Koľko, za akú dobu a ako ste schudli?
Zakladám túto tému, pre podporu tých, ktorí chcú schudnúť, alebo chudnú, a aj pre tých, ktorí už schudli. Prosím napíšte svoje skúsenosti ako sa Vám podarilo schudnúť, čo ste robili, či už strava alebo cvičenie a za akú dlhú dobu sa Vám to podarilo. Tak asi začnem ja. Po rokoch neúspechoch a zlyhaniach som sa vypracovala na 93.6 kg to už to bolo tak na "zabijačkový preukaz". Viete ja patrím k tým, ktorí pri stresoch priberajú...a tých mám neúrekom. Od januára tohto roku som si povedala dosť a začala som. Vynechala som komplet múku a chleba, sladkosti a zaradila som do jedálnička viac ovocia a zeleniny, mäso a ryby, začala som piť veľa tekutín. Posledný týždeň som začala aj cvičit po 30m každý deň, nič extra ale také light cardio z youtube. Do dnešného dňa sa mi podarilo schudnúť na 87,3 kg. Nie je to jednoduché, ale Vaše skúsenosti budú určite motivovať aj mňa a aj ostatných. Prosím podeĺte sa o ne. 🙂
@timea7 :D :D :D veru nie . keď vypiješ pol litra vodky a 5 litrov vycikáš ... ver tomu že to bolo vidno ... :D
@timea7 pri tom zbytkovom 😀 😀 😀 😀 a keby aj, zmizne to, keď doplníš vodu 😠 😠 😠 😠 . Ty si musíš ujasniť, či chceš schudnúť, alebo byť štíhla. Preto aj názov tejto témy chorý - to sú preteky v chudnutí? Okrem toho je predpoklad, že z váhy 120kg sa za mesiac schudne viac ako z váhy 65kg....iná ja u žien aj výška, iné spaľovanie, ak chcel niekto túto tému myslieť ako motivačnú. môže pôsobiť naopak frustrujúco.
Inak, ja keby som vypila pol litra vodky, tak ma vynesú nohami dopredu.
@janette321 no nič, idem žehliť, lebo už si tu začínam písať sama so sebou 😀 😀 😀 😀 😀 😀 pekný večer a prehodnoť svoje zmýšľanie o spôsobe chudnutia, aby si nebola zase sklamaná.
@lorela áno pijem denne kávu so škoricou a bylinkové čaje namiesto vody . urologický čaj som príklad pijávala už od svojich 7 rokov . mávala som zápal močových ciest - strašné zážitky . už nehladujem len niekedy sa najem až poobede . nejem polievky a biele pečivo a chlieb . pečiem si bezlepkový chlebík a vajíčko uvarené a syr napríklad . a tú zeleninu k tomu som znova zaradila . a hnedú ryžu a veľa kari korenia používam a olivový olej a kukuričné cestoviny a sladké zemiaky batáty a podobné veci ( mám kamoša trénera cvičievala s ním moja sestra a sem tam na FB hodí nejaké dobré tipy na jedlá ). ale jasné že mám už konečne stiahnutý žalúdok tak máličko do mňa vlezie . ale večer vôbec nič nejem . a ani ráno . najprv si dám kávu ...
@timea7 jedna pani od nas teras caka dvojicky po 16 r.nezavidim ale z celeho srdca jej to prajem...ja som nedokazala ziadnemu jedlu odolat a to aj v noci jednoducho som vstala a sla jest bola som ako hrosik .....nechcem ta urazit pan hroch🙂......ale co som mala robit Ked som musela?🙂
inak moja motivácia - dala som si do jednej skrine veci čo som si obliekala keď som bola chudá ( mala som ich odložené v krabiciach ) . a sem tam si ich prezerám . a to ma tak dobre drží pri tom chudnutí momentálne :D
@janette321 Dovoľ malé opravy: Nie namiesto vody, ale ako doplnok popri vode šálku, dve čaju a jednu kávu). Urologický čaj piť nemusíš (mnohé, čo píšeš, je mi dobre známe 😅 a pripomenula si mi urologickým čajom liečebné pobyty v Mariánskych Lázňach 😔 ).
Vynechávaním jedla celé doobedie alebo celý večer si spomaľuješ metabolizmus. Akonáhle sa naješ (ak sú pauzy medzi jedlom viac ako 4 hodiny) telo si zoberie z jedla maximum kalórií a uloží v podobe tuku do zásob, čo by sa inak nestalo, keby si jedla v časových rozostupoch 2 - 3 hodiny. Aj to by ti kamoš tréner mohol povedať + nevhodné sú pri chudnutí aj kukuričné cestoviny aj bataty - tie len občas na chuť. Polievky jesť môžeš (bez zápražky).
@lorela on batáty preferuje . musela som rolovať na jeho profile aby som toto našla a skopírovala ...
,, Bataty:
vďaka prírodným cukrom sú ideálny na redukciu váhy
batáty spomedzi všetkej zeleniny obstáli na 1. mieste vo svetovom rebríčku podľa Center for Science in the Public Interest, pretože sú výrazným zdrojom vlákniny, železa, naturálnych cukrov, karbohydrátov, proteínov, karotenoidov, vitamínu C, vápnika a mnohých ďalších priaznivých prvkov.,,
jeho príspevok a dáva aj jedlá s nimi sem tam foto keď si niečo ukuchtí a tak som ich začala kupovať ...
@janette321 O zdravotnom benefite som nepísala, písala som o nevhodnosti pri chudnutí. Batáty (rovnako ako obyč zemiaky) sa pripravujú do mäkka, čím sa zvyšuje ich glykemický index. Po ich skonzumovaní sa rýchlo vyplaví do krvi glukóza, čoho dôsledkom je opäť len rýchlejšie uloženie v podobe tuku do zásob a hádam ešte horšie - po skonzumovaní potraviny s vysokým GI rýchlejšie vyhladneš.
Celozrnná ryža, cz cestoviny - príprava al dente, čiže tvrdšie, ešte dajme tomu aj zemiak v šupke sú preto vhodnejšie, lebo sa z pomalšie trávia - následkom čoho sa aj pomalšie vyplavuje glukóza ako reakcia na prijaté cukry a neukladá sa rýchlo do tukových zásob.
O glykemickom indexe tréner nepíše nič? Pri chudnutí treba vnímať problém komplexne a nie vytrhávať zo súvislostí. Rovnako zdravé je aj ovocie, množstvá a množstvá vitamínov a minerálov a napriek tomu ho nemožno konzumovať neobmedzene a hocikedy pri chudnutí - a zase vzhľadom na jeho vysoký GI.
Ahojte tak sa hlásim z novými vysledkami, aktuálne vážim 84,9 kg, konečne cítim na oblečení, že mi je voľnejšie a pohodlnejšie sa cítim. 🙂. Dúfam, že vydržím... Pri strese zvyknem priberať... a tých je stále dosť... Dievčatam ktoré ste tu písali a ste schudli, alebo chudnete držím pršteky 🙂 Nevzdávajte to, sme silné my to zvládneme 😉
@angelana gratulujem, je to urcite super pocit 🙂
Mne sa podarilo od noveho roku dat dole 6 kil. Nieje to vela ale slo to celkom hladko. Cvicenie 2-3x do tyzdna a popri tom krabicky od vitaboxu. Do leta musime este pomakat. Drzim palce!!
Za mesiac - 7 kg tuku a -9cm v páse,-10 cm v bokoch
@bubu37 Prepáč, ale to je veľa a nezdravé chudnutie. Optimálne je max. 2 kg za mesiac..... 😉 Ale tiež som zvedavá ako si to dosiahla. Možno ti to ďalší mesiac tak rýchlo nepôjde. A tiež samozrejme záleží od toho z akej váhy ideš - ak si moc obézna, tak tých 7kg nie je taká katastrofa. 😉
ja mám také nutkanie sa postaviť na váhu - ale strach nedovolí :D viem že som niečo zasa schudla , už keď mi aj ségrin frajer povedal že mám už menšiu prdel skoro jak ona :D :D ( aj sa trošku urazila ) :D ale ja som potom z toho vždy sklamaná keď je to len trošku dole tých kg a nejako mi to prestane ísť ma tak trošku prestane baviť a zasa sa musím premáhať ... už som sa nevážila asi pol roka :D
@janette321 Pozri, nie je dôležitá váha - je rozdiel 2kg tuku a 2kg svalov. Ja napríklad momentálne 177cm/76 kg - oblečiem 36/38 - nikto mi neverí, že toľko vážim, ale je to jedno - cítim sa skvele, dosiahla som čo som chcela a udržujem a spevňujem a aj si dovolím zjesť raz za čas napríklad aj kúsok pizze, bôčiku a neviem - fakt čo len chcem.... 😉
@evittam a ja som dnes mala zeleninový šalát , na vrchu pár drobných oškvarkov a poprskaný čili omáčkou ... takto mi tá zelenina aj chutí :D
@janette321 No veď na tom nie je nič zlé.... 😉
Ahojte baby, ja tiež fungujem na rovnici stres=priberanie. Keď som sa na Vianoce (konečne) postavila na váhu, tak som z toho čísla ešte zo stresu kilo pribrala🙂 Od nového roka doteraz sa mi podarilo schudnúť 8 kg 🙂 Mala som 68 kg a teraz som na prvej méte a to 60 kg. Moja bežná váha je okolo 53 kg. Neprevracajte oči, meriam chabých 155 cm, takže je to k mojej výške primerané. A recept? Musela som nájsť niečo, čo bude fungovať dlhodobo, nielen na chvíľu...takže fungujem takto: Vylúčila som pečivo, ale cez víkend si jeden deň na raňajky kľudne dám celozrnnú buchtu. Ráno papám vločky alebo knekenbrot (píšem foneticky) aj so salámou, keď mám chuť. Na desiatu si dávam jogurt (aj taký fajný smotanový plnotučný), na obedy chodím do jedálne, ale zásadne papám iba polievku (hocijakú), druhé jedlo nosím zvyšku rodiny na večeru🙂 Na olovrant ovocino alebo pochrumem nejaký ten kukuričný chlebík a na večeru vždy šalát (šalát, paprika, pór, olivy...niekedy aj so syrom, aj s tuniakom, s uvarenou fazuľou a vajcom. Eta vsio. Snažím sa jesť každé 3 hodiny a viac piť (to pitie mi ide najmenej:(. Dvakrát do týždňa chodím plávať, behať mi ma nikto nikdy nedonútil a cvičím podľa videa (Jillian sa volá tá slečna)...je to polhodinkové cvičenie. Chcem sa dostať na tých 53 kg, ale viem, že teraz už to pôjde ťažšie, no nevzdám to. Keď je nejaká oslava, doprajem si, netrhám si vlasy, ak zabudnem piť, nechce sa mi cvičiť alebo zjem niečo zakázané...lebo predsa zo stresu sa priberá🙂))
najlepšie pri chudnutí je PRÁZDNA CHLADNIČKA :D:D:D a ak je treba variť pre rodinu tak som začala tak že žiadne plné hrnce ale každému som robila porcie - teda okrem mňa aby sa mne neušlo a nelákalo ma to tie plné hrnce :D
@janette321 No, málo alebo vôbec nič nejesť tiež nie je riešenie - pozor! Potom sa divíte, že nechudnete - telo ak má málo živín tak si začne ukladať aj z toho mála.... 😉
Ja varím normálne - a tiež si dám - buď len mäso+zelenina, alebo príloha+zelenina, nie je to také ťažké......
Nechcem robiť reklamu na "istú" diétu,ale naozaj funguje,uvidím aký bude jojo efekt 🙂
Držala som vše roka dukanovú diétu,kde som schudla asi 13 kg ,ale posledné obdobie som začala priberať a to som cvičila 3 x týždenne.Tak som skúsila tú diétu,ktorej som neverila,ale naozaj zabrala.Teraz sa snažím cvičiť aspoň 6 x týždenne,doma na bež.páse 3 km,200 brušákov a 200 drepov,20 klikov.Nejem pečivo,cestoviny,ryžu,proste žiadnu prílohu,okrem bielej a zelenej zeleniny.

@qidko dvojičky sú nádherné, máme v rodine, ale náročné. A ja som sa stihla tak vyžrať až od piateho mesiaca, dovtedy som objímala WC misu viac krát denne a mala problém v sebe udržať aj vodu...no šikovná. Najviac mi chutil chlieb vo vajci a pivo, čiže veci, ktoré som nemohla( a jedla naozaj len výnimočne), normálne mi voňal ten prepálený olej, keď sme išli okolo nejakej štvrtej cenovej....asi úchylka a nie tehotenstvo...