icon

Kalorické tabuľky: Čo robím zle pri chudnutí?

adzy
Dnes o 10:01

Ahojte Prosím Vás takto sa snažím jesť mesiac a ani kg dole .Neviete poradiť kdeje chyba ?ďakujem

Kalorické tabuľky: Čo robím zle pri chudnutí?
nyusika
Autor odpoveď zmazal
adzy
autor
Dnes o 11:43
@anonym_19c585

Co mas pod aktivitami -600kcal? Lebo to odpoveda 20 odbehnutym km. Ak si v ten den nabehala 20km, tak je to ok. Ale ak to mas udaj z nejakych smart hodiniek, tak miesto kalorickeho deficitu si v prebytku plus 600 kcal a naopak, sa prejedas. Pozor na prehnane a nerealne hodnoty vydaja kalorii aktivitami.

@anonym_19c585 behám aj hod denne na stroji eleptickom striedam to +pásy a sem fitko ako stíham, na stroji mi ukazuje po tej 1 hod ,že spálim 400 kcl tak hýbem sa ešte doma v práci

anonym_fdd9e3
Dnes o 11:45
@nyusika
Odpoveď bola zmazaná

@nyusika každému to vyhovuje inak. Ja by som nemohla byť opäť otrokom jedla a stresovať sa nad tým, že som si kusla z tribitu a ako to tam zapíšem. KT sú primárne určené pre ľudí, ktorých to živý - fitnesáci a kulturisti a športovci čo potrebuju merať výkon a vedieť či majú pokryté makrá.
Bežný človek nepotrebuje kalorické tabuľky aby vedel schudnúť - potrebuje sa vedieť kontrolovať a nezobať celý deň všelijaké drobnosti, ktoré si nezapíše do KT a potom sa čuduje prečo nechudne.. Je to jednoduché

ak je tvoja denna potreba energie 1932kcal a zješ 1932kcal, neschudneš
ak zješ menej, schudneš
ak zješ viac, priberieš

ak nemáš problém so štítnou žľazou, budeš mať problém so švindlami

adzy
autor
Dnes o 11:46
@simsalabim

Aktivity vypnut. Tie mas zohladnene v dennom rezime. Teda zjest iba tolko, kolko vypocitaju. Inak -600kcal som mala v sobotu za 45 min plavania a hodinu velmi rychlej chodze.

@simsalabim ďakujem skúsim to tak urobiť ,ja denne 1 hod cvičím na stroji tam mi ukazuje, že po tej hod spálim 400kcl a hýbem sa dosť aj doma mám deti a idem si dva x zabehať aj

adzy
autor
Dnes o 11:48
@nyusika

ako pisu zeny vysie - vzpnut aktivity - 600 kcal vydaj nedas len tak lahko

a ked pri prijme 1600 kcal nechudnes, prijimas viac, ako je 1600 kcal - len o tom nevies

zapisujes uplne vseko ? aj olej, na ktorom pripravujes jedlo ?
vazis si vsetko v surovom stave ?

@nyusika ano zapisujem aj olej všetko si vážim aj zeleninu som dnes grilovanú zapísala losos zvlášť zemiaky varené

nyusika
Dnes o 11:50
@adzy

@nyusika ano zapisujem aj olej všetko si vážim aj zeleninu som dnes grilovanú zapísala losos zvlášť zemiaky varené

@adzy este raz - AKO si zapisala grilovanu zeleninu ?
ako si zapisala lososa ?

adzy
autor
Dnes o 11:50
@anonym_1add62

ja mam vypnute aktivity a nastaveny lahky rezim a mam rovnako aktivity 609kcal -- to tam hodia tabulky samy na zaklade vaseho rezimu. ja meriam 177cm, vazim 81kg a ciel je schudnut (uz som schudla viac ako 10kil)

@anonym_1add62 áno takto to mám aj ja nastavené na ľahkú aktivitu iné nič

anonym_1add62
Dnes o 11:52

posli tu screenshoty z jedneho celeho dna, mozno lepsie poradime 🙂

anonym_d510d8
Dnes o 11:53

chce poradiť ale všemožne ignoruje otázky o tom ako zapisuje jedlá 😂😂😂 topka ... ako cez kopirák všetky tieto čo bľačia, že zapisujú a nevedia schudnúť

nyusika
Dnes o 11:55
@anonym_fdd9e3

@nyusika každému to vyhovuje inak. Ja by som nemohla byť opäť otrokom jedla a stresovať sa nad tým, že som si kusla z tribitu a ako to tam zapíšem. KT sú primárne určené pre ľudí, ktorých to živý - fitnesáci a kulturisti a športovci čo potrebuju merať výkon a vedieť či majú pokryté makrá.
Bežný človek nepotrebuje kalorické tabuľky aby vedel schudnúť - potrebuje sa vedieť kontrolovať a nezobať celý deň všelijaké drobnosti, ktoré si nezapíše do KT a potom sa čuduje prečo nechudne.. Je to jednoduché

ak zješ menej, schudneš
ak zješ viac, priberieš

@anonym_fdd9e3 mas pravo na nazor.

ale samotny fakt, ze zapisobanie do KT povazujes za "byt otrokom jedla" znamena, ze nemas stravovanie spracovane.

nikto normalny sa nezruti, ked zje kusok tribitky, aj ked si to nezpaiuse do KT 😀

nyusika
Dnes o 11:55
@anonym_d510d8

chce poradiť ale všemožne ignoruje otázky o tom ako zapisuje jedlá 😂😂😂 topka ... ako cez kopirák všetky tieto čo bľačia, že zapisujú a nevedia schudnúť

@anonym_d510d8 presne...ja som sa uz niekolkokrat pytala, ako si to zapisuje

sense
Dnes o 12:01
@adzy

@sisa_s ano lebo som vymazala tabuľky boli zle nadstavené toto mi nastavila kamoška odznova preto tak,prv mi vyšlo viac kcl

@adzy daj printscreen nastavenia a toho čo si jedla. Niekde je chýba. Pravdepodobne v zapisovani alebo v nastaveni. Plus hodnota ktorú ti vypočítaju kt je len hodnota od ktorej sa odrazis. Kedže žiadna kalkulačka nepozná tvoje telo

adzy
autor
Dnes o 12:04
@anonym_fdd9e3

ak zješ menej, schudneš
ak zješ viac, priberieš

@anonym_fdd9e3 mám problém zo štítnou som objednaná v juny endokrinologovi vyšlo mi to z krvy znížená funkcia

sense
Dnes o 12:05

Takisto ani stroj ktorý ukazuje spálené kalórie nepozná tvoje telo. A tiež inak spaluje na začiatku keď nie je zvyknuté na námahu a inak časom keď vie že denne robíš tú istú aktivitu. Takisto treba brať úvahu že telo potrebuje aj regenerovať, ak cvičia denne bez pauzy môže vylučovať viac kortizolu a to blokuje spaľovanie. Plus máš v strave prevažne sacharidy a tuky a tie viažu viac vodu. A napísať grilovaná zelenina, losos zemiaky je dosť široký pojem a môže to byť 500kcal ale aj 1000 kcal

siska25
Dnes o 12:06
@adzy

@anonym_fdd9e3 mám problém zo štítnou som objednaná v juny endokrinologovi vyšlo mi to z krvy znížená funkcia

@adzy ja si tie jedla zapisujem v surovom stave. Mam podobnu vahu, prijem mam nastaveny na cca 1800 kalorii a ked to ozaj dodrziavam a nezobkam, tak chudnem.

anonym_fdd9e3
Dnes o 12:08
@nyusika

@anonym_fdd9e3 mas pravo na nazor.

ale samotny fakt, ze zapisobanie do KT povazujes za "byt otrokom jedla" znamena, ze nemas stravovanie spracovane.

nikto normalny sa nezruti, ked zje kusok tribitky, aj ked si to nezpaiuse do KT 😀

@nyusika prepač, ja mam 57kil a 168cm. Som k sebe uprimna. Stravujem sa ako normálny človek - raňajky, obed, večera a nejaké ovocie/sem tam pizza/burger/sushi.. nerozmýšľam o tom, že potrebujem niečo zapisať do tabuliek alebo že prečo nepriberam, nechudnem. Keby som jedla viac, než moje telo pri sedavej práci potrebuje, tak logicky priberiem, keby som jedla menej, schudnem. Ale ja nepriberam ani nechudnem, lebo viem čo je to kontrolovať si porcie a nenaberiem si za dvoch keď jednoducho viem, že toľko nepotrebujem. Keď jeden deň zjem viac, druhý zjem normálne a nevyčítam si to.. Veľa ľudí si myslí, že maju zmaknute zapisovanie kalorii a že vydajú viac energie než v skutočnosti vydajú. Preto nechudnú. Nie su uprimný k sebe. Dalsia vec, ma autorka nejaké hodinky ktore jej merajú kolko spalila kcal? alebo su to len jej dohady? Predpokladam, že velke mnozstvo z vahy tvori tuk a nie svaly, cim viac svalov, tym viac spalujes.

Clovek ktory ma 94kg s prevahou svalov a 94kg s prevahou tuku nespaluje rovnako, ale to ti asi nemusím hovoriť keďže maš v maličku KT a zdravy zivotny styl

nyusika
Dnes o 12:10
@anonym_fdd9e3

@nyusika prepač, ja mam 57kil a 168cm. Som k sebe uprimna. Stravujem sa ako normálny človek - raňajky, obed, večera a nejaké ovocie/sem tam pizza/burger/sushi.. nerozmýšľam o tom, že potrebujem niečo zapisať do tabuliek alebo že prečo nepriberam, nechudnem. Keby som jedla viac, než moje telo pri sedavej práci potrebuje, tak logicky priberiem, keby som jedla menej, schudnem. Ale ja nepriberam ani nechudnem, lebo viem čo je to kontrolovať si porcie a nenaberiem si za dvoch keď jednoducho viem, že toľko nepotrebujem. Keď jeden deň zjem viac, druhý zjem normálne a nevyčítam si to.. Veľa ľudí si myslí, že maju zmaknute zapisovanie kalorii a že vydajú viac energie než v skutočnosti vydajú. Preto nechudnú. Nie su uprimný k sebe. Dalsia vec, ma autorka nejaké hodinky ktore jej merajú kolko spalila kcal? alebo su to len jej dohady? Predpokladam, že velke mnozstvo z vahy tvori tuk a nie svaly, cim viac svalov, tym viac spalujes.

Clovek ktory ma 94kg s prevahou svalov a 94kg s prevahou tuku nespaluje rovnako, ale to ti asi nemusím hovoriť keďže maš v maličku KT a zdravy zivotny styl

@anonym_fdd9e3 v poriadku - ja ta o nicom nepresviedcam predsa, rob, ako uznas za vhodne.

adzy
autor
Dnes o 12:18

Nechce mi to odoslať všetko čo si zapisujem skúsim neskôr ide oto ,že už som zúfalá zo seba samej pred 40 tkou 82 kg po nej 94 a stále ide váha hore ,sladkosti ako kedysi keksik som musela mať každý deň už 3 mesiace nejem ,kysnuté jedla knedľa, buchty koláče vôbec, pečivo len celozrnné, pijem čistú vodu a ráno z citrónom nechápem už čo sa deje ...ale tie tabuľky budú asi zle veru nastavené ,kamoška mi to nastavila ,predtým som mala okolo 1600 kcl a ajtak to nešlo

anonym_d510d8
Dnes o 12:22
@adzy

Nechce mi to odoslať všetko čo si zapisujem skúsim neskôr ide oto ,že už som zúfalá zo seba samej pred 40 tkou 82 kg po nej 94 a stále ide váha hore ,sladkosti ako kedysi keksik som musela mať každý deň už 3 mesiace nejem ,kysnuté jedla knedľa, buchty koláče vôbec, pečivo len celozrnné, pijem čistú vodu a ráno z citrónom nechápem už čo sa deje ...ale tie tabuľky budú asi zle veru nastavené ,kamoška mi to nastavila ,predtým som mala okolo 1600 kcl a ajtak to nešlo

@adzy prestať furt písať o tom ako to máš zle nastavené a kamoška hento tamto... zatiaľ si tu nedala žiaden screen z jedál čo ješ. Ten jeden komentár o zelenine čo si napísala - tak všetkým je z neho jasné že nevážiš a zle zapisuješ...

adzy
autor
Dnes o 12:25
@anonym_d510d8

@adzy prestať furt písať o tom ako to máš zle nastavené a kamoška hento tamto... zatiaľ si tu nedala žiaden screen z jedál čo ješ. Ten jeden komentár o zelenine čo si napísala - tak všetkým je z neho jasné že nevážiš a zle zapisuješ...

@anonym_d510d8 však mi to nechce odoslať skúšam aj po jednej foto a nejde toči sa a nechce odoslať ja sa nehodám ja len chcem zistiť čo robím zle ,jedlo si vážim ale nie vždy v surovom stave

adzy
autor
Dnes o 12:28
anonym_1add62
Dnes o 12:32

šunková saláma 2g? na obed vyvar čisty -- naozaj si v nom nemala ziadnu cestovinu, bola to len "cista" priesvitna polievka? ricottu si si odvazila, ci len odhladla 100g? struhany syr 20g bol teiz odvazeny? 20g je fakt malinko. do prazenice si nedavala olej/maslo? ten chllieb slatinsky si si odvazila tiez?

nyusika
Dnes o 12:34

zacnem ja - vecere - dve bagety ma veceru ? kupeny salat ? zbytocne - nakrajaj si cerstvu zeleninu, daj k tomu cottage, tuniaka mas dvakrat za den - zbytcne vela kcal a ani to vlmi nezasyti

obed - vodu naco zapisujes ?

ranajky - kupene palacinky ? dzem ? nutela?? slahacka v spreji ??? akoze ty vazne chces trvalo schudnut ?
ked ano - rozhodni sa, ci je nutne jest taketo junk food

nyusika
Dnes o 12:34

dalej - kde mas olej do prazenice ?
vazis poctivo - ci to len ofdhadujes ? mas tam pomerne presne cifry na to, ze je to odvazene

sisa_s
Dnes o 12:35

Nikde nevidim zapisany olej...nezapisuj "prazenica", ale gramaz vajec, olej...nezapisuj struhany syr 20g, ale konkretne aky syr - dost zalezi na znacke aj druhu syra...2g sunkova salama? 🫥 to co bol priesvitny platok? Ranajky 1500kcal? Zvysok dna si hladovala?

adzy
autor
Dnes o 12:37
@nyusika

dalej - kde mas olej do prazenice ?
vazis poctivo - ci to len ofdhadujes ? mas tam pomerne presne cifry na to, ze je to odvazene

@nyusika odvážim len to kde som si není istá ostatné viem ,že napríklad taký tuniak koľko ma g koľko zjem aj zeleninu tu ževraj ani netreba zapisovať som zas počula áno nemám tam olej zapísaný toje pravda tu je chyba už

adzy
autor
Dnes o 12:39
@anonym_1add62

šunková saláma 2g? na obed vyvar čisty -- naozaj si v nom nemala ziadnu cestovinu, bola to len "cista" priesvitna polievka? ricottu si si odvazila, ci len odhladla 100g? struhany syr 20g bol teiz odvazeny? 20g je fakt malinko. do prazenice si nedavala olej/maslo? ten chllieb slatinsky si si odvazila tiez?

@anonym_1add62 áno olej som nenapísala, chleba neodvážila,v polievke nebola cestovina ale veľa zeleniny, šunková saláma boli dva ks len syr som odvážila

adzy
autor
Dnes o 12:41
@nyusika

zacnem ja - vecere - dve bagety ma veceru ? kupeny salat ? zbytocne - nakrajaj si cerstvu zeleninu, daj k tomu cottage, tuniaka mas dvakrat za den - zbytcne vela kcal a ani to vlmi nezasyti

obed - vodu naco zapisujes ?

ranajky - kupene palacinky ? dzem ? nutela?? slahacka v spreji ??? akoze ty vazne chces trvalo schudnut ?
ked ano - rozhodni sa, ci je nutne jest taketo junk food

@nyusika ďakujem to bolo kvôli deťom ja ,že niečo zdravšie vyskúšam ale aj to je zle

anonym_97261f
Dnes o 12:43
@adzy

@sisa_s dala som len zapísala ľahkú aktivitu tych 609 dám denne a vážim veľa po 40 tke ide váha dáko rýchle hore 94 kg a výška 65

@adzy no a tu máme odpoveď. Žena po 40 chudne úplne inak ako žena čo má do 30 rokov. Tam niekedy nepohnes s váhou keď ti hormóny lietajú. Kortizol je svina

anonym_1add62
Dnes o 12:44
@anonym_97261f

@adzy no a tu máme odpoveď. Žena po 40 chudne úplne inak ako žena čo má do 30 rokov. Tam niekedy nepohnes s váhou keď ti hormóny lietajú. Kortizol je svina

@anonym_97261f odpoved mame v inej autorkinej sprave xd nie kvoli veku