Má carnivore diéta skutočne benefity?
Máte skúsenosti? Má benefity? Ako začať? Dakujem
Prečo si si vybrala tento druh stravovania? Skús začať tým. Čo ťa zaujalo?
@simona20201309 ovocie a zeleninu nejem už dlho a nič mi nieje
@di1234 * vybral. Zaujalo ma hlavne množstvo mäsa .
Pardón 🙂 no ja osobne poznám 2 osoby, ktorým táto diéta pomohla, avšak obaja mali vážne zdravotné problémy so žalúdkom. V prípade zdravého človeka si myslím, že takéto stravovanie môže spôsobiť viac škody ako úžitku. O mäso ti ide kvôli bielkovinám? Alebo z iného dôvodu?
Nikdy v živote by som si nezvolila stravu ktorá.by mala vysoký podiel mäsa. Raz Max 2x za tyzden na obed je až až.
Na fb je vela skupín o tomto stravovaní,je to riešenie veľa zdravotných problémov a zápalov...ja osobne sledujem aj leadera v tomto stravovaní Daniel Magyar...ale ja osobnú skúsenosť nemám,nemám totiž rada mäso...škoda ...
Žiadna takto moc reštriktívna diéta nie je podľa mňa okej… hovoríš, že ťa to zaujalo množstvom mäsa, okej, keď ti chuti a nespôsobuje problemy, jedz ho koľko sa ti ráči a uznáš za vhodné, ale prečo kvôli tomu vylučovať veľkú časť potravy a ochudobniť sa o makro aj mikroživiny? Žiadny výskum jej výhody nepotvrdil a jej dlhodobé účinky na zdravie nie sú dobre preskúmané…
Super cestá k rakovine hrubého čreva 👍
Porovnaj si tráviaci trakt mäsožravcov s našim. Snáď pochopíš
@lindous Zeleninu a ovocie nejem už ani teraz, občas si dám nejakú uhorku maximalne
@lenka_vi1 Mäso už teraz jem minimalne 5x do týždňa, viac krát denne.
@didiana333 Ďakujem, určite niečo pozriem
@priscilla07 S akým vašim ? Vegán určite nebudem 😀 V podstate mäsožravec som už z veľkéhi % teraz, chcel by som to len navýšiť
Carnivore diéta nie je vhodná pre bežného konzumenta, ďalšia vec je vyššie riziko rakoviny hrubého čreva.. dokáže to človeku pomôcť zdravotne ale zároveň aj ublížiť, treba si zrátať pre a proti 🙂
Ja si myslím že to nie je zdrave. V niektorých prípadoch to môže pomôcť, netvrdím, že neverím tým ludom, ktorí tvrdia že im to pomohlo, ale tam môže byt oveľa viac faktorov ktoré pomohli ako len tá strava na mäse a tuku. Určite by som to nevolila ako dlhodobé stravovanie. Skôr by som zaradila viac zeleniny a ovocia do jedálnička, keďže pises že to nejedavas. Všetko by malo byt vyvážene, takisto aj na tanieri, z každého trosku. Zas ani veganstvo nie je zdrave z dlhodobého hľadiska.
Len asi vieš, že to nie je o vylúčení len ovocia a zeleniny, čím sa oberaš o vlákninu, vitamíny, ale okej, no vylucuješ aj celú jednu základnú zložku potravy a to sacharidy + aj väčšinu mliečnych výrobkov…. ja nie som zástancom ani keto, ale oproti tomuto mi to príde miernejšia alternatíva…
Uplne nevhodne.. pozri si na instagrame napr. lekara ladislava kuzelu, co on na to..
Tak keď máš rada veľa masa, ovocie a zeleninu aj tak dávno nejes a aj tak si tučná, tak potom čo riešiš? Tak sa tak stravujes už dlho a aj tak to nie je dobre nie?
@simona20201309 Som chlap🙂 Tučný niesom, som kulturista, preto by som to chcel vyskúšať.
Skus,odpalis si oblicky. Vela stastia✊️To nie je moj nazor,to som pocuvala gastroenterologa,ktori lieci pacientov po takychto dietach.
@iwesska Akozo že nemám odpálené obličky už teraz? Ked jem prevažne mäso
V podatate sa tak stravujes uz teraz, tak nechapem naco sa pytas 🤷🏼♀️ ak to tvojmu organizmu vyhovuje a citis sa fajn, tak ok. Ja by som si iba strazila aj prijem vlakniny v pripade ak nejes ovocie ani zeleninu. Cize najdi si aj zdroj vlakniny, kt ti zapada do tvojho sposobu stravovania, ci uz v potravinach alebo ako doplnok stravy napr psyllium.
Mne tiez ovela viac sedi vysoko ielkovinove stravovanie v kombinacii so zeleninou. Ziadna dieta nie je vyhovujuca pre kazdeho.
Nastuduj si o com je carnivore. A skus byt na tejto diete dlhsie. Ked jes aj ine veci,tak nejes len bielkoviny,nejaky rozdiel to asi len bude,ci? Ved vyskusaj a napis potom skusenosti. Ked si kulturista,urcite si davas aj proteiny praskove. A mozno aj ine latky na rast svalovej hmoty,ci?
@iwesska kulturista, kt sa ide radit na mamickovsky portal a stravovani 😂
@iwesska Určite vyskúšam. Ano všetky možné doplnky si dávam 🙂
@milanemila Žena tu má profil, tak snád
sa spytat možem 😃 Či to len matky majú právo sa niečo spýtať?
Žiadny problém nepríde zo dňa na deň, to že si okej teraz, neznamená, že si nezarábaš na komplikácie do budúcna… a keď si o tom hľadáš info, sústreď sa na objektívne zdroje, never ľudom, ktorí na tom majú postavený biznis
Nie ale ak si kulturista ako pises, tak predpokladam, ze mas hlbsie znalosti o vyzive, stravovani atd a preto mi pride absurdne sa prist radit sem. To ako keby sem kozny lekar napisal mamickam, ze co za vyrazku ma jeho dieta 🤷🏼♀️
Takze bud trepes alebo ai kulturista teraz od pondelka.
@milanemila Ty vôbec vidíš o čom je príspevok? Pýtam sa na skúsenosti ľudí. Neboj sa kulturistiku robím polku mojho života 🙂
Ok, tak vela stastia so zbieranim skusenosti mamiciek na carnivore diete. Urcite je ich tu nasobne viac, ako v tvojej kulturistickej komunite 🤷🏼♀️
@milanemila Pokiaľ viem niesú tu len nejaké mamičky 🙂 Hľaď si svojho

To znie dosť zle.... vylúčiť ovocie a zeleninu? To vážne?
Väčšiu blbosť som nikdy nepočula. Držím prsty.
Zbohom zdravý rozum