Manžel mi nedovolí jesť sladkosti
Baby, vždy som bola stihlucka, no tehotenstvom plus komplikáciami po pôrode som pribrala 30kg 🙈 už sa mi podarilo schudnúť 10 ale niekde som sa zasekla a nejde to, nechce sa mi ani cvičiť ani dietovat…proste som guľa a manželovi to strasne vadí (keby som vyzerala takto za slobodna si so mnou nikdy nezačne). Najnovšie keď sme v obchode a chcem si kúpiť nejakú sladkosť/kolac tak mi to vyhadzuje z košíka že nech sa na seba pozriem. No cítim sa vtedy dosť blbo. Normálne sa bojím že sa mu o chvíľu zhnusim, no neviem sa dokopat do ničoho. Kde zobrať pevnú vôľu a schudnúť?
To, že chce aby si zhodila je v poriadku (20kg je dosť aj z hľadiska zdravia). Ale spôsob akým to robí je psycho! Raz by mi povedal "pozri sa na seba". Despotický manipulátor...
To, že chce aby si zhodila je v poriadku (20kg je dosť aj z hľadiska zdravia). Ale spôsob akým to robí je psycho! Raz by mi povedal "pozri sa na seba". Despotický manipulátor...
@petracandle prečo? však muž je len úprimný, stále lepšie ako vravieť mám ťa rád taku aká si a popri mať milenku poznám takych to je strašné pretvárka, úprimnosť aj keď krutá je vždy najúčinnejšia, vždy ma fascinuje ako ženy zhadzujú svoje kilá na tehotenstvo
@petracandle prečo? však muž je len úprimný, stále lepšie ako vravieť mám ťa rád taku aká si a popri mať milenku poznám takych to je strašné pretvárka, úprimnosť aj keď krutá je vždy najúčinnejšia, vždy ma fascinuje ako ženy zhadzujú svoje kilá na tehotenstvo
@zuzubb007 a keď nerodila, tak na chorobu. Ako keby je hriech chcieť od partnera aby sa o seba staral....je to najbližší človek, nie sused alebo kolega.
@denkabemommy nie vzdy je to o lenivosti paneboze. Zivot nie je ciernobiely
@hederamonstera nemusí cvičiť. to je ťažké. môže ale začať zdravšie a hlavne racionálne jesť - a to je ľahké. teda v tomto smere lenivá je...
Vyrieš svojho muža najprv a tvoje slabe sebavedomie. Poto pôjde aj chudnutie. Takže je to blbec.Raz si sladkosť kúpiš.keby toto urobil môj muž vybral by mi s košíka sladkosť take kvapky by dostal v obchode že viac by tam od hanby nešiel.Ale to som ja.Môj muž vie čo si môže a nemôže ku mne dovoliť.Raz ked ustupiš sa podvoliš tak debilom ustrupovať netreba.Každa žena ma hodnotu a TY si jeho žena nie zastrane decko že TI bude diktovať že čo máš a nemáš kúpovať.Zarabaš dostavaš peniaze ak áno hovno je ho potom čo si kúpiš.A o svoje zdravie sa každý ma starať sám.Ked s tebou išiel mať deti neratal že priberieš či aj vtedy TI odtrhoval od úst jedlo.Obyčajny chudák.
Musíš schudnúť pre seba, ak chceš. Nie pre druhých a vtedy to pôjde. A hlavne sa ty musíš cítiť dobre a byť so sebou spokojná. Manžel by ti nemal nič zakazovať, ale mal by zvoliť iný typ komunikácie. Chápem, že niekto s tým nemusí byť okay, každému sa páči niečo iné a ma právo vyjadriť svoj názor, ale nie týmto štýlom.. dá sa aj jemnejšie a tak, aby ta aj motivoval.
Som človek, ktorý si na vzhľade potrpí, ale do mojho partnera som sa zamilovala kvôli tomu aký je, vzhľad je len veľký bonus.
Mna moj zase stve - aj ked vie, ze chcem schudnut poslednych par kg po tehotenstve, nosi mi kolaciky, cokoladky a poddobne veci - zase sa krmim croisantom co mi rano priniesol 🤦♀️😅
@hederamonstera nemusí cvičiť. to je ťažké. môže ale začať zdravšie a hlavne racionálne jesť - a to je ľahké. teda v tomto smere lenivá je...
@biba_18 obcas to lahke nie je, ked je za tym emocne jedenie
@biba_18 obcas to lahke nie je, ked je za tym emocne jedenie
@hederamonstera o tom mi ešte rozprávaj 🙂 ale aj to sa dá riešiť ... proste takéto jedenie nie je v poriadku ...
Jedna vec je, že si dosť pribrala a sama o tom vieš. Už len zo zdravotných dôvodov by bolo fajn schudnúť.
Druhá vec je ten buran, ktorého si si zobrala. Myslím, že podporiť partnera sa dá aj inak ako vyhadzovať mu z košíka jedlo.
Radia ti tu, aby si schudla, aby si si ho udržala. Ale keď aj schudneš tých 20 kg, na fakte, že máš vedľa seba niekoho, kto k tebe neprechováva ani základnú úctu, sa nič nezmení.
Držím palce!
@evcagabi toto robí aj môj, mu vravím že je môj feeder ... 😂
@biba_18 ale uz mam nervy fakt na neho 😅 aj ked mu 109krat poviem, nech to nevlaci, vzdy s cimsi pride. dobre vie, ze ja to zhucem, lebo som sa strasne naucila na sladke pocas tehotenstva. asi to zacnem vyhadzovat do kosa ako autorkin chlap z kosika 😅😅😅
@hederamonstera o tom mi ešte rozprávaj 🙂 ale aj to sa dá riešiť ... proste takéto jedenie nie je v poriadku ...
@biba_18 ja nepisem, ze je to v poriadku, ale ze to nie je lahke, viem o com hovorim;)
Tvoj manžel je blbec a ty no ako mu to možeš vôbec dovoliť aby sa k Tebe tak spraval...on pije? fajči? v momente by to všetko letelo cez okno...Na druhej strane keď chcem chudnuť nekupujem kolače ale jem zdrave sladkosti ktore si vyrobim doma a začnem cvičiť...Tak sa prestaň lutovať a rob zo sebou niečo!
Dalsi prvocakrovy chlap 🙂
Vies, ono zalezi, ci mu veris, ze to robi z lasky k tebe, alebo z buranstva.
Osobne myslim, ze je fajn obcas mat takuto "kontrolu", hlavne ked ten partner vidi, ze tvoja sebakontrola nie je v ten moment uplne pritomna.
Najjednoduchsie je totiz vobec to nekupit, nemat doma.
A ano, je to nefer, neprijemne, a clovek sa citi ako decko, ale ked mu veris, ze to robi naozaj z lasky k tebe, tak je to myslim odpustitelne.
Ved si sadnite spolu, a dohodnite sa. Ak ti to vyslovene vadi, ze ti do nakupu keca, tak sa dohodnite uz doma, co kupite tak, aby to bolo v sulade s vasimi spolocnymi cielmi.
Proste ked sa rozhodnes ty, a on, ze budete jest menej sladkeho, tak sa o tom nebudete musiet dohadovat za pochodu v obchode, ale jednoducho tie cokolady do kosika nedas.
A ked budes mat slabu chvilku, ze ta to bude pokusat, tak on ta podrzi a tie cokolady da naspat do regala.
Je mi luto, ale naozaj to inak nepojde. Toto je na tom najtazsie, nemat tu uplnu slobodu jest co ti na mysel pride. Je to pretoze ked sme jedli co sme chceli, tak sme sa vypapkali na 20+ kg.
Vies, ono zalezi, ci mu veris, ze to robi z lasky k tebe, alebo z buranstva.
Osobne myslim, ze je fajn obcas mat takuto "kontrolu", hlavne ked ten partner vidi, ze tvoja sebakontrola nie je v ten moment uplne pritomna.
Najjednoduchsie je totiz vobec to nekupit, nemat doma.
A ano, je to nefer, neprijemne, a clovek sa citi ako decko, ale ked mu veris, ze to robi naozaj z lasky k tebe, tak je to myslim odpustitelne.
Ved si sadnite spolu, a dohodnite sa. Ak ti to vyslovene vadi, ze ti do nakupu keca, tak sa dohodnite uz doma, co kupite tak, aby to bolo v sulade s vasimi spolocnymi cielmi.
Proste ked sa rozhodnes ty, a on, ze budete jest menej sladkeho, tak sa o tom nebudete musiet dohadovat za pochodu v obchode, ale jednoducho tie cokolady do kosika nedas.
A ked budes mat slabu chvilku, ze ta to bude pokusat, tak on ta podrzi a tie cokolady da naspat do regala.
Je mi luto, ale naozaj to inak nepojde. Toto je na tom najtazsie, nemat tu uplnu slobodu jest co ti na mysel pride. Je to pretoze ked sme jedli co sme chceli, tak sme sa vypapkali na 20+ kg.
@veselo_neveselo podľa mňa ak by sme jedli čo sme chceli mali by sme aj 150 kíl, nie iba +20 nadváhu ...
Ty si nesvoj právna 🙄vyhadzuje z koša 🙄tak nakupujte kazdy zvlášť 😂
@denkabemommy nie vzdy je to o lenivosti paneboze. Zivot nie je ciernobiely
@hederamonstera no to máš pravdu, že nie vždy je to o lenivosti, ale autorka sama napísala, že sa jej nechce ani cvičiť, ani dietovať. Takže tu je to o lenivosti
@zuzubb007 ja neobhajujem obezitu 😃 len hovorím, že je rozdiel keď jej to povie štýlom "pozri sa na seba ako vyzeráš??!!". Z toho just dostane depku, ktorú bude zajedať.
A je rozdiel povedať "no, ten koláč tvojej diete a zdraviu neprospieva, to nebudeme radšej kupovať" ako vyhadzovať svojprávnemu človeku z košíka a kričať nech sa na seba pozrie ako vyzerá...
Ale zbytočne sa snažím, beztak je to vymyslené 😃
@simca115 ...na tejto téme je krásne vidieť,v akej spoločnosti žijeme a ako mnohé ženy pristupujú k sebe.
Ani autorke ani tým,čo jej radia schudnúť nevadí,že manžel autorky je povrchný človek,čo si zakladá iba na vzhľade.To je podľa nich ok mať po boku takéhoto človeka
@doriiis mozno si jerj manzel nerzaklada na vzhlade, ale zalezi mu na zdravi svojej partnerky.
20 kilova nadvaha je sakra vela a ja sa mu necudujem...aj ked sa to da dat najavo slusnejsie.
vzal si stihlu zenu, vyzrala sa mu - vadi mu to,
@doriiis mozno si jerj manzel nerzaklada na vzhlade, ale zalezi mu na zdravi svojej partnerky.
20 kilova nadvaha je sakra vela a ja sa mu necudujem...aj ked sa to da dat najavo slusnejsie.
vzal si stihlu zenu, vyzrala sa mu - vadi mu to,
@nyusika ....myslím,že veta,že keby v časoch ich spoznania sa vyzerala ako teraz,tak si s ňou nikdy nezačne je dosť jasným signálom,že jej osobnosť a charakter sú mu ukradnuté.Aspon podľa mna
@nyusika ....myslím,že veta,že keby v časoch ich spoznania sa vyzerala ako teraz,tak si s ňou nikdy nezačne je dosť jasným signálom,že jej osobnosť a charakter sú mu ukradnuté.Aspon podľa mna
@doriiis keď stretneš človeka prvotne ťa zaujme jeho vzhľad,všetko ostatne až počas spoznávania. A keď tu niektoré budete tvrdiť,že vzhľad nieje dôležitý tak to ste pekne vedľa. Keď človeka ten druhý nepriťahuje,nemôže fungovať ani zdravý vzťah. Všetci starneme,ale nemusíme sa k tomu ešte vyžierať. Niektorým nevadí,keď partner priberie,ale iným to vadí a je to v poriadku. Neznamená to hneď,že ho označíme za debila. Možno jej už dlho vravel,že je veľa sladkosti a ona s tým nič nerobila tak jej ich vyhadzuje z košíka.
Nedovoli?coze?to.mu aj dovolite?iba to by skusil a len raz!!!🙄😡boze zeny uz stacilo toto nieeee!!!!majte sa troska radiI a.prestante z muzmi riesit.....ste svojpravne hlavne nie male deti,ja toto nechapem ako toto vobec zajde az sem.PREBERTE SA UZ!!!
Nedovoli?coze?to.mu aj dovolite?iba to by skusil a len raz!!!🙄😡boze zeny uz stacilo toto nieeee!!!!majte sa troska radiI a.prestante z muzmi riesit.....ste svojpravne hlavne nie male deti,ja toto nechapem ako toto vobec zajde az sem.PREBERTE SA UZ!!!
@katica78 kebyže sa má rada, nie je kvôli svojej lenivosti (sama to píše) obezna
@katica78 ty nechceš byť zdravá a pre svojho muža stále príťažlivá ? Asi nie, keď je pre tebe OK vyzerať ako malé prasiatko ...ale hlavne že si BREBRATÁ !!!
@katica78 no ja sa teda rada mám a preto mám aj po pôrode čo je ochvilku 20 rokov stále rovnakú váhu. +-2kg
A nevyhováram sa na bludy
Jeho spravanie nie je pekne, ale mala by si so sebou robit nieco viac.

Zase vymyslená téma na diskusiu.
Kto iný ako partner má druhému partnerovi povedať, že to už nie je okej? 20 kíl navyše nie je občasná čokoládka ale prejedanie celý deň. Autorka by to sama vedela a chcela schudnúť alebo povedala mužovi nech ju nechá na pokoji.