Kalorické tabuľky - poraďte
Ahojte ,dnes som si stiahla kalorické tabuľky do mobilu a zapísala dnešok čo som jedla.Pridam foto,je to takto v poriadku vyplnené?Vyplnila som všetky jedlá cez deň,aj pitný režim,aj aktivitu.Vypisalo mi že mám stiahnuť niečo premium aby sa dalo pridať viac jedla.To je potrebné?Za to sa platí.Poradte ako používať tieto kalorické tabuľky.
Vlakniny mas maaalinko. Odporucam na ranajky ryzove kase (kludne aj polotovar), do toho hrst vlociek, lanovych semien, rajciny obsahuju dost vlakniny
@diaszoky dobrý môžem sa opýtať na ten prerušovaný pôst koľko už ste schudli a za aký čas ďakujem
ja teda dnes opat v praci, do prace, aj z prace peso, co je dalsia hodina pohybu. a aj ked mam dnes vyssi limit, opat som ho prekrocila. dnes menej, ale aj tak.
ja som v tej trobote tak nejak inak nadstavena a nedokazem odolat. a dnes osm priserne unavena. v stvrtok cely den, v sonotu nedelu opat, zajtra 1 den volna, kopec povinnosti a opat v utorok cely den.
dokonca rozmyslam, ze si dam este nieco. fakt potrebujem energiu.
@mima140956 tyzden kilo sle musis dodorziavat da sa aj kilo za dva tyzdne toje zdravsie
dnes to bude s dietou snad lepsie. dnes som sa vazila,a le citim, ze som nafuknuta ( zas aj zapcha ) a mam nejaku vodu zadrzanu, cize vaha nie je realna. navyse v obodbi zleho stravovania sa creva zaplnia jedlom, telo viac zadrziava tekutiny a vaha tiez nie ej realna. to je dovod, rpeco na zaciatku idu kg dole rychlejsie., a som si KT tabulkach neupravovala vahu, ale uz som mala urcite o 0,5-1kg viac.
dnes soms a rozhodla doplnit viac vakniny kasou. uz mam 30%.
@usagin124 nemam problem s vlakninou. ked mam malo, dam si kasu - mam namiesane kase z tych instantnych, no pridavam pohankove vlocky a niekedy aj CHia. miesam si viacere kase, ale 1/2 zo vsetkych je kasa, ktora ma velmi vela vlakniny.
a teda ak nechcem kasu, tak potom si dam Cakankovy sirup. aj ten ma vlemi vela vlakniny.
@usagin124 pozeram, ze mas dost kalorii,a le teda zavisi od toho, co chces dosiahnut.
ja sa snazim chudnut, tak mne je to vela, aj ked viac kalorii si davam, ked som cely den v praci. tam jednoducho minam ovela viac energie a aj jej viac potrebujem. dala som si limit 2000kcal v praci, ale 2 z 3x som to nesplnila 😝
@majamat Neviem teda ako to rátaš ale ja sa snažím splniť ten denný normatív kalórii tak ako je to predpísané v tabuľkách a poviem ti že naozaj mi trvalo kým som našiel spôsob ako sa dostať na vyššie hodnoty pri bielkovinách keďže mám intoleranciu na laktózu: u mňa zdroje bielkovín konopný proteín (ten si dávam do ovsennej kaše), potom tekvicové semiačka ale na tie pozor obsahujú aj veľa tukov, potom mäso najme morčacie - robím v parnom hrnci :P, hrach, už spomínaná červená šošovica, bezlaktózový tvaroh...
Hlavne je to o nastavení tej stravy, je dosť pracné všetko vážiť ale časom človek naberie odhad vo veciach (po mesiaci už aký taký mám 🙂 )
@usagin124 aha, tak to ano.
no ja som si od zaciatku nenadstavila rezim a mam teraz tak zmenene nadstavenia, ze som pri nadstaveni rezimu nevidela zmenu. vobec sa mi nezobrazovalo, kolko kcal mam zjest.
ani ma to moc netrapi, lebo ja nemam kazdy den rovnaky.. ide o to, ze ak necvicim a snazim sa chudnut len zmenou stravy, tak potom spotreba energie je u mna cez volny den ovela ovela mensia, ako v den, ked som v praci, preto mi pride ako nezmysel jest rovnako. kym am niekto 5 dnovu pracovnu 8hod, pracovnu dobu, tak ok,a le ja mam celodennu pracovnu dobu za tyzden 2-4dni. za cely den spalim urcite viac kalorii, ako ten, kto nepracuje cely den. ked mam volno, sice sa trochu snazim hybat, ale v praci sa nam to natolko zhorsuje, ze tie nase sluzby su niekedy sialene, kolko toho musime stihnut. a teda ked mam volno, tak som tak rozbita, ze hroza. teraz som napr, robila v stvrtok, sobotu aj nedelu cely den. hoci som clovek, ktory vydrzi byt dlho vecer hore, aj napriek tomu som vcera zaspavala pri telke o 21hod. spala som asi 10hod, rano som sa uz budila, ale az do poobedia som bola unavena, zoslabnuta, svaly sa mi az chveli - resp take nepravidelne chvenie. tak soms a na obed nadopovala aj nejakymi mineralmi a poobede som bola na tom uz o nieco lepsie. no proste cez volno som niekedy uplne nepouzitelna.
tak preto ratam cez taketo volno max 1500kcal a v robote 2000kcal. sem tam podla zhodnotenia nieco medzitym.
@usagin124 este musim podotknut, ze som tento rok sice este nijak extremne neschudla, eln mi vaha kolise, ale minuly a predminuly rok som zhodila 22kg s tym, ez som cez sviatky pribrala. cize teraz mi to robi tak -18kg. preto viem asi kolko energie mozem prijat. najskor som si prepocitavala prijem a vydaj na papieri, po tom, co som si nasla rozne info an nete, az potom som si stiahla KT.
@usagin124 inak ja nemam proble,m byt syta. hlad a chut su 2 rozdielne veci, cize vlci hlad pokial clovek netrpi nedostatkom, alebo este psychcickym ochorenim, je skor chut.
cize ak mam privelku chut, bielkivny mi moc nepomozu.
tie 2 roky chudnutia, tam som bola dobre nadstavena, ez som vedela odolat. a to aj vtedy, ked som bielkovin memala dost, ale teraz sa neviem do toho stavu dostat. chcela som tento rok opat chudnut, ale to uz je 3r a uz je to narocne.
kedze nemam rezim nadstaveny a travenim sa spotrebuje energia, zapla som si opat travenie, preto mi hodnota hore vychadza ina, ako ta dole. to len taka poznamka na okraj.
a teda dnes som na tom nakoniec takto. na vecerus om dala len zeleninove leco a par platkov sunky.
zajtra opat cely den v praci, mam este tortu a zial nema ju kto zjest, rozdelim sa s kolegynami, ale asi sa tymfo kaloriam nevyhnem.
@majamat U mna je ten rozdiel ze proste som uz niekolko rokov nazdravej strave a obcas zhresim (ale nejak som si nekontroloval nikdy kalorie). Od maja som zacal cvicit rano a zacal som sa citit lepsie a v praci mi kolegyna povedala o kalorickych tabulkach tak som sa s tym oboznamil a nastavil. Predtym v 2018 sa mi podarilo schudnut ale prisla pandemia a clovek uplne zmenil rezim robil som home office a vacsina sedava praca ... tam sa nabralo.
@majamat Aha no to uz si ty rozumies v tomto. Ja som nikdy nebol sportovy tip ale nejak ma to chytilo teraz lebo ten pocit ked rano odcvicim a idem v klude, a bez stresu do roboty tak to je na nezaplatenie ale mas pravdu je rozdiel ked niekto robi osmicky a niekto robi ranna, nocna ....
@usagin124 ja som začala chodiť... a chodím a chodím, ako forrest gump behával 😀 len za minulý týždeň som prechodila takmer 28 km kade-tade po meste a okolí (u mňa dosť, lebo ja som už pomaly autom aj na wc šla) 😀 a dnes som mala prejsť takú trasu, ktorá sa mi v minulosti zdala príšerne dlhá (vždy som ju šla autom). jej dĺžka je však iba cca 2,8 km a ja som ju precupkala za 27 minút. zrazu sa mi to zdalo ako za rohom 🙂 čiže áno, človek keď začne a nepovolí, tak si zvykne. a hoci zatiaľ kilá dolu nejdú, aspoň ten pocit, že nesedím celý deň na zadku je fajn 🙂

Dnes som celkom spokojná s číslami