icon

Ľahké jedlá na raňajky a na desiatu

29. jún 2022

Poraďte mi prosím nejake ľahké jedlá na ranajky a na desiatu. Na ranajky to je asi jedno. Nieco z coho veľa nepriberiem, alternatíva rozku. A na desiatu okolo 12 nieco co sa dá zakúpiť v obchode. Nic take mi nenapadá. Prípadne mi poraďte kde robím chybu.

O 6 rano vstanem. približne 6:20 ranajkujem rozok, niekedy len pol rozku s džemom alebo so sunkou.
Desiatu mam cca 11:30-12 buchtu, prip. cistu šunku alebo čistý syr. Potom okolo 15:30 obedujem a vacsinou si za tym dam kavu a niečo sladké (brumik,ruska zmrzlina, puding, ovocie). Tazko sa mi toho vzdáva. Ak idem von, tak si dám kávu aj tam. Vzdy s mliekom. Neskor na veceru okolo 19-20 si davam obcas vajicka alebo melon alebo mensiu porciu obedu.

Strana
z3
sonia2010
1. júl 2022

@liv1 teraz to trochu flakam, je dlho svetlo, obcas zmrzlina, obcas pizza, hambac, grilovacka. Ale som nato nastavena stale, urcite aj po lete budem zas pokracovat naplno. Ja som dodrziavala 6/18. Od 9 do 15 som jedla, to mi vyhovovalo

liv1
1. júl 2022

@sonia2010 uff to by som uz odpadla 😁. Este, ze sa medzi tym spi 😂😂

lucka2019
1. júl 2022

ahoj, tvoj problem je, ze jes malo a hluposti, podla mna mas spomaleny metabolizmus.... ja by som uplne vynechala pecivo a sladke tiez... bez sladkeho nevydrzis, lebo si zavisla... prestan jest sladke, po par dnoch to telo pochopi a nebudes mat uz chut na to. a mala by si jest kazde 2-3h...napr. ranajky vajicka zelenina, desiata ovocie, obed polievka a hlavne jedlo (vyhybaj sa bravcovemu, klobasam a slanine, inak normalna porcia obyc. jedla je ok, uprednostnuj zemiaky pred ryzou), olovrant za hrst orieskov (nesolene, neprazene?), vecera maso so zeleninou, alebo hustu polievku, druha vecera zelenina.... vyskusaj tiez kaloricke tabulky, apku na meranie prijatych kalorii, to ti otvori oci, co ma kolko kalorii a potom si rozmyslis, ci zjes radsej 200g kuracieho alebo 50g bravcoveho.... samozrejme pit vela vody, ziadne malinovky a redbuly.... asi tak v skratke 😊

mvagusta
1. júl 2022

Jogurt nejes ako sladkost lebo sa ti zda ze priberies,a brumik ako sladkost z toho nepriberies?🙂))) mas tam dost vela cukrov a tukov. Ten brumik je nadopovany takym bordelom,ze akykolvek nornalny jogurt je 100x lepsi ako ten brumik. Namiesto bieleho rozku skus tmavy chlebik alebo take nieco. Ten viac zasyti a na dlhsiu dobu. Obed maj normalny-maso priloha zelenina aj polievka kludne. Ovocie najskor doobeda ale vzdy lepsie ovocie pobede ako sladkosti pobede. A vecera ideal co aj baby tu radili-salat,cottage,vysokopercentna sukna (95 a viac) zelenina. Stacia aj male mnozstva

mamusa123456789
1. júl 2022

Takže môj dnešný príklad... Raňajky biely jogurt ovsené vločky a jahody, desiata čerešne, obed dnes na lenivo bez polievky 😀 zemiaky v šupke v trúbe pečene potom rozkrájame jemne masielkom pokvapkáme petržlenová vňať, grilovaný hermelín a pol taniera čerstvej zeleniny, za chvíľku sa chystám na tu už ospevovany tvaroh z malinami (ste mi chute narobili 😀) a na večeru bud praženica s paradajkami alebo Sunka, syr a zelenina, uvidím čo výberu deti

zuzuliennka1
1. júl 2022

(tak som si na olovrant dala cisty biely jogurt rajo active protein, pisala som, ze nanuk asi, ale mne uz vdaka konecne vyvazenej strave sladke proste nechyba, jogurt zasytil, schladil)

marca12
1. júl 2022

@liv1 viem,ze je lepsie pomliet cerstve,no v tyzdni rano nemam cas ani chut mliet si to niekde vonku,aby som nezobudila cely dom. Uzivam ich hlavne na stolicu,mam problem s crevami a vyprazdnovanim a aj muka mi velmi dobre pomaha

Strana
z3