Kalorické tabuľky - poraďte
Ahojte ,dnes som si stiahla kalorické tabuľky do mobilu a zapísala dnešok čo som jedla.Pridam foto,je to takto v poriadku vyplnené?Vyplnila som všetky jedlá cez deň,aj pitný režim,aj aktivitu.Vypisalo mi že mám stiahnuť niečo premium aby sa dalo pridať viac jedla.To je potrebné?Za to sa platí.Poradte ako používať tieto kalorické tabuľky.
@majamat Ja tiež milujem rezne, sladkosti a dnes som varila vyprážaný karfiol,tiež milujem.Dnes budem mať vysoké čísla.
ja sa krotim, rano som dojedla to co mi zostalo z roboty. no dala som si doobeda aj 2,5 platku syra. to je ten baleny. zial robia strasne hrube tie platky. az 20g ma jeden. a k tomu asi 2 platky sunky. tak tam je zopar kcal, potom som jedla 2 tenucke palainky ciste a sice maju dostkalorii, ale to by nebolo take zle. obed moze byt trochu kalorickejsi. inak som dojedla kuracie maso, co som minule robila a s kukuricou. dokpy to cele malo asi 550kcal. dokopy by som mala zjedenych asi 1000kcal,a le na tie palacinky som robila tvaroh - sladeny cukrom, trochu som si lizla, tiez som dcerinej kamoske natierala nugetou aj z tej som lizla a ani som nevedela ako a bolo z toho asi 20g. no mozno menej,a el dala som 20. vaha mi nejak zblbla tak neviem presne.
tak mi to nabehlo a mam 1150cal, tuky uz mam na 88%, sacharidy 51%, vlakniny malo, ale dams i mozno ten cakankovy sirup a bielkoviny celkom fajn 68%.
@majamat no teda to je super príbeh s tým priberaním a chudnutím. ja som od puberty do cca 20.roku života na 171cm/52kg. bola som kosť a koža a sval. dlhé roky som totiž robila bojové umenia 😀 od 10 do 18, čiže som bola vymakaná.. postupom času som pribrala na cca 57, stále som bola mimoriadne chudá. v 31 som otehotnela a sodoma gomora.... z 57 som sa vyšplhala na 84 kíl!!! a to som pritom fakt nejak nič nejedla, zrejme zaúčinkovali hormóny. po pôrode som "padla" na 78 kíl, viac ani fuk. potom som asi rok 3x týždenne cvičila, stále som sa nepohýnala, dala som to len na 76, trochu neskôr na 74 a akosi som sa zastavila.. potom som ochorela. rok som mala ťažké zdravotné problémy a bez toho, žeby som čokoľvek robila, mi za rok šla váha na 62 kíl. to bolo pred 8-9 rokmi, dcéra mala vtedy cca 3-4 roky. no a až do roku 2020 sa mi hýbala medzi 62 a 66 kg, celkom fajn. jeseň-zima (rovnako ako u teba) to šlo na 66, jar-leto som zhodila na 62 (ono totiž keď je teplo, horúco, mne ani nechutí jesť, jem celkovo veľmi málo, proste "nestíham" jesť). no ale potom covid, môj pobyt doma, moja dlhodobá PN-ka a plná potravinová skrinka debilín spôsobili, že som sa vypapkala na 72kg, čo teda pri výške 171 nie je ešte taká hrôza, ale už som to cítila. nohavice, legíny, všetko obtiahnuté (ja som typ riť-stehná hlavne), cesta hore schodami či kopcom problém (zadýchavanie), skrátka tých cca 6 kg navyše oproti normálu za posledné roky, ma úplne dorazilo. už som spomínala, že som prestala piť plnotučné mlieko (akože občas si dám, ale vtedy som vypila 1-1,5 litra denne) a viac sa hýbem. tak len tým mliekom mi padli 4 kg. teraz mám 68 (dúfam, nevážila som sa už asi týždeň) a rada by som do konca septembra dosiahla 64 kg, tak som sa dala už aj na tú stravu vo všeobecnosti. pevne verím, že mi to pomôže.
@majamat ja som si zas dnes po celom narocnom tyzdni dopriala, objednala som si na donasku, tortilu s hranolkami😄
jasne ze sa to tam neda najst uplne presne, ale aspon cosi som naklikala, tuky uz mam 120%, ale ked som si ich rozklikla - hned na druhom mieste za tortilou je maslo co som si namazala na chlieb na ranajky, syr a vajce na tvrdo.
Takze ano, dnes uz mam tuky “splnene”, ale je to normalnym a sytym jedlom 🙂 dnes uz mi fakt bude vonku stacit nejaka zelenina na chrumkanie, co si ocistim a vecer to vidim na skyr a protein. shake
tabulky ma takto udrzia na uzde nepojedat uz dnes blbosti 🙂 ja som taky ten typ, co musi mat “palicu nad hlavou”, ci ako sa tomu hovori😂
no a baby, ja som dnes uvarila. základ v hrnci bola normálne slaninka (neprerastaná), necelých 40g v surovom stave. na nej som opražila malú cibuľu (cca 40g), dva cesnaky a asi 110g šunky. zaliala som to 100ml mliečka a hodila 1 črievko karičky (100g). to som povarila pár minút a zaliala tým cestoviny. do tabuliek som nahádzala čo najpodrobnejšie všetky suroviny s tým, že som ich delila 4, pretože som jedla s dcérou - rovnaké porcie, lebo však ona už zje viac ako ja a ešte nám viac-menej rovnaká porcia pre obe ostala aj na zajtra. čakala som šialené prírastky tukov a neviem čoho, ale na počudovanie mi to nevyletelo až tak hrozne, tak som rada. nehovorím, že som to vážila úplne na gram presne a už vôbec som to nemala ako prevážiť v urobenom stave, pretože to bolo všetko mix v jednom hrnci. akurát na cestoviny som nabrala váhu do KT, lebo tie naberajú objem aj hmotnosť varením. ostatné som zadávala zo surovej váhy....
no a ešte podotknem, že ja šialene veľa pijem. ja dám 2-2,5 litra denne len čistej vody. čúram už priezračnú tekutinu 😀 takže aj toto ma dosť zasýti, respektíve mi to zníži miesto v žalúdku pre hovadiny typu čokoláda, čipsy 😀
@zuzuliennka1 nápodobne 😀
@panelacikova pokial mas uvarene a vies, ze su to 4 porcie, tak si to vies prepocitat. no aj varim niekedy aj do 4-5l hrnca. akoze nei je plny. jedavam ja, mm a aj dcera. dcera zje o polovicu menej, ako ja, pripadne o 1/3 menej, ked to porovnam s mojou nie velkou porciou., mm si da rozne. niekedy menej, niekedy viac. nemam moc sancu zistit, kolko porcii z toho bude. navyse, ked nei som doma, tak neviem, ci i mm neda duplu. a halvne enviem to vsetko dopredu. tak veru nahadzovanie vareneho jedla je komplikovane.
da sa fakt niekedy len odhadovat a ani vazenim sa nedopracujes k presnemu vysledku. v robote to uz vobec neviem kolko coho zjem. musim odhadovat.
inak mna voda nikdy nezasytila. ked som bola hladna, z vody na prazdny hladny a rozbehnuty zaludok mi bolo akurat blbo. teda ako kedy. niekedy je to ok, inokedy nie. no kedysi som mala tendenciu pit vela. no posledne roky zabudam,a le ako drzim dietu, snazim sa viac.
@majamat tak si držme palce 😀
no uz mozem zjest len 300kcal. a stale som si nedala ten grecky jogurt. a musim ho spracovat. neviem co vymyslim. z cisteho jogurtu, bez nejakej tej tuhej zlozky mi nebyva dobre, ak som hladna.
inak bielkoviny celkom fajn, sahcaridy tiez, tuky vyskakuju. dnes mam volno, nie som v praci, mam nadstavenych 1500kcal, no makroniutrienty mi sedia na tych 1660kcal. cize malo by to byt menej dnes. musim to prepocitat, ale kedze som sa zatial este poriadne nezastavila. teda ano, ale varila som, v obchode 2x, periem o 106. teraz tusim 5 pracka a nejake drobnosti.
@panelacikova dakujem. aj ja tebe a teda vsetkym, nech to zvladame.
tak ma hlad prepadol a dala som grecky jogurt a cakankovy topping s cucoriedkovou prichutou. jogurt som si schvalne odvazila, elbo v kelimku ho dost zostane a aj na miske, tak som dala 130gzo 140g. toping 20g a dokopy to malo 108kcal. celkom fajn.
bielkoviny mam na 84%, sacharidy len na 57%, tuky sa drzia na 93% a vlaknina na 82%.
kcal 1311.
@majamat Super,ja mám dnes všetko červené
autorka, ako to robíš, že toľko skonzumuješ? ja mám problém to vôbec naplniť, keď je tak horúco 😨
@panelacikova Dnes som robila vyprážaný karfiol.To jednoducho milujem.Dala som si tri krát za plný tanier.A to mi to tak nadhodilo čísla.Inac ja som dosť vyberava čo sa týka jedla.Ale mám pár jedál čo milujem a to si aj rada zjem.Ci je zima alebo leto.
ty brďo, smiem sa opýtať, z akej váhy "ideš" a akú chceš dosiahnuť? lebo teda ja by som 3 plné taniere jedla asi na 6-krát... ja sa pýtam preto, lebo ja mám problém zjesť pol taniera cestovín (čo som dnes varila, písala som vyššie) a už som plná.
no a hej, to ti naskákalo... tie vyprážance, to je smrť....
@panelacikova Ja varím a nakupujem podľa toho čo je v akcii v obchode.Teraz bol karfiol,tak som spravila vyprážaný karfiol.Teraz mám 68,5 a aspoň na 65 by som chcela.
tak potom budeš asi nižšia než 170 cm, že?
no ja tiež pozerám akcie, ale hlavne teda som sa vrhla na tie tabuľky a budem moc rada, keď sa mi bude dariť 🙂 aj teraz som sa vrátila z Billy a priniesla som si cottage cheese z raja v akcii po 0,99. hneď som si kúpila dva kusy, že aj nabudúce budem mať. ale snažím sa v akcii kupovať zdravšie veci. teda karfiol ako zelenina zdravý je, len to vypraženie.... nejaký prívarok si mohla skúsiť, či? to v dobrom píšem, nechcem uraziť.
ja dnes takto, ale makronutrienty nezodpovedaju kaloriam, co mam adstavene.
malo by to byt povedzme o 5g bielkovin, 20g sacharidov a o 5g tukov menej, to by vychadzalo 1515kcal.
cize ak by som si to takto prehodila, tak by som mala ine kruzky, asi si tiez bielkoviny znizim. v praci mozem dat do 2000kcal, ale to preto, ze mozem spotrebovat viac energie, na ktoru mi sluzia prave sacharidy a tuky. bielkoviny musia byt pre potrebu mojho organizmu rovnake. keby cvicim, tak ok, tam by mali byt vyssie.
uvidim., co mi z toho vznikne, ak to znizim.
@panelacikova fuha, to mas pomerne malo.
ked som sa pred rokom rozbiehala v dietovani, tiez som bola na tom podobne,a le po 2r chudnutia sa uz tak nejak k takymto cislam neviem donutit. ja som potom vecer doplnala to, co sa mi zdalo, ze doplnit potrebujem.
bielkoviny napr, susenym masom, pripadne tvarohom a pod. sacharidy nebol problem - tie som doplnila niecim sladkym. vyberala som sladkosti, bez obsahu tukov - skor cukriky, take tie raw tycinky s prevahou ovocia, s minimom orechov, pripadne tu ovocnu kozu. ak bolo aj malo tukov, tak nebol problem doplnit niecim, co obsahovalo vsetko.
@panelacikova inak aj keby sa rozbehnem,t ak tiez nemam problem naplnit aj 3000kcal
@panelacikova Mám 175 výšku,prívarky neľúbim.
@majamat no práve problém je v tom, že ja fakt nepociťujem hlad. pozri tie tekutiny. 2,6 litra a to som ešte neskončila, to zase budem mať cez 3 litre. keď je takto horúco, mne proste vôbec nechutí jesť. teraz dopíjam takú mini kávu, čo som si uvarila o 17:00, no lebo po dúškoch, proste som akoby plná. a už aj ja pozerám po nejakých dobrotách, ktoré neobsahujú tie poondiete tuky či cukry, ale skôr bielkoviny 😀 zatiaľ som ešte nič extra super nenašla. ale čo mi nahodilo dosť bielkovín teraz navečer (lebo ich tam bolo ozaj poskromne), bol tento chlebík. teraz som ho kúpila po dlhšom čase, mne teda chutí (môj muž hovorí, že akoby jedol piliny, no mne fakt chutí) a ten teda obsahuje dosť tých bielkovín, takže ho budem jedávať opäť na ráno i večer 🙂
autorka - tak to máš potom super spaľovanie, ale i postavu podľa mňa. 175/68 je úplná paráda...
no akoze ja by som vyprazaneho karfiolu tiez zjedla habadej. ale teda ked chcem schudnut, vyprazanym jedlam sa snazim vyhnut. niekedy sa nepodari,a le vseobecne na zaciatku som motivovana asi najviac. to skor po dlhej dobe sa uz neviem udrzat, hlavne pred ms.
no ale takto sa nechudne, ze okrem 1 dna,s tale pecene a vyprazane.
@panelacikova mne tie vecerne tiez nechutia, ale zas sa mi posledne dni dari zjest dost bielkovin.
@majamat Ja na to moc netlačim.Ja som rada už aj z toho že som sa zbavila večerného prejedania čipsy a čokoláda.Jedla som predtým cez deň niekedy aj kazde dve hodiny, teraz jem 5 krát denne.Ma sa ochladiť,pomaly bude jeseň.Pridam aj viac pohybu rýchla chôdza,možno aj na cvičenie sa dám uvidím.
@panelacikova Ako ja som stihla ,len mne sa tousadilo na bruchu a na stehnách čo som pribrala cca tie tri kilá.
ako som predtym pisala, je dobre dodrzat kalorie za sacharidy a tuky, nemusi to byt v zelenych cislach, ale aby kalorie spolu za tieto 2 polozky nepresiahli zadane kalorie.
ja mam teraz nadstavene sacharidy 150g = 600kcal a tuky 55g = 495kcal, cize spolu je to zaokruhlene 1100kcal.
dnes som zjedla sacharidov 114,5g = 458kcal a 70,2g tukov = 631,8kcal, cize spolu skoro 1090kcal. takze sedoi to uplne super.

@zuzuliennka1 ano, to je fajn, ja som si predtym zapisovala, co som zjedla, ale s KT je to jednoduchsie. ja tiez kazdemu, kto chce mat prehlad, odorucam KT. dokonca aj tym, ktori chcu pribrat a neda sa im. bez nejakeho podkladu hodnotit, ze zjem toho dost ( pri tazkostiach s triberanim ) ci zjem otho malo ( pri tazkostiach s chudnutim ), to nie je realne, ani netusime, co vsetko zeme a kolko to ma kalorii.
ako som pisala, v rpbote si dovolim zjest viac kcal. cera som neodolala, mali sme zemiakove placky. uz ais setria olejom,t ak ani neboli mastne moc,a le chapem, ze tuku tma bolo aj tak dost.
nemam preto nadstaveny rezim, no mam nadstavene makronutrienty na 1660kca,a le celkove kcal si nadstavuje podla toho, aky je den. mam tam konkretne 1660kca v makronutrientoch. cize ako vcera, dovolila som si dat 2000kcal ( v robote som bola cely den, z roboty peso a doma som este hodinu nieco robila ), tak samozrejme tuky a sacharidy sa mi vyfarbili do cervena,a le keby si to prehodim,a by to zodpovedalo tym kaloriam, tak su zelene.