Koľko sladkosti denne zjete?
Zeny, mozno blba otazka, ale zaujima ma to. Ja som totiz clovek, ktory ma velmi rad sladke a vo svojom okoli poznam par ludi, co to maju podobne ako ja, a denne zjedia niekolko sladkosti..
Nie jednu, ale niekolko.
A nie su to ziadni tucni ludia, ano viem a vedia aj oni, ze to nie je zdrave, ale je to proste sladka zavislost.
Napr ja dnes:
Doobeda 2 ks take milka pernicky, poobede ku kavicke cerealne keksiky emco, rumba tycinka, vecer 4ks jablkovy kolac.
A to sa mi zda ze jeden z tych miernejsich dni dnes.
Casto mame s muzom vecery, ked zjeme na posedenie celu bonbonieru, 100g cokoladu, ci rozne ine sladkosti.. podotykam vsak, ze zaroven sportujeme a sme stihli, jedavame aj normalne jedla, zeleninu, ovocie atd.
Tak kolko toho zjete vy denne?
dnes ešte žiadnu ale niekedy podobne ako ty. Ale už to obmedzujem, ak si dám ráno, vydržím až do večera, a niekedy pootm nejakú tyčinku, alebo kúsok čokolády. Ale ja nemôžem laktozu, a tie bzl sú drahšie, tak to obmedzujem, Snažím sa ale úplne to vylúčiť. Radšej si dám ráno pohánkovú kašu, to je sladké a ak mám cez deň na niečo sladké chuť, tak to nahradím jedlom - napr. makové rezance, a pod. Alebo sušeným ovocím.
@bluka2 ďakujem za informácie, ale netreba ja som spokojná tak ako to je , a závislosť. Hmmm nenazval aby som to tak keď denne zjesť kocku čokolády či maly kúsok sladkého je závisieť , tak potom ľudia čo jedia mega sladkosti majú čo ? ... Ale okej , dik za poučenie , no ja také veci nepotrebujem ja som spokojná sama so sebou ❤️
Ja zbožňujem sladké. Väčšinou zjem doobeda nejakú tyčinku a aj poobede🙈 keby sa neovládam v kľude zjem aj 2 čokolády naraz... Zas na druhú stranu chipsy a takéto slanosti vôbec nemusím.

@evica17 aha už chápem... pfuuu tak to je sakra veľa 250gramov