icon

Kalorické tabuľky - poraďte

1. aug 2022

Ahojte ,dnes som si stiahla kalorické tabuľky do mobilu a zapísala dnešok čo som jedla.Pridam foto,je to takto v poriadku vyplnené?Vyplnila som všetky jedlá cez deň,aj pitný režim,aj aktivitu.Vypisalo mi že mám stiahnuť niečo premium aby sa dalo pridať viac jedla.To je potrebné?Za to sa platí.Poradte ako používať tieto kalorické tabuľky.

usagin124
20. aug 2022

@sparkling áno obvykle si veci nastavujem deň predtým a potom dolaďujem

sparkling
20. aug 2022

@usagin124 cvičím aj ja, hoc nie pred raňajkami, ale aj tak 🙈 3-4 x týždenne vo fitku, ostatné pohybové aktivity nepočítam

sparkling
20. aug 2022

@usagin124 tiež to mám tak, je to lepšie keď vopred viem, čo budem hesť, aspoň nemusím improvizovať

catherinah
20. aug 2022

@usagin124 tie vlocky zalievas vodou aspon? Ci suche?

catherinah
20. aug 2022

Autorka, skus poslat, co si dnes jedla. Lebo mne sa zda, ze ides na to uplne zle. Ak teda chces pomoct.

usagin124
21. aug 2022

@catherinah zalievam vodou

majamat
21. aug 2022

50g masa je malo. teda eviem ci htoveho, alebo urobeneho, tiez zavisi, ci je pecene a ako velmi je opecene, alebo dusene. napr ja som malasuroveho 150g minule.

a nadstaveni - ak ides cez mobil, musis dat MOJ PROFIL, potom si otvoris VLASTNE NUTRIENTY a tam to mas.

autor
21. aug 2022

@majamat To môžem ja nastaviť na iné čísla,nemám sa držať toho čo mi to kt vyrátali?

majamat
21. aug 2022

no malo by ti to sediet s kaloriami, ja som ti to prepocitala tak, ako by to to s kaloriami sedelo.

samozrejme ak si to zmenis, je to s tym, ze ubudne bielkovin, co je zlozka potravy, z ktorej sa nic do tukovych zasob neuklada, no pribudnu ti zlozky, ktore sa naopak ukladaju. smaozrejme ked ich mas menej, tak sa nema co ukladat, lebo to spotrebujes, ale teda potom sa zas nechudne tak, ako ked je v strave viac bielkovin.

neviem uz ako som ti to presne pisala,a le ak chces, mzeme dat bielkoviny napr, na 80,a lebo 90g. a potom ti rozratam, kolko sacharidov a tukov.

autor
21. aug 2022

@majamat Aha chápem,skús rozratat na 90 g bielkovín aj keď aj to je moc na mňa.Neviem kto sem písal že bielkoviny by mali byť 1 g na 1 kg váhu,tak mne by to vychádzalo 66 g

majamat
21. aug 2022

mali by byt 1-1,2g za normalnych okolnosti, pric chudnuti sa odporuca viac. ak sa cvici, moze byt hodnota o dost vyssia,a le ak sa necvici, tak je dobre aspon minimlane 1,2-1,4g. tak som to citala niekde.

ozaj a kolko kcal ti to ukazuje, ze mas zjest ?

autor
21. aug 2022

@majamat 1651 ukazuje kcal

majamat
21. aug 2022

takze 90g bielkovin ( to je 360 kcal )
tuky 60g ( to je 540kcal )
sacharidy 187g ( to je 748kcal )

cize toto vsetko dokopy robi 1648kcal.
nie ej to uplne presne, preto som tam nechala rezervu,a le KT aj tak povoluju precerpanie a aj ked mas nieco nad 100%, stale si v zelenom.

autor
21. aug 2022

@majamat A vlákninu to mi ukazuje 27,5 mám nechať tak?

majamat
21. aug 2022

no teraz mam normalne problem. kupila som si v obchode mrazene ryby s hmotnostou an obale 400g. zamrazene balenie malo 440g.
vybrala som zhruba polovicu, nechala trosku rozmrazit ( neboli este uplne rozmrazene). hmotnost pred rozmrazenim okolo 250g. po ciastocnom rozmrazeni 210g. obavam sa, ze tam teda 400g nebolo ani nahodou po rozmrazeni.

a teraz, chcem to urobit s malm mnozstvom oleja - 2 porcie, na panvici. zial, dost sa mi prilepili o panvicu, cize tam budu straty. teraz absolutne netusim, kolko g napisat. fasa.

majamat
21. aug 2022

ja mam nadstavene 25g. citala som, ze tolko by sme mali mat.

autor
21. aug 2022

@majamat Ok,skúsim nahodiť podľa tvojich výpočtov a uvidím ako budem na tom večer.

majamat
21. aug 2022

ja mam za sebou uz dvoje ranajky, lebo jedny na naocnej okolo 5 hod, druhe okolo 9hod.

toto su jedny., opat som neodolala arasidom. dufam, ez tam uz nabuduce nebudu. hmotnost arasidov je sice odhadom. ale vazim si orechy a zhruba 1 orech =1g. tyka sa to vlasskych orechov - 1/4, kesu, mandli, lieskovcov, tieto ostatne uz cele.

1/2 arasidov mali urcite nizsiu hmotnost. snad som to odhadla spravne. v orbote teda vahu nemam.

majamat
21. aug 2022

toto su jedny ranajky.

majamat
21. aug 2022

druhe ranajky, zatial bez kavy, tu si este dam.

lulabelka
21. aug 2022

@majamat tam sa ale dá vybrat, ci zadavas napr.rybie filé v surovom stave (ikonka zeleného listu) alebo varenom (žltý hrniec).

majamat
21. aug 2022

takyto obed planujem a opat potom kavu. nespim po nocnej, vcera som bola mrtva, tak som pospala 7hod, dnes zvladam, zajtra idem an cely den do roboty, vecer by som nezaspala, keby spim cez den.

lulabelka
21. aug 2022

Ja som zatiaľ dávala gramaz po tepelnej úprave, mne to pride viac logické, ale neviem ci je to dobre

majamat
21. aug 2022

@lulabelka ja viem,a le neodporca sa zadavat pripravovane, navyse to nemam na masle. tiez na masle nevies, kolko masla tam dali, ci sa to zhoduje s tvojou davkou.

majamat
21. aug 2022

@lulabelka a tiez nemam file, ale mam tilapiu.

lulabelka
21. aug 2022

@majamat to áno, to bol len ako príklad.

lulabelka
21. aug 2022

Lebo konkrétne u ryby ma v mrazeným stave mozno aj 2-x viac gramov ako po úprave (namrznuta voda)

majamat
21. aug 2022

@lulabelka ide o to, ze po tepelnej uprave to nemusi sediet. aj koli tomu maslu, ak joli tomu, ako vlemi to opecies. neitko opecie viac, iny menej. preto sa ma zadavat v surovom stave,a le teda je to dost problem niekedy.

a viem, ze ma viac, preto som ju vazila aj viackrat,a le teda v baleni ma byt 400g a myslism si, ze nemrazenej. vybrala som vacsiu polovicu, pripadne 3/5 a po ciastocnom rozmrazeni vzniklo 210g, po uplnom to nemohlo mat ani 200g. cize pravdepodobne v baleni nebude ani 350g ryb. akoze parada. a to su clekom drahe ryby

lulabelka
21. aug 2022

@majamat ja mam z toho hokej, ci je lepsie v surovom, ci v upravenom stave :-/ monentalne davam vo varenom, ale uplne chápem tvoje argumenty

majamat
21. aug 2022

@lulabelka no s rybami je to dost tazko, ako si ich zapisat. fakt neviem.