Mám 25 rokov, meriam 163 cm a vážim 95 kg
Ahojte ľudia, chcela by som vás poprosiť o radu. Mám 25 rokov a priznavam že som tucna ,(95 163xm. Neviem ako mám schudnut :( dala som si vypracovať jedálniček, kde mám na raňajky na obed aj na večer jesť zeleninu čo sa mi nepáči a nezdá sa mi to moc zdravé, samozrejme že schudnem ale ja chcem schudnúť zdravo a natrvalo. Jedla som takto 5 dní a myslím že už nemám rada zeleninu, absolútne sa mi zhnusila jedná sa o to že si poviete "Nežer" a nebudeš tlsta. Lenže ja nemám pocit že sa prezieram :raňajky dva rožky so šunkou, obed mäso s ryžou , večera tiež buď rožky alebo mäso s ryžou) viem že pečivo není zdravé ale môže to spôsobovať takúto obezitu? Som zúfalá :( začalo to pre 7 rokmi keď som pribrala za cca pol roka 20 kg. Robili mi testy na štítnu žľazu aj hormóny všetko mám ok . Pocitovo sa necítim tak tučné aká som. mám sedavý typ zamestnania čiže sa hýbem minimalne. Ale keď je kto tak rada športujem napr na byckli minulý rok aj 40 km týždenne no váha aj tak nešla dole. Priznávam občas si dám čipsy (ale Max Raz za týždeň aj to nie celý sáčok ale len prechut, poprípade zobnem keksi. Snažím sa teraz papať zdravo ale neviem či to robím dobr. Je jedlo z obrázku ok? Mám histaminovu intoleranciu čiže nemôžem vsetkoked som si rátala kalórie môžem prijať okolo8000a prijala som 50000 , robím to správne?
Prosím pomoc :( pred dvomi rokmi som cvičila aj s trénerom plus jedálniček, tvrdé tréningy a dodržiavanie jedálnička išli len 4kg za 2 mesiace.

@bublinka7115 keď budeš jesť takto menej, telo si všetko uloží.. a priberiete i zo vzduchu
@3petka kvôli čomu sú zle? Sry za novú otázku ale snažím sa to pochopiť v mojej hlave, prečo je to zle?
@bublinka7115 1100kcal je na tvoju vysku a vahu zalostne malo. Telo si uklada vsetko, co zjes - je to moc velky kaloricky deficit.
Ja mam 155cm, 55kg a 1300kcal.
Daj sa na FB do skupiny kaloricke tabulky - pomozu ti nastavit makra a kcal. Lebo evidentne v tom mas riadny chaos.
Napr si prijala strasne vela sacharidov dnes.
Btw pomer bielkovin ma byt cca 2 gramy na 1.5 az 2 kg vahy. Cize aspon 170g bielkovin mas denne prijt.
@777januska777
@bublinka7115 čo to znamená? Že mám jesť menej ako tých 1900?
@bublinka7115 okolo 7560-7980 mi to vyšlo ale len cca takto narýchlo? Keď budeš papať malo telo si všetko bude ukladať :(
@bublinka7115 to znamená, ze musíš jest minimálne 1900 kcal a nie menej.
@veronikaszabova v kalorickych mi ukázalo že môžem prijať tuším 200 neviem čo sacharidov ja som prijala 116, vyskúšam všetko len už má nebaví vyhadzovať peniaze za neodborne rady :(
@777januska777 oki takže keď zjem cca 1900 kcal budem chudnúť?
@bublinka7115 nastav si v tabuľkách kcal a daj čo ti vypocitaju
@bublinka7115 áno budeš chudnúť zdravo
@matka1961 už som si zvykla na tie čísla , ale ďakujem moc za rady,maximálne môžem koľko?
@bublinka7115 daj sa na FB do tej skupiny a navedu ta, co a ako.
Kaloricke tabulky je strasne jednoduche pouzivat a pokial budes mat makra spravne nastavene a budes dodrziavat stravu, tak schudnes.
@matka1961 myslíš v tej Appke? Tam mi vyšlo 5600 alebo tak nejak, a ja sa snažím jesť pod aby som chudla
@matka1961 môžem sa ešte opýtať, že je jedno čo zjem? Len aby som neprekročila počet sacharidov bielkovín atď?
@bublinka7115 no najskôr musíš dat telu čas kým sa prepne a po čase by si teda mala chudnut. Ale bacha na to ak budeš pridávať aktivity a vydavat ďalšiu energiu, tak musíš pridať na prijme, lebo sa môžeš po čase znova dostať tam kde si teraz.
@bublinka7115 ale to stále v jj prestav si to na kcal a daj si tam 1900 a budeš chudnúť a snaž sa nejesť pod raz začas ok ale skús dodržiavať časom sa chudnutie zastaví budeš znizovat
Pridaj sa aj tu do skupiny cesta k mojej premene ci nejako tak 🙂 tam ti baby poradia aj s kaloriami, sportom, stravou.. ale ano, tych 1900 by to mohlo byt, treba zacat na viac kalóriách, aby si mohla postupne uberat, ked sa chudnutie zastavi
@veronikaszabova bielkoviny sa rátajú 1,5-2 g na každé kilo aktívnej telesnej hmotnosti. Tukové zásoby nie sú aktívna telesná hmotnosť.
Pre bežného človeka sa uvádza 0,6-0,8 g na kilo celkovej hmotnosti.
Urcite nie je jedno co zjes, telo potrebuje aj ziviny, mineraly (nie len kalórie), tie ziska z plnohodnotnej stravy, nie z cokolady
@matka1961 takto mi to ukazuje
Pecivo ok, celozrnne, so sunkou, syrom, domacou natierkou, zeleninou
Ale nie aj na ranajky aj večeru, treba jest rozmanitu stravu
@trema ok dakujem
@julia2018 aj keď necítim hlad a vyhovuje mi to?
@777januska777 ok takže v kalorickych mi ukazuje 1400 kcal, to mám prijať? Nie náhodou menej keď chcem chudnúť? Som z toho pako
@bublinka7115 1400 nemám ani ja a to mám 59 kg.. 1900 si tam daj
@bublinka7115 ahoj 🙂 v prvom rade neboj, dá sa to ;) ja keď som chudla, potrebovala som mať pocit, že si môžem dať čokoľvek, a tiež som potrebovala tak nejako to mať jasné zadelene - čiže na mňa fungovalo počítanie kalórií (áno, na začiatok otrava, ale časom som vedela mnohé veci už rovno z hlavy) - vypočítaj si na nete svoj bazalnu metabolizmus (koľko spáli tvoje telo samotným žitim, aj keby si sa celý deň nepohla), k tomu sa tam pridáva že ake máš množstvo pohybu a vyhodí ti to, koľko kalórií denne spáliš. Od toho odcitaj kus (tvojich 1100 kalórií na deň je strašne málo) a toho sa drž. Ja som čo sa týka príjmu energie išla podľa tejto stránky. Podľa mňa je skvelá, rozumná. Tam ti to aj všetko vypocita. https://www.chudnutie-ako.sk/bmi/ Čiže niektoré dni som mala vyvazenejsiu stravu, niektoré som si dala cez deň viac zeleniny a ovocia, skoro žiadne tuky a sacharidy a na večeru riadny kus krémového koláča, lebo som naň mala chuť... Väčšinou som jedno veľké jedlo (raňajky alebo najčastejšie večeru) mala niečo vyslovene ľahké, zvykla som ovocie s jedným actimelom a vlákninou práškovou (tá zasýti, pomáha tráveniu a je nestráviteľné, takže žiadne kalórie - ale drž sa dávkovania, nech ťa naopak nezapecie). Plus som každý deň cvičila 25-30min - nemala som trénera ani poradcu, všetko to bolo zadarmo. Na YouTube som si hľadala videá na cardio tréning, ten je skvelý na chudnutie. Pozor, aby tam bola aj rozcvička a strečing na záver, ak chces ľahkú verziu tak pridaj "recovery" alebo "beginner" (hľadaj recovery cardio workout with warm Up and cool Down). Za rok skoro 30 kíl dole (178cm, 113kg - 85kg), plus ani na tých 85 som nevyzerala, a kondička ako som nikdy nemala. Nemajú tendenciu sa vracať, hoci už 3 roky neriešim, nepočítam. Občas mám obdobie, že priberiem pár kíl, vtedy pár týždňov jem menej kalórií (nepočítam, už to mám v "oku"), a je to zase dole. A to už dva roky necvicim (druhé tehotenstvo za dva roky, rizikové, tak sa mi nedá). 3 mesiace po pôrode som mala 86.
@bublinka7115 a áno jesť aj keď nemáš hlad.. zvykneš si jesť neboj sa ti aj malo časom bude ako mne s to som tiež nadávala že nevládzem jesť:D

@bublinka7115 https://www.michaljoseftoth.cz/kalkulacka skus tu vypočítať a zadať svoje hodnoty a uvidíš čo ti vypluje. A zadávajú pravdivo, lebo ty teraz musíš telo naučiť jest, nech sa prepne do normálneho režimu.