icon

Kedy začnem vidieť výsledky cvičenia?

23. feb 2026

Ahojte,potrebujem nezavisly pohlad..cvicim cca pol roka,moja vyska 167,vaha okolo 59kil.2x do tyzdna posilka silovy trening,uz celkom slusne vahy..
Za pol roka ale nevidim ziadnu viditelnejsiu zmenu..
Je pravda,se stravu som upravila teraz asi mesiac (obmedzila vecere,pridala bielkoviny) ale nejde mi do hlavy ,zeby za polroka nebolo nic vidiet? Za kolko by uz mohli byt vidiet nejake vysledky (a nemyslim teraz na vahu) skor mensie brucho,prevys na chrbte a podobne.ako ste to mali,ked ste zacali cvicit? Dakujem.

Strana
z2
biba_18
23. feb 2026

niekde bude zádrhel 😏

autor
23. feb 2026
@biba_18

niekde bude zádrhel 😏

@biba_18 to viem,ale kde :D

autor
23. feb 2026
@biba_18

niekde bude zádrhel 😏

@biba_18 iba este doplnim,mam 40r.tak ci to mozu byt nejake hormony? Nieje to skoro?

tato_
23. feb 2026

Myslim si, ze ak je pravda co pises, tak zmena je urcite viditelna, ale mozno ty to nevnimas. Na tele je spoznat, ze silovo pracuje. Urcite sa ti spevnili partie, len "tuk" ide tazsie dole ;)

marcelik88
23. feb 2026

Ak cvičíš už tak dlho, určite to vidieť, aj keď si stravu upravila až teraz, ale spevnenie muselo nastať. Asi by to vedel zhodnotiť niekto, kto ťa dlhšie nevidel.

basullinka
23. feb 2026

A nenahováraš si to? Neurobila si si nejaké foto , keď si začínala, že si vieš porovnať?

anonym_cd0644
23. feb 2026

Tiež si myslím,že len ty to nevidíš. A si maličká, tam zmeny vidno oveľa neskôr.

markusrasford
23. feb 2026

@anonym_autor skus si nájsť výživového poradcu vo svojom okolí. Takto tu na MK ti ťažko poradi niekto ze v čom robis chybu. Používaš kalorické tabuľky?

biba_18
23. feb 2026

@anonym_cd0644 má 167, to je maličká? 😲 nie je dôvod aby bolo vidno zmeny neskôr…

anonym_789072
23. feb 2026
@biba_18

niekde bude zádrhel 😏

@biba_18 zase pridaná hodnota, aj keď nemáš čo dodať. Nudíš sa veľmi, že?

biba_18
23. feb 2026

@anonym_autor keď máš po 40 tak áno, chýbajú ti bielkoviny … zamerať sa na to, sledovať KT - správne nastaviť makrá a dodržiavať…

biba_18
23. feb 2026

@anonym_789072 ha?

kiki68
23. feb 2026

@anonym_autor za mna skuseneho trenera a preklepnut to cele. Neni mozne byt tak dlho bez vysledkov.

jimbean
23. feb 2026

Dat pozor na stravu. Mozes mat svaly, ale ak ma clovek vela tuku, nebude ich vidno. Svaly sa robia v posilke, aby ich bolo aj vidno, to sa robi v kuchyni. Cvicenie je nieco ine ako chudnutie. Chudnut sa da za par mesiacov, ale vybudovat jednotlive svalove partie a sumerne telo trva roky. Cvicenie ber ako dlhodoby zivotny styl a nie nieco, co za 3 mesiace prinesie vysledky.

anonym_a161ad
23. feb 2026

Na 99% je chyba v strave. Darmo cvičíš, ked mas zlu starcu.

anonym_b2cd5f
23. feb 2026
@anonym_cd0644

Tiež si myslím,že len ty to nevidíš. A si maličká, tam zmeny vidno oveľa neskôr.

@anonym_cd0644 malicka??? 🙃. To si asi nevidela malicku zenu este 🤣.
Malicku si predstavim seba, co ma 152 cm, aj tak si myslim, ze keby som cvicila pol roka konzistentne, tak zmeny musia byt vidiet.

anonym_cd0644
23. feb 2026
@anonym_b2cd5f

@anonym_cd0644 malicka??? 🙃. To si asi nevidela malicku zenu este 🤣.
Malicku si predstavim seba, co ma 152 cm, aj tak si myslim, ze keby som cvicila pol roka konzistentne, tak zmeny musia byt vidiet.

@anonym_b2cd5f jaaaj. Ospravedlňujem sa, zle som tu výšku prečítala. 🤦🤦😁

richard_polak
23. feb 2026

Ak cvičíš pol roka a fakt poctivo, úplne bez zmeny to podľa mňa byť nemôže. Skôr to len ty nevnímaš, lebo sa vidíš každý deň.
Ale úprimne, pri tej váhe to už bude hlavne o strave. Silový tréning spraví sval, ale ak chceš menej tuku na bruchu a chrbte, tam rozhoduje kuchyňa. Skús si to pár týždňov fakt poctivo sledovať a uvidíš, či sa niečo pohne.

ruzasipova
23. feb 2026

@anonym_autor Mam tvoju vysku, vahu, vek. A po 40tke mi pomohla schudnut (z 63kg) az strava od vyzivoveho poradcu. Cvicim dlhodobo, vladat som vladala dost ale vidiet to bolo az s konkretnou upravou stravy.

autor
23. feb 2026

@anonym_autor dakujem vsetkym..sledovala som si stravu,kaloricke tabulky,kde som si zanalyzovala kde robim chyby (vela tukov a sacharidov) tak som si dala zostavit vzorove jedalnicky..len je pravda,ze nevazim,davam tak od oka,lebo na take vazenie cas nemam..ale asi ,ta strava robi stale tu sarapatu.budem sa tomu musiet viac povenovat.

biba_18
23. feb 2026

@anonym_autor držím palce 💪 btw to váženie nie je strašné, ja už to robím automaticky…

petermafo
24. feb 2026

@anonym_autor Ahoj záleží čo chceš dosiahnuť cieľ.Či váha chudnutie alebo svalstvo vyditelne svaly vyrisovana postáva objem svalovej hmoty.
Na chudnutie stačí vytrvalosť kľudne aj chôdza 5-10km ideál Walking alebo beh kľudne 5km 3x krát týždenne efektívne spálené kalórie.A stačí stravovací deficit režim disciplína základ na všetko.Na svalstvo záťaž váhy rast svalov.Plus viac výživy večie množstvo bielkovín proteíny strava bielkoviny.Odporučam kreatín.

petermafo
24. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor dakujem vsetkym..sledovala som si stravu,kaloricke tabulky,kde som si zanalyzovala kde robim chyby (vela tukov a sacharidov) tak som si dala zostavit vzorove jedalnicky..len je pravda,ze nevazim,davam tak od oka,lebo na take vazenie cas nemam..ale asi ,ta strava robi stale tu sarapatu.budem sa tomu musiet viac povenovat.

@anonym_autor Na jedalničky a podobné veci tabuľky zabudni iba peniaze niekomu.Stači si kúpiť kvalitnú váhu čo meria aj cez ruky a stoho vychádzať.
Či je zlý Vnútrobrušný (viscerálny) tuk alebo málo svalovej hmoty alebo veľa tuku celkovo.A podľa toho voliť šport pohyb a stravu úpravu.

petermafo
24. feb 2026
@jimbean

Dat pozor na stravu. Mozes mat svaly, ale ak ma clovek vela tuku, nebude ich vidno. Svaly sa robia v posilke, aby ich bolo aj vidno, to sa robi v kuchyni. Cvicenie je nieco ine ako chudnutie. Chudnut sa da za par mesiacov, ale vybudovat jednotlive svalove partie a sumerne telo trva roky. Cvicenie ber ako dlhodoby zivotny styl a nie nieco, co za 3 mesiace prinesie vysledky.

@jimbean Plus problém náklady na svaly aj keď za mňa jak v minulosti tvaroch vajcia kuracie mäso.Dnes doplnky proteíny tiež není lacné ale dá sa to.

anonym_c3825e
24. feb 2026
@anonym_789072

@biba_18 zase pridaná hodnota, aj keď nemáš čo dodať. Nudíš sa veľmi, že?

@anonym_789072 Táto užívateľka sa nudí nonstop. Druhá vegeta na tomto fóre. Všade je a vždy o ničom.

biba_18
24. feb 2026

@anonym_c3825e zato vy dve ste autorke poradili úplne excelentne. tak?

anonym_c05503
24. feb 2026
@anonym_c3825e

@anonym_789072 Táto užívateľka sa nudí nonstop. Druhá vegeta na tomto fóre. Všade je a vždy o ničom.

@anonym_c3825e na rozdiel od vas, vsak vzdy komunikuje slusne a bez potreby niekoho zhadzovat a ponizovat

anonym_c3825e
24. feb 2026
@anonym_c05503

@anonym_c3825e na rozdiel od vas, vsak vzdy komunikuje slusne a bez potreby niekoho zhadzovat a ponizovat

@anonym_c05503 To by som netvrdila, arogantná, vysmieva sa, ...

anonym_c05503
24. feb 2026
@anonym_c3825e

@anonym_c05503 To by som netvrdila, arogantná, vysmieva sa, ...

@anonym_c3825e mozes mi ukazat jednu taku diskusiu? Nikde som ju arogantne sa chovat nevidela. Ani vysmievat sa

anonym_c3825e
24. feb 2026
@anonym_c05503

@anonym_c3825e mozes mi ukazat jednu taku diskusiu? Nikde som ju arogantne sa chovat nevidela. Ani vysmievat sa

@anonym_c05503 Daj si do vyhľadávača a hľadj.

Strana
z2