Kalorické tabuľky - poraďte
Ahojte ,dnes som si stiahla kalorické tabuľky do mobilu a zapísala dnešok čo som jedla.Pridam foto,je to takto v poriadku vyplnené?Vyplnila som všetky jedlá cez deň,aj pitný režim,aj aktivitu.Vypisalo mi že mám stiahnuť niečo premium aby sa dalo pridať viac jedla.To je potrebné?Za to sa platí.Poradte ako používať tieto kalorické tabuľky.
@tyrkysova_kobyla ??? Deficit ma dosiahnuť, nemá ho zohladneny. Jedine jej ráta výdaj za trávenie jedla tuším.
Inak tie tuky sa mi tiez zdali podhodnotene, ak das aj 150%, bude to lepsie jak 300%. Bielkoviny mas napr tuniak, maso, syry, vajcia, strukoviny…len pozor, opat treba vyberat take, ktore nemaju vela tukov. Ja som zvykla jest aj tie proteinove napoje alebo cottage cheese. Vlakninu mas zelenina, ovocie…tiez ak das aspon 70%, bude to super. Viac sa focusuj na tie kalorie, o kolko ich prekracujes.
@lula3108 Ja som tam dopísala pravdivo čo som jedla cez deň.Na desiatu 100gram slaniny 2 rožky 1 cibuľu,na obed kura na paprike s haluškami,večera to isté.Pitie 2liter cola celý deň a druhá večera si idem dať 100gram Milku čokoládu.A takto mi to vyrátalo.
@ladenka4 Nemám v tom prehľad.Ranajky nejem vôbec není na to čas,a pijem len sladené nápoje.Asi aj to je zle.
Aj si si jedlo presne vážila? 100g slaniny? Určite? veď len to mi ukazuje že je cez 800kcal ..to už by mala byť prakticky polovica z tvojho denného prijmu 1600kcal 👀
Ty si v tom prvom príspevku písala, že si večer dávaš čipsy a čokoládu, ale inak nič a že ješ ok. Tuto máš, ešte ani večer nie je, keď tam nahodíš ešte večerné čipsy, tak neviem. 3000kal je strašne strašne moc. Plus tvoje stravivacie návyky sú že katastrofa! Ja nechápem, ako pri tom, čo ješ, môžeš mať takú váhu … 2l coly za deň? Slanina a dva rožky? Ja neviem, kočka, ale ty by si si mala k tomu sadnúť a najskôr pochopiť, čo tieto veci robia s tvojím organizmom, potom naštudovať, čo treba papať a až potom sa do toho pustiť.
Počúvaj, ty nemáš čo na robote, iba si tu na koniku robit dobrý deň zo žien, ktoré ti ochotne poradia, napíšu a ty máš z toho zábavu. Asi tak to nejako je. Prajem ti, aby si takto robil z teba p*ču v reálnom živote.
Tak s takýmto jedálnym lístkom a nápojmi do hory drevo kácať. 🙂 najprv zruš kolu, zmenši prílohy, pridaj zeleninu aby si zaplnila žalúdok.
@maribell Celé balenie tej slaniny bolo 100gram a zjedla som celé.
@yoxinka V tomto už je zarátané večer jedna celá Milka čokoláda.Mam 68,vážim sa raz mesačne.A jem cca takto ako dnes.Len ja mám celý deň pohyb,behám po deťoch,v záhrade.
@sparkling Nechápem kde som robila z koho srandu,len som sa pýtala o radu ako používať kalorické tabuľky.
Po deťoch nebehaj. Mohla by si im väzy dolámať. A neverím ti
@sparkling V živote by som si nedovolila nikoho uraziť ani v reále ani tu na koni.Som dobre vychovaná.Skor ty ma urazas,aj keď nedala som ti žiadny dôvod.Ci tebe to robí dobre na koni urážať cudzích ľudí?
@ropucha6 Ďakujem,skúsim to ešte preštudovať čo jesť a budem musieť robiť radikálne zmeny v jedálničku.
Tak to celé balenie už nejedz, maximálne si daj jeden plátok 👍 ale celkovo by si slaninu radšej mala z jedálnička vyhodiť. Zajtra skús vymeniť colu za čistú vodu, namiesto vela pečiva a príloh jedz zeleninu, kašli na čokoládu (keď tak si daj iba odporúčanú dennú porciu, ktorá je uvedená na obale) a pošli zajtra tabuľky, ako vyzerajú.
Kde som ťa urazila? Nevidím ani jednu urážku. Dobre vychovaná? To je velmi relatívne. Tebe príde normálne, že ideš niečo robiť,nevieš čo a nevieš ako, neprečítala si si ani základy chudnutia a vypisuješ tu babám na posmech, že vypijes dva litre koly denne a ideš chudnúť? To hovor tej, čo seno žerie a nie mne.
@maribell Skúsim sa v jedení obmedziť no nepôjde to zo dňa na deň.Priklad piť čistú vodu keď som zvyknutá piť len sladené nápoje.
@sparkling Ty si písala hore vyššie mne toto
- po deťoch nebehaj mohla by si im vazy dolamat
-stale verím že takáto sprostota nemôže vedieť ani písať
Takže ty urazas mňa.A predstav si nie neviem základy chudnutia,a ako používať kt preto som písala sem aby mi ženy poradili.Len ty si zo mňa robíš srandu.Nikto múdry z neba nespadol.V živote som nikdy neriešila čo jem ani diéty,takže nie neviem ako to všetko funguje.A vypijem dva litre koly denne,ako čo mám byť celý deň smädná?Som písala že pijem sladené nápoje.
Tu nejde o zásady chudnutia, ale o normálnu stravu. Nie, nemáš byť smädná, máš sa napiť VODY, alebo si dať bylinkový ČAJ. Čokoláda Milka je koncentrovaný cukor, slanina je koncentrovaný tuk, to akoby si si logla deci oleja. Ako ja tiež zjem blbosť kde tu, ale v tých množstvách a kombináciách ako t dávaš denne, to je fakt sila. Mne sa ozaj nechce veriť, že môžeš mat pri hentakom jedálničku 68kg.
Kola nie je od smädu.
Áno, za tým si stojím. To nie je urážka, to je sarkazmus. Ak vieš, čo to je.
A tá druhá “akože” urážka…. Prepáč, neverím ti, že toto je naozaj. A nepresvedčíš ma. Robíš si prdel. Lebo naozaj, človek v dnešnej dobe nemôže nevedieť, že s čokoládou a kolou sa nechudne. Čiže v podstate ti ešte fandím. A cháp to ako chceš. Nemám náladu ti vysvetlovať, čo som ako myslela.
@sparkling Mne je jedno čomu veríš alebo neveríš.Ja som sa na to dala a ani ty ma neodrovnas.Pekny večer
@yoxinka To som mala dnes takýto príjem,zajtra zas iné bude na jedenie.Inac vždy som mala 175 CM a 60 kíl.Po dvoch pôrodoch som ostala na 65,no v poslednu dobu som pribrala na 68 a už mi to vadí že mám faldíky na bruchu, preto to chcem riešiť.
@yoxinka preco, ja bezne zozeriem aj vacsiu Milku aj podobne blbosti hocikedy a dlho som mala 50 kil, mozno mala lepsi metabolizmus sko vacsina zien, len uz jasne vekom to ide dole vodou. Ja ked som zacala pouzivat kaloricke tabulky, zistila som, ze pri mojich nedelnych “len” dvoch jedlach haluskach a palacinkach (presne recepty rozratane) prijmem kalorie na dva dni 🙂 vsak sama uvidi, co bude musiet zmenit.
Komu pekný, komu zlý. Ty sa rozčuluješ, nie ja. Toto je verejne forum a tak sa mozem vyjadrit, aj ked tebe sa to nepáči (a je mi to úprimne jedno).
@tyrkysova_kobyla ahoj, kde tam prosím nájdem údaje, ktoré si odfotila o 18:36? na základe tejto témy som si tiež stiahla aplikáciu a snažím sa to nastaviť tak, ako tu radíte 🙂
@panelacikova Ahoj,klikni na Môj profil a potom Nastavenie jedálnička.Tam sú tie údaje
@sparkling
@ropucha6
@maribell baby, mňa to normálne zaujalo 😀 kde nájdem nejaký šikovný zoznam, ktoré potraviny čo obsahujú? akože mne sa fakt nechce čítať každé a jedno balenie potravín pri nákupe, či takto to robíte? všetko študujete, aby ste do tabuliek nahádzali čo najlepšie údaje? inak, mne to vyšlo takto potom, čo som si nahodila dnešný deň 😀
čo to znamená? zelený krúžok znamená, že je to OK a červený, že mi tam čosi chýba či ako?

@maribell Ja som to prehliadla🤦no nič to,učím sa🙂