Koľko, za akú dobu a ako ste schudli?
Zakladám túto tému, pre podporu tých, ktorí chcú schudnúť, alebo chudnú, a aj pre tých, ktorí už schudli. Prosím napíšte svoje skúsenosti ako sa Vám podarilo schudnúť, čo ste robili, či už strava alebo cvičenie a za akú dlhú dobu sa Vám to podarilo. Tak asi začnem ja. Po rokoch neúspechoch a zlyhaniach som sa vypracovala na 93.6 kg to už to bolo tak na "zabijačkový preukaz". Viete ja patrím k tým, ktorí pri stresoch priberajú...a tých mám neúrekom. Od januára tohto roku som si povedala dosť a začala som. Vynechala som komplet múku a chleba, sladkosti a zaradila som do jedálnička viac ovocia a zeleniny, mäso a ryby, začala som piť veľa tekutín. Posledný týždeň som začala aj cvičit po 30m každý deň, nič extra ale také light cardio z youtube. Do dnešného dňa sa mi podarilo schudnúť na 87,3 kg. Nie je to jednoduché, ale Vaše skúsenosti budú určite motivovať aj mňa a aj ostatných. Prosím podeĺte sa o ne. 🙂
@timea7 samozrejme nezovseobecnujem, pisem len svoju skusenost a skusenost ludi, ktorych realne poznam. Zaujimave je,ze vacsinou toto stravovanie cloveku praveze pomaha von z roznych zdrav.komplikacii, kedze je to zalozene hlavne na zelenine a zdravych tukoch. Ale tak kolko ludi...len som napisala, co pomohlo mne a nie len dat prebytocne kg dolu.
@timea7 ale kdeze :D ta slaninka a klobaska nema byt predsa na dennom poriadku :D ani nie v kvantach. Raz za cas ako prichut do prazenicky, k bryndzi atd. Prioritou je zelenina, k tomu akykolvek druh masa, vajicka, sacharidy su v ovoci az az. Cize tiez ziadna absencia. Plnotucne mliecne vyrobky, v prvom rade ak sa da, vsetko je najlepsie bio 🙂 pozri, ja nemam dovod niekoho tu oresviedcat. Mne to pomaha, a zfleku si spomeniem na 14 ludi realne z mojho zivota, ktori su na tom rovnako. Tazko povedat, preco to tvojej znamej poskodilo, mozno to zle ponala a nemala to lepsie nastudovane, alebo aj kazdy organizmus reaguje na rozne zmeny inak. Za seba hovorim, ze to pre mna bola spravna volba a co citam rozne blogy o tomto stravovani, nie som jedina. Takze kazdy nech si vyskusa to svoje a posudi sam.
@luvika Nechcem byť zlým prorokom, ale z dlhodobého hľadiska (rozumej 10 - 15 rokov) takéto stravovanie - nadbytok živočíšnych tukov a minimum sacharidov - nič dobré neprinesie...
A poznámka, v ovocí je fruktóza - jednoduché sacharidy a to, čo telo potrebuje sú predovšetkým tie zložité.
@lorela neplanovala som sa takto stravovat navzdy, dosiahla som svoj ciel a zaradzujem postupne vsetko,len v zdravej forme. Nieco si z palea nechavam (nevratim sa napr.ku klasickemu oleju, budem nadalej nakupovat radsej od babiciek z vidieka zeleninu, bio maso...) a nemienim vyjedam cipsy. Dam si srm tam uz aj klasicke palacinky, ryzu...postupne. Ale dakujem.
ešte niekto mal teraz prvé dnešné jedlo ako ja ... ? :D a 3 kávy od rána ...
@janette321 fúúú, celé zle 😒 😒 😒 😒
@timea7 ja viem ale nebol čas a vôbec som nebola hladná . to príde až večer :D ale večerný hlad zaženiem vlákninou tabletkou a kávou ... u mňa zaberá aj keď to je tiež celé zle ... ale aspom necítim taký hlad keď idem spať ...
@janette321 Myslím, že môj muž môže byť na tom podobne 😀 😠
@janette321 A prečo vlastne držíš hladovku? Za čo, za koho? 😝
@janette321 aj umna fici kava ale zas ja by som ju bez cukru nevypila
@lorela nedržím hladovku . len som behala okolo malého a zdvíhala celý deň telefón a zapisovala a sem tam pozrela na robotu na PC a napísala nejakú blbosť popritom na koníkovi :D upratovala a neskôr ešte varila ... a teraz už mám dovarené a malý ešte spinká tak som si naložila ... a teraz už bude kľud a budem na FB pozerať na tie recepty čo tam každý lajkuje a zdieľa a budem myslieť už len na jedlo :D
@kluucik ja cukor dlhé roky vôbec nemusím . keď chcem sladkú kávu raz za čas dám si do nej med . ale čokoládu sem tam si aj kúpim :D
@janette321 No jo, no... 🙂
Dobrú chuť!
@janette321 no keď si chceš totálne spomaliť metabolizmus, zabezpečiť jojo efekt a narobiť bordel v organizme, si na najlepšej ceste. Poznáš niekoho, kto takýmto spôsobom schudol a roky si váhu drží? Lebo ja nie. a je rozdiel schudnúť a rozdiel zostať štíhla. Schudnúť nie je až takým problémom, problémom je v schudnutom stave zotrvať aj pri vyváženej strave. Lebo to, čo robíš ty, môže znamenať nejaké schudnuté kg, v prvom rade to ale bude voda, potom svalová hmota, až potom tuk. Ale hladovanie si tvoj organizmus sakramentsky zapamätá a keď začneš jesť, aj keď len v malých množstvách, tvoj organizmus sa bude snažiť všetko uložiť pre prípad, že by zase nastala hladovka 😖 a každý ďalší pokus o zníženie váhy bude ťažší, lebo tvoje telo si všetko pamätá. Schudnúť za mesiac 16kg je kravina....schudnúť ich za rok je najlepšia cesta, ako ich už nikdy nepribrať. Ale nie systémom - mesiac hladovka, potom nejaké prežieranie, veď hladovka sa nedá držať donekonečna a zase hladovka. Dá sa predsa schudnúť aj tak, že nebudeš hladná, tvoje telo bude mať všetky živiny, ktoré potrebuje a po skončení znižovania váhy nenaberieš všetko behom pol roka späť. O to ide, či?
@janette321 sorry, ale ak si mala čas byť na MK, mala si čas si aj pripraviť zdravé jedlo, z ktorého nepriberieš. Naštuduj si najprv napr. na stránke wwwchudnutie.akosk niečo o chudnutí, aby si enbola sklamaná a nevracala sa v chudnutí do toho istého bodu.
@timea7 písala som že som nebola hladná . a áno veru mám ten problém presne ako píšeš - jojo efekt . preto už som aj viackrát chudla ... ale to má každý . nikto nevydrží celý život zdravo jesť a celý život cvičiť .... ani športovci ...
@janette321 Zdravo jesť celý život sa vydržať dá, pretože sa môžeš naučiť predsa chutne variť. Je veľkou chybou myslieť si, že len nezdravá strava je chutná. Navyše, keď zistíš, že sa cítiš dobre pri zdravšom stravovaní, vyzeráš dobre bude ti varenie a konzumácia potešením, a nie nutným zlom 😉
Ani športovať nemusíš, len sa viac hýbať, čo pri deťoch, myslím, nie je problém, deťom tiež len a len prospievajú prechádzky a vôbec pobyt na čerstvom vzduchu (a možno by sa našlo aj niečo, čo by si si nimi rada vykonávala - bicykel, korčule, lyže v zime, plávanie v lete, turistika... alebo aj nie, aj tak je až 70 - 80% úspechu v chudnutí a udržiavaní strava).
športovci , tréneri , fitnesky , poradcovia ... všetci to dodržujú pokiaľ ich to živí . biznis . potom to aj ich prestáva baviť a začínajú priberať a ovísať ....
@janette321 zdravo jesť vydržíš normálne celý život. Bez akýchkoľvek problémov. Zdravo (aspoň pre mňa) neznamená nedať si nikdy čokoládu, alebo nespakovať na posedenie celú pizzu, len to nesmie byť pravidlom, ale výnimkou. Okrem toho, telo, ktoré pravidelne dostáva zdravú stravu, nemá dôvod niečo ukladať na horšie časy. Koľko ty vydržíš pri tomto systéme? A potom, keď schudneš, čo? Keď len trošilinku na strave pridáš, hneď začneš priberať. Potom začneš zase škrtiť príjem, lebo priberať nebudeš chcieť a dostaneš sa do klasického začarovaného kruhu, ale stále budeš hladovať, koľko to vydržíš a čo to urobí s tvojou psychikou? Prečo píšeš o športovcoch, tréneroch....oni potrebujú inú stravu na vyrysovanie svalov, ako ty. Ty naozaj nemáš vo svojom okolí nikoho, kto schudol a váhu si roky drží? Lebo ja áno, po vyskúšaní všetkých možných diét od Atkinsonovej, 90 dňovej, mliečnej, Dukanovej a neviem ešte akých, kde vždy schudla moja známa dosť veľký počet kg, sa dostala na stránku, ktorú som tu odporúčala a začala chudnúť a nehladovať. A teraz si váhu už dlhé roky drží.
@janette321 Nie tak celkom. Mnohí bývalí športovci či tréneri a fitnessky si svoju postavu udržia do značnej miery, pretože sa držia svojho životného štýlu. Možno až na pár výnimiek.
A tým štýlom nie je vyvaliť sa na gauč, zvlášť ak je sedavé zamestnanie, dobre sa pred telkou nadláviť a zožrať do pólnoci balík čipsov a na vyváženie chute potom ešte pól čokolády.
@timea7 ale jasné ja sa nehádam . keď som schudla 32 kg tak som si váhu 51 až 53 kg držala asi 8 rokov . a fakt sa mi tá zelenina a všetko okolo tak zhnusilo .... a tak som zasa pribrala ... ja viem že strava je najdôležitejšia - cvičenie je iba doplnok na formovanie postavy . veď to by boli všetky mamičky ako modelky pri deťoch a toľkom pohybe ....
@janette321 Ty máš podľa mňa len trošku strach sa do toho všetkého pustiť... Preto hľadáš dôvody prečo nie. Ale ver mi, že nie je to tak zložité, ako sa na prvý pohľad zdá 😉. Myslím teraz to racionálne stravovanie. Čo budeš akurát potrebovať v obrovskej miere je pevná vôľa. Zahryznúť sa do chudnutia a nepustiť ako taký pittbul 😉.
Osvojiť si a dodržiavať zopár zlatých pravidiel, zopár jedál alebo spôsobov prípravy oželieť, naučiť sa chutne variť a to je všeeetkooo!

ja som si pred rokom 1. januára dala predsavzatie že schudnem . mala som 95 kg zostalo mi to po pôrode . schudla som za mesiac 16kg aj cvičením . a prišli problémy . kĺby a podobne - odišli mi kolená a chrbát ma bolel už aj predtým ale tak všetky kĺby , nevládala som malého vziať na ruky a sem tam ma bolesť položila normálne až na zem na kolená ... lenže moja matka má už menené kĺby a ja mám jej gén . bola som aj na tom prístroji už mám 6% zrednuté kosti a aj rehabilitácie som mala , vraj mi to spustil pôrod ale aj tak by ma to dobehlo neskôr vekom .... a zákaz cvičiť hlavne a to ma odpísalo . odvtedy som sa nevážila bojím sa postaviť na váhu . len vidím že je to trochu lepšie keď príklad sa okúpem a omotám okolo seba osúšku že už mi už netrčí pupok :D alebo na rifliach a opasku ... ale ja už len stravou môžem chudnúť ... :(