Kalorické tabuľky - poraďte
Ahojte ,dnes som si stiahla kalorické tabuľky do mobilu a zapísala dnešok čo som jedla.Pridam foto,je to takto v poriadku vyplnené?Vyplnila som všetky jedlá cez deň,aj pitný režim,aj aktivitu.Vypisalo mi že mám stiahnuť niečo premium aby sa dalo pridať viac jedla.To je potrebné?Za to sa platí.Poradte ako používať tieto kalorické tabuľky.
tu to vychadza necelych 1300kcal a v predch, linku to vychadza len 1185kcal, co mi rpide dost malo. https://nutrelino.com/sk/calculators/bmr
mne v tomto vychadza 1474kcal a v tom predchadzajucom 1399kcal. to je rozdiel 75kcal.
@anh85 dal by som to na príjem tých 1310 a uvidíš. Ide o to aby si splnila príjem a teda rozhodila si jednotlivé jedla tak aby sa zmestili. Hlavne si sleduj príjem bielkovín ten by mal by splnený denne, ostatné tuky a sacharidy to už je jedno len ich samozrejme nesmies presiahnuť. Príjem by ti mal korešpondovať s jednotlivými makronutrientami.
@anh85 takto ja som si do KT nahodil informácie ktoré si tu poskytla s ľahkou aktivitou s váhou súčasných zaokruhelnych 55 kg ktoré boli na screenshote. A tak mi to vyrátali tabuľky. Ak si si robila prepočty inde. Nutrelino, Gymbeam alebo Jozef Tóth tam môžu byť odchýlky. Od začiatku to mám nastavené s informáciami z KT a chudnem podľa toho. Podarilo sa mi zatiaľ 4 kg ale ja denne cvičím ráno. Išiel som z váhy 81 na 77. Nemal som nadváhu ale proste rysujem o to mi ide. A dodržiavam stravu aj keď to bol veľký boj keď človek je neznalý veci.
@anh85 vysoký príjem bielkovín podporuje chudnutie ak splnis kalórie a bielkoviny máš vyhrate. Pôjde to len treba trpezlivosť. Bielkovín by som sa nebál lebo tie vytvárajú pocit sýtosti dlhodobo a naozaj to mám odskúšané. Niekedy mi stačí silno sa najesť ráno a potom na obed a už do večer som sýty.
@anh85 ja tiez necvicim, ale rata sa aj fyzicka aktivita v praci, teda neviem ci pracujes. no to co som napisala, som napisala, ze sa mi zda, nei ze je to malo, iba sa mi to tak zdalo a to predtym, nez sme sa s tym zacali dopodrobna zaoberat. tiez som napsiala, ze to zavisi od hmotnosti a aktivity. ja mam o dost vyssiu hmotnost.
cize tym sa to vysvetlilo.
@usagin124 jasom jedla melon. no byvam v obci, sice som dnes bola v meste, ale nie autom, cize vlacit busom nejake ovocie nemozem. milujem maliny, ale su priserne drahe. cuciriedky u nas sice tiez su, co mam tiez rada,a le oni ich tam doskladnia a par dni maju tie iste ked ich kupim, len postupne vyhadzujem pokazene.
@usagin124 no este som dojedala nieco zo vcera 😀 milujem take tie kukuricne tortily oc Chio.
no ono by som to mala este ako tak v norme, ale zas koli bielovinam som jedla este dalsie potraviny napr, syr a vajcia, co tuky obsahuje tiez.

@usagin124 fuha, tu to vychadza dost nizko. https://gymbeam.sk/blog/bmr-kalkulacka/