icon

Mám deficit, krokujem a v tabuľkách nie som v zelených číslach

alofinka
8. feb 2022

ahojte počítam si kalórie, mám nejaký deficit 500, za deň prijmem okolo 1200-1300 kca, rýchlu chôdzu, mám vyše 100 kíl, min. 10 000 krokov a viac, mám kalorické tabuľky jem väčšinou kuracie, ale stále nie som v zelených číslach, mám aj 2 krát viac tuku, váha nejde moc dole, na raňajky mám 3 vajcia s paradajkami, desiata ovocie, obed napr. kuracie s ryžou, kompót, olovrant polievka, večera to čo na obed, robím chybu?

Strana
z2
alofinka
autor
8. feb 2022
betsabeew
8. feb 2022

@alofinka a nikdy nepoužívaj hotové jedla čo v tabuľkách sú to zbytočne si zapisujes informácie ktoré sú ti na nič , viem je otravne to všetko prerátavať ale stojí to zato ❤️ Prajem ti aby sa ti to podarilo

ckocka
8. feb 2022

@alofinka A kolko teda chudneš priemerne za týždeň?
To zapisovanie v tvojom prípade je skor na škodu, zober si napr. kompót alebo polievku. Vyberieš hodnotu z KT ktorá vobec nemusí zodpovedať tomu čo máš v miske pred sebou ty. Ďalej je rozdiel či si naložíš odmeranú porciu vývaru alebo plno cestovín, jeden kúsok ovocia a šťavu alebo len ovocie alebo len šťavu z ovocia uvedenej hmotnosti.

dm1
8. feb 2022

@alofinka mas neskutocne malo v tabulkach tukov na svoju vahu :p. Toto ti fakt vypocitali tabulky ci si si to sama manualne zadala?

veronikaszabova
8. feb 2022

@alofinka no vravim, ze to mas zle vyratane.
Na tvoju vahu mas enormne malo bielkovin.

Vyrataj si to podla nejakej kalkulacky na nete - napr Jozef Toth kalkulacka

dm1
8. feb 2022

@veronikaszabova nielen bielkovin ale vsetkeho. Aj tie tuky strasne malo aj sachre :o

veronikaszabova
8. feb 2022

@dm1 ved vravim... Cele zleee 😀😀 plus si dava jedla do KT, ktora ona nevarila, tym padom neje len kalorie, co ma zapisane, ale ovela viacej.

veronikaszabova
8. feb 2022

@alofinka ak budes mat KT nastavene spravne, nebudes jest menej ( a uz vobec nie pod bazal ), pridas pohyb - schudnes. Ides z velkej vahy, na zaciatku by to malo ist rychlo.

kika2079
8. feb 2022

@alofinka no to asi zle rátas tie kalórie ryža paradajky kompót ovocie samé sacharidy ..na raňajky daj 2 vajcia kúsok syra a napr papriku . Olovrant biely jogurt na obed náhrad časť ryze šalátom a vynechaj kompót ovocie ma pre dospelých veľa cukru dávaj radšej zeleninu

sense
8. feb 2022

To sa ti vzdy vsetko podari odvazit presne zaokruhlene? Jedlo pripravujes bez tuku len vo vode ? Takisto musiszadavat jedlo zosvojich surovin ,pretoze nevies ci to jedlo co si dala je s rovnakm zlozenk, ako to co robis doma
Plus tabulky mas zle zadane, chod do nastaveni, daj si mierny rezim, vypni ddd, zaskrtni ze chces schudnut, a pri makrozivinach daj vsetko ma predvolene hodnoty.

maria898
8. feb 2022

@alofinka strasne vela tukov a sacharidov

kindervajicko
8. feb 2022

@alofinka toto co si napisala je isto viac ako 1200-1300 kc. a keby aj bolo, bolo by to strasne malo ako denny prijem pri vahe 100 kg. a pitny rezim? mala by si vypit denne min. 3-3,5 l cistej vody, ak pijes kavu tak aj viac. v jedalnicku mas uplne zbytocne kalorie, kompot, vecerna ryza, mandarinka. velmi malo zeleniny zjes, ja by som pridala hlavne zeleniny zelenej farby, rozne salaty, brokolica, cuketa, namiesto paradajok cerstva uhorka.

mimikarol
8. feb 2022

Neexistuje pri 1200-1300 kcl ja hladujem. To je úplne zbytočne keď si zapisujes hotové jedlá ktoré si našla v tabuľkách. Musis si nahodiť a vážiť svoje suroviny. Polievka uvarená tebou a polievka nahodená v tabuľkách dokáže spraviť taky rozdiel že by si sa divila

som_ponorka
8. feb 2022

Nejdem riešiť to, že si zapisujes jedla z tabuliek, ja som to tiež tak robila. Ale varila som ich ja, takže som vedela, že som nepoužívala múku na zahustenie polievky, oleja som používala minimum. Hlavne ti tam chýba zelenina. Ku obedu aspoň 150g na večeru si daj 300,cize ako prílohu. Mäso na večeru môžeš alebo syry, na olovrant polievku nie, nemá veľkú vyzivovu hodnotu, to radšej opäť vajcia a rajčiny alebo cottage s rajčinami. Pripadne investuj a daj si spraviť jedálniček na mieru

monillia
10. feb 2022

@alofinka ja som tvoju váhu hodila do tabulky a vyšlo mi to teda diametrálne odlišne,strašne málo ješ

ja123456789
11. feb 2022

@alofinka kolko zjes toho kompotu? Nezabudaj na cukor v nom takze zo mas uplne zbytocne kcal, treba aj silove treningy nie len kardio, aj stres z ppcitania kcal narobi vela, dalsia vec mas dostatok spanku? Pijes dost? Treba aj oddych nie len kazdy den makat, telo potrebuje aj regeneráciu

nykkushka
11. feb 2022

@alofinka ja som s týmto začala tak pred dvoma týždňami. Začínala som tiež na 1500kcal ale po porade s kamošom, čo sa venuje cvičeniu a jedálničkom mi kázal nastaviť si príjem 1800-2000kcal, že mam skúšať.. Zatiaľ som dala dole 2kg,ale radšej menej pomalšie a trvalo ako rýchlo a jojo efekt. A to mam denný počet krokov okolo 15-17 tisíc, 2x denne prechádzky a 4-5km behu.
Podľa toho čo píšeš prijmas strašne vela sacharidov - ryža, zemiaky, kompót, z toho ti v pohode stačí polovica a radšej pridaj čerstvú zeleninu a viac mäsa, rýb a pod.
Mne pomáha si nachystat jedlo deň vopred, dať do misiek a len vyberať a jesť. Hladná nie som, sem tam si dam nejakú sprostosť ale vyhovuje mi to

vanda323
11. feb 2022

@alofinka Tak vidíš polievka v tabuľkách....ja zadavam stále svoje lebo je rozdiel či ty si natuknes svoju ...čo neviem ako ju varíš aké moja mamka keď varí túto polievku tak tam dáva aj múku a to je chyba.
Ja napríklad polievok jem žalostne málo...pre deti navarim ale ja veľmi nie...
Ty môžeš jesť aj pečivo na raňajky napríklad proteínový chlebík z Lidlu je fajn...k tomu šuňu... paradajku, uhorka šalátová má málo kalórií...obedik ok celkom ryža z mäsom...alebo aj kuskus je fajn....ovocie skús konzumovať do obeda a nie kompót veď to je presladené! Čerstvé jablko banán mandarínky....na večeru zvoľ rybu losos na zelenine bez príloh....a 3 vajca na raňajky? To je veľa!

kotvickaa
11. feb 2022
Používateľ kotvickaa je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od kotvickaa.

prijem 1300 kcal je na 100% pod tvoj bazalny metabolizmus. Zhodou okolonosti mam klientku, ktorej BMR je 1300, ale ta ma 155cm a 58kg. Pre teba je to veeeeeelmi malo. Suhlasim s babami, bud zapisovat vsetko poriadne a svoje recepty do tabuliek alebo to nechat na odbornika, ktory ti nastavi prijem a jedalnicek. Moje klientky su s jedalnickom spokojne, lebo nemusia riesit co budu jest a ako si to nakombinovat, len si vyberu na co maju prave chut.

mirabela888
12. feb 2022

Zvys bielkoviny, aj celovo kcal na 1500 až 1600 aspoň, udrzuj kroky na 10 000 denne a výdrž aspoň 2 týždne a uvidis ci sa pohne váha. Podľa toho sa zariadis. Vypni si aktivity v KT.

Strana
z2