som jest 5x denne bez pohybu nicsom neschudla dali mi az spalovace tukov ani tie nezabeali nechala som tam 400€ a vysledok nebol max som schudla dve kila a nic

livuska124
24. apr 2024

Podľa tej kalkulačky čo si sem postla to aj mne príde dosť veľa sacharidov a málo bielkovín.

autor
24. apr 2024

@livuska124 ano aj mne

autor
24. apr 2024

@livuska124 no a paradoxom je , ze to mi vyslo na slavnej stranky co ju kazdy ispevuje ze podla nich schudli a vela pochopili tak pochybujem ze budem zrat tolko sacharidov ved napr take cestoviny celozrnne denne tolko napr s mesom?? Ved to je masaker a to som laik

amelia89
24. apr 2024

Skus tuto kalkulacku, je dobra
https://www.michaljoseftoth.cz/kalkulacka

autor
24. apr 2024

@amelia89 idem

autor
25. apr 2024

@livuska124 toje daka blbost zjedla som rano tuniak olus dva bielkovinove chlebiky velkost dlane. Auz mam takmer naplneny deficit? Nevedela som, ze to ma viac tuku ako sacharidu🤦‍♀️

autor
25. apr 2024
livuska124
25. apr 2024

Autorka - to bude určite blbosť - ukáž, ako si to nahodila do jedálnička, skontroluj nahodené gramáže.

livuska124
25. apr 2024

Inak presne o tomto som písala - bol to tuniak v oleji? Ak áno, pozor na to - tie oleje v potravinách sú kalorické bomby. Ale aj tak sa mi to nezdá. Skús odfotiť ten jedálniček.

autor
25. apr 2024

@livuska124 ano tunika v oleji zadala som celu konzervu jednu presne tu co som zjedla idem to najst

autor
25. apr 2024

Ja. Niesom si ista len chlebikom kedze sa tam nedalo dat 2ks inK voda. Kava tuniak sedi

mishka81
25. apr 2024

autorka 100 g perly? ved to je margarin a este aj velke mnozstvo

autor
25. apr 2024

@mishka81 no ja som dala 100g ja neviem ako napisat ze natrela som si na chlebik tenku vrstvu to kóko je gramov toto najmensie mi naslo

mishka81
25. apr 2024

autorka tak si odvaz chleba pred natretim a po natreti. Pripadne odvaz kelimok pred natretim a po natreti. Rozdiel mas na chlebe. Z mojej skusenosti viac ako 15-20 g na krajci chleba mat nebudes. Ale tak ci tak, ak chces chudnut, margarin uplne vyluc a chlieb si natri Lucinou. V margarine mas cisty tuk a pridana hodnota ziadna.

autor
25. apr 2024

@mishka81 nemozem mam abkm plus hit a dieta male takze ja vela casu nemam na take weci robim co. Mozem ale wed tam nejde zadat 10g masla
Ako to mam zadat dasa iba 100 a balenie

mishka81
25. apr 2024

Juj to som si nevsimla. Ok ale ked kliknes na 100 tak ti ukaze aj 1g a vyberies ten a das ze napr 15 x 1 g

barbora0308
25. apr 2024

Autorka zadas to pod 1g a navolis mnozstvo, ako priklad nizsie.
Ale takymto zadavanim odhadom to nebude mat ziadny efekt, to mozes potom ist aj intuitivne bez aplikacie. Fakt si to na zaciatku vaz inak to strati uplne zmysel. Spociatku je to otrava, ale potom to uz vsetko budes mat v oku resp. aj jedla sa ti niekrote budu urcite opakovat.
Vsetky mame deti, male aj velke, aj robotu...da sa to len treba chciet 🤗.

livuska124
25. apr 2024

Autorka - v nastaveniach si nájdi "presný zápis gramov" a zaškrtni toto políčko. Samozrejme, že 100g masla je brutáááááál, pritom reálne si ho tam mala dajme tomu 15g. A veď o tom tie kalorické tabuľky sú - musíš tam hodiť reálnu, presnú váhu toho, čo skonzumuješ, nie od oka. Odvážiš chlieb, nahodíš presnú gramáž. Natrieš maslom, odvážiš ešte raz, odrátaš od tej váhy pôvodnú váhu chleba a máš výslednú váhu masla - zapíšeš do tabuliek. A tak ďalej. Na oleje a maslá sakra pozor. Sú veľmi kalorické, ale na to prídeš práve používaním tabuliek.

autor
25. apr 2024

@livuska124 ok dakujem za tipy idem to najst

autor
25. apr 2024

@livuska124 nemozem najst to prosim posles mi screen dakujem

livuska124
25. apr 2024

Vľavo hore cez tri čiarky, zvolis môj profil a následne nastavenie jedálnička, tam odklikni presný zápis gramov. Nezabudni zvoliť aj správny režim (sedavý nedávaj, hodi ťa to pod bazal) - v Tom režime je už zahrnutý aj deficit, takže aktivity sa už nevypĺňajú.

vev82
26. apr 2024

Kaloricky deficit..bodka

1maminkaaa
26. apr 2024

Môj muž používa kalorické tabuľky a chudnutie mu s nimi funguje, ja dodržiavam uz skoro rok PP, 16/8 keď udrziavam, 18/6 keď potrebujem schudnúť. S PP som schudla 10kg, váhove výkyvy mám minimálne. Takže ja by som povedala že je to potom čo ti sadne viac. Ja som na kalorické tabuľky príliš lenivá, strašne ma otravovalo to zadávanie dát do aplikácie

bubuska
26. apr 2024

Máte všetci premium verziu? Lebo mne strašne lezú na nervy tie reklamy, odinštalovala som to.

veronicka88
26. apr 2024

KT sú fajn na to aby si videl čo si jedla do vtedy kým si začala chudnúť,že naozaj tých 5 čokoládových cukríkov za obedom(ja dnes🤣🥵)ti zoberie možnosť plnohodnotnej večere. Ja dnes budem n vajíčku a dvoch paltkoch šunky lebo som skončila🤣ale ide behať. Toto je ale výnimka KT ti dovolia si jedlo rozvrhnúť časom tak že nehladujes. Ja adodrziavam 12 hodinové okno(vecera-ranajky)a veľmi mi to vyhovuje. Ale ja už chcem dať len 2 kg posledné dole to je bij

amelia89
26. apr 2024

@veronicka88 ty kokso to boli nejake kalorice cukriky nie?😅