Kalorické tabuľky - poraďte
Ahojte ,dnes som si stiahla kalorické tabuľky do mobilu a zapísala dnešok čo som jedla.Pridam foto,je to takto v poriadku vyplnené?Vyplnila som všetky jedlá cez deň,aj pitný režim,aj aktivitu.Vypisalo mi že mám stiahnuť niečo premium aby sa dalo pridať viac jedla.To je potrebné?Za to sa platí.Poradte ako používať tieto kalorické tabuľky.
@usagin124 no inak tento Martin je fajn. diky z a neho, tusim ty si ho tu dal.
pozeram trochu jeho videa. a toto video o dietach ej fakt poucne. teda hlavne pre inych, mam rovnaky nazor a uz dlho dtvrdim presne to iste.
Ahoj pozri si toto video myslím že tam je povedané všetko.
https://www.youtube.com/watch?v=PXbOSiqti8cZda sa mi ze uz je tych bielkovin viac 😉 ešte tá vláknina
@usagin124 no ale neviem ako to robis, tebe ttieparametre v KT vychadzaju fakt vlemi dobre, ja som amla oslavu, nedavno som mala narodky a netusim co som zjedla. asi len rpidam nejakych 1500kcal na jedlo a napoje, len tak odhadom. fakt netusim kolko tohobolo. ono sa to tazko strazi, pri takychto akciach.
@majamat aj ten Martin hovoril že pokiaľ sa niečo občas cheatne není z toho zas nejaký problém. Dôležity je ten dlhodobý systém. Ako to robím ? To je kúzlo autora 😂🤣😂🤣😂🤣😂. Ale nie poctivo veci vážim a rozhodim počas dňa ale ja to mám tak že mám fakt výdatne raňajky a obed toto sú pre mňa dve hlavné jedlá dňa kedy tie kalórie poriadne nazbieram a stáva sa mi že do konca dňa som není ani vôbec hladný. Dôležitá je ta strava ako ovsené vločky, vajíčka, chudé mäso, strukoviny, semienka to je ten kľúč. Len človek musí spraviť systém ako to celé bude a veľa uberať a pridávať je na tebe čo si dáš.
@anh85 podla mna to moze byt vyskusaj uvidis. Ak to nezafunguje tak to prenastavis ale poviem ti zo svojej vlastnej skusenosti ze idem presne podla toho co mi vyrateli tabulky 4 kg dole behom 3 tyzdnov ale samozrejme cvicim kazdy den. A vidim na sebe ze ta strava je kluc cvicenie ale vyladuje postavu krasne to vidiet
bielkovin by malo byt 1-1,2g na 1kg,a le vraj pri chudnuti moze byt 1,2-1,4g.
ja som si dala bielkovin 100g, to mi vychadza 1,3g.
@anh85 mas len o par cm menej ako ja a 1356kcal sami zda nejak malo, samozrejme zavisi od hmotnosti a aktivty. no mne na strednu aktivitu v primere dava okolo 1800kcal. ja mam baal okolo 1400kcal. pod bazal by sa ist nemalo. teda ty asi pod bazal ani nejde, budes mat zrejme nizsi ako ja, ale aj tak sa mi to zda malo.

som sa rozpisala hore 😀
este dnesny vypocet, pre zaujimavost.
takze dnes 1800kcal, z toho 400kcal ( 100g ) su bielkoviny = 1400kcal.
pri nizkej aktivite mam 55g tukov, terza mozem dat viac, tak dam tak 65g, aj tak tuky casto prevysujem a sacharidy nesplnam.
takze 65g tukov je 585kcal. 1400-585= 815kcal na sacharidy
815:4= 203,75g sacharidov.
cize 1800kcal, 100g B, 65g T, 200g S, 25g vlakniny.
a vlakninu si podobne,a ko aktivity pripisujem, lebo si hodim obcas tie cukriky z DM drogerky a tam je vlaknina. a tiez celozrnny chlieb, ktory jedavam, enma zadane ani na obale, ani nikde vlakninu. podobny celozrnny chleib ma 7,5g na 100g, tak si podla toho nahodim hodnotu.
tuknem na bodky vpravo, vyberiem ceruzku, napisem nazov vlaknina, zadam kal 0 (neviem ci to moze byt prazdne, musim skusit ), potom tuknem na moznost Vyplnit viac hodnot a otvoria sa mi dalsie moznosti. zadam mnozstvo vlakniny ( na 1 tu tbl je 6,2g ) a odklepnem.