icon

Koľko času týždenne venujete cvičeniu?

martina7578
30. dec 2023

Koľko hodín v týždni strávite cvičením prípadne nejakým športom aby ste makali na svojej postave? Alebo na to kašlete úplne a nechce sa vám? :D

matkahelka
2. jan 2024

@sussie1 a kam musis chodit? vsak dieta doma spi, zapnes si video a cvicis.

aurora33
2. jan 2024

@martina7578 kazdy jeden deň. Bez cvičenia by sa mi deň nerátal 🙂

jana_eyre_2
2. jan 2024

Odkedy pracujem fyzicky, tak necvicim, nevládzem už priznávam.. mám prácu kde 4h posilujem a veľa chodím, takže pohybu mám dosť každý deň.. ale vo voľnom čase stále veľa chodím (moja obľúbená činnosť - turistika a prechádzky) a ak máme čas tak ideme plávať..

V podstate by sa dalo odpovedať skôr na to koľko hodín denne sedím, lebo mám pocit že to je menej ako to, čo sa furt hýbem.. teraz sedím asi dve hodiny, čo oddychujem..

chillibubble
2. jan 2024

@matkahelka napriklad pracujuca zena je 8 hodin v praci, ide pre dieta do skolky, ide s nim domov, vari veceru, upratuje po veceri, chysta do postele seba, dieta... za mna normalna otazka, kedy si najdu zeny cas. ano, otec postrazi, ale ja by som musela bud neskor jest alebo cvicit az vecer po veceri...
ja cvicim ledva 2-3 krat tyzdenne po pol hodine. chcela by som viac, ale neviem si to v pracovny tyzden inak upratat.

aurora33
2. jan 2024

@chillibubble ja napr si ráno privstanem. A to vstávam skoro.

ibatanecnica
2. jan 2024

@chillibubble tak 3x do týždňa som si našla apsoň pol hodinu na cvičenie doma. Veď bol doma aj muž. Jednoduchú večeru pripravil aj on, dohliadnuť aby sa uvarili zemiaky, zliať ich. Neviem ale každý deň som nevarila do večera a ani toľko neupratovala a riady môže tiež muž upratať, takisto dieťa okúpať a tých 30 min. máš ušetrených.

matkahelka
2. jan 2024

@chillibubble nie je nutne mi to vysvetlovat, ako pracujuca som chodievala domov okolo siestej (po praci kruzky, nakup). a cvicila som bezne o 21.00 alebo neskor. alebo vobec, ked som mala tazky den. a bud bola varena vecera, alebo spolocenska hra s rodinou alebo moje cvicenie, lebo na vsetko kazdy vecer cas nebol. na RD s malymi detmi je to omnoho jednoduchsie, napr.pocas spanku dietata ako som uviedla.

ibatanecnica
2. jan 2024

@matkahelka ono keď sa chce, tak ten čas si človek nájde. Veď koľko ho trávime za TV, mobilom, a inými ,,nezmyslami., Tých 20-30 min. nie je tak veľa. Párkrát do týždňa sa dajú ukradnúť pre seba

ivik4
2. jan 2024

Väcsinou som 3x do tyzdna v posilke . Max 4

minenkak
2. jan 2024

@martina7578 ani minútu a veľmi by som chcela,chýba mi strašne šport.V práci prejdem denne pešo desať až dvanásť kilometrov,doma som rada ,že zvládam spraviť či mi treba a občas zacvičiť jogu

matkahelka
2. jan 2024

@ibatanecnica pokial stravis denne 8.5hod.v praci, 1.5 hod. v kolonach a poobede robis taxikara dietatu na kruzky, ucis sa s nim, ked pridete domov, tak je to s tym casom pre seba take no...ja sa priznam, ze som si ho nevedela ako pracujuca najst tolko, kolko by som chcela. pretoze som s dcerou radsej hrala clovece, alebo sme lezali a kecali, alebo sme sa so psom sli prejst akoby som ten cas venovala sebe. teraz na RD toho casu pre seba mam neporovnatelne viac.

chillibubble
2. jan 2024

@ibatanecnica tak pokial niekomu nevadi cvicit kedykolvek pocas dna(myslim akoze telu to nevadi) tak sa da. ja teda vyskusam, ci mi o pol deviatej, deviatej nebude zle a ci potom do desiatej zaspim. vstavam 5:10, takze rano velmi nevidim priestor vstat skor. to by som musela ist skor spat.

helcanw
2. jan 2024

4dni v týždni mám silový tréning cca 40minut, a dva dni v týždni kardio po 60minut. Niekedy to obmenim, ale 5xtyzdenne cvičím - neviem si už predstaviť deň bez 🤷‍♀️

ibatanecnica
2. jan 2024

@matkahelka tak ale my sme boli dvaja na dieťa, takže sme sa striedali. A dcéra tiež mala také dni, že sa chvíľu zahrala aj sama, takže tých 30 min. sa dalo nájsť. Jasné, že nie každý deň.
@chillibubble ja som cvičievala medzi 18-19,30. Ráno určite nie. To nemám dostatok energie na také činnosti 😂 a kvôli cvičeniu skorej vstávať,to teda nie
A robili sme aj tak, že niečo som prečítala ja, potom išla cvičiť - niekedy doma, a dočítal rozprávku muž. Fyzicky som bola prítomná ale robila som niečo iné. Takže nemala som pocit, že sa dieťaťu nevenujem. A po docvičení sme pokračovali v činnostiach.

chillibubble
2. jan 2024

@ibatanecnica a o kolkej si vecerala?

ibatanecnica
2. jan 2024

@chillibubble tak cca hodinu a pol som si dala niečo ľahké a po cvičení tak hodinu - tiež len niečo drobné. Ja som nikdy nemala potrebu mať nejakú veľkú večeru. Keď som plánovala cvičenie a cítila som hlad, niečo som si dala a potom neskôr cvičila . Ak som hladná nebola, jedla som potom po cvičení, nie hneď,. Ja som bola nastavená tak, že v práci som si dala nejakú výdatnú domácu hustú polievku a po príchode domov okolo 16 hod. - druhé. A potom som už nemala potrebu nejako výdatne večerať.
Mala som sedavú prácu, takže mi tá strava stačila

kubkovamama
2. jan 2024

@martina7578 každý druhý deň cielené cvičenie.Kazdy deň 2 hodiny rýchlej chôdze.Kvoli srdcu,endorfinom.Ked sa nehybem cítim sa zle.Takze žiadne kvôli chudnutiu alebo vymakanej postave.Trápiť sa kvôli 2cm svalu navyše alebo 2kg hore dole sa mi nechce

ibatanecnica
2. jan 2024

@kubkovamama a kedy sa ti vyplavujú endorfíny, ja na to čakám a nič 😂. Ako dobrý pocit z toho mám ale to je tak všetko. prídem po behu domov a už ma niekto naserie otázkou, čo bude na večeru 😂, veď ja som nebola loviť

dankabetka
2. jan 2024

@martina7578 ahoj, ja teda necvicim, priznavam sa. Ak sa ale rata velmi rychla chodza do pohybu tak to robim hodinu denne cez tyzden. Od jari do jesene cez vikend : aktivny pohyb na zahrade 🤣 , turistika, bicykel. V zime cez vikend lyze. Nic viac... Planujem chodit na plavaren ( mam ju 5 minut od domu, ale zatial som sa nedokopala veru ). Ja nejem sladke, doslova ma z neho natahuje, ale pijem caj s medom kazdy den a pocas celeho roka😂, ja som ale taka chuda postava🙃

ptvw
2. jan 2024

Nula nič

chillibubble
2. jan 2024

@dankabetka ja som citala, ze je pre zdravie lepsie chodenie ako napr. to, ak sa niekto dovezie autom do fitka, odcvici hodinu a nasledne ide zase autom domov. ja chodim denne tak hodinu(neratam presuny po doma, po praci atd.), ale na chudnutie to u mna vplyv nema. ale mozno zdravotne hej...

oblecenie99
2. jan 2024

Kedysi cca každý druhý deň dve až viac hodín, striedala som to, a skúšala, čo by ma viac bavilo.. ranné plávanie, potom na ďalší deň beh, potom možno pauza, a cvičenie doma (skupinové a fitká som neznášala). Naozaj som vtedy vyzerala dobre, aj som bola FIT, aj zdravá, dávala som si pozor na stravu.. ťahala som to takto tri roky, až raz som som v polke cvičenia povedala: fu*k a prestala doslova zo sekundy na sekundu. Absolútne ma to nebavilo, tri roky som sa len trápila, boli dni, keď mi už do plaču bolo, že zajtra zase treba cvičiť.. snažila som sa to poňať aj ako iný životný štýl, zmenu, aj to chvíľu fungovalo, ale potom som to prežívala ako strašnú otravu.. endorfíny neboli, možno sem tam dobrý pocit.

matkahelka
2. jan 2024

@chillibubble manzelovi toto vravel kardiolog uz niekolkokrat, ze pre srdce a cievy je omnoho zdravsie a prospesnejsie hodinu denne odkracat, ako 30 min. drepovat a dvihat cinky.

matkahelka
2. jan 2024

@oblecenie99 presne. do bodky aj u mna tak.pred par rokmi som behavala denne 10 km, ci prsalo, ci snezilo, ci bolo 37 stupnov. behavala som polmaratony. kondicku som mala sialenu. a teraz, ked viem, ze o hodinu mam ist behat, ach jaaj...

koniarova
2. jan 2024

@oblecenie99
@matkahelka ja to isté. Ale ja to priam neznášam. 😂 Strašne sa musím premáhať.

fineta
2. jan 2024

30 až 45 min/deň. Keby nemusím, tak nepohnem prstom 🫣

dadka_bb
2. jan 2024

Ja 0...

dadka_bb
2. jan 2024

@ptvw aj ja 0.00

crazyinlowe
2. jan 2024

Cvičím skoro každý deň doma. Je to pre mňa môj spôsob relaxu. Cca od 30 -60 minút ako sa sa a ako deti dovolia.

tilly
2. jan 2024

Denne minimálne pol hodinu. Nie kvôli postave, ale keď nemám pohyb, tak ma bolia nohy