icon

Koľko ste reálne schudli pri vyradení pečiva a sladkého/slaného?

Včera o 18:58

Potrebujem zhodit 15-17kg a idealne do leta pretoze sa necítim dobre.. moja denna strava bola zalostna - pečivo vo veľkej miere milujem z lidla slane tasticky anglicke rozky kaiserky zemiakovy chlieb kopec sladkeho aj slaneho myslim tycinky lupienky atd. Sirup na tom som zavisla nemam rada cistu vodu. Dnes je to tyzden co som vsetko vylucila a citim sa dost zle po psychickej stranke mam pocit ze som nestastna.. hladna to nie jem normalne varene jedla nie vyprazane ale tazko si zvykat na ten rezim a hlavne ze pijem cistu vodu. Vydrzat bude lepsie? mam sancu schudnut do leta 15kg?

Strana
z2
tinqua
Dnes o 06:16

No, ja ti poviem čo zaberá, ale nebude sa ti to páčiť. Silový tréning 3-4x do týždňa s trénerom, naučiť sa makrá, 1,5-2g bielkoviny na kg váhy je absolútny základ. Je to vlastne jednoduché, čím viac svalov máš, tým viac môžeš jesť...áno aj sacharidy. Kardio ako doplnok a nie z chôdze neschudneš...ak by sa ti to aj podarilo so šialeným deficitom sfúkneš ako balón, ale dobré to nebude. A kde je ešte hlava a radosť zo života...

autor
Dnes o 06:25
@tinqua

No, ja ti poviem čo zaberá, ale nebude sa ti to páčiť. Silový tréning 3-4x do týždňa s trénerom, naučiť sa makrá, 1,5-2g bielkoviny na kg váhy je absolútny základ. Je to vlastne jednoduché, čím viac svalov máš, tým viac môžeš jesť...áno aj sacharidy. Kardio ako doplnok a nie z chôdze neschudneš...ak by sa ti to aj podarilo so šialeným deficitom sfúkneš ako balón, ale dobré to nebude. A kde je ešte hlava a radosť zo života...

@tinqua Dakujem za nazor mas skoro vo vsetkom pravdu co sa tyka stravy urcite ale ten silovy trening neviem ved aj to mozem skusit permanentka trener lebo sama to nedam.. Akurat viem o mrte ludi ktori necvicia vobec ziadny extra pohyb okrem prace a schudli a nadalej chudnu a upravili si len stravu. Tak neviem ale su to normalny ludia a nie z inej planety 🙂

kikus391
Dnes o 06:26

Ja som vyradila sladké aj pečivo, pijem len čistú vodu a zatiaľ som schudla 2 kilá za tri týždne ale cvičím 6x do týždňa. Mne ale zas nejde o nejaké drastické chudnutie len sa chcem dostať späť do formy. Samozrejme ale aj celkový jedálniček som zmenila lebo za mňa absolútne nepomôže že ješ len varené jedlo keď tam nemáš zeleninu a bielkoviny.

biba_18
Dnes o 06:28

ty nechápeš jednu zásadnú vec - že schudnúť sa 15 kíl za 1/2 roka dá - ale len drastickým obmedzením príjmu - drastickým - ktorý nie je dlhodobo udržateľný. to znamená že keď potom začneš viac jesť, priberieš ...
hore, dole, hore, dole ... lebo myslíš že si vymyslela geniálnu vec - a pritom len dookola opakuješ rovnakú chybu ...

anonym_18cd81
Dnes o 06:31
@anonym_autor

@anonym_52168e Nie je lepsie prve premyslat co vobec napisat? Je mi jasne ze treba pridat pohyb aj to od piatku do dnes som zacala hodinku vecer rychlejsia chodza celkom ok takto vybehnut von ine myslienky. Ziadne roky vyzierania zacala som sa takto nezdravo stravovat asi v decembri 2024 a taha sa to doteraz. Chronicke migreny - nasla som si utechu v nezdravom jedle lieky mi pomohli migreny o dost miernejsie ale stravovanie ostalo

@anonym_autor ahoj ja teraz od 1. Januára som sa dala mala som 85kg a chcem ist na 60-65kg. Za 27 dni mam 4.5 kg dole. Ale zapisujem si co zjem mam program kalorické tabulky kde vsetko zadáš a ono ti gypocita kolko kcal za den +je dôležitá cista voda denne 2.5l ciste vody. Vsetko si vážim a vyradila som sladkosti zatial sa mi dary mam skoro 5 kg dole a ratam ze do leta jesene budem na svojej vahe. Takze chudnutie zdrave je pomalé. Uz rok som sa odhodlavala a stale odkladala ale od 1.1 si idem preto uz to bolo kriticke tak Drzim palce

jimbean
Dnes o 07:08
@anonym_b7a2c1

@jimbean načo je dobrý tvoj ustipacny koment? Ako si jej tým pomohla? Nemáš čím prispieť, nepíš nič.

@anonym_b7a2c1 Bolo to vseobecne pousmiatie, ako sa vyrojili predsavzatia po vianociach. Keby sa ludia trocha brzdili s jedlom cez vianoce, tak nemusia zhadzovat 15--20kg do leta. Co nie je ani zdrave, ani udrzatelne (jojo efekt). Ako si telo zvykalo na pomale priberanie na vyssiu vahu (roky), aj prechod na zdravy zivot a chudnutie chce svoj cas a musi byt dlhodobe ... Ak sa tymto konstatovanim niekto citi dotknuty, tak sa ospravedlnujem.

anonym_a33229
Dnes o 08:12

Jem všetko aj sladké, stiahni si kalorické tabuľky. Všetko chce svoj čas. Musíš mať vyšší výdaj ako príjem. Nemusíš sa absolútne takto obmedzovať.

anonym_3cdd19
Dnes o 08:28
@jimbean

@anonym_b7a2c1 Bolo to vseobecne pousmiatie, ako sa vyrojili predsavzatia po vianociach. Keby sa ludia trocha brzdili s jedlom cez vianoce, tak nemusia zhadzovat 15--20kg do leta. Co nie je ani zdrave, ani udrzatelne (jojo efekt). Ako si telo zvykalo na pomale priberanie na vyssiu vahu (roky), aj prechod na zdravy zivot a chudnutie chce svoj cas a musi byt dlhodobe ... Ak sa tymto konstatovanim niekto citi dotknuty, tak sa ospravedlnujem.

@jimbean veru, vidiet to vo fitku, chodim druhy rok a co je tam ludi v januari, februari :D praska to vo svikoch. Volam ich predsavzatia. Vydrziaesiac,dva a potom je zas klud

simsalabim
Dnes o 08:32
@anonym_autor

@tinqua Dakujem za nazor mas skoro vo vsetkom pravdu co sa tyka stravy urcite ale ten silovy trening neviem ved aj to mozem skusit permanentka trener lebo sama to nedam.. Akurat viem o mrte ludi ktori necvicia vobec ziadny extra pohyb okrem prace a schudli a nadalej chudnu a upravili si len stravu. Tak neviem ale su to normalny ludia a nie z inej planety 🙂

@anonym_autor dolezity je tolko spominany kaloricky prijem - stiahni si kaloricke tabulky. Hned ziskas prehlad, kolko toho zjes navyse a uvidis, ako mas zlozeny jedalnicek. Ja som schudla 20kg a dosiahnutu hmotnost si drzim. Nevyradila som nic, jem aj cestoviny, aj chlieb, aj cokoladu. Nedokazala by som zit s predstavou, ze si uz nikdy nedam napr. pizzu... takze som sa zamerala najprv na velkost porcii, aby mi to vychadzalo v tabulkach. Postupne som zistovala, ze ak si dam radsej iba jeden krajec chleba, ze k nemu mozem zjest viac vajicok, syra a podobne, ako keby som si dala 2 krajce - sice pocitovo je clovek plnsi, ale vysledok je menej bielkovin a skorsi hlad. Faktom je, ze strava je velmi dolezita - pohybu nebudes mat nikdy tolko, aby ti to vykompenzovalo 1000kcal denne navyse. Cim pomalsie clovek schudne, tym je ta hmotnost lahsie udrzatelna, lebo si postupne osvojis navyky ako velkost porcii, nemaskrtit zbytocne a podobne.

zuzubb007
Dnes o 08:41

Normálne cvičením a jedením dáš dole kila ale určite nie 14 kíl, ak ich nechceš nabrať znova späť, nikde nepíšeš akú máš výšku a váhu to je najpodstatnejšia otázka, potom dostaneš odpovede ????

tinqua
Dnes o 08:44
@anonym_autor

@anonym_autor ale ja nehovorím len o schudnutí, ale aj o tom ako to potom vyzerá pod šatami a trvalom riešení. Pokiaľ nenahradíš tuk svalmi, jojo efekt bude na teba číhať za každým rohom. Chudnúť diétou je dobré, keď potrebuješ zapnúť šaty na ples o dva týždne. Inak si to vyžaduje systém, lebo z dlhodobého hľadiska sa budeš trápiť. Inak ja keď mám chuť na sladké tak si do jogurtu dávam flavour drops. Skús si to pozrieť, baby v gyme s tým aj pečú, môžeš si to aj do tej vody dať.

januska2
Dnes o 09:17
@jimbean

@jimbean tak ja to ma aj po 2 pôrodoch po dobu 3 roky. Nepribrala som z prejedania sa a potom asi aj ano rozhádzané hormóny a zacala som aj viac byt pazrava 🤷‍♀️ a najhorie je zacat ale zatial sa drzim a je to silné takže verim ze to zvladnem 🥰

renesance80
Dnes o 10:03

@anonym_autor vsetko jem a nadvahu nemam , musis mat kaloricky deficit nie sa obmedzovat na chutiach

ssaft
Autor odpoveď zmazal
ssaft
Dnes o 13:47
@anonym_autor

Dakujem vam takze nemusim sa tak drasticky obmedzovat ale znizit prijem toho co som jedavala tak na polovicu a neskor postupne viac? aby si telo zvyklo na ten rezim? Co sa tyka pohybu uplne mi staci ta hodinka vecer rychlej chodze? Ked som dnes prisla domov tak super pocit urcite lepsi pocit nez v piatok prvykrat to mi bolo dost tazko 🙃

@anonym_autor Ono, pokiaľ budeš jesť dostatok bielkovín a vlákniny, tak chute na tie tzv. "nezdravé" potraviny budú klesať, pretože tieto dve zložky potravy majú obrovský sýtiaci efekt.
Naozaj najlepšia kombinácia obeda, večera aj raňajok je zelenina a mäso a to doslova, naozaj málo kto si po obede ktorý je napríklad zložený z kuracieho na prírodno so syrovou omáčkou a zeleninou, dá ešte niečo sladké, lebo to proste nemá kam dať.
Nech mi nikto netvrdí, že z 200 až 300 gramov mäsa a rovnakého množstva zeleniny sa človek nenaje. Tá syrová omáčka je tam na chuť, ale tiež pridáva bielkoviny a zdravé tuky, pokiaľ sa robí z dobrých prísad.
A pokiaľ sa z toho naozaj niekto nenaje, stačí len pridať gramáž.
Naozaj je toto jedna z najjednoduchších ciest. Jediná vec, čo treba robiť, je meniť druhy mäsa a zeleniny. Kaloricky to vôbec nie je husté jedlo a pritom dostávaš do tela všetky potrebné živiny.
Postupom času prídeš na to, ako tie jedlá vylepšovať natoľko, aby vyhovovali tvojim chuťovým bunkám a zároveň sa držali tohto princípu. Môžeš meniť omáčky, nemusí to byť len omáčka na živočíšnej štruktúre, môže to byť rajčinový pretlak/napoletana a podobné veci.
Takéto jedlá na osemdesiat až deväťdesiat percent zaručujú to, že človek nie je hladný. Pokiaľ hladný nie je, nevymýšľa a naozaj do plného žalúdka sa už ťažko tankuje.

bomba36
Dnes o 13:56

Problém nie je pečivo, ale množstvo. A tiež to, čo si na to pečivo natrieš
Stiahni si kalorické tabuľky, pridaj chôdzu. A hlavne nečakaj že to čo zanedbávaš niekoľko rokov sa zrazu napraví za 5 mesiacov.

markusrasford
Dnes o 14:45
@ssaft

@anonym_autor Ono, pokiaľ budeš jesť dostatok bielkovín a vlákniny, tak chute na tie tzv. "nezdravé" potraviny budú klesať, pretože tieto dve zložky potravy majú obrovský sýtiaci efekt.
Naozaj najlepšia kombinácia obeda, večera aj raňajok je zelenina a mäso a to doslova, naozaj málo kto si po obede ktorý je napríklad zložený z kuracieho na prírodno so syrovou omáčkou a zeleninou, dá ešte niečo sladké, lebo to proste nemá kam dať.
Nech mi nikto netvrdí, že z 200 až 300 gramov mäsa a rovnakého množstva zeleniny sa človek nenaje. Tá syrová omáčka je tam na chuť, ale tiež pridáva bielkoviny a zdravé tuky, pokiaľ sa robí z dobrých prísad.
Naozaj je toto jedna z najjednoduchších ciest. Jediná vec, čo treba robiť, je meniť druhy mäsa a zeleniny. Kaloricky to vôbec nie je husté jedlo a pritom dostávaš do tela všetky potrebné živiny.
Postupom času prídeš na to, ako tie jedlá vylepšovať natoľko, aby vyhovovali tvojim chuťovým bunkám a zároveň sa držali tohto princípu. Môžeš meniť omáčky, nemusí to byť len omáčka na živočíšnej štruktúre, môže to byť rajčinový pretlak/napoletana a podobné veci.
Takéto jedlá na osemdesiat až deväťdesiat percent zaručujú to, že človek nie je hladný. Pokiaľ hladný nie je, nevymýšľa a naozaj do plného žalúdka sa už ťažko tankuje.

@ssaft prezraď mi akú zeleninu k syrovej omáčke?

simsalabim
Dnes o 14:49
@ssaft

@ssaft to by si sa divil, mne sa miesto v zaludku na cokoladu najde vzdy 😅 A navyse, naozaj vynimocne sa po jedle citim naozaj dobre najedna, skor mam pocit, ze by som si dala este aspon 1/3 viac, hoci KT mi ukazuju vsetko v zelenych koleckach. Moj zaludok to stale nepochopil a nescvrkol sa a to uz takmer 2 roky vahu iba udrzujem. Uspesne. Ono ten poloprazdny pocit v zaludku by som asi mala interpretovat ako "plny" zaludok, ale nejde to. Pri chudnuti som sa isla zblaznit, stale som bola hladna. Asi je to tak, ze od prirody ma kazdy iny apetit - vidno to uz u malych babatiek, niektore zje vela a ine sotva daco. Alebo to je tym, ze chlap toho moze zjest o dost viac ako zena s rovnakou hmotnostou, vdaka vasmu zlozeniu tela...

ssaft
Dnes o 16:55
@simsalabim

@ssaft to by si sa divil, mne sa miesto v zaludku na cokoladu najde vzdy 😅 A navyse, naozaj vynimocne sa po jedle citim naozaj dobre najedna, skor mam pocit, ze by som si dala este aspon 1/3 viac, hoci KT mi ukazuju vsetko v zelenych koleckach. Moj zaludok to stale nepochopil a nescvrkol sa a to uz takmer 2 roky vahu iba udrzujem. Uspesne. Ono ten poloprazdny pocit v zaludku by som asi mala interpretovat ako "plny" zaludok, ale nejde to. Pri chudnuti som sa isla zblaznit, stale som bola hladna. Asi je to tak, ze od prirody ma kazdy iny apetit - vidno to uz u malych babatiek, niektore zje vela a ine sotva daco. Alebo to je tym, ze chlap toho moze zjest o dost viac ako zena s rovnakou hmotnostou, vdaka vasmu zlozeniu tela...

@simsalabim Tak si málo jedla 🙂 ja som nikdy neriešil tabuľky, proste na to, aby si pribrala z mäsa urobeného na prírodno, by so ho musela zjesť také kvantá, ktoré nie sú fyzicky možne. 300g restovaného vykosteného kuracie stehna má možno 450kcal zaleží na príprave a to je už je sakra množstvo :D pridaj k tomu zeleninu a na tanieri máš viac ako pol kila potravy za max 650kcal :D

ssaft
Dnes o 16:58
@markusrasford

@ssaft prezraď mi akú zeleninu k syrovej omáčke?

@markusrasford najčastejšie kupujem túto mrazenú https://sortiment.metro.sk/sk/madarska-zelenino... docela mi tam pasuje, keď ju orestujem spolu s nakoreneným mäsom a následne zalejem omáčkou 🙂ale to je len jeden príklad 😀

Strana
z2