icon

Kalorické tabuľky - poraďte

1. aug 2022

Ahojte ,dnes som si stiahla kalorické tabuľky do mobilu a zapísala dnešok čo som jedla.Pridam foto,je to takto v poriadku vyplnené?Vyplnila som všetky jedlá cez deň,aj pitný režim,aj aktivitu.Vypisalo mi že mám stiahnuť niečo premium aby sa dalo pridať viac jedla.To je potrebné?Za to sa platí.Poradte ako používať tieto kalorické tabuľky.

anh85
16. aug 2022

@usagin124 - práveže nič z toho všetko poctivo vážim zapisujem ale ako je možné že autorka chudne keď nedodržuje prakticky skoro nič. 🤷 A ja akoze fakt jediné čo som zmenila bolo množstvo bielkovín že mám vyššie než predtým lebo doteraz som to mala vždy v oranžovom okolo 60g teraz som zvýšila príjem bielkovín a bum priberám

usagin124
16. aug 2022

@panelacikova to je fajn len ide o to či je dodržaný hlavne deficit.

anh85
16. aug 2022

@usagin124 - tak jedine že tie bielkoviny mi narobili zle

usagin124
16. aug 2022

@anh85 povedz mi presne aké jedla výrobky produkty si skonzumovala za posledné dni

autor
16. aug 2022

@anh85 Akože nedodrzujem skoro nič?Snažím sa aby som mala všetky údaje do tich sto percent.Tuky sacharidy a celkovy príjem mám do tich 100 percent,no bielkoviny a vlákniny menej,podľa toho ktorý deň čo zjem.Ked jem mäso a mliecne výrobky tak mám viac percent,no mne to nechutí každý deň to zjesť.Priklad dnes som varila cestovinový šalát so zeleninou a s majonézou.Som to mala na obed a večeru.Rano jogurt a druhú večeru koláč.A mala som takéto výsledky čo som pridala hore vyššie.

anh85
16. aug 2022

@usagin124 - Bielkoviny u mňa tvorí väčšinou grécky jogurt biely Milko, Syr Lučina, cottage cheese, vajcia, šunka 85% sem-tam trochu masla, tuniakove nátierka, mlieko polotučne, kuracie mäso. Potom ešte jedavam paradajky, uhorku, jarnú cibuľku, mala som raz polku pizze ale to sa mi v pohode vošlo do makier aj kcal. To su tie pravidelne položky samozrejme nie všetko naraz v jeden deň. Vždy to nejako nakombinujem aby to pasovalo nutrične. A aby som nepresiahla kcal. Sladkosti nejem. Cukor mám okolo 26-40g denne väčšinou ale okolo 30g čo je podľa mňa normálna hodnota.

panelacikova
16. aug 2022

autorka: vážiš presne všetko? lebo majonéza.... koláč.... ja som mala dnes 1 maličký kúsoček bublaniny s ovocím, a bum! hneď nabehlo 15g sacharidov... len taký fukot... cestoviny detto... ba ešte viac.

anh85
16. aug 2022

Autorka nechcela som ta uraziť len ide o to že ja mávam tie položky okrem vlákniny všetko nazeleno ty to mavaš neraz oranžové bielkoviny takisto a predsa výsledok je prekvapivý. Že ono by človek čakal že by som mala chudnúť skôr ja 😂 takže fakt neviem ja keď pozriem že si ideš dat slimáka s pudingom a čoko kúskami tak ja som také čosi nedala do úst už aspoň 2 týždne a schudla som menej tak snažím sa dopátrať ako je to možné. Naozaj som sa ťa nechcela dotknúť.

autor
16. aug 2022

@panelacikova Áno vážim,kúpila som kvôli tomu aj váhu aby som mala presne údaje.Dnes čo som mala na obed našlo mi to cestovinovy šalát so zeleninou a s majonézou.100 g má 140 kcal tak som dala to a nevazila som zvlášť cibuľu,zvlášť papriku,syr atď atď.
@anh85 Ja som ten koláč dala večer o 19 lebo mi ešte chýbalo dosť percent do celkového príjmu.Vzdy si najprv zadam čo koľko má kcal a podľa toho si vyberiem čo zjem,aby som tie percenta moc neprekročila.

anh85
16. aug 2022

A nenaberáš späť? Ja okrem toho dodrziavam prerušovaný post čiže jem len od 9:00 do 17:00 výnimočne do 18:00 ale sladké večer ani pečivo nie.

usagin124
16. aug 2022

Toto nerobis dobre. Poobede som sem dával videá a v oboch sa odporúča jednotlivé suroviny vážiť jednotlivo nakoľko do KT to vie nahodiť hocikto a jemu to odváži ináč ako tebe respektíve preto aj veci ako cestoviny, mäso vločky s majú zadávať v surovom stave

usagin124
16. aug 2022

@anh85 skús ubrať tých bielkovín uvidíš potom sem napíš tvoje postrehy a merania každé telo je iné a každý má iný metabolizmus. Snáď toto pomôže

autor
16. aug 2022

@usagin124 Ja vážim všetko vo varenom stave,tak to je zle?

autor
16. aug 2022

@anh85 Teraz mám medzi 66 a 66,6 vážim sa každý druhý deň.Zacala som na 68,8 kg.No zmenila som len jedálniček,necvicim nič.Len behám okolo detí a domácnosť záhrada

autor
16. aug 2022

@panelacikova Príklad ja keď jem vyvar tak si to pohladam a dám kurací vývar so zeleninou s rezancami a odvážim to celé.Nevazim to zvlášť že zvlášť vývar zvlášť cestoviny,mrkva atď.Aj bublaninu s ovocím som mala tuším v sobotu a tiež našla som to v zozname,nevazila som zvlášť že zvlášť koláč a zvlášť ovocie.Ked nájdem hotové jedlo v zozname tak zadam hotové a hotové odvážim.No keď si jem chleba s maslom šunkou paprikou a syrom,to si odvážim všetko zvlášť,aj chleba maslo syr všetko zvlášť.Hadam je to dobré takto či?

usagin124
16. aug 2022

Pozri si tie videá a komentáre pod nimi čo som sem dal poobede

majamat
16. aug 2022

@anh85 ja sa rada vazim casto,a le treba brat do uvahy okolnosti. chcela som neico o to niekedy napisat,a le teda opat mam pridanu sluzbu, cize zajtra co som mala mat volno, som zas v robote, dnes opat nanic sichta. a nejak uz neverim, zeby to mohlo byt niekedy lepsie. tkaze mi to uz takto vecer nepali.

no ale teda ako dlho po ms si? ja som pri predchadzajucom chudnuti zistila, ze mne zacina klesat hmotnost na 8 den od zacatia ms. na 9-10 den je pokles uz uplny. normalne mi vtedy klesen aj o 1kg.

dlasia vec. nemas problem napr, so zapchou? aj obsah creva zvysuje hmotnost a co je este horsie, ak sa ti crevo plni a nefunguje spravne, je tu sanca, ze sa ti koli tomu aj viac vody zadrziava.

autor
16. aug 2022

@usagin124 Pozrela som videá.Co tam bol príklad ryža,ja varím spolu cca 500 g ryže lebo varím pre 4 člennu rodinu.Z uvarenej si naberem na tanier 100 g ryže a takto si zadavam údaje.

majamat
16. aug 2022

inak u teba moze nastat problem ze nebudes chudnut z tukovych zasob,a le budu ti ubudat svaly pre nedostatok bielkovina svaly su tazke, cize hmotnost pojde dole, hoci realne tuk moc nepoklesne.

autor
16. aug 2022

@majamat Predtým som nejedla ani toľko bielkovín čo teraz.Som jedla len mastné a sladké jedlá a neriešila čo koľko má kcal.Svaly som nemala nikdy,vždy som bola chudá a kostnata.

anh85
16. aug 2022

@majamat - Zápchu nemám. Som asi 9.ci 10.deň cyklu. Hmotnosť mi stúpla včera o pol kila zrazu a dnes o ďalších 100g. Mne práveže klesla hmotnosť v strede MS. A skončila MS a zrazu pol kila hore. Ale ako vravím jedine čo sa udialo je že som pridala dosť výrazne množstvo bielkovín. Kedysi som bola na hodnote 1g na kg hmotnosti tak som sa podľa pôvodného nastavenia KT dostala konečne z oranžovej do zelenej a ono to je zrazu asi škodlivé. Ale môže to byť naozaj tak? Že človek priberie z bielkovín? Keď necviči?

majamat
16. aug 2022

@anh85 no tekutiny sa ti mozu zadrziavat aj z inych dovodov, eilen hormony. aj vaha nemusi vazit vzdy presne. mne sa napr, stava, ez sa odvazim vyzlecena, ale ja sa nemozem vazit rano, lebo mam kazde rano, kedykolvek v cykle zadrzane tekutiny. preto sa vazim neskor, ale neviem kedy to je najvhodnejsie,t ka sa prevazim aj viackrat. a teda uz sa vazim oblecena, lebo sa mi nechce vyzliekat. viem vzdy kolko moje oblecko vazi. no v poslednej dobe sa mi stava, ze mi vaha nerobi rozdiel v tom,c i som,a lebo nie som oblecena. stale vazim rovnako. mam sice vacsinou letne saty, ale tie jedny tiez maju svoju vahu, na kuchynskej vahe mali tusim okolo 300g. takze vaha ma oklamala o 300g.

cize ja ked sa vazim, hoci aj casto,a le ratam s tym, v ktorej faze cyklu som, cize si uvedomujem, ze niekedy to nebude dobre cislo.

vazit sa samozrejme treba rano. no ak mas problem so zadrziavanim vody, tak sa ti moze stat to co mne, rano nemas najnizsi hmotnost.

hmotnost tela tvoria tkaniva, bezna tekutina v tkanivach a k tomu sa pridava to ostatne. napr nieco so nedokazeme ovpylvnit - obsah pluc, zlcnika, ci inych organov. a tiez neico co ovplyvnit dokazeme - obsah traviacich organov, obsah mocoveho mechura. medzibunkova zadrzana tekutina ( toto iba ciastocne )moznos om na neico zabudla.

kedze vela z tych poloziek su pohyblive hodnoty, ktore sa menia, tak je dobre ich minimalizovat na tie najnizsie hodnoty. teda tie ovplyvnitelne - cize prazdne traviace organy, prazdny mocovy mechur, zadrzana tekutiny.

prazdne traviace organy- ked soms a v minulosti vazila, na to,a by som toto zredukovala an minimum, musela som dodrzat zopar pravidiel dokonca za take 2 dni pred vazenim. cize 2 dni predtyms om si dala zalezat na strave. ziadne nevhodne jedla. hoci aj pri nevhodnych jedlach, ktore su tazsie na trvenie, vlemi zvysuju kaloricky prijme,c i niektore makra mozes mat hodnoty v norme, no travenie sa zhorsi, creva sa viacnaplnia, zadrzi sa v nich tekutina. tiez ej dobre dodrzat pravidlo - robit pauzu medzi jedlami. udajne vobec nei ej dolezite caste jedenie maleho mnozstva. kludne staci jest aj 2x denne ( teraz nepisem o diete,a le o vezno stravovani ). vzdy som mala pocit, ze z casteho zobkania maleho mnozstva jedla som akasi naplnena. myslim si, ze je caste stravovanie moze fakt preplnit creva. ja to tak na sebe citim.
najlepsie s ami vazi, ked citim, akoby som mala take prazdne burcho, az taky pocit prepadnuteho brucha. hoci moje brucho uz prepadnute nebude nikdy, len je to taky vnutorny pocit prazdneho brucha. a viackrat s ami to potvrdilo, ze ked somtento pocit nemala, vaha bola vyssia.

plny mocak, to vieme co s tym.

a zadrzane tekutiny - okrem tch faz cyklu, moze tekutiny zadrzat aj to cevo, prehirena noc, mozno aj alkohol, slane jedla a nevime co vsetko. tiez pri niektorych ochoreniach ej to bezne. ja mam napr krcove zily, preto sa rano budim s opuchmi, co citim na topankach. ranosu mi tesnejsie.
toto tiez ovplyvnuje teplo, v teple tkaniva casto viac opuchaju a hmotnost je vyssia.
ozaj aj nedostatocny prijem tekutin moze zadrziavat tekutiny, elbo je naruseny metabolizmus tekutin. ja teda cakam, kym mi poklesne hmotnost, dokonca sa mi stava, ze aj keby si nedam rani ani kvapku vody, musim ist na wc snad 3x za hodinu, lebo sa mi odburavaju zarzane tekutiny. no ja uz som torksu taky extrem v tomto.
ranos i dam len kavu a vypijem vela vody, co pomaha rozbehnut oblicky a obrat tekutiny ( prijem a vydaj sa rozbehne )

toto su veci, co som zistila an sebe, ale nemusi to uplne platit na kazdeho. treba si taketo veci na sebe odpozorovat.

majamat
16. aug 2022

zalezi od toho,a ke mastne a sladke jedla, ved mnohe take jedla aj bielkoviny obsahuju a pri mnozstve, tore si si predtym enstrazila, si ich mozno aj zjedla dost. ja som pri nezdravom stravovani emala problem s bielkovinami. ja ho mam len ked sa snazim chudnut.

panelacikova
17. aug 2022

@usagin124 tak som sa trochu inšpirovala tebou, dnešný obed

panelacikova
17. aug 2022

@anh85 neváž sa každý deň, dodržuj, čo treba, hýb sa, ak sa dá a odváž sa o mesiac.... ja sa prevážim tak raz za týždeň, snažím sa zdravšie žiť už 2 týždne a váha viac-menej stojí. ale to je úplne normálne na úvod.... teda, ak nejdeš zo 160 kíl dolu....

usagin124
17. aug 2022

@panelacikova jeej to vyzerá skvele 🤤 výborne! 👌

panelacikova
17. aug 2022

@usagin124 ale žeby nejak bielkoviny naskákali, sa nedá vôbec povedať 🙄 cítila som sa ako zajac 😀 dnes som bola aj chodiť, 1,5 hodinky a 8 km. toto však vôbec do úvahy neberiem, lebo len čo skončí dovolenka, skončí určite čiastočne aj nejaký ten pohyb, ktorý sa snažím akože robiť

usagin124
17. aug 2022

@panelacikova vazila si to mäso v surovom stave ?

panelacikova
17. aug 2022

@usagin124 v hotovom.

panelacikova
17. aug 2022

@usagin124 teda viem, koľko vážili všetky surové kusy... Mám to dávať na surové, keď som ho dusila?