icon

Koľko sladkosti denne zjete?

14. okt 2022

Zeny, mozno blba otazka, ale zaujima ma to. Ja som totiz clovek, ktory ma velmi rad sladke a vo svojom okoli poznam par ludi, co to maju podobne ako ja, a denne zjedia niekolko sladkosti..
Nie jednu, ale niekolko.
A nie su to ziadni tucni ludia, ano viem a vedia aj oni, ze to nie je zdrave, ale je to proste sladka zavislost.

Napr ja dnes:
Doobeda 2 ks take milka pernicky, poobede ku kavicke cerealne keksiky emco, rumba tycinka, vecer 4ks jablkovy kolac.
A to sa mi zda ze jeden z tych miernejsich dni dnes.

Casto mame s muzom vecery, ked zjeme na posedenie celu bonbonieru, 100g cokoladu, ci rozne ine sladkosti.. podotykam vsak, ze zaroven sportujeme a sme stihli, jedavame aj normalne jedla, zeleninu, ovocie atd.

Tak kolko toho zjete vy denne?

topier
14. okt 2022

@magdalenal moje nervy, dnes som po dlhom case spraskala margot. Keby som toto videla skor, urcite ju do toho kosika v obchode nehodim🙈 dakujem za dobry tip, asi si to zacnem viac vsimat a s detmi si urobime nieco podobne..

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
martabubu
15. okt 2022

Nejem zákusky veľmi. Zmrzlina len v lete. Ale denne aj jedna čokoláda padne, plus dáke chrumky, tyčinky pripadne cukríky. Doobeda veľa ovocia, občas aj pol kila. Večer zvyknem koktejl banánový.

ivangeline
15. okt 2022

1x...a aj to vela x nieco doma spravene...Raz za cas mam cheating day a si kupim nieco viac ci zjem nieco viac..Zvycajne mam chut dlgsie na sladke ale dam si musli v mlieku alebo kavu s medom alebo proste nejaky muffins ci palacinky spravim.. alebo aj zdravsia verzia ako vcera nastruhana mrkva s jablkom.
Popravde som na seba hrda,lebo niekedy to tak nebolo. Vsetka frustracia ci stres islo cez jedlo ...sladke a pecivo.

sense
15. okt 2022

Niekedy 2-3 nspr vcera sojove rezy a margot s hrozienkami a potom aj 3 tyzdne nic.

marca12
15. okt 2022

Su dni kedy vobec nejem sladke a potom su dni,ked jem vela sladkeho. Akurat vcera som zjedla 2x mars,velku cokoladu a 2 kolace. Inak kavu,caj nesladim.

ndrag
15. okt 2022

Od mala ma este mama naucila na max jeden keksik/tycinku/whatever denne a viac mi ani netreba. Neviem si predstavit toho zjest viac aj ked mi to chuti, ale proste nie.

nikoletta1712
15. okt 2022

No ja som včera po 32 dňoch mala proteínovú tyčinku…Sama si dávam výzvy - mesiac nejesť žiadny koláč, chipsy, dobošky, čokolády, zmrzlinu, keksíky…Nič!!..Potom si dám jednu tyčinku alebo dve a opäť pár týždňov bez sladkého…

dominiicka
15. okt 2022

Každý deň si dám nejakú drobnosť. Cukor telo potrebuje, a ja keď si nedám niečo sladké tak mám tocaky. Buď sú to hrozienka v čokoláde. Aj to tri Max. Alebo len kocku čokolády. Proste niečo aby telo malo cukor.

laura164
15. okt 2022

Jeme koláče čo napeciem doma, ale tam dávam polovičné dávky cukru. Raz za mesiac si dám horalku, cukrík. Sladené nápoje nepijem, do čaju a kávy používam med 😄

sima338
15. okt 2022

Tiež mám ten zvyk, že ku káve si dám niečo sladké...Pijem len čistú vodu, nesladené nápoje, nedávam si cukor ani do čaju ani kávy, ale teda sladkosti...denne jednu, ale niekedy aj 2-3, ale to už viem, že bolo veľa. Snažím sa držať si váhu, dobrú postavu, musím si dávať pozor, inak by som tiež asi jedla oveľa viac...

simsalabim
15. okt 2022

Fuuuha, ticho zavidim, ze toho tolko sladkeho pojes a si stihla. Ja si davam max. 1 sladkost denne ku kave - bud jeden riadok tmavej cokolady alebo malu Nugat tycinku... keksy a pod. nemam rada. Sladkosti a sladke celkove nemusim, nesladim ziadny napoj, pijem vodu a caj bez cukru, sladke iba tu cokoladu, ale ako pisem, jej konzumaciu obmedzujem, lebo vekom mi uz metabolizmus nefunguje ako ked sombola mladsia.

tibor79
15. okt 2022

Tento týždeň nič sladké,okrem domáceho medu v čaji a ovocia. Sú dni,kedy nezjem nič. Potom sú dni,kedy si dám max.jednu sladkosť,alebo domáci koláč,kde uberám vždy cukor min.o 30,40g,o polovicu. Ani dieťa mi už nechce jesť koláče s pôvodným množstvom cukru v recepte. Povie,že je to presladené. Je to o zvyku,telo si odvykne časom. Čím dlhšie človek neje sladké,tým menej si to telo žiada. Je to ako závislosť.

nikolka1986
15. okt 2022

Kedysi to boli sladkosti ! Ale dnes? Všetko akosi pomenili - Deva ma inú náplň odkedy je kríza, tak tam dali takú riedku, Margot chutí umelo, Všade niečo ubrali, už to nie je ono.

buberova
15. okt 2022

V bežný deň mám "sladké" raňajky, cornflakes zaliate mliekom, jahodovým proteínom, semienka a flavdrops. Takže je to sladké ale cukru to má málo. Keď niekedy do roboty donesie mňamku tak si dám ale to je možno raz za 2-3 týždne. A po robote po večeri si zvyknem dať 1-2 cukríky, alebo 2 lotusové keksíky, nejakú maličkosť ale mám veľmi rada sladkú bodku.
Na návštevách je to so sebaovládaním horšie, ale nehrozí také že celú čokoládu.. ani pol.. a to nie som z tých najchudších:( takže veľká závisť tým ktoré píšete že môžete jesť veľa a ste štíhle

katus226
15. okt 2022

Nikolko, deti by ma videli a zjedli by mi vsetko 🤣

sylviasab
15. okt 2022

Hruška alebo jablko,podľa toho aké ovocie mám.

gertrudaosem
15. okt 2022

Moje čítanie diskusie dopladlo asi tak, že som si išla po čokoládu 🤦🏼‍♀️🤷🏼‍♀️
A mimochodom, od malička som závislá, dokonca som mavala bežne také dni, že len sladkosti som jedla, nič iné celý deň. Teraz je toho už menej, ale frcim na tom a niekedy je toho dosť veľa, niekedy menej, niekedy nič. Každopádne bohužiaľ aj o tom je môj život. A je pravda, ak sa nekúpi, nie je doma a neje sa to. Lenže ja si robím zásoby keby som dostala na niečo chuť 🤣

dilino
15. okt 2022

Ja musím sladké je to ako droga musím každý deň. Už nie tak extrémne lebo mám cukrovku ale dám si každý deň niečo menšie. A zákusky krémové tie milujem toto sa odpustiť snád ani nedá. Bez sladkého si neviem predstaviť život.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
suge
15. okt 2022

Ja tiež denne jedávam veľa sladkého, bežne aj namiesto hlavných jedál. Prešla som si PPP a hoci to v mojom prípade nebolo brutálne, určite to zmenilo môj postoj k stravovaniu. V súčasnosti je pre mňa jedlo jedlom, odmietam byť otrokom kalórií, nutričných hodnôt a pod. Dám si čo chcem, kedy chcem a v takom množstve, aby mi z toho nebolo zle. Ostatné ma nezaujíma.😋🤗

dominiicka
15. okt 2022

@elizabet173 energia ???
Ja keď nemám aspoň kocku čokolády v sebe za celý deň , tak sa mi točí hlava nehorázne a som slaba ...
Proste vždy niečo cez deň musím mať , aj keď len je to mini kustek ale je.

poslednepogo
15. okt 2022

0

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
dominiicka
16. okt 2022

@elizabet173 ďakujem za stránku, no mňa také veci nezaujímajú,A žiadna príčina ina vtom nieje. Poznám seba svoje telo 🙂 ... Ja keď nemám sladké a znova sa budem opakovať , tak si dám len kustek a je mi lepšie ☺️ ... Inak , pekný deň 🙂

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
dominiicka
16. okt 2022

@elizabet173 v poriadku ;)
Ja si svojmu telu rozumiem , a tabuľky či iné hovadiny mňa nezaujímajú. Život sa ma žiť a nie prežívať , krásny deň

evnii
16. okt 2022

@evica17 to z kade berieš takú blbost??? 240gramov cukru denne je priemer????ani z ďaleká....okolo 30-35gramov cukru je priemer a to tiež podľa váhy...

bluka2
16. okt 2022

@dominiicka to je závislosť na cukre, úplne rovnako to funguje ako drogy. Takže to istým spôsobom dáva zmysel, že sa bez toho cítiš zle, ale ak sa toho vzdas a vydržíš, prejde to - vlastná skúsenosť (okrem teda výskumov a vedy) 😉 stačí taký týždeň vydržať

evica17
17. okt 2022

@evnii z knihy, že priemerné sa spotrebuje na SVK 40lyziciek cukru to je tých 240 gramov. Nie že je to pre telo vhodné a dobre. Proste toľko priemerne ľudia zjedia cukru (v potravinách,sladkostiach,alebo vypijú. ) Samozrejme že pre telo by bolo vhodných a zdravých tých tvojich 30-35 gramov cukru.