Mamičky nad 120 kg, sem sa! Poďme spolu chudnúť!
Su tu uz temy o chudnuti, ale uprimne povedane, ja mam 127 kg a 8 mes bábo a deptaju ma nareky 70 kilovych tintitiek ako chcu schudnut 2 kila a nedari sa im. Najdu sa tu aj zeny nad 120 kg po porode alebo aj este nemamicky, ktore sa chcu navzajom povzbudzovat? nebude nas vela, to viem a preto nebude treba ani tabullka, budeme schopne si pamatat uspechy ci neuspechy ostatnych. Nehanbite sa, ozvite sa. Ved chudnut z takej velkej vahy ma svoje specifika, je to ine ako ked sa chudne z 60, 70 co 80 kg....., je mozna aj IP
a v com spociva ak sa smiem spytat?
Je to strava ktoru si zarabas doma z prasku ,koktail,placky,kase,cestoviny ale okrem toho nesmies nic jest ,iba povolenu zeleninu.teraz ,na zaciatku mam 6 jedal denne ,tak som zvedava
Ja vazim 85kg, na cvicenie nemam cas a ani by som tam nechodila casto co treba a mam rada svoje klby 😉 moj problem bol vecer sa nazrat dohnat to co som cez den nestihla sa poriadne najest tak teraz to uz od pondelka nerobim a snazim sa jest cez den veceru vynecham ak mam naozaj velky hlad tak si nahradzam veceru kokteilom zasity, redukuje chut na sladke a navaly vlcie hladu.
baby ja som nasla toto a hned po porode sa na to vrhnem .... vcera som to objavila v jednom mudrom clanku 🙂
„Ak chceme schudnúť, správna úprava stravy tvorí až 70 percent úspechu,“ hovorí Iveta Plšeková. „Metabolizmus funguje tak, že telo prevažne spaľuje sacharidy, ktoré dostáva v strave. Treba ho nastaviť tak, aby spaľovalo už uložené tuky, to znamená sacharidy načas zo stravy celkom vylúčiť.“ Inými slovami, nastupuje sparťanský režim. Priestor na podrobný opis celej diéty tu nemáme, v skratke to vyzerá takto: na tri týždne treba zo stravy vylúčiť ryžu, zemiaky, cestoviny, knedle, koláče, sladkosti a vôbec všetko z múky. Takisto cukor a sladené nápoje vrátane džúsov. Vydržať to musíte aj bez ovocia a sladkej zeleniny – mrkvy, hrášku, kukurice, sladkej papriky a paradajok. Je to ťažké. No kilá pôjdu dolu. Zaručene. Povolené sú zo sacharidov len dva plátky tmavého chleba za deň – jeden na raňajky a jeden na olovrant. To preto, aby ste si udržali hladinu cukru a vyhli sa záchvatom hladu. Jesť by ste mali 5-krát denne, po menších dávkach.
Váš jedálny lístok by mali tvoriť mäso, ryby (biele a chudé), mliečne výrobky (biely jogurt, cottage syr, tvaroh, nízkotučný syr) a nesladká zelenina. „Pomaškrtiť“ si môžete na proteínovej tyčinke. Po troch týždňoch takejto tortúry uvidíte prvé výsledky a hlavne, telo by malo pochopiť, čo sa od neho žiada. Prestaví sa na tzv. tukový metabolizmus a začne spotrebúvať zásoby, ktoré si odložilo na vaše stehná, boky, brucho atď. Po tejto fáze môžete v dvojtýždňových intervaloch postupne pridávať ryžu (najprv jednu, potom dve porcie týždenne!), zemiaky, sladkú zeleninu a ovocie. Stále veľa pite, 2 – 3 litre nesladených a neperlivých nápojov denne. No a keď sa dostanete na váhu, s ktorou budete spokojná, nezaspite na vavrínoch. Každý týždeň si naordinujte jeden bielkovinový deň – teda len mäsko, mliečne výrobky a zeleninu.
@awalancha3 ako pokracujete???
Podla datum posledneho prispevku usudzujem, ze vsetky palite tuky na plavarnach, turistikach, naturalnom runningu a schodli ste na BMI 25, ze 😀
Mamičky, aj Vy chcete vyzerať lepšie? Spevniť si telo, vylepšiť kondičku? Príďte si po poriadnu dávku pohybu a zacvičte si s lektormi Riverpark Dance School zumbu, body forming, jogu, pilates a ďalšie cvičenia! POstaráme sa aj o Vaše dieťatko, v našej tanečnej škole ponúkame aj službu babysittingu 🙂 Tešíme sa na Vás!
Ak mi dokaze niektora zvas schudnut budem vam neskutocne vdacna... Mam 170cm a 120kg :( pribrala som po porode z90 :( nedokazem scgudnut nemam pevnu volu a to co by som mala jest mi nechuti. Ja som zavisla na pecive :( sladke nemusim to ani nejem jem zeleninu ale malo pijem...chcem byt pekna :( prosim pomozte mi niektora :(
Ahoj mam 15 mesacnu dceru a 120kg pri vyske 163cm takze som mala velka gula stale este kojim a schudnut neviem
@ivetavkv ja kojim a mam pol rocnu..uprava stravy, pohyb, a hlavne zmena v hlave..ziadne diety ani lieky a ine somariny..je to zmena zivota.musis mat ciel,motivaciu, rob to cisto pre seba a bude ti chudnutie robit radost..pomalicky treba zacat, skus napr skupinu chudneme s jilian michaels....
držím vám palce
@ivetavkv hlavne to nesmies vzdavat a musis si verit. Diety a taketo veci nie su dlhodobym riesenim. Treba zmenit zivotny styl od zakladov. Alfa a omega je strava 🙂
@ivetavkv BMI 45 je strasne vela...cvicenie od Jillian Michaels by si urcite s touto vahou nezvladala, ale skus sa co najviac hybat...dlhsie prechadzky s malou, chodenie po schodoch atd. Skus si upravit mnozstva jedla, nastuduj si potravinovu pyramidu, jedz vsetko, ale s mierou. Neviem, ci mate v SR siet fitness centier Mrs. Sporty, odporucam ti tam ist. Vypracuju ti jedalnicek na mieru (ziadne tvrde a skodlive diety, ako to podaktori radi robia) a cviky tam zvladaju aj vysoko obezne.
Este jedna vec, si stastna vo svojom zivote? Ja som napriklad velmi pribrala v zlom manzelstve a nevedela som sa nijak zbavit svojich kil. Az v odluke som zacala chudnut a dala som dole 30 kg. Stres dokaze narobit dost vela s metabolizmom. Btw., ako sa doma stravujete? Kupujete blbosti?
Ahojte dievcata, spravte si cas pre seba. Vyhladajte v svojom okoli intervalove cvicenie, tabatu. Jedzte vsetko v malom mnozstve okrem sladkeho. To treba co najviac vynechat pripadne si to dat len doobeda trosku. Na vecer len zelenina, chude maso, ryby , tvaroch biely jogurt alebo nieco podobne. Hlavne sa snazte byt stale v pohode bez stresov z toho co ste prave zjedli. Drzim palce.
Stres mam urcite ,neskutocne ma vytaca svokra cely den lietam, perem, varim ,staram sa o malu a vlastne celu domacnost .varim pre 4 dospele osoby vecer liham ako zbyty kon a to este v noci mala pyta mliecko....na manzela namam chut ani cas a tak ide den za dnom a samozrejme dotoho ma vecer prepadne hlad ....pred tehotenstvom dom bola tuhy fajciar teraz abstinujem ale pri tych nervoch mam casto velku chut....musimi s tym zacat nieco robit dik za podporu
Ja som po porode mala vahu 115 kg. Vysku mam 180 cm. Po roku od porodu som zacala drzat dietu a za cely rok som zhodila zo 115 na 75 kg... Teraz som pribrala 8 kg cize mam 83 kg. No vahu 75 som si drzala pomaly styri roky nehovorim ze tam boli vykyvy niekedy som pribrala kilo dve tri ale potom sa mi to vratilo spet a tak.. Ale inak schudnut sa da zo spravnym stravovanim a hlavne pohybom ide vsetko samozrejme netreba cakat rychle zazraky s chudnutim treba mat trpezlivost a hlavne to vydrzat😀
ahojte poradte mam tiez vyse100 a uz mi to vadi lenze odhodlat sa nemam dost pevnu volu stale by som daco zjedla potrebovala by som ztiahnut zaludok pozna niekto ucinny sposob nic operacne
@tatiana1406 choď na stránku wwwchudnutieako.sk , študuj, veľa sa tam dozvieš a naučíš sa správne stravovať, nebyť hladná a chudnúť.
Čaute babenky! prišla som na to ,že pri chudnutí si treba všetko poriadne naštudovať,to nie je otom ,že vynechám pečivo a užaj schudnem,alebo sladké.. O chudnutí je fakt dobré si prečitať čo najviac,veď internet je plný dobrých rád...pozrite si http://www.kaloricketabulky.cz/ zoznámte sa snimi.. pohrajte.. je tam aj video návod,každé jedno písmenko si prečítajte.. Mne veľmi pomohli.. a pomáhaju..)) už som pod 100!! keď niečo neviete rada poradím..))
@hefta konečne jeden rozumný príspevok o chudnutí, nie vypisovanie ód na "zaručene fungujúce tabletky a pod. somariny". Urobila si dobre, že si najprv študovala, lebo často si človek ani neuvedomuje, že robí chyby. Tiež som si kedysi myslela, že človek,ktorý má nadváhu, musí strašne veľa zjesť, že to môže byť aj opačne, že má príjem prinízky, som netušila. Držím palce, nech kg ubúdajú veselo ďalej. 🙂
Caute koceny je to tu este aktivne?
Ja som teraz tehotná. Začínala som tehu zo 144kg. Som v 6mes.a zatiaľ som pribrala 4kg a určite keď porodim chcem ísť dole. Síce pred tehotenstvom som mala oveľa viac ako keď som začínala tehu. Treba nabrať odvahu a pôjde to.

Ahojte no ja sice uz pod 100 ale po porede som mala 102 kg ,pribrala som 30kg...malinky ma teraz uz 7mes a ja 95 kg takze nic moc chudnut sa mi nedari a neni ani moc cas na sport tak som sa rozhodla vyskusat dietu portissimo dnes mamprvy den tak som zvedava ako mi to pojde 🙂 😉 😉 😉