Kalorické tabuľky - poraďte
Ahojte ,dnes som si stiahla kalorické tabuľky do mobilu a zapísala dnešok čo som jedla.Pridam foto,je to takto v poriadku vyplnené?Vyplnila som všetky jedlá cez deň,aj pitný režim,aj aktivitu.Vypisalo mi že mám stiahnuť niečo premium aby sa dalo pridať viac jedla.To je potrebné?Za to sa platí.Poradte ako používať tieto kalorické tabuľky.
@dobravila ty si autorka? 🙂
@panelacikova nie
@dobravila - Nie som až taký odborník ale 1000kcal je žalostne málo. Načo taká hladovka pre jedno kilo navyše čo máš? Takým štýlom ešte ďalšie priberieš. KT nie sú o hladovaní. Pod bazal ísť nesmieš. Ja mám určené cez kalkulačku 1300kcal a rozhodne to nejdem zmenšovať. Môj názor je že 1000kcal nemôže stačiť pre dospelú ženu. No neviem nech sa vyjadria ostatní
@dobravila v prvom rade nechoď pod odporúčaný príjem jedla ak máš predpísaný 1300 tak jedz jedla tak aby si naplnila denný príjem. To ako si to rozhodis je na tebe snaž sa jesť tak aby si splnila príjem alebo aspoň približne. Sleduj makronutrienty. A pozor nechoď pod bazal osobná skúsenosť. Celé zle
Dievčence našiel som skvelé videjko pre tých ktorí majú problém s nahadzovanim veci do KT hlavne diskutabilný surový vs uvarený stav
https://www.youtube.com/watch?v=7lzKg3RkC6cĎalšie užitočné video najmä pre začiatočníkov nech sa páči
https://www.youtube.com/watch?v=O5GtLhfDIscAhojte,takýto slimák s vanilkovým pudingom a kúskami čokolády z Lidl ako mám zapísať do tabuliek?Nenašla som to tam
@usagin124 Pozerala som no nie sú hrozienka ale kúsky čokolády
Ľudia normálne som z toho spätného pribratia celá rozhodená. Všade píšu že počas MS je váha vyššia že po skončení zvykne klesnúť a u mňa je to presne naopak nechapem kde sa stala chyba. Zvýšila som bielkoviny, kcal som neprekročila. Nejem sladkosti ani pochutiny. Všetky makra som mala ok a zrazu začínam priberať späť. Z 54,8 na 55,5kg je mi do plaču chýba mi motivácia pokračovať a ďalej sa s tým babrať keď je z toho taký výsledok. Celú moju životosprávu som zmenila k lepšiemu nejem nezdravé veci nejem neskoro večer pitný režim mám super iba bylinkové čaje a káva bez cukru tak čo sa deje? Stalo sa to niekomu?
@usagin124 - Necvičim preto to mám nastavené na mierny režim tam mi vyšlo 1310kcal tak to dodrziavam nech je vždy zelené koliesko a nech to není cez 100% Pod bazal nejdem. Hodnoty makier mám podľa KT doteraz som mala bielkoviny ledva 1g na kg hmotnosti teraz to mám o dosť vyššie ale tak všade píšu čím viac bielkovín tým lepšie 🤷 konečne mám bielkoviny na zeleno nie oranžovo ako doteraz tak to snáď nemôže byť tým
Koľko si schudla a za aký čas?
@anh85 Ja používam kt od 1 augusta a zatiaľ som schudla 2 kilá.Predtym som jedla za deň aj vyše 3000 kcal,večer vyjedala čipsy čokolády.No tomu už je koniec.
@usagin124 - Prečo prestrelené? Baby v skupine o chudnutí tvrdili že tuky a sacharidy majú byť dokopy na 200% a že keď mám jednu hodnotu pod 100% tak tá druhá môže byť nad 100% len to nesmie byť červené.
Pozri napríklad na autorku ona je i sladké, makra má tak halabala naplnené málokedy v zelenom, bielkoviny nenaplnené a schudla viac než ja? Kto mi objasní túto záhadu?
@panelacikova - podľa mňa nedobre keď ideš cez 100% v kalóriách
@panelacikova ojojoj cez kalórie by som neprestreloval tie sú smerodajné😉
@anh85 na druhú stranu, mám to nastavené na takmer žiadny pohyb, respektíve bežný chod, či ako sa tomu nadáva. pričom dnes som 30 minút rýchlo korčuľovala a 1 hodinu rýchlo chodila. takže aj tá energia sa minula viac, než mám prednastavené... tých cca 200 kcal som týmito činnosťami iste minula...

tuším tu som videla debatu o tzv. šošovicových cestovinách, nevie mi dať niekto link na ne alebo tip, kde ich predávajú? skúšala som billa, kaufland a bio obchod, nikde to nedržia.... vraj sú chutné a zo šošovice... díííík