icon

Koľko kalórií denne je príliš veľa?

3. apr 2025

Ahojte baby. Nieje to moc kalórií prijatých? Vôbec sa v tom nevyznám

Koľko kalórií denne je príliš veľa?
klara351
3. apr 2025

@tanicka907 1250 je pod bazal, to je príjem dieťaťa a nie kojacej ženy.

sense
3. apr 2025

Tak to mi príde veľa ten príjem na chudnutie, keďže máš cca +/-35 %tuku . Ak ťa práca z domu nie je na nohách nonstop v pohybe
Keď som mala tvoju váhu, výška v podstate rovnaká ak keď vyšší vek ,práca s pohybom cvičenie 4-6krat do týždňa som prvé kilá schudla síce pri 2tis kalóriách ale potom som musela dolu na 1800 inak váha stala

autor
3. apr 2025

@sense v podstate cez pracovnú dobu si navarím, upracem, nesedim 8 hodín za pc

sense
3. apr 2025

To je bežný pohyb nič čo by ti zvýšilo výdaj, rovnako aj cvičenie a cvičenie je rozdiel

zic
3. apr 2025

toto vyslo ked som nahadzal tvoje parametre

autor
3. apr 2025

@sense cvičím silovo, priemerne spalim okolo 500 kcal za 2 a pól hodiny tréningu

autor
3. apr 2025

@zic ďakujem

zic
3. apr 2025

Len to cvicenie je taky bonus, ktory vacsinou dobehnes "vacsim hladom"... Ked mega cvicis hodiniu, asi mas vacsi hlad potom (vydana energia)... preto je dolezite to nejak dodrziavat "v kuchyni"... cvicenie je na tvarovanie postavy... schudnut sa tym da tazko (len cvicenim bez zmeny stravy)

zic
3. apr 2025

Ber to tak, ze 2.5 hodiny je dost vela na cvicenie (by som povedal, ze zbytocne a neefektivne)... Ale to uz je na tebe...
A z tych 500 kcal - ako si to zistila? Hodinkami? Bacha na to... tie niekedy ukazuju rozne cisla a nie uplne presne. Navyse ked to podelime 2.5 tak to je 200 kcal za hodinu. A keby si lezala na gauci hodinu, tak by si spalila - neviem tresnem 60 kcal (tvoj bazal /24).
Takze navyse spalis 200-60 =140... Vacsinou po posilke byva clovek hladnejsi a zvykne to "dojest"... Preto vravim, ze posilka je na spevnenie svalstva, formovanie postavy, a v neposlednom rade zlepsenie zdravia... ale uplne na chudnutie to nie je.

sense
3. apr 2025

Súhlasím so @zic ,ono to máš v podstate 2tis kcal týždenne naviac. Nevraviac že 2,5hodiny v posilke mi príde vela ale teda zrejme máš aj dlhé pausy medzi seriami. Ja osobne a z mojej skúsenosti by som cez 2tis nešla. Ale kľudne začni na tých 2300 a uvidíš ako to pôjde...z tej hodnoty sa dá uberat...s ja odobne by som pridala viac bežného pohybu mimo čas cvičenia - prechádzky atd

autor
3. apr 2025

@sense prechádzky mám, chodím pesi do fitka cca 25 min. 2,30 cvičím preto lebo mám po divokom tréningu kardio cca hodinu

sense
3. apr 2025

Takže ty ideš pol hodinu do fitka, pol z fitka a ešte aj hodinu kardio po silovom tréningu? A to ti kto spravil taký plán... Ale tak začni na tých 2300 a uvidíš ako to pôjde ako som písala znížiť môžeš vzdy

tanicka907
3. apr 2025

@klara351 to bolo uz po kojeni a pri chudnuti a nulovej aktivite, bezny prijem pri pravidelnej aktivite a kojeni bol odporucany na 1770kcal. Treba citat s porozumenim.

klara351
3. apr 2025

@tanicka907 aj pri nulovej aktivite je ten príjem pod bazal a nízky. Ak toto vypočítal výživový poradca, oblúkom by som sa mu vyhla.

autor
3. apr 2025

@sense z fitka idem potom mhd, čiže len pred fitkom 25 min cesta. Plan som si prevzala z videí napr David Kajuch a podobný

tanicka907
3. apr 2025

@klara351 no vidis, vypocital a ja som aj schudla a dokonca nehladovala. Bolo treba si naozaj davat pozor na stravu.
Ale pre zaujimavost, otvorila som si kaloricke tabulky, a pri "be fit" mam 1368 kcal, takze AI vypocital este menej na zaklade tisicky dat 😉 Loose weight 1194 kcal 🙂

klara351
3. apr 2025

@tanicka907 zaujímavé, tvrdíš, že to to tak vyšlo pri 175 CM, len tak som to hodila do kalorickych tabuliek a takýto príjem pri byt fit mi vyratalo pre 37 kg. To znie veľmi reálne.

sense
3. apr 2025

A môžem sa spýtať ,nerypem len čistá zvedavosť ako dlho už takto cvicis?a ako máš rozdelené tréningy?

autor
3. apr 2025

@sense cca 2 mesiace. Pondelok - zadok, utorok vrch tela, streda odpočinok, štvrtok zadok/ nohy, piatok vrch tela

sense
3. apr 2025

Dik, tak to potom už máš aj výsledky a vidíš či je ten príjem ok alebo nie. Ono aj miesto rôznych kalkulačiek si môžeš niekoľko dní zapisovať čoho koľko si presne zjedla a potom sa odraziť od tej hodnoty. Pretože tie kalkulačky fungujú na princípe vzorca ale žiadna nepozná tvoje telo, čiže hodnota z kalkulačiek je len bod od ktorého sa odrazis

lucia13022023
3. apr 2025

Mne to až tak veľa nepríde. Ja mam kcal nastavene na 2000kcal denne, ale cvičím už roky, nie som v deficite, je to môj udrziavaci a mierne naberaci príjem. Ale mam 166cm.
Tych 2300kcal co ti vypočítali je celkom ok, ja by som išla na tých 2000 pri tvojej váhe a výške, ak teda chceš byť v deficite.
Konečne normálne čísla a ne 1200kcal co zje moje dvojročné dieťa za deň 🙈

kittykat22
3. apr 2025

chat gpt nerozmysla - ten len zbiera data a dava ti najpravdepodobnejsie vysledky. podla mna vobec nevies na akom principe pracuje a akym sposobom vyhodnocuje data. On ti nerobi nic namieru, on napise to, coho je najviac online.

tanicka907
3. apr 2025

@klara351 no vidis a take hodnoty tam su, denny prijem 1368kcal, vyzivovy poradca vypocital denny prijem (pri nechudnuti!) 1770kcal. A mozem potvrdit, ze pri tomto prijme som neschudla nic

taktotedanie
3. apr 2025

Ja som prepocitavala v 4 kalkulackach a vyslo priblizne rovnako, podobna hmotnost ako ty +- , dala som prerusovany post, cvicila denne, za 6mes mam dole 25kg

lol2219
3. apr 2025

@zic mala som prijem 2000kcal pri cviceni 4x tyzdenne a schudla som vyse 15kg 🤷‍♀️
Vobec to nie je vela, zavisi od toho, co robis

lucialucy43
3. apr 2025

Nad 2000kcal už je dosť pre ženu pri chudnuti cca 1500 kcal akurat je to podľa vahy

nelka93
4. apr 2025

Je to normálne číslo, však len bazal máš cez 1800, tak snáď nechceš ísť pod toto cislo. Bud si daj vypracovať kalórie niekym, kto sa vyzná alebo si odsleduj koľko máš bazal a aký máš prijem/celkový vydaj

nelka93
4. apr 2025

@zic a koľko máš bazal? Lebo pre nu je 1700 dosť nízko pod bazalom a nemá šancu to udržať.

autor
4. apr 2025

@nelka93 toto mi vyšlo na kalkulačke , bazál mám podľa rovnice 1 736

naty15naty
5. apr 2025

Napíš mi súkromnú správu. Viem ti poradiť, bola som na tom podobne ako ty.