icon

Malátnosť pri zmene stravy a cvičení

katka1274
Včera o 21:20

Ahojte, som diabeticka 1typu uz cez 20 rokov, posledne roky som hrozne pribrala , a mam postihnuteho syna, potrebujem sa mu dokazat venovat aj fyzicky...a pri mojej vahe 94 kil uz to bolo tazke. Zajednala som si trenerku ( ozaj certifikovanu ) a urobila mi jedalnicek a cvicim snou dva krat do tyzdna trening kardio plus silovy, je to 10 dni, sxhudla som 2 kila,predpokladam voda , ale moj problem je ze nehom dna mam akoby slabost ze je mi az na odpadnutie a uz neviem co s ttm, ci to prejde ze telo si len zvyka. Prve dva treningy som mala prisernu svalovicu, stravu dodrziavam na 100percent ako mi ju spravila. Myslite ze tie malatnosti mozu byt z takejto nahlej zmeny a ze to prejde ?

viestta
Včera o 21:42

Zohladnila pri jedalnicku, ze si diabeticka? Merias si cukor?

bluka2
Včera o 21:48

Chod na to pomalšie. Asi je to pri tvojom diabete trochu veľa, naraz zmena stravy aj cvičenie. Uber trochu, ale nevzdávaj to. Chápeš, telo teraz ma nálož, buduje svaly a tvoj metabolizmus je ovplyvnený tým diabetom a ešte zmeny v strave k tomu… a ak už nemáš ani 25 rokov…

anonym_4b9785
Včera o 21:56

@katka1274 nie som odbornik, ale ja si myslim, ze uz tak ma obmedzeny prijem sacharidov v strave kvoli diabetu. A ten kardio trening Ti asi spali tu prijatu energiu, podla mna ti kolise glykemia. Ake mas hladiny? Su ok? Ja by som vynechala na cas asi ten kardio trening a sla na to stravou a silovy tak 3x do tyzdna. Aj to asi len s vlastnou vahou na zaciatok.
Ja ked som obmedzila stravu a makala v zahrade, na jesen som rylovala jak drak zanedbanu podu, husto zarastenu burinou a travami, lialo zo mna cicerkom, tak som dostavala strasnu slabost, na odpadnutie mi bolo. Musela som si dat nieco sladke. Ja som tlakarka, tlak som mala dobry aj po namahe, tak som usudila, ze to bude tym cukrom. Ty si na to musis davat extra pozor.

bluka2
Včera o 22:08

A tu slabosť máš po tréningu či celý čas ?

katka1274
autor
Včera o 22:18
@bluka2

A tu slabosť máš po tréningu či celý čas ?

@bluka2 posledny trening som nedorobila, ostalo mi zle, a odvtedy ma to chyti kazde cca poobedie aj na dve hodiny kym si nelahnem

anonym_68d4eb
Včera o 22:21

@katka1274 riešila by som znižovanie váhy s lekárom, nie s trénerkou. U teba je nesmierne dôležité zloženie stravy a cvičenie, že máš svalovicu a ani ho nedokončíš, lebo ti príde nevoľno? Je normálna? Má vôbec skúsenosti s ľuďmi s diabetom? Cvičenie by som na minimálne mesiac, dva úplne vypustila, stačia prechádzky rýchlou chôdzou, ale denne, plávanie.

bluka2
Včera o 22:24
@katka1274

@bluka2 posledny trening som nedorobila, ostalo mi zle, a odvtedy ma to chyti kazde cca poobedie aj na dve hodiny kym si nelahnem

@katka1274 ja som tehotná a napríklad nemôžem robiť kardio (okrem chodenia jasne) lebo mi z nejakého dôvodu potom nad ranom o 4-5 tak klesne cukor, že ma nekontrolovane trasie. Tak som sa dala iba na ten silový tréning a to iba 20 minut každý den a to mi robí DOBRE: že sa potom cítim, že mám viac energie a nie menej.
Tak by som to brala, máš sa cítiť lepšie a nie horšie. Jasne, chudnutie je aj sebazaprenie, ale slabosť taká, že si musíš ľahnúť… opatrne

biba_18
Včera o 22:47

@katka1274 mne pri cvičení ide strašne dole cukor, hlavne keď cvičím veľké svaly - teda stehná alebo zadok - a vtedy musím zobrať hroznový cukor... bez toho nie som schopná odcvičiť...
ty ako diabetička neviem ako toto môžeš riešiť - ale podľa mňa ti veľmi klesá cukor ...
ja by som na tvojom mieste tiež najprv riešila mesiac dva stravu - až potom nejaké ľahšie cvičenia - a až po čase ak by som to mala zmaknuté, tak silové cvičenia ...

bluka2
Včera o 22:56
@biba_18

@katka1274 mne pri cvičení ide strašne dole cukor, hlavne keď cvičím veľké svaly - teda stehná alebo zadok - a vtedy musím zobrať hroznový cukor... bez toho nie som schopná odcvičiť...
ty ako diabetička neviem ako toto môžeš riešiť - ale podľa mňa ti veľmi klesá cukor ...
ja by som na tvojom mieste tiež najprv riešila mesiac dva stravu - až potom nejaké ľahšie cvičenia - a až po čase ak by som to mala zmaknuté, tak silové cvičenia ...

@biba_18 a skúšala si namiesto toho hroznoveho cukru protein? Ja si každopádne dávam pred cvičením nejaké kombo sacharidu + proteínu. Sám o sebe cukor vraj tiež nie je ideal, lebo potom to proste kolíše a dôležité ma byt udržať trochu stabilnú tu hladinu cukru

biba_18
Včera o 23:07

@bluka2 ja si to dám tesne pred cvičením a cvičením ho spálim. potrebujem ho vyslovene na rýchle doplnenie glukózy. inokedy problém nemám.

biba_18
Včera o 23:13

@bluka2 lebo totižto, tiež jedávam ako olovrant nejaký banán a jogurt, niečo malé, ale na nohy špeciálne proste potrebujem extra glukózu ...

bluka2
Dnes o 01:11
@biba_18

@bluka2 lebo totižto, tiež jedávam ako olovrant nejaký banán a jogurt, niečo malé, ale na nohy špeciálne proste potrebujem extra glukózu ...

@biba_18 zaujímavé, aké pomerne detaily sa dajú odsledovať. Ja kým pochopím, ako presne fungujem, aj porodim a bude to zas inak

anonym_2e6be1
Dnes o 04:52

Určite sa poraď s lekárom nad zmenou stravy. Nech ti jedálniček urobí priamo diabetológ alebo ti poradí lekára. Ty musíš začínať pozvoľna. Kúp si náplasť, čo ti bude monitorovať hladinu cukru - prípadne ti to môže predpísať lekár. Aby si sa vedela priebežne počas dńa nastaviť. Začni iba chôdzou. Pridávaj každý deň. Neskôr pridaj schody namiesto výťahu, ak ste v byte. Potom začni trošku cvičiť doma, ráno alebo večer 15-20 min. Toto všetko pri úprave stravy odborníkom. A potom, môžeš postupne začať cvičiť - postupne. S vlastou váhou, mierne kardio a potom pridávať. Ale nie hneď z 0 na 100.

a0
Dnes o 07:48

@katka1274 stravu v žiadnom prípade trénerovi, ak nemá vyštudovanú výživu (naozaj vyštudovanú na vš, nie kurz). Zle ti je najskôr kvôli zníženému cukru, takže pri tvorbe jedálničku očividne neprihliadala na tvoj diabetes. Dávaj si veľký pozor, aby si neupadla do hypoglykémie, je to nebezpečné pre tvoj mozog (doslova dokáže z teba urobiť postihnutú), takže keď začneš cítiť malátnosť je na mieste sa najesť. Nedrž žiadne random jedálničky. Chudni radšej pomalšie ale s istotou, že si neublížiš.

bluka2
Dnes o 14:19
@anonym_2e6be1

Určite sa poraď s lekárom nad zmenou stravy. Nech ti jedálniček urobí priamo diabetológ alebo ti poradí lekára. Ty musíš začínať pozvoľna. Kúp si náplasť, čo ti bude monitorovať hladinu cukru - prípadne ti to môže predpísať lekár. Aby si sa vedela priebežne počas dńa nastaviť. Začni iba chôdzou. Pridávaj každý deň. Neskôr pridaj schody namiesto výťahu, ak ste v byte. Potom začni trošku cvičiť doma, ráno alebo večer 15-20 min. Toto všetko pri úprave stravy odborníkom. A potom, môžeš postupne začať cvičiť - postupne. S vlastou váhou, mierne kardio a potom pridávať. Ale nie hneď z 0 na 100.

@anonym_2e6be1 co je toto za náplasť? Mala by si nejaký link prosím?