icon

Ktoré sladkosti sú najdiétnejšie?

lylyjana
21. feb 2023

Chcem jest menej sladkosti, ale nechcem sa ich uplne vzdat. Nahrady typu oriesky, lyzicka medu a podobne zdrave alternativy u mna nepochodia, lebo ked raz chcem keksik, tak chcem keksik a nie vlaske oriesky 😅 potom to konci tak, ze zjem vsetkv orieajy a aj tak si pojdem dat tu cokoladu.
Viete mi preto poradit, ktore sladkosti su najmenej kaloricke? Ze nech si vyberam aspon to mensie zlo z nich. Ze napr si nedam keksik Mila ale Tatranku (netusim ci je to tak, len ako priklad). Resp aku hodnotu mam pozerat na obale?

lylyjana
autor
21. feb 2023

Dakujem krasne ❤❤❤ za vsetky vase tipy a triky, vyskusam si urobit aj svoje "mňamky" ako tu navrhujete a aj upravit stravu (a myslenie 🤦‍♀️) nech ta chut na sladke je miernejsia

mk1111111111
21. feb 2023

Vysad chlieb, ja tak chudnem, menej jem, dam aj kusok sladkeho, aby ma neporazalo, ale poobede uz ziadny chlieb ani pecivo. Posledne jedlo, zvacsa ovocie 3h pred spanim. Na mna to funguje

rosavia
21. feb 2023

@magdalenal Och joj, ta Margotka! Tak zostanem pri Mile a kavenkach 🙂

nikitka444
21. feb 2023

@missviolet za ako dlho si videla na sebe zmenu?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
missviolet
22. feb 2023

@nikitka444 po par mesiacoch mensiu, citila som sa viac fit. potom to slo pekne postupne pomaly dole ale ja som sa citila rovnako. teraz som doslova naraz za.mesiac padla o dve konfekčné cisla dole, takze takto nejako narazovo to vnimam. je fajn si merat centimetre, tie neklamu 🙂

ivkajapo
22. feb 2023

Voľakedy sa jedli iba tie kocky 😊 a tu sme 😅👍😘

ivkajapo
22. feb 2023

@beata_k mňam tú mám najradšej 😉

lenjaona
22. feb 2023

@tanyan v dia je ešte viac cukru ako bežných

lenjaona
22. feb 2023

@lylyjana sú aj menej kaloricke sladkosti aj s malym obsahom cukru, v tescu mas rozne sušienky keksíky a pod v špeciálnych uličkách, obaly su modre s názvom sugar free
Corny tyčinky zero
Proteinove niektore majú minimum cukru aj kalórií
To iste pudingy alebo proteinova kasa
Da sa nájsť ale je toho málo

simca06022011
22. feb 2023

Ja si radšej odoberiem cukor inde ale ani za nič nenahradim čokoládu🙂 inak napr mixit ma aj celkom fajn sladkosti. Len to tiež nie je bez cukru.
Najhoršie na keksikoch a spol je mix cukry a tuky.

victoriab
22. feb 2023

@magdalenal vies co je najhorsie? ze mna toto vobec neodradza, pozriem sa a idem dalej po horalku 🤣

nikha2809
22. feb 2023

@oliviakatka aj ja to tak robím, 300kcal denne si vždy nechám na sladkosť alebo chipsy alebo niečo načo mám chuť 😀

stevvvka
22. feb 2023

Skus si ten keksík rozdeliť na polovicu a zjesť iba pol, a tak máš aspoň na druhý deň tiež polovicu, máš sa na čo tešiť. 😄

biibiana
22. feb 2023

Ach. Pokial ti ide len o kalorie tak proste prides k regalu so sladkostami a pozeras co ma najmenej KCAL/KJ na 100g.
Avsak, ovela dolezitejsie ako kalorie je zdravotne riziko. Viete, ze pri vysokospracovanych potravinach ako su aj keksiky vznikaju tzv.trans tuky ktore telo nedokaze v ziadnom pripade metabolizovat (teda spracovat, a nie to co telo nespracuje nevychadza stolicou a mocom) a teda ostavaju v tele vo vystelke ciev. Takze cievy si upchavate aj s keksikov, nie ako hovoria stare matere, ze zo slaniny a pod.
Mna od sladkosti totalne odradilo niekolko prednasok a najdes ich aj na youtube, podcast a pod.
Ked tak si daj k tomu sladkemu aspon kus jablka alebo akejkolvek vlakniny aby si nestresovala inzulin. Predídes tak diabetu 2. Aspon ho teda oddialis nakolko diabetes 2 zacina byt pandemiou a to uz v mladom veku. ☹

iv01
22. feb 2023

Tie obrázky s kockami cukru, ktoré boli pridané na začiatku diskusie sa mi veľmi nepozdávajú. Ak som si porovnala obsah cukru v Horalke a Mile, tak horalka má o "kvapku" menej cukru ako Mila a v danom obrázku sa to javí inak 🤔. A je aj logické, že keď niekto zje 100g Margot tak prijme viac cukru ako keď si dá mrňavú Rumbu. Ak by sa mala Rumba vyrovnať váhe Margot, tak su na tom asi rovnako 🙁.

magdalenal
23. feb 2023

@iv01 z toho co si pamatam, prepocitavali sme to na obsah balenia, nie na 'jednotkovu' gramaz. Cize kolko kociek cukru obsahuje kazde balenie . Ale skus prepocitat, sama som zvedava, ci je to predsa inak, aspon budem mat 'mensie' vycitky 🙂

tanyan
23. feb 2023

@lenjaona V dia potravinách je cukor nahradený alternatívnymi sladidlami, takže tvoje vyjadrenie je technicky nesprávne. 😉

lenjaona
23. feb 2023

@tanyan
Nie nemylim mam v rodine diabetikov a po tychto akože dia výrobkoch sa im zvýši viac cukor ako z bežných
Napr dialky bežne dostupný dia keksik ma 23g čistého cukru, žiadne sladidlo a do plusu plno ecok

tanyan
23. feb 2023

@lenjaona Dialky majú cukor iba v kakaovej poleve, zvyšok je fruktóza.
Súhlasím, že glykemický efekt nie je vždy v prospech dia výrobkov, hoci na 100 g majú dialky 23 g a horalky 33 g.

lenjaona
23. feb 2023

@tanyan avšak sú cukrovinky ktoré majú omnoho menej cukru aj kalórií
Tyčinky musli corny zero co jedavam jedna ma 20g... 70 kcal a 0,3g cukru... V tescu a aj inde kúpite sušienky ako oreo, a vela inych.. Na 100 g maju 400 kcal každé inak a cukru 2,4 g... Takže omnoho menej
Proteinovy puding hodnotim dobre keďže na 200 g maju 150 kcal cca a 8g cukru, viac vynikne prava chut a nie len cukor
Daju sa kupit cukrovinky norbi update nizkosacharidove maju aj eshop, za mna su tam výrobky co stoja za to

dagmarovita
23. feb 2023

@vafinka aj ja ale či to je pravda, ze ma 4 kocky cukru, to je celkom málo

sabinami
23. feb 2023

@lylyjana nejde len o cukor ide o celkovú kaloricku hodnotu ak ide o chudnutie treba byt v kalorickou deficite, ak ide o udržanie váhy treba ho mat rovny vydaju.
Najlepšie je nahadzovat si stravu do aplikácie kaloricke tabuľky 🙂

zvieratko31
23. feb 2023

@lujziana44 ja som zasa schudla 16 kg a celkom rýchlo, keď som prestala jesť akúkoľvek múku 🙂 sladkého som jedla kolko som chcela 😄

denkabemommy
23. feb 2023

@lylyjana nebolo by ľahšie prestať byť zavislá na cukre? Závislosť ako každá iná, mne stačilo nahradiť sladké ovocím a viac vyváženou stravou, odvtedy nemám ani chuť pchať do seba čokolády a pod. Nepotrebujem si to nijak kompenzovať, cca po 2-3t pocítiš, že nemáš chuť na sladkosti ale napr. na mango 👌

lenkakravcova
23. feb 2023

@lylyjana Nechcem ti kaziť ilúzie.. Ale cukor nie je všetko. Keď hovoríš o kaloriach, tak tie zdravé oriešky ich majú väčšinou oveľa oveľa viac, než bežná celá Milka čokoláda. 😂😀
Čiže ak chceš náhodou schudnúť, alebo hocikto iný, tak to radšej už tu Milku než orechy! (nižšie o sak kcal na 100g)

76california
23. feb 2023

@magdalenal môžem si požičať tie fotky, prosím??? 🙏

76california
23. feb 2023

Veľmi, veľmi odporúčam dávať si pozor skôr na sacharidy - tj. nahradiť chlieb za CHLIEB len zo semiačok (na nete je veľa receptov na tzv. keto chlieb, mimochodom, je veľmi chutný), cestovinu, ryžu a zemiaky nahradiť napr. mrkvou resp. zeleninou (my to robíme tak, že mrkvu narežeme resp. nastrúhame so škrabkou na zeleninu, sú z toho REZANCE, trošku fakt sekundu osmažíme - ochutíme.

Sladkostí sa nevieme ani my (ako rodina) vzdať, ale tak, ako je to na obrázku,
aj z nich si vieme vybrať "menšie zlo". Veľká vďaka za tie ilustračné fotky.

To najväčšie zlo podľa mňa robia tie "zbytočné" sacharidy vo forme zemiakov, ryže a cestovín (múky).

denkabemommy
23. feb 2023

@lenkakravcova pri chudnutí nejde len o kcal ale o celkovú výživovú hodnotu 🤦‍♀️, takže treba čítať aj ďalej nie len po kalórie, lebo určite sú lepšie bielkoviny, vláknina a zdravé tuky, než cukor s cukrom a nezdravým tukom 🙈🤦‍♀️

76california
23. feb 2023

@oliviakatka súhlasím, že ak mám raňajky tzv. KETO - čiže bielkoviny: napr. vajíčko, syr, aj slaninka atď, chuť na sladké nemám vôbec, naopak, ak začnem sladkou "zdravou" kašou, chuť na sladké už mám hneď na obed.