icon

Kalorické tabuľky - poraďte

1. aug 2022

Ahojte ,dnes som si stiahla kalorické tabuľky do mobilu a zapísala dnešok čo som jedla.Pridam foto,je to takto v poriadku vyplnené?Vyplnila som všetky jedlá cez deň,aj pitný režim,aj aktivitu.Vypisalo mi že mám stiahnuť niečo premium aby sa dalo pridať viac jedla.To je potrebné?Za to sa platí.Poradte ako používať tieto kalorické tabuľky.

majamat
2. aug 2022

ja mam zatial takto ( tie aktivity si nevsimajte, mam tam nahadzane blbosti

vcelku vyrovnane bielkoviny, tuky a sacharidy.
este na nocnej si dam kavu a nieco zjem. skusim si to tam nahadzat, lebo v robote mam mozerny signal.

sabina_71
2. aug 2022

Takto to má vyzerať. Nastavené od trénerky po vážení. Príjem 1700 kcal pri bazalnom 1375 a 3 tréningami týždenne. Tabuľky mi to vyrátali úplne zle. Nie je ťažké to dodržiavať keď viete čo máte jesť.

majamat
2. aug 2022

ja mam dost, nahadzujem jedlo, co si vezmem na nocnu a vcera som si kupila taky Bio keks, ale je mandlovy, tak obsahuje vela tuku. v mobile mi ho pridalo, no na PC nic. restartovala som KT v mobile a tam tiez uz nie je. asi by som ho nemala jest 😀 ked mi ho KT nechcu pridat 😀
no skusim nieco menej kaloricke. 😀

majamat
2. aug 2022

tak takto je to uz lepsie

sense
2. aug 2022

Máš veľmi málo bielkovín a veľmi veľa sacharidov, veľmi nevyvazene ale lepšie ako to prve

majamat
2. aug 2022

inak ndavno som prisla na to, ze sa da zapisat potravina aj bez toho,a by som si ju zaradila do mojich jedal, ci do databazy ( teda myslim )
takto som zapisovala pecenu klobasu, ta straca na objeme,a le pecenim aj na tuckoch, ak sa teda ten tuk, co zostane v panvici nezje. da sa este vypit neico z tuku aj do papierovej utierky. no neviem uz ake hodnoty som tam davala.

a teda ak neikto nema nadstaveny rezim, ako ja a potrebuje pre info vediet, kedy spali viac a kedy menej, aj to sa da.
zadala som si N - akoze dnes mam nocnu, cize spanok minimlany, aktivita trvajuca dlhsie casove obdobie a dala som si sama limit do 1700kcal. na volno do 1500kcal, ak som cely den v robote, tak do 2000kcal ( no upravim to podla prace, ktoru budem robit. vzdy to mozem prepisat.

je to len taka moja hranica, nad ktoru by som nerada isla.

majamat
2. aug 2022

ozaj, ak som este nepisala, dobry typ. ako osladit jogurt, ci neico ine, je Cakankovy sirup. ma pomerne malo kalorii a neskutocne vela vlakniny.

autor
2. aug 2022

@sense Dnes sme mali na obed vyprážaný syr so zemiakmi a sacharidy naskočili z toho čo pijem sladené nápoje.Som písala včera že neviem zo dňa na deň zmeniť si všetky stravovacie návyky.Bielkoviny a vláknina to neviem čo jesť aby sa aj to vyplnilo na zeleno .

majamat
2. aug 2022

https://aktin.sk/vyhladavanie?s=cakankovy+sirup

bezne som si dala na grecky jogurt 20g sirupu a to uz je clekom dost. staci aj menej., dobra mnamka na masrktenie.

majamat
2. aug 2022

bielkoviny - maso, ryby, orechy, strukoviny, mleicne vyrobky, vajcia.

pozor, okrem chudeho kuracieho masa a strukovin, vsetko obsahuje aj tuky, tuky su ok, pokial sa to s nimi neprezenie. strukoviny zas sacharidy.

maso sa teda moze, hlavne chude a zacisi od toho, ake je to maso.

ryby, vajcia a orechy tiez,a le teda neprehanat to s mnozstvom.

strukoviny su v pohode, ale netreba k nim uz prilohu.,a ni chlieb. len napr, maso, ci vajce.

mliecne vyrobky preferovat s nizsim obsahom tukov.

inak ja jedavam aj vyprazany syr,a le dam si ho skor so zeleninou. dam si jeden. rovnako s akymkolvek vyprazanym jedlom. s pecenym je to tazsie, elbo tam nei su sacharidy. niekedy netreba,a lebo staci pridat trosku neicoho.

majamat
2. aug 2022

a ozaj, ak chcem zredukovat kalorie na prilohu, lebo mame uvarenu ryzu,a le potrebujem nejake sacharidy, tak si dam kukuricu. ak s ami da, tak uvarim zemiaky.

autor
2. aug 2022

@majamat Ryby ja nejem neľúbim žiadnu.Strukoviny iba hrášok a kukuricu.A mliečne výrobky syr mlieko jogurty.Je to ťažšie keď ja barsco nezjem a neľúbim

majamat
2. aug 2022

pre zaujimavost. kukurica je obilnina, nie strukovina. to len tak na okraj.

no a teda co sa tyka toho jedenia, ak mas chute otupene takou stravou, aku si napisala za 2 dni, tak potom sa nedivim. to tak byva, tieto chutne jedla maju vyraznejsie chute a potom nam take nieco menej kaloricke nechuti.
je dobre sa naucit pouzivat rozne koreniny, ak s nimi nemas problem, tie dodavaju trosku chut.

a aj kaliricke jedla s amozu, ale treba to vykompenzovat niecim menej kalorickym. pripadne si ho dat len velmi malo, alebo zvysit fyzicku aktivtu na maximum.
cim vyssi vydaj, tym vyssi mozes mat aj prijem.

autor
2. aug 2022

@majamat Príklad dnes som mala na raňajky jogurt jogobela mango,na desiatu jeden banán.Na obed 1 vyprážaný syr so zemiakmi,večera to isté,plus vypila som 1,5 litra kofoly počas celého dňa.Zajtra ideme na výlet tak budú len chleba so salamom na obed.

majamat
2. aug 2022

ten syr je kalorivcky, preto by som ho 2x nejedla ( teda pokial by som vedela odolat, odolavam dost tazko niekedy ) a ak by som ho jedla, tak bez zemiakov, len so zeleninou.

majamat
2. aug 2022

a ta kola, to je najvacsi zabijak, vsak tabulky ti ukazuju kolko ma kalorii. este ta Zero by nemala mat vela,a le aj tak. najlepsia je cista voda.

autor
2. aug 2022

@majamat Kola viem má veľa kalórií,chcem to najprv vymeniť na Zero a ďalej možno sirupovu vodu,na čistú musím mat pevné odhodlanie.No dnes som odolala čokoláde,dcéra otvorila balík,nukala mi no nezobrala som.Pre mňa už aj to je pokrok aj keď pre niekoho maličký.

merlinja
2. aug 2022

Viete mi poradiť, prečo mám KT každý deň inak nastavené hodnoty bielkovín, tukov, sacharidov, ...?

sense
2. aug 2022

@merlinja máš v nastaveniach vypnuté zohľadnené aktivity v ddd? Daj ešte včerajší printscreen

merlinja
2. aug 2022

@sense no, to mám zapnuté . Vadi to? Paci sa pondelok

panelacikova
2. aug 2022

No dievčatá, dnes to mám takto. Keďže som mala čas, vážila som prakticky všetko

panelacikova
2. aug 2022

plus podarila sa chôdza 1h10min a 6,4 km.... takže aspoň niečo 🙂

merlinja
2. aug 2022

Vypla som to . Predchádzajúce dní upravilo, sú rovnaké. Dnešok nie. Hodnoty sú iné. V tých zo včera a skôr mu ešte viac znížilo turňa 34g - už teraz ho vždy presvihnem a to sa teda fakt snažím.

panelacikova
2. aug 2022

@merlinja aj mne vyletel ten tuk ako bláznivý. a to som si vážne dávala pozor. no ale.... ráno masielko, večer masielko a je to tam...

merlinja
2. aug 2022

@panelacikova no ha mám tuk na 34g - veď to je nič. Tuk je nositeľ chutí. A bielkovíny, neviem či si mám vajcia začať variť a bielky tlačiť do seba. ...

panelacikova
2. aug 2022

@merlinja ale veď ti tam vidím 143%, či zle vidím? no a tie bielkoviny.... akože nechutí mi to veľmi, ale kúpila som si cottage cheese a zjedla som čuduj sa svete 150g z neho a k nemu kúsok chleba. zasýtil a na hladný žalúdok aj chutil 😀 vtedy bielkoviny trošku podrástli. no a večer som si dala 300 ml mlieka po dlhej dobe. tak narástli opäť. ale narástol aj tuk, lebo mliečko plnotučné bolo 🙄 tak ale to tak výnimočne. asi sa budem musieť zamerať na to mäso, prípadne strukoviny. len ja mám problém, že mňa zo všetkého takmer nadúva :( čiže mne je fakt ťažko kombinovať tieto tabuľky zase s diagnózou čriev :(

bambinomio99
2. aug 2022

Ty každý deň prepálila niečo iné ....a ideš z prijmu 3000 na 1600 to robíš telu soky jak mrak

merlinja
2. aug 2022

@panelacikova ni veď práve, že mi tie percentá tuku vždy výletia, ale teraz čo som to prestavila, tak môžem max 34g tuku prijať a to je strašne málo. Ja mäso môžem, ale vždy mi s ním okrem bielkovín aj tuk vybehne. Hore sú ešte fotky s DDD v aktivitách čo mi radili vypnúť. Teraz tuk predstavilo na 34g ale utorok mi ukazuje 41 g v nastavenie. Ne viem ci s tým je, uvidím aké zajtra nastavi. A

panelacikova
2. aug 2022

@merlinja už rozumiem...

sense
3. aug 2022

@merlinja ono ti preto každý deň upravuje hodnoty lebo každý deň máš iný príjem tým pádom aj odpočet trávenie a ono to potom automaticky prispôsobuje tým hodnotám. Takisto si vypni pripočítať trávenie, a potom. By si už mala každý deň tie isté hodnoty