Koľko, za akú dobu a ako ste schudli?
Zakladám túto tému, pre podporu tých, ktorí chcú schudnúť, alebo chudnú, a aj pre tých, ktorí už schudli. Prosím napíšte svoje skúsenosti ako sa Vám podarilo schudnúť, čo ste robili, či už strava alebo cvičenie a za akú dlhú dobu sa Vám to podarilo. Tak asi začnem ja. Po rokoch neúspechoch a zlyhaniach som sa vypracovala na 93.6 kg to už to bolo tak na "zabijačkový preukaz". Viete ja patrím k tým, ktorí pri stresoch priberajú...a tých mám neúrekom. Od januára tohto roku som si povedala dosť a začala som. Vynechala som komplet múku a chleba, sladkosti a zaradila som do jedálnička viac ovocia a zeleniny, mäso a ryby, začala som piť veľa tekutín. Posledný týždeň som začala aj cvičit po 30m každý deň, nič extra ale také light cardio z youtube. Do dnešného dňa sa mi podarilo schudnúť na 87,3 kg. Nie je to jednoduché, ale Vaše skúsenosti budú určite motivovať aj mňa a aj ostatných. Prosím podeĺte sa o ne. 🙂
skúste si pozrieť na nete niečo o tatvách a jesť v červenej. Tatvy sa rátajú od východu slnka v tom ktorom meste a keď jete v červenej, v tej sa chudne. Viacerým som to poradila a funguje, ja jedávam tiež keď cítim, že som pribrala a váha ide dole.
Inak, neviem si predstaviť, že sa môže zelenina zhnusiť 😀 . Podľa mňa je to ako s chlebom, nedá sa ho prejesť 😀. A keby aj áno, je jej toľko druhov a toľko možných spôsobov prípravy a ochutenia, že aj keď sa mi, teoreticky, odľúbi jesť to či ono, tak a tak, stále mám ešte more možností...
@lorela ahojte babule ja nechudnem uz nepotrebujem ale mne sa hnusi maso raz za mesiac staci...ale teras napr.kazdy den uz druhy tyzden jem hlavkovu kapustu to je jedno ako minule som si ju nastruhala na chlebik s domacou mastou a posolila .....neviem do kedy to bude ale chuti mi to tak...a myslim ze kapusta je zdrava a domaca mast br.asi ties 🙂 CI?
@mandala77 jesť podľa niečoho je pre mňa značne obmedzujúce, či už je to predpísané jedlo, alebo čas, kedy ho môžem konzumovať Myslím si, že veľmi veľa robí aj psychika, ak si vsugerujem, že schudnem, tak sa mi to podarí, ak budem od začiatku vymýšľať dôvody prečo to a to nemôžem a nedá sa, váha nepôjde dolu.
@qidko bravčová masť zdravá? No ak nepotrebuješ chudnúť, tak ťa raz za čas nezabije a určite je zdravšia ako umelé tuky, ale ak to nebude pre teba výnimkou, tak zase budeš potrebovať chudnúť, tá kapusta to nezachráni. Inak po dvoch týždňoch jedenia hlávkovej kapusty by mi z nej už asi rohy narástli....
@qidko Ahoj 🙂.
Bravčová masť občas v tenučkej vrstve áno, ale obávam sa, že pri pravidelnom konzumovaní sa ti akurát tak zvýši cholesterol, ten zlý, pochopiteľne. Treba vyvážiť zdravými rastlinnými tukmi. Skúšala si niekedy pokvapkať chlebík napr. extra panenským avokádovým olejom? S nastrúhanou kapustou na cz chlebíku si to viem predstaviť plnohodnotne k tvojej variante 😉
naozaj už som ju nemohla jesť . a začala ma v jednom kuse páliť záha jedla som ju už nasilu . inak ja si priznávam ja viem že mám problém . po toľkých rokoch diét ... ja neviem či si to len vsugerujem ( ale zavodňovanie je môj problém aj mávam na to lieky ) ale keď trebárs vypijem veľa vody tak to cítim ako sa mi nalievajú hlavne stehná ... a je mi fakt blbo z veľa vody . to nemyslím 5 litrov ale príklad vypijem liter alebo dva v lete a konečná . cítim aj keď sa normálne najem ako mi to všetko ide na telo . a cítim aj ako mi to spaľuje keď nejem . niekedy naozaj milujem pocit hladu . príklad tie tabletky na odvodnenie som naposledy užívala až dovtedy kým som nebola na preventívke u gynekológa a sestričky mi nedokázali zobrať krv . takú už som ju mala hustú . a vtedy som sa zľakla a vysadila som ich a začala som viac piť vodu ... takže ja som chvíľu chudá a chvílu tučná ...
@janette321 Veľmi zlý postup máš v chudnutí takto to možno ešte necítiš ale časom sa ti to môže odraziť na zdraví bud radšej pomalé chudnutie alebo žiadne lebo takýto prístup nieje podla mna zdravotne naj. A tie lieky by som v živote nejedla je to len marketingový tah. Počúvni baby ti dobre radia 🙂
@timea7 mne nenormalne chuti neviem preco jem ju v akom kolvek stave varenu dusenu zaoekanu surovu a cholesterol mam dobry momentalne som pod dohladom lekara a Ked ste citali prispevky mala som problem z vahou aj ja ....pred druhym porodom som mala 119 kg teras vazim 66 kg /180 cm schudla som znovu 2 kg ale nesnazila som sa a teras mozem jest cokolvek a kedy kolvek a som v pohode drzim vam palce a fandim vam ...vela uspechov nech sa dari🙂
@lorela
@salome_01 lieky na odvodnenie mávam na predpis od lekárky . ona ma pozná a vie že mám ten problém . raz som prišla taká opuchnutá keď som začala s pitným režimom že 2 až 3 litre vody denne že sa až zľakla .... len ja som ich mala o niečo skôr vysadiť a nie tak dlho naposledy užívať
@janette321 myslím, že ty máš v sebe nejaký blok. Bojíš sa toho, že to váha ukáže vyššie číslo, preto nie si schopná viac vypiť ani v lete, čo by ti paradoxne metabolizmus zrýchlilo. To, že sa ti nalievajú z vody stehná a že ti spaľuje, máš vsugerované. Preboha, prečo si brala tabletky na odvodnenie? Aby si mala nižšiu cifru na váhe? Veď nižšie číslo neznamená automaticky aj menej tuku. To, že sa ti telo odvodní, nie je žiadnou výhrou. Chvíľu chudá a chvíľu tučná si preto, lebo tvoj organizmus je už zblbnutý po rokoch diét a tvoj metabolizmus značne spomalený. Radila by som ti vyhodiť váhu, kúpiť si krajčírsky meter, nedávať si žiadne ciele, že toľko a toľko kg dovtedy a dovtedy, zistiť na stránke napr. wwwkaloricketabulkycz , koľko a čoho potrebuješ denne skonzumovať, naštudovať si zásady zdravej výživy, mrkni si najmä glykemický index a začať chudnúť tak, aby si bola štíhla. Navždy.
@qidko nie, nečítala som všetky príspevky, prečo dávaš (viem, že to robia aj iné ženy) váhu pred pôrodom? To totiž značne skresľuje. Organizmus ženy môže byť pred pôrodom značne zavodnený, dieťatko môže mať rozličnú váhu, ja som napr. nechala v pôrodnici 9kg, sama som bola z toho prekvapená. že až toľko.
@janette321 No tak to je potom iné keď ti to lekárka predpísala. A viem že soľ dosť drží vodu skús menej soliť ak solíš. Možno trošku by to pomohlo na to zavodnovanie. Do toho sa potom nechcem miešať keď to máš od dohľadom lekárky. Môžem ti len poradiť a držať palce.
dala som si cez net aj vypracovať jedálniček . ale tie potraviny a recepty čo v ňom boli to som najprv musela vygoogliť že čo to vlastne je a ani som s tým nezačala .
@janette321 ale určite baby to nemyslia zle neni dobré jesť učité obdobie a určité obdobie zas nič skoro. To nieje najlepšie. Myslím to vážne. Skús radšej pomenej a častejšie aspoň nejak začať a skúšať ale nie rázovo chudnúť za mesiac cca 16 kg. To nie je dobré.
@janette321 Myslíš surovú zeleninu, na pare, dusenú alebo mrazenú? Nevieš si ani 2 - 3 druhy zeleniny pripraviť tak, aby ti chutila?
Tvoj spôsob chudnutia a priberania je naozaj nezdravý. Extrémizmus v ktoromkoľvek smere je nezdravý. Ostatné je len a len v hlave. Musíš si v prvom rade vybrať ten správny spôsob stravovania v rámci určitých možností.
Telo zadržiava vodu pri nadmernej konzumácii sacharidov a/alebo pri minimálnom príjme tekutín + sedavé zamestnanie a horúčavy - preto si mala problém so opuchom nôh.
Ja by som ti v tom čase poradila ľahkú stravu typu: Ryžové chlebíky s vlastnou tvarohovou nátierkou, cz ryža alebo cz cestoviny, ryba, chudé mäso, zeleninka (trebárs zelené lúsky so cherry paradajkami osmahnuté na olivovom oleje znejú krásne 😉 ), "čokládový" jogurt = biely jogurt s kakaom a xylitolom a s horúcimi malinami 🙂. Za deň cca 2 - 3 litre čistej vody a dobre sa vypotiť, napr. dobrovoľne vyglančiť okná, na druhý deň všetky lesklé plochy v byte 😝 a pokiaľ nemáš zdravotné problémy s ľadvinami/cievami/vysokým krvným tlakom tak ti garanujem, že opuchy by sa zmiernili.
@janette321 No ja som tiež v spočiatku aj kalorické tabulky skúšala ale nieje to ono nemám na to čas na to si človek musí prísť sám čo mu sedí a aký bude mať v tom systém v chudnutí to si treba aj naplánovať nieje to jednorázová záležitosť.
@salome_01 každý má iný problém a ten môj teda je ten že nechodím moc cikať a na ,, veľkú ,, tak aj raz za 3 dni . jeden čas som bola aj na preháňadle každý večer ... keby ste vedeli čo som všetko poskúšala aby ma aspom prehnalo ... slivkový kompót , sušené slivky , kvasenú kapustu , vodu z kapusty , melón zapíjala mliekom alebo marhuľe zapila mliekom ... pýtala som sa kamošiek z čoho sa tak dobre ,, pototo ,, a skúsila som milión vecí ... a nič :(
@janette321 Určite a hlavne sa raď so svojou dr. Lebo my sme lajci. Ale to sú len rady. Určite každý ma iné problémy a ine telo. To je pravda.
@janette321 och to nie je velmi dobre .....mojmu manzelovi staci zjest jablko a uz beha🙂... na kazdeho posobi nieco ine
@janette321 dať si vypracovať jedálniček cez net je kravina. Ty sama si musíš vyskladať jedálniček podľa toho, čo ti chutí, inak na ňom dlho nevydržíš. Mrkni na tú stránku, nájdeš tam kopu informácií, tá známa, ktorá sa ňou riadila, rozhodne nehladovala. Boli sme s ňou na chate - normálne ráno dala na raňajky dva plátky celozrnného chleba s pár plátkami šunky a syra, zeleninu, kávu, na desiatu jogurt s ovocím, práve nám dozrievali maliny, tak s nimi, na obed mäso - grilované, alebo si len tak hodila na panvicu kúsok kuracích pŕs, alebo ryby, k tomu zemiaky, ryža, ale menej, ako sa dáva bežná porcia, šalát, alebo grilovaná zelenina. Olovrant podobný raňajkám, alebo desiatej, večera podobná obedu, ak sme sedeli dlho, tak si dala ešte acidko, alebo pár plátkov tvrdého syra, alebo plátky zeleniny namáčané do jogurtového dipu. S polievkami sme sa tam nehrali, ale ona si doma varí, lebo ich miluje - bez zásmažiek, zahustené rozmixovanou zeleninou, alebo pár zemiakmi. Ak mala chuť na slaninu opekanú na ohni, tak si ju dala, dva plátky za celú dovolenku ju nezabijú, ani z nich nepriberie päť kg a stres z toho, že má na ňu obrovskú chuť a nemôže si ju dať, je horší, ako tá slanina.
@janette321 máš zblbnutý organizmus, ako som písala, preto aj problémy s vyprázdňovaním.
mne sa viditeľne zmenšil zadok vždy keď sme dali s kamoškami dámsku jazdu a pitie alkoholu v noci - až som sa hanbila toľko chodiť celú noc na WC a to teda išli vodopády pri každom močení . a ráno to úplne bolo vidno aký pekný zadok mi za noc zostal a hlavne aj tie boky nad zadkom ... ale chľastať sa teda kvoli tomu nechystám :D
@janette321 Teraz si v štádiu nejedenia, áno? Len zopakujem, čo už bolo napísané. Hladovku dlho nevydržíš, čiže po fáze rýchleho váhového úbytku = odvodnenia nastáva fáza prejedania sa, v ktorej priberieš všetko naspäť + zavodnenie organizmu. Tvoj organizmus v tomto čase naberá rýchlejšie kalórie aby sa predzásobil energiou na ďalšie obdobie hladu. Spôsobuješ si spomaľovanie metabolizmu.
To, že sa tvoj organizmus správa tak ako sa správa (opuchy, zápchy) je dôsledkom tvojich extrémov, dúfam, že si si toho vedomá.
Alebo máš nejaký vážnejší zdravotný problém indikovaný lekárom? Povedala si lekárke o svojom probléme s rýchlym chudnutím a priberaním pred tým, ako ti predpísala diuretiká?
@janette321 Všeobecne alkohol odvodňuje.
Diuretické účinky má aj uhorka, jahody, tvaroh, petržlenová vňať, niektoré byliny, zelený čaj, káva. Zaraď denne do stravy.
@janette321 sorry, ale ty veríš len tomu, čomu chceš veriť...z večera do rána krajší zadok mať nebudeš, ani keby si noc presedela v kovovej forme 😎 😎 😎 , si si istá. že ráno, ked si sa obzerala v zrkadle, už žiadny zbytkový nebol? 😀 😀 😀 😀 😀

@janette321 zrejme si schudla prirýchlo, ak dáš dolu viac ako 2kg mesačne, alebo viac ako 20kg za rok, je skoro nemožné si váhu bez hladovania dlhé roky udržať. Ty si si ju držala preto, lebo si zrejme hladovala, píšeš, že sa ti zelenina hnusila, tak z toho som to usúdila a teraz si presne tam, kde som ti písala, že budeš o pár rokov, keď sa nespamätáš.