icon

Ktorý proteín nespôsobuje žalúdočné problémy?

12. sep 2026

Potrebujem tip na konkrétny proteín. Z tých, čo som skúšala doteraz, som bola vždy dosť nafúknutá a potom ma prešla chuť ho vôbec piť.
Máte nejaký, ktorý vám trávenie zvláda bez problémov? Kľudne aj konkrétna značka a príchuť.

jblheart
12. sep 2026

Treba napísať aké si už skúšala. Možno všetky čo si skúšala boli srvátkové či už kazeín, izolát, viaczložkový alebo hydrolyzát - čo je jedno ak máš intoleranciu na laktózu. Potom treba vyskúšať buď hovädzí alebo rastlinný - hrachový/šošovicový/sójový atď.

anonym_f79d38
12. sep 2026
@jblheart

Treba napísať aké si už skúšala. Možno všetky čo si skúšala boli srvátkové či už kazeín, izolát, viaczložkový alebo hydrolyzát - čo je jedno ak máš intoleranciu na laktózu. Potom treba vyskúšať buď hovädzí alebo rastlinný - hrachový/šošovicový/sójový atď.

@jblheart skúšala som zatiaľ klasický srvátkový a potom jeden isolate. Pri oboch podobné, nafúknuté brucho. Laktózu pritom bežne zvládam, mlieko aj jogurty mi nerobia problém.

anonym_3cd47e
12. sep 2026

Ja nemôžem žiadny typ proteínu, vôbec mi nerobia dobre. Skúšala som ich asi 8, po čisto rastlinnom som dostala alergiu.

simsalabim
12. sep 2026

Ja mam z DM Sportness VEGAN cokoladovy a je v pohode. Ja celkove chut proteinov (hocijakych praskovych) nemusim, najradsej si ho mixnem s vodu a trochou skyru, to ma potom celkom prijatelnu chut.

a0
12. sep 2026

BioTech USA hovädzí proteín, príchute rôzne a tiež od vilgain mi nerobia proteíny problémy, kupujem aj ich do varenia/pečenia. 🙂

anonym_736a80
12. sep 2026

@anonym_autor mne vadi kazein

anonym_ba7f17
12. sep 2026

Od biotech taký čierny iso whey alebo vilgain grass fed protein

iwesska
12. sep 2026

Uplne cisty bez umelych prichuti a sladidiel- mam vegansky vanilkovy z Mullera aj nevegansky cisty srvatkovy.

ewellina
12. sep 2026

Ja som prešla na vegánske a žalúdočné problémy prestali. Ten z DM je dobrý, ale aj Gymbeam bez príchute.

rusalinka
16. sep 2026

Mne úplne najviac vyhovuje juicy proteín, aj jeho vegan verzia, z Kompavy. Je to proste ľahký "džúsik", vôbec to nie je krémové, veľmi ľahko sa to strávi, vôbec nezaťažuje. Je tam ale vyššia cena, no...