icon

Manžel mi nedovolí jesť sladkosti

6. máj 2025

Baby, vždy som bola stihlucka, no tehotenstvom plus komplikáciami po pôrode som pribrala 30kg 🙈 už sa mi podarilo schudnúť 10 ale niekde som sa zasekla a nejde to, nechce sa mi ani cvičiť ani dietovat…proste som guľa a manželovi to strasne vadí (keby som vyzerala takto za slobodna si so mnou nikdy nezačne). Najnovšie keď sme v obchode a chcem si kúpiť nejakú sladkosť/kolac tak mi to vyhadzuje z košíka že nech sa na seba pozriem. No cítim sa vtedy dosť blbo. Normálne sa bojím že sa mu o chvíľu zhnusim, no neviem sa dokopat do ničoho. Kde zobrať pevnú vôľu a schudnúť?

hederamonstera
6. máj 2025
@denkabemommy

@pink_lady to nie je kopnúť si, to je to, že nebudeme snáď lenivú ženu ľutovať, že je lenivá a vzala si debila 😂🤷🏼‍♀️.. proste určite je lepšie pozrieť sa pravde do očí, než jej tu hladkať ego, že je v poriadku mať 20kg navyše a fuj fuj zlý chlap, lebo sa ozval…

@denkabemommy nie vzdy je to o lenivosti paneboze. Zivot nie je ciernobiely

trema
6. máj 2025

Nevieme ako to je, mozno mu autorka doma vyplakava ako jej to nejde a nevie schudnut a pritom sa tlaci sladkostami a jemu uz rupli nervy. Alebo je len debil..

cyberk
6. máj 2025

"niekde sa to zaseklo, nejde to" a sup cokoladka do kosika... dievca zlate, vsak vidis, ze jes blbosti, tak asi preco nechudnes... ked je chlap ticho, tak je zle ked povie narovinu, tak je zle. Tulene ti tu tlapkaju po pleci... Vsak ta motivacia schudnut by mala byt uz len pri pohlade do zrkadla, kupovat novy satnik tiez nie je bohvie co.

colsami
6. máj 2025
@pink_lady

@pandorra len tu vycitili mnohe prilezitost kopnut si...a mozno same maju 100+kg

@pink_lady to nie je kopnut si. Autorka sama pise ze "som gula" a "nechce sa mi ani cvičiť ani dietovat…" a ze nakupuje sladkosti...

Navyse napisala ze po tehotenstve pribrala 30kg, nie ze je aktualne tesne po porode. Toto bezne zeny pisu ze "tehotenstvom pribrali" a potom vysvitne ze decko uz je v skolke a casu bolo dost. A keby aj pribrali, ano, niektore MAJU problem zhodit! A to hovorim ako zena co krvipotne zhadzovala 20kg.
Lenze sama autorka hovori ze je leniva, nechce sa jej, a nakupuje sladkosti. Takze toto nie je uplne jej pripad plny nedtastia. Takze ju za toto treba pochvalit a pozvbudit ze "to nic, miluj sa taka aka si, Tvoj chlap je debil", aj ked je to jej lenivostou a obzerstvom? Akoze podla mna aj zdrava sebalaska ma mat urcite hranice.

denkabemommy
6. máj 2025
@hederamonstera

@denkabemommy nie vzdy je to o lenivosti paneboze. Zivot nie je ciernobiely

@hederamonstera však ale ona to píše v príspevku sama 😂🤦‍♀️ veď nebudem si tu vymýšľať blbosti.. ale sama píše NECHCE SA MI, takže je to o lenivosti pane bože. Rozhodne život nie je čiernobiely. Ale toto je čierne na bielom.

minenkaa
6. máj 2025
@anna777115

@minenkaa Ja, neznášam pivo ani pach piva . Môj manžel je silný pivar, mne osobne to veľmi vadí, lebo viem že mu tiež nepridáva ani na postave ani na zdraví, ale nikdy v živote som si nedovolila mu to pivo vyložiť s nákupného košíka, alebo mu ho doslova otrhat od úst. On pozná môj názor a keď to pre mňa prestane byť netolerovateľne, tak jednoducho s ním nebudem. Nikoho, nikdy nemáme právo meniť na svoj obraz a zasahovať do jeho osobnej slobody. Môžme si nastaviť hranice, čo dokážeme prijať a čo je už u nás za čiarou, ak to druhá strana nezoberie na vedomie, tak bohužiaľ nie je to partner pre mňa. Ľudia, by už mali konečne pochopiť, že nie sme tu pre každého a nie každý je tu pre nás.

@anna777115 ved keď tebe nevadí doma niekto čo pije,uplne v pohode,jemu vadí,že jeho zena pribrala a len chce aby pomaly schudla

heminepa
Autor odpoveď zmazal
hederamonstera
6. máj 2025
@denkabemommy

@hederamonstera však ale ona to píše v príspevku sama 😂🤦‍♀️ veď nebudem si tu vymýšľať blbosti.. ale sama píše NECHCE SA MI, takže je to o lenivosti pane bože. Rozhodne život nie je čiernobiely. Ale toto je čierne na bielom.

@denkabemommy len za tym nechce sa mi moze byt stovka dovodov, niekedy to proste nejde si povedat a chce sa mi

0kristina0
6. máj 2025

Zobudis sa vtedy ked ta zacne podvadzat. Ruku na srdce, tebe sa pacia tlstosi? Hovoris o sebe ze si gula, zrejme mas nizsiu postavu a tam tie kila navyse naozaj ukazu najviac. Manzel je k tebe uprimny, narovinu ti povedal, ze keby ta spoznal s tymito kilami ani by o teba nezakopol. Dal ti jasne najavo, ze v takomto stave ho nepritahujes. Tak sa nakopni a rob nieco zo sebou. Pritazlivost vo vztahu je tiez velmi dolezita.

lujza123
6. máj 2025
@doriiis

@simca115 ...na tejto téme je krásne vidieť,v akej spoločnosti žijeme a ako mnohé ženy pristupujú k sebe.
Ani autorke ani tým,čo jej radia schudnúť nevadí,že manžel autorky je povrchný človek,čo si zakladá iba na vzhľade.To je podľa nich ok mať po boku takéhoto človeka

@doriiis to nieje povrchné, 20 kg nadváha je proste zdravotný problem a navyše je to už dosť škaredé. Tučný ľudia sa moc potia, smrdia, nedá sa s nimi nikam ist lebo nevládzu. Väčšinou ani niesu so sami so sebou psychicky OK, raz do seba laduju koláče a potom sa za to nenávidia a plaču ze si nemajú co obliecť

Bohvie koľko krát jej to už muž hovoril jemne. Ja sa mu ani nedivím, nechat človeka s nadváhou kupovať si sladkosti je to iste ako nechat alkoholika kupovať si pivo. Mne by to tiez nedalo keby sa mi niekto blízky takto vedome likviduje

Postava krv a mlieko niektorym svedčí a jasne ze po pôrode ostane nejaké to kilo navyše, ale tu pani na serióznu obezitu.

esther100
6. máj 2025

Čo by som ja dala za to keby aj môj toto robil..aspoň by ma to prinútilo sa rozhýbať

lilope
6. máj 2025
@doriiis

@simca115 ...na tejto téme je krásne vidieť,v akej spoločnosti žijeme a ako mnohé ženy pristupujú k sebe.
Ani autorke ani tým,čo jej radia schudnúť nevadí,že manžel autorky je povrchný človek,čo si zakladá iba na vzhľade.To je podľa nich ok mať po boku takéhoto človeka

@doriiis žijeme v spoločnosti kde je odsudzované, keď sa povie pravda. Je to choré. Áno, 20kg navyše je veľký problém pre každého človeka, ako pre chlapa, tak aj pre ženu. Nikto tu predsa nenapísal, že správanie manžela schvaľuje, len že chápu, že mu takáto vysoká nadváha prekáža a chce, aby manželka schudla. Nevie to podať primeraným spôsobom, ale to neznamená, že nemá pravdu. Toto zatváranie očí pred realitou len aby sme boli k sebe hlúpo korektní, to je až smiešne.

denkabemommy
6. máj 2025
@hederamonstera

@denkabemommy len za tym nechce sa mi moze byt stovka dovodov, niekedy to proste nejde si povedat a chce sa mi

@hederamonstera Prepáč, sú to v jej prípade len výhovorky z lenivosti a sama autorka to napísala. A nebudem tu konšpirovať o tom, pre aké dôvody mohla napísať “nechce sa mi” a nie, nie som z tých čo majú 30hodín denne na zdravé jedlá a cvičenie ale príležitosť si viem vytvoriť, lebo chce sa mi a ani zdravotný stav nemôže byť výhovorkou, lebo keď je človek na tom zdravotne zle nepíše na koňa, že jej muž povedal, že nemá kupovať sladkosti 🙂.

7miriam77
6. máj 2025

Je to blbé, že ti vyhadzuje veci z košíka 🤔🤭, no ja osobne by som bola rada, že na mňa niekto "dohliada", lebo podľa toho čo píšeš, mala by si do konca roka nadváhu nie o 20 kg ale o 40kg viac . Začni chudnúť kvôli sebe, a kvôli zdraviu

pikachu999
6. máj 2025

Ahoj skús si kúpiť len fakt niečo malé do 100kcal napríklad Kinder čokoládku a daj si len tú jednu keď máš chuť na sladké..mne to pomáha prípadne kocku čokolády
Manželove spravaanie by sa mi nepáčilo vždy sa dá ísť sa o trochu viac prejsť a tým to spális kľudne

zuzubb007
6. máj 2025

Každý povie, že chlap je debil, výborne ale tak si uvedomiť, že žena aj po troch pôrodoch môže vyzerať perfektne to nie, akože nech sa na mňa nik nehnevá 20 kíl je mega, keby jej ostali 3 kilá nepoviem nič, treba vedieť aj sama seba zhodnotiť, mne osobne by vadilo keby mám 5 kíl navyše a začnem dačo zo sebou robiť, ak ťa vidí, že len vyzieras kraviny chápem, že chce aby si vyzerala, je načase sa spamätať, všetko je o jedle, môžeš jesť normálne a normálne veci a tiež cvicit stačí len zapnúť internet a máš všetko zadarmo, ale lenivosť je ťažká ak to nedorazis potom budes plakať, že muz si našiel inú a prečo asi?

bielasovicka
6. máj 2025

Tvoj muž nechce mať tucnu ženu, nepáčis sa mu. Ja by som na tvojom mieste začala chudnúť, ak nechceš prísť o nho.

mischy00
6. máj 2025

Podľa mňa je to téma zas trošku prikraslena aby žena vyzerala ako chúďatko a muž debil....nie, si pribrata a 20 kg navyše nieje hore dolu 3 kilá. Rob so sebou niečo lebo zalozis tému, že ťa opustil pre inú. Aj ja na sebe makám, nič nieje zadarmo dámy. Ak chceš byť pribrata, buď....ak nie, zdvihnúť rit a začať na sebe pracovať.
A bud rada ze je úprimný, aj keď neomalene

hederamonstera
6. máj 2025
@denkabemommy

@hederamonstera Prepáč, sú to v jej prípade len výhovorky z lenivosti a sama autorka to napísala. A nebudem tu konšpirovať o tom, pre aké dôvody mohla napísať “nechce sa mi” a nie, nie som z tých čo majú 30hodín denne na zdravé jedlá a cvičenie ale príležitosť si viem vytvoriť, lebo chce sa mi a ani zdravotný stav nemôže byť výhovorkou, lebo keď je človek na tom zdravotne zle nepíše na koňa, že jej muž povedal, že nemá kupovať sladkosti 🙂.

@denkabemommy ale ano, mas pravdu. Len sa mi nepaci, ze vzdy sa to tak zhodi na tucnych ludi, ze su lenivi nieco s tym robit. Mozno su, len za tou lenivostou su ine dovody.

lenkakravcova
6. máj 2025
@doriiis

@lenkakravcova ....smutné je,keď človek miesto charakteru miluje vzhľad druhej osoby.
Dovolím si tvrdiť,že plat a schopnosť zabezpečiť rodinu je troška dôležitejší ako 20 kg navyše.

@doriiis tak však tvrdiť to môžeš ale každý to vidí inak a muži všeobecné si volia lepšie vyzerajúce než dobre zarábajúce ženy. Takže majú iné priority ako ženy. Žena chce dobre zarabajuceho aby sa postaral o rodinu, muž zase dobre a zdravo vyzerajúcu ženu ktorá mu dá zdravých potomkov - proste už len z čisto evolučného hľadiska sú to racionálne preferencie pohlaví 🙂

sense
6. máj 2025

Nepíše síce koľko vážia pri akej výške, píše len že bola stihlucka, takže v jej prípade tých 20kg naviac vôbec nemusí znamenať obezitu. Ani nepíše koľko je po pôrode. Na jednej strane je možno jej lenivosť alebo skôr rezignácia, na druhej strane správanie chlapa tiež nie je úplne v poriadku. Motivovať sa dá aj inak ako zákazmi.

denkabemommy
6. máj 2025
@hederamonstera

@denkabemommy ale ano, mas pravdu. Len sa mi nepaci, ze vzdy sa to tak zhodi na tucnych ludi, ze su lenivi nieco s tym robit. Mozno su, len za tou lenivostou su ine dovody.

@hederamonstera nikdy by som si to nedovolila tvrdiť, ak by to sama nenapísala. 🙂

ivik4
6. máj 2025

Komenty necitam ale uprimne vadilo by to aj mne a velmi. Je to vela 20kg.Musis to brat aj tak ze mu na Vas zalezi , nech sa stale pritahujete a neuteka ku inej. Ocividne vidi ze uz sa Ti to menit nechce ako sama pises

mk1111111111
6. máj 2025

Nakolko zdravotny problem nemas, len si leniva, tak prijmy aj fakt, ze mozno ostanes sama. Ved bol uprimny a vcas Ti povedal, ze sa mu gulate zeny nepacia, aby si s tym nieco mohla urobit. Zial, tomu neporucis, jednoducho ho kyprejsie nepritahuju. A Ty to zmenit vies a mozes, len nie si ochotna.

jumama
6. máj 2025

Ja ti poviem nieco ine ako ostatne - ak sa to zasklo a nejde to, nie je to kvoli maskrteniu. Tvoj problem sa vola zajedanie. Ty zajedas stres, problemy, hadky, nelasku od tvojho muza... je to tak? Nemas dopamin zo vztahov okolo seba a tak si ho doplnas jedlom. Nie su laskave slova? Nevadi, dam si cokoladku...
Toto keby ludia chapali. Toto keby chapal tvoj muz, ze cim viacej robi cosi take neuctive, ze ti vyhadzuje veci z kosika, ci dava najavo, ze mas schudnut, tym viac trpi tvoja psychika. Cize moja rada je - popracuj na svojom sebavedomi, na vytycovani hranic a ked budes mat samu seba dostatocne rada, budes mozno vediet, ze chces schudnut pre seba. nie preto, ze ti to niekto kaze. Budes vediet, ze nemusis nikomu nic dokazovat, ale sama to tak chces.

dskjhfdlkdjhl
6. máj 2025

A rozpravala si sa s manzelom o tom? Resp. ako reagujes, ked Ti to vyberie z kosika?

mischy00
6. máj 2025
@jumama

Ja ti poviem nieco ine ako ostatne - ak sa to zasklo a nejde to, nie je to kvoli maskrteniu. Tvoj problem sa vola zajedanie. Ty zajedas stres, problemy, hadky, nelasku od tvojho muza... je to tak? Nemas dopamin zo vztahov okolo seba a tak si ho doplnas jedlom. Nie su laskave slova? Nevadi, dam si cokoladku...
Toto keby ludia chapali. Toto keby chapal tvoj muz, ze cim viacej robi cosi take neuctive, ze ti vyhadzuje veci z kosika, ci dava najavo, ze mas schudnut, tym viac trpi tvoja psychika. Cize moja rada je - popracuj na svojom sebavedomi, na vytycovani hranic a ked budes mat samu seba dostatocne rada, budes mozno vediet, ze chces schudnut pre seba. nie preto, ze ti to niekto kaze. Budes vediet, ze nemusis nikomu nic dokazovat, ale sama to tak chces.

@jumama a možno jej to manžel vravel aj citlivo, aj pekne a autorka sa proste zasekla a rozhodla sa, že ju to už nebaví. Áno, schudnúť je o sebadiscipline a výdrži a na tom mnoho ľudí pohorí . Nevidíme ani do hlavy manžela, čo a prečo takto reaguje. Byt fit a vyzerať, má v prvom rade človek chcieť sám pre seba, mne to nemusí manžel ani hovoriť.

balerina2025
6. máj 2025

manzel ti zakazuje? prosim? snad si svoj pravna.

pralinka25
6. máj 2025

Ja neviem. Nemyslim si ze muz je debil. Ja teda ludi neposudzujem ani neodsudzujem na zaklade vyzoru a vahy a je mi uplne jedno ako vyzeraju ludia v mojom okoli. Viem ich mat rada nech su aki su ale zas poviem pravdu co sa tyka sex pritazlivosti je to trochu ine. Ta sa umelo vytvorit neda. Muzi su inak zalozeni ako zeny. Viac vnimaju obdazovo. To je potvrdeny holy fakt.
Ano aj muzi vedia byt empaticki a chapavi ale aj to ma svoje hranice.
Ja mam po 3 detoch. Dlhodobe hormonalne problemy. Po 40 je uz omnoho narocnejsie udrzat si vahu ale snazim sa. Chcem to pre seba. Aj kvoli zdraviu aj svojmu pocitu. A ano aj kvoli tomu pohladu ako sa na mna moj muz diva ked sa mu pacim. To je pre mna motivacia. Milujem sladkosti. Byt na mne mozem ich jest nonstop. Ale nekupujem si nikdy nic sama. Peciem si sama sebe vhodne sladke. Cvicim denne aspon 30-45 min. Vsade chodim pesi a snazim sa jest zdravsie. Ale chcem to ja.
Ak to ty sama nechces tazko si tu motivaciu udrzis.
Niektorym zenam kila navyse vyslovene svedcia ale je ich pomenej. A su aj muzi ktorym sa boubelky vyslovene pacia. Tvoj muz ma ale preferenciu inu a mal ju vzdy. Neklame ti.
Ale mozno mas aj zdravotny priblem ked sa to zaseklo. Hormonalny. Treba zistit. Ak mas nedostatok spanku tiez to moze byt obrovsky problem.
Podporuje ta? Da ti priestor aby si mala cas sama pre seba? Na oddych? Pomoze s pripravou zdravsieho jedla? Pripadne sam nevyjeda pred tebou. Ak uz chce aby si schudla mal by byt oporou.

mamaaja82
6. máj 2025

Zaplat si Zanzisan,zacala letna nakopavacka 30 min pocvicis aj zdravo jest ta naucia,recepty su rychle vsetko kupis v beznych obchodoch.