icon

Koľko kg je normál pri 162 cm?

12. júl 2021

Koľko kg je podľa vás akurát pri 162cm výške?

dskjhfdlkdjhl
13. júl 2021

Akurat je taka vaha, pri ktorej sa dobre citis. Pri ktorej nemas zly pocit, ked sa pozries do zrkadla a nemas problem na schodoch, pri zavazovani snurok, proste mozes sa dobre hybat a nefucis pri tom. Je velky rozdiel, ked zena sportuje a ked sa nehybe. Takych 60kg vysportovanych vyzera ovela lepsie ako 50 mlandravych. Na tuto otazku si musis dat odpoved sama, kazda to ma inak.

lopka1313
13. júl 2021

Mam 165 cm a vahu 75 kg. Citim sa super, naozaj som spokojna, vyzeram normalne, aj ked podla bmi je to nadvaha a teda S ani M nenosim. Baby neblaznite. Ak by som mala 68, tak je to pri mojej vyske normalna hmotnost a mozno by mi netrcalo brucho, ale ja mam od malicka brucho a nikdy nebudem mat modelkovsku postavu (a v strese priberam). Ked som na vyske mala 62 (pri oboch statniciach som pribrala), tak som mala uplne super postavu, ale teraz sa citim zdravotne aj psychicky lepsie (a vsetky vysledky z pravidelnych prehliadok mam ukazkove).

kammik
13. júl 2021

@lopka1313 presne myslím, že je to najmä o tom pocite ako sa človek cíti, mám kamošku čo schudla na ideálnu váhu podľa bmi, ale ona sa vôbec necítila dobre, bola nervózna, necítila sa pekná, takže to je uhol pohľadu 🙂

marzuz89
13. júl 2021

@marsmykkok musim povedat, ze mam tiez 57 k danej vyske, a uz sa naozaj necitim dobre. Mavala som na VŠ 49 a nebola som vychudnuta, stacilo mi tolko, som utla a 57 je na zadku a bruchu velmi vidiet, ale teda najviac asi na vnutornych stehnach 😉 samotne kg nehovoria nic, niekto ma s 57kg naozaj krasnu postavu, niekto s 57kg ma tuk na nepeknych miestach a nema pocit "formy" 🤗

bubinko1506
13. júl 2021

Mam 160 cm a uplne super som sa citila, ked som mala 48kg. Boli casy, ked som mala 42 -45kg, isty cas aj 38kg (bohuzial, anorexia). Teraz mam 70kg, a je to strasne, takze som vyrazila do boja, mojim cielom je aspon 55kg, ak by sa podarilo 50kg, bol by to uplny ideal.

kristiii
13. júl 2021

Za mňa 50-55, ak športuješ, kľudne aj viac. Ale ideálna váha neexistuje, kedze každému sa paci niečo iné. Mne sa páčia štíhli ľudia, ale ako vidíš už aj v komentoch, je to veľmi rozdielne. A veľmi záleží aj od typu postavy. Ja som nemala cici ani rici ani keď som vážila o 10 kg viac než aktuálne, mala som akurát tak brucho, takže mne je úplne zbytočne ich mať. Ale kto má rovnomernú postavu, vypadá lepšie aj pri vyššej váhe.

zuzka1117
13. júl 2021

@jaskolka tak podľa mňa 65kg pri takej výške je už veľa. Aj ako opisujes svoju sestru, no neviem mne to príde moc. Ja mám 170cm , okolo 56,5kg a ak by som mala už okolo 60kg, cítila by som sa tučná, nie to ešte 70kg. Ale zasa všetko pod 55 , je u mňa už málo.

jaskolka
13. júl 2021

@zuzka1117 nie je totiž všetko o váhe. Napríklad svalnatý pevný vystrety človek bude vážiť viac, ale na pohľad bude vyzerať oveľa lepšie, ako človek ktorý síce váži menej, ale je mlandravy, ochabnuty, zhrbeny, vypucene brucho, okrúhly chrbát. Je to aj o celkových proporciach, napríklad žena s plnými prsiami, úzkym pásom a hoci širsimi bokmi a vyššou váhou bude vyzerat pekne vedľa hoci vahovo nižšej ženy, ale celkovo rovnej alebo tukom viac uloženým na bruchu, teda akoby bez pásu, typ jablko a podobne. Veľa robí aj chôdza, vystrety chrbát, oblečenie, doplnky. Niekde na fb je dokonca skupina o takých moletnejsich ženách no u niektorých by som nikdy nepovedala, že majú ozaj váhu ako píšu, lebo to vôbec nevidno.

h2
13. júl 2021

@struhanka Fíha, to je čo za výpočet, že mi vyšla podváha??? 😃

ivangeline
13. júl 2021

Ja mam cca 163 az 165cm. A ideal bol niekde pri 55kg. Zavisi vsak od postavy. Mala som aj 51 a uz som bola anorekticka. xD A dlhodobo som si udrziavala 57 a bola som tak akurat.. ;) aspon pre muza... a teraz kopec deti a budem rada,ked sa po porode vratim k 60tke...a oblejsie tvary mi uz pridu sexi. xDDD Hlavny je pohyb,aby to bolo tam,kde ma byt.

u2jana
13. júl 2021

@kiki68 preco neisť pod 50 kg?

luccija
13. júl 2021

@jana_eyre_2 mám to presne rovnako akurát 43 kg som mala snáď v škole na základke a nepamätám si.Teraz 73,5 kg som sa cez koronu menej hýbala a vyzrala

ruza88
13. júl 2021

Ja som po troch pôrodoch ...meriam cca 164cm a mám 72 kíl ....pri tretej dcére keď som išla rodiť som mala 82 kíl....pomaly to ide dolu ale najlepšie som sa cítila keď som mala okolo 60 kíl....

jana_eyre_2
13. júl 2021

@luccija presne tá korona aj mňa nabalila 😬 aj môj muž dosť pribral tak teraz sa dávame dokopy spolocne 😅.. ale ide to ťažšie ako som dúfala.. inak 43kg som mala 20-22r a to na mne plantalo všetko, kupovala som si detské oblečenie.. to uz ale aj môj dr riešil že je to príliš malo.. veď vlastne keď si to tak uvedomím môj 9r syn čo má 150cm má 37kg, veď je to len malý rozdiel..

filili
13. júl 2021

Mňa vždy mama učila odrátať si od výšky -10 (resp.od posledného dvojčíslia, tá jednotka na začiatku sa neberie do úvahy). Takže s výškou 162 cm by si mala mať ideál váhu cca 52 kg. Ja mám 172 cm, takže môj ideál by mal byť okolo 62 kg. Ale za seba poviem, že ja sa najlepšie cítim s váhou 58-59 kg, čiže o niečo nižšie ako je ten pomyselný "ideál".

zuzka1117
13. júl 2021

@jaskolka áno to máš pravdu, záleží aj ako sa tuk ukladá. Mne napríklad ide všetko do brucha, keď priberiem, hneď je to vidieť na bruchu, napríklad nohy a zadok mám problém nabrať.

lusinda1989
13. júl 2021

Na tejto fotke mám 62 kg pri výške 165cm podľa mna akurát nie moc chuda nie moc tučná

arianna25
13. júl 2021

Mam výšku 162, vaha je 63 ale mne je to vela. Mam rôzne dôvody preco som pribrala a držia sa ma moje kilka. Moj typ postavy je hruska. Naučila som sa mat rada svoje siroke boky a vacsi zadok.
Na mna bolo malo 48 kil kedysi. Najlepsie je u mna okolo 53 kil to by bolo akurat resp 50-55.

luccija
13. júl 2021

@lusinda1989
@arianna25 presne to je to, čo píšeme, že jedna je pri 62 kg chudá druhá plnšia.Ani rovnaka váha a výška nie sú smerodajné.Ja, keby som mala takých
@jana_eyre_2 67 kg bola by som rada, ale strašne som zlenivela po 40 tke🙂)

tabakmirka
13. júl 2021

@arianna25 Tiež si myslím, že okolo 53kg je tak akurát. Ale je to o tom ako sa kto cíti, ja keď priberiem tak som nevrlá, nervózna až kým to neschudnem 😀

simoonas
13. júl 2021

Ja mam 48-49 ale veľmi by som chcela pribrat. Čiže určite odporucam viac🙂

savanna
13. júl 2021

@lusinda1989 pekna postavicka, pekne vyformovana, asi aj cvicis pravdelne?

lusinda1989
13. júl 2021

@savanna cvičila som asi rok vo fitku pred dvoma rokmi nevedela som schudnut ani kilo. Potom som sa dala na keto diétu a schudla som 10 kíl. Momentálne som pribrata musím na sebe opäť zapracovať. Hrávala som kedysi aktívne hádzanú takze športovala som odjakživa momentálne nič nestíham ale musím sa už k tomu dokopať.

marienka1989
14. júl 2021

@lopka1313 uff, už som sa bála, že som tu len ja s takou váhou (aj keď ešte mám o kúsok viac ako ty). Ale podľa tých príspevkov tu som sa začala cítiť ako obrovské, vyžraté, obézne prasa. Nemám teda ani zďaleka dokonalú postavu, som plnoštíhla, prsia Dčka, ale čuduj sa svete, cítim sa spokojná (aj keď samozrejme, aj ja si niekedy povzdychnem, že by som mohla schudnúť). Ale inak sa cítim dobre vo svojom tele, lichôtky počúvam denno-denne, od manžela, ale aj od kolegov, takže asi to také zlé so mnou nebude 😅

hanka_se
14. júl 2021

ja mam vysku 162cm, 36rokov, 1dieta, vahu mam okolo 55kg a zda sa mi to moc. Ako stredoskolacka som vazila okolo 47-49kg. Mne je ideal okolo 52kg, mne sa vsetok tuk uklada na brucho, zadok a stehna a citim, ze ma to obmedzuje. Ale kedze som tvor lenivy, zmierila som sa s tymi 55kg 😂

marsmykkok
14. júl 2021

@marienka1989 Ja neviem, kde sa tu tie baby zobrali, že či všetky zo Slovenska čo sú dosť chudé, ale nie je to vôbec reprezentatívna vzorka. Ja z možno odhadom 300 žien nad 18 plus poznám jednu vyslovene chudú čo má tak mínus 15 a viac k výške. Včera som bola v aquaparku a bolo tam dosť ľudí ale vyslovene chudá žena ani jedna, všetky bud viac pri sebe, potom taká postava krv a mlieko alebo taká normálna postava že napríklad pri 170 cm odhadom okolo 63-65kg.

marienka1989
14. júl 2021

@marsmykkok ja mám z toho pocit, že tu písali iba štíhle ženy, tie ostatné, nad 70 kg sa po prečítaní možno zarazili rovnako ako ja, ale radšej ani nenapísali. Ja sa za svoje kilá nehanbím, keby mi moc vadili, tak by som spravila všetko pre to, aby som sa ich zbavila, aj keď viem, že niekedy je to veľmi, veľmi tŕnistá cesta. Už som v živote schudla, a teda dosť - 30 kg, ale potom mi už všetci vraveli, že už stačí, že už je to moc, a to som pri výške 163 cm mala 59 kg.

kristiii
14. júl 2021

@marienka1989 nepísali sem len štíhle baby, ale viaceré tu písali, pri akej váhe by sa cítili ideálne, aj keď v skutočnosti vážia momentálne viac alebo menej. A podľa diskusie sa väčšina žien cíti alebo cítila dobre, keď sú alebo boli štíhle

arianna25
19. júl 2021

@luccija ked drobec podrastie tak chcem zacat cvičiť, teraz to nedavam. Nemam tolko energie ako ked som mala o 10 rokov a 10 kil menej.
Moj drobec si vyzaduje vela energie ale rad papka a ja s nim. Asi som trochu spohodlnela a uz nemam taku pevnú vôľu. Jedine sa uz drzim prec od cigariet.

arianna25
19. júl 2021

@tabakmirka ja uz to návrate neviem dat dole. Ked sa aj chvilu posnažím krotiť sa, tak mi to prekazí nieco 😁