icon

Kalorické tabuľky - poraďte

1. aug 2022

Ahojte ,dnes som si stiahla kalorické tabuľky do mobilu a zapísala dnešok čo som jedla.Pridam foto,je to takto v poriadku vyplnené?Vyplnila som všetky jedlá cez deň,aj pitný režim,aj aktivitu.Vypisalo mi že mám stiahnuť niečo premium aby sa dalo pridať viac jedla.To je potrebné?Za to sa platí.Poradte ako používať tieto kalorické tabuľky.

autor
3. aug 2022

@bambinomio99 Ešte sa len učím ,neviem čo kedy jesť aby to bolo ideálne.

panelacikova
3. aug 2022

ja som včera po zverejnení tabuľky si dala 400 ml čaju s lyžičkou medu a amen-tma 😀 zaraz kalórie 111% a tiež tuším sacharidy? nemám to teraz pri sebe. no ale jedna lyžička medu? mi vyhodí kalórie o viac než 12-13%... to už človek aby nezjedol fakt takmer nič, čo obsahuje nejaký cukor 🙂

bambinomio99
3. aug 2022

ale to nie je o uceni sa to je o normalnom sedliackom rozume sorry to su tak zakladne veci ked sa zamyslis ze tvrdit ze sa len ucis skor hranici s lenivostou a vyhovorkami proste jednoducho viem ze kola, cokolady a debilinz nie su jedlo tak ich vypustim ved to ako sa stravujes ty to odzrkadluju aj tvoje deti to ich chces dioviest k obezite este v detstve ako sorry mozno som tvrda ale je to le o zakladnom vseobecnom rozume nie je to nic extra co sa treba ucit

bambinomio99
3. aug 2022

@panelacikova ale ty potrebujes sacharidy aj ...je len otazka co z toho boli rychle cukry

autor
3. aug 2022

@bambinomio99 Pozri človek ktory 20 rokov jedol vsetko do radu a nikdy neriesil žiadnu diétu,tak nejde zo dňa na deň spraviť si zmenu.To není lenivosť.

panelacikova
3. aug 2022

@bambinomio99 to by som zistila ale asi v tej premium podobe v aplikácii? lebo fakt to nemám naštudované. ale tiež som názoru, že malá lyžička medu v 400 ml čaji ma raz za čas nezabije. zvyknem piť nesladené síce, ale včera som dostala chuť na sladký čaj 🙂 ja mám oproti autorke výhodu, že už roky neholdujem vyprážanému, sladkým nápojom (áno, raz za 3-4 mesiace si doprajem 2 dcl coly aj ja), proste snažím sa stravovať relatívne zdravo. viem, že mi chýba ovocie a zelenina, lebo som typ, čo musím všetko požuť na kašu a potom to dokážem prehltnúť 😀 preto ovocie (napríklad jablko) alebo nejaká surová mrkva, neexistuje, jem to pol hodinu 😀 preto sa snažím to buď zmixovať alebo teda riešiť dusením, varením. no tiež to je so mnou ťažké 😀

autor
3. aug 2022

@panelacikova Bohužiaľ nie každá to chápe keď niekto x roky je všetko do radu,ťažko za pár dní zmeniť celý jedálniček.Moze to trvať aj mesiac aj viac.Mam kamošku čo dala sa na chudnutie,mesiac jedla len jogurty a ten cottage syr celé dni.Po mesiaci sa na to vykašľala a je normálne všetko do radu ako predtým.Tym len chcem povedať že zmeniť si jedálniček není také jednoduché ako sa to zdá.

bambinomio99
3. aug 2022

@panelacikova no myslím že určite je to v pohode a hlavne keď používaš med alebo steviu ...a neboj všetci majú nejaký ten problém

bambinomio99
3. aug 2022

Sorry budem ti oponovať ide a ide to veľmi ľahko lebo celé to je len o odstaveni nezdraveho
Jednoducho si tu colu nekúpim ...tvoje telo nie je na ňu naviazané ani zvyknute to je len v tvojej hlave ....takisto cokolada ...je to len o uvedomení si

bambinomio99
3. aug 2022

A druhá vec ty dokonca môžeš jesť a takmer všetko ale uvedomiť si že mám príjem jak chlap bez pohybu to je opäť len v hlave

autor
3. aug 2022

@bambinomio99 Príklad dnes som kúpila Coca cola Zero ,zadala som do kt a nepriratalo nič ani gram cukru a tuku.Tak nemusím piť len čistú vodu či ako to je?

lola6666
3. aug 2022

@diaszoky ahoj prosím tá môžem sa opýtať ako to bežne vyzerá u Teba? Kedy ješ a čo ješ? Celkom má to zaujíma lebo ja napríkad niesom má tieto KT iné mi na nervy všetko vkuse vážiť a zapisovať. Ďakujem pekne

autor
3. aug 2022

@bambinomio99 Kde si videla že nemám pohyb?Behám celý deň okolo detí,robím v záhrade,pracujem v robote 8 hodín na nohách.Pohybu až až.

bambinomio99
3. aug 2022

Vidíš a prečo si si ju kupila ...máš na výber šťavy,ochutene mineralky , zdravšie varianty a aj tak si sa neovládla a to si dospelá ...čiže sa dostávame k tej hlave

bambinomio99
3. aug 2022

Pohyb plynuly kde vydáva plynulu aktivitu a stracas kalorie a naberas silu
Každý má robotu, domácnosť a deti a nikto z toho žiaľ nechudne
Sklamem tá bude ti chýbať plynuly kardio alebo silovy pohyb

autor
3. aug 2022

@bambinomio99 Kúpila lebo je to bez cukru,potom je to lepšia varianta bez normálna s cukrom.Ked Zero nezarata nič.Stavy a minerálky tiež pijem a to tiež zarátava za všetko.Priklad caprisun ovocná šťava alebo jahodová minerálka.Ten pohyb,vždy je lepšie keď celý deň som na nochach,než človek čo má sedavé zamestnanie a aj doma veľa nenachodi.No časom plánujem zaradiť aj cvičenie.

zuzuliennka1
3. aug 2022

nemusis menit jedalnicek, musis sa len naucit, kolko coho mozes zjest a vediet si povedat “dost”

majamat
3. aug 2022

baby, sacharidy sluzia ako rychla energia. no na energiu sa vyuzivaju aj tuky s tym, ze najskor sa vyuziju sacharidy a az ked nei su, potom tuky. cize ak presvihnete tuky, znizte o neico sacharidy. ak by bol dostatok sacharidov a prebytok tukov, zvysne tuky sa ulozia, ak su sacharidy znizene, telo ich bude musiet spalit.
teda toto plati samozrejme pre udrzanie hmotnosti. tym, z sa snazime schudnut, uz je tam nadstaveny deficit, cize ak by sa nahodou trosku z niecoho presvihlo, tak jednoducho ten deficit bude nizsi. pripadne ziadny. podla toho sa bud bude hcudnut pomalsie.,a lebo vobec za dany den.a k takychto dni bude vela, tak sa z toho chudnut moc nebude.

bielkoviny su skor stavebnou zlozkou organizmu, su potrebne aj an tvorbu homonov, roznych enzymov a pod. su dolezite a pri ich traveni sa spali najviac energie. no prilisny prebytok bielkovin moze sposobit narusenie crevnej mikrobioty, tiez pri sucasnom nedostatku tukov a sacharidov moze byt problem s narusenim metabolizmu. tym myslim ak sa ide pod nadstavene hodnoty.

majamat
3. aug 2022

@panelacikova inak ja som niekde citala, aky ma byt prijem tych makronutrientov a teda tuk som mala tusim 60-65g.

teraz som nasla nieco, kde je naisane, ze denna potreba bielkvin pre dospeleho je 1-1,2g na 1kg hmotnosti. pre tehulky a dojciace zeny je to ine. ta horna hranica to mam 92g, nadstavene mam 110g.

tuky 1g/kg,a le kedze chceme redukovat, tak sa moze dat o nieco menej. mne by to vychadzalo 77g, ale teda mam nadstavene 60g, co by pasovalo.

sacharidy 4-5g/kg, co mne vychadza ta nizsia hodnota 300g,a le mam nadstavene 170g, co je zas fajn na redukciu hmotnosti.

majamat
3. aug 2022

@panelacikova skus ten cakankovy sirup, ten ma o polovicu menej kalorii ako med chuti podobne. alebo mensie mnozstvo medu, pripadne neikde inde uber.

ked som zacinala s KT, mala som clekom silnu motivaciu na chudnutie, co mi teraz akosi chyba, vzdy som bola dost zrava a teda pocas takehoto dobre namotivovaneho chudnutia som noralne musela jest poobede jedlo na doplnenie kalorii a niektorych maktronutrientov ( vacsinou bielkovin, ale niekedy mi aj sacharidy isli vlemi pod normu ).
teraz mi to akosi nejde. stale neodolam.

majamat
3. aug 2022

ja som tiez jedla cely zivot kade co, no ked som zacala chundut, sekla som s tym naraz.
ide o to, ze som bola motivovana a vlemi som chcela schudnut.

ak nezredukujes potraviny naraz, je tu moznost, ze sa zas vratis do starych kolaji.
davno som si vsimla, ze ak s tym seknes naraz, tak sa ti telo akoby inak nadstavi, prve dni su tazke, ale treba vydrzat. neskor prestanes mat take chute na vsetko., uz pre teba nebude strava tak extremne dolezita na urovni pozitku, ale len potrebna pre tpoj zivot, pre funkciu tvojho organizmu. ano, mozes mat chute, ale bude to ine.

ja som pred rokom zacala na jar s chudnutim a pekne som sa rozbehla. raz som isla do obchodcu a dostala som chut na ladove gastany. kupila som si ich. zaujimave je, ze predtym som ladove gastany az tak neoblubovala,elbo mi pridu dost horke, preferovala som mliecnu cokoladu. no zrazu som na mliecnu chut nemala,a le na horku,. a co je este lepsie, zjedla som len polovicu. zrejme som mala aj pred ms. predtym by som zjedla cele, nedkazal yb som odlozit a to dokonca aj to, co nemam rada ( ked nebolo po ruke to, co rada mam )

autor
3. aug 2022

@majamat Mne to nejde naraz si so všetkým seknut.Ani okolie ma nepovzbudi,hovoria že čo vymýšľam veď som chudá.

bambinomio99
3. aug 2022

Je to volá sladeny napoj ....tak ako aj caprisun preboha žena veď si dospelá to si tu zo všetkých čo ti rádia robíš prdel a dobre ráno?

panelacikova
3. aug 2022

@bambinomio99 práve som sa vrátila z prechádzky, 7 km a cca 1h25min.času, plus nejaké tie prevýšenia hore-dolu, som mimoriadne spokojná. cestou som si kúpila zelený šalát s grilovaným kuracím mäsom, kukuričkou, trošku krutónov a dresing z olivového oleja a citróna. len netuším, ako to zaradiť do tabuliek....

autorka: ja som naraz sekla kedysi s fajčením. proste som si povedala - toto dofajčím a koniec. a tak aj bolo 🙂 dá sa to, len musíš mať pevnú vôľu

panelacikova
3. aug 2022

@majamat dá sa to v tých tabuľkách teda aj nastaviť podľa toho, čo píšeš?

panelacikova
3. aug 2022

autorka: napríklad k tomu šalátu, čo som si kúpila, dávajú colu zdarma. môžeš si načapovať až 400 ml. no nevzala som si ju vôbec. jednoducho, keď budem smädná, dám si vodu... ono to fakt nie je o tom, že tvoje telo to potrebuje, potrebuje to tvoja hlava, lebo si zvyknutá na tie chute 😉

autor
3. aug 2022

@bambinomio99 Som to pozrela dozadu,ty si mi písala vyššie že mám na výber šťavy a ochutené minerálky.Pre mňa je zmena aj to že nekúpim Kofolu ale ovocnú šťavu alebo minerálku.A tak sa pomaly dopracujem možno aj k vode.Ja sa riadim hesla pomaly ďalej zajdes.Pre mňa je úspech aj to že som si včera večer nedala ani čokoládu ani čipsy.Ja neviem že hneď seknut zo vsetkym,nemám na to pevnú vôľu.A nie nerobím si z nikoho srandu.Za to že neviem seknut zo dňa na deň s jedením tak si robím srandu?Na svete je milión žien a na každu niečo iné funguje.To že pár žien stopne za jeden deň všetko nezdravé, neznamena že to dokáze každá jedna.

autor
3. aug 2022

@panelacikova Ja nemám takú pevnú vôľu,nie každá má na to povahu že seknut s niečím raz a navždy.

bambinomio99
3. aug 2022

@panelacikova daj si to ako salat s grilovanim mäsom ...jasné super aj chôdza je paradne kardio

panelacikova
3. aug 2022

@bambinomio99 dík za tip