Mounjaro: Ako správne vytiahnuť zlatú dávku?
Ahojte,ako si sat prosím vás zlatu dávku? Dnes som si pichla 4x a ešte celkom dosť tam zostalo,mám ešte jednu ihlu čiže ju môžem pichnúť tam a ako si to mám nadstavit ten otočný mechanizmus?klasicky na 1 ako doteraz?
fascinujú ma ľudia ktorí hazardujú so zdravím len aby nemuseli držať kalorický deficit a cvičiť
@anonym_e456c0 drzia deficit aj cvicia.
@anonym_304311 mraz mi z toho beha po tele....obezny človek má zdravie aj život na hrane, ak si da tento marketingový liek tak telo ma co robiť....tak kazdý ma na výber
@anonym_6b2fa6 daj nam sem link ohladom marketingoveho lieku.
@iwesska onkolieky nie sú bežne dostupné, ale bežne dostupné je odmietnuť liečbu a zomrieť. Takisto fajčiari a alkoholici majú svoju voľbu. V porovnaní s týmto sú lieky na chudnutie nič, čo by stálo za odsudzovanie. Mne to skôr pripadá, že chudým sa nepáči, že sa obeznym podarí schudnúť. Ja im prajem, nech si vyskúšajú ten pocit tela s menej kilogramami, určite ich to bude motivovať.
@aurelia2000 Ahoj, k tomuto co si napisala. Ako som uviedla vyssie, mala som kolegynku v predoslej praci, ktora bola obezna (135kg) a namiesto toho, aby do seba pichala sracky a dala naplast na psychiku rychlokvasenym chudnutim si radsej zaplatila trenera a zacala na sebe makat, aj ked zo zaciatku fucala ako lokomotiva, vzdy sa na sebe zasmiala, ale isla postupne dalej, za rok krasne schudla na 70kg, trener jej vypracoval aj jedalnicek...Dokonca mala problemy s chrbtom, ked zacinala a bolievali ju klby. Pozri nejdem ja nikoho sudit, ale vies si predstavit tu radost a tu hrdost sama na seba co ona zazila poctivou pracou na sebe? Da sa to. Bez jojo efektu. Doteraz cvici uz bez trenera vo fitku a bavi ju to. Sebavedomie sa jej zdvihlo. Ako to bola super baba aj ako obezna, tak aj teraz. Vzdy si vedela robit srandu aj zo seba a optimizmus z nej srsal aj predtym a srsi aj teraz. Takze nesudim zeny za to ako vyzeraju, ale skor sudim to, ze aby raz neublizili sebe na psychike este viac, ked si to prestanu pichat, lebo pochybujem,ze to budu do seba cpat cely zivot...
@anonym_autor Autorka, ale obezita sa da aj inym sposobom a efektivnejsim riesit nez vpichovanim tychto injekcii. Raz ked to vysadis zial kila ti pojdu naspät. Teraz sa tesis,ze sa citis lepsie, ale neskor to zial moze byt pre teba skutocnym sklamanim, lebo pichat si to dozivotne predpokladam nebudes Bolo by dobre, keby si aspon zacala cvicit, idealne ak sa ti da pod dohladom trenera, aby si si vytvorila tento navyk a ked aj vysadis mounjaro tak to nebude az taky šok...Navyse trener by ti vypracoval aj jedalnicek. Nemusis utocit na zeny tu ako tomu nerozumeju. Si si 100%ne ista,ze ty tomu skutocne rozumies? Uvedomujes si plne aj dosledky po tom ako to vysadis? Tam uz asi svoje hahaha nepouzijes potom...Myslim to v dobrom, popremyslaj aj nad moznostou cvicenia. Kedysi som mala kolegynku, ktora bola ozaj obezna a pod dohladom trenera krasne schudla a dodnes ju cvicenie bavi, ze chodieva aj sama (uz bez trenera za tie cca 3roky).. Toto co robis mne pride ako taka naplast na psychiku a rychle chudnutie s jojo efektom po vysadeni..ale realne by si sa mala radsej a sebavedomejsie, kebyze to docielis vlastnym pricinenim
@motylik2559 Keď schudne, bude cvičiť. Pri veľkej hmotnosti sa cvičiť nedá, veď to ani srdce nemusí zvládnuť, kĺbom to tiež nerobí dobre. Autorka má určite všetko naštudované, vyskúšané, pozná úskalia chudnutia, ja jej držím palce, nech jej to vyjde, aj tým ostatným.
@motylik2559 Keď schudne, bude cvičiť. Pri veľkej hmotnosti sa cvičiť nedá, veď to ani srdce nemusí zvládnuť, kĺbom to tiež nerobí dobre. Autorka má určite všetko naštudované, vyskúšané, pozná úskalia chudnutia, ja jej držím palce, nech jej to vyjde, aj tým ostatným.
@aurelia2000 Aj ja im drzim palce, aby neostali sklamane. Nie kazda zacne cvicit, ked schudne touto lahkou metodou...A da sa zacat cvicit aj pri obezite, uviedla som ti jasny priklad. Pod dohladom trenera to postupne ide...Ale ok, ved teda kazdy si zvoli svoju cestu, avsak skor som to myslela tak, ze aby neboli na tom raz psychicky horsie nez kedysi...to je cele...
@aurelia2000 tak sa nemala vyžrať na takú hmotnosť, to sa nevidela v zrkadle?
@anonym_e456c0 Vôbec nechápeš trápenie týchto ľudí😓 naštuduj si pojmy ektomorf a endomorf, oni majú aj geneticky iný metabolizmus, k tomu idú návyky z detstva a ďalšie faktory. Sú ľudia, ktorí v strese nejedia a chudnú, sú ľudia, ktorí stres zajedaju. A teda stresu je dnes veľmi veľa., aj nenávisti a zavisti, viď tvoj komentár.
Ja viem, že po schudnuti s týmto liekom budú mať pred sebou veľký problém udržať si hmotnosť, ale verím, že určitá časť z nich to dokáže.
@anonym_e456c0 nevyziadana rada
@aurelia2000 Aj ja im drzim palce, aby neostali sklamane. Nie kazda zacne cvicit, ked schudne touto lahkou metodou...A da sa zacat cvicit aj pri obezite, uviedla som ti jasny priklad. Pod dohladom trenera to postupne ide...Ale ok, ved teda kazdy si zvoli svoju cestu, avsak skor som to myslela tak, ze aby neboli na tom raz psychicky horsie nez kedysi...to je cele...
@motylik2559 od detstva sa prejedam. Ako 2 ročná som si po návšteve brala do postele lavor, lebo som vedela, že bude v noci vracať. Na návšteve som pýtala všade jedlo. Dnes už viem, že to nie je normálne. A jedlom som sa od malička skryvala. Počúvala som rôzne poznamky. Dodnes neviem jesť pred ľuďmi. Budem mať pomaly 40 a mala som jedno obdobie, kedy som schudla s trénerom. Aj som cvičila dlho sama. Prišiel pôrod, náročné dieťa a brutálne som sa vyjedla. Naozaj veľmi. V rodine máme viacero obéznych ľudí, paradoxne moji rodičia nie. Ale bojuje s váhou aj môj brat, bratranec, sesternica. Nie je to vôbec také jednoduché ako si ľudia predstavujú. Viem, že mám problém. Snažím sa, ale stiahne ma to väčšinou dolu. S lekárom som dohodnutá, že tomu dávam ešte polroka. Ak to nepôjde, tak mi predpíše injekcie. Velmi to chcem zvládnuť bez injekcií, avšak ak to nepôjde, tak si ich budem musieť dať, lebo schudnutie sa v mojom prípade už rovná nutnosť. Takto žiť nemôžem. Jedine obdobie, kedy som nemyslela na jedlo bolo tehotenstvo. Bolo to brutálne oslobodzujúce. Ja som to nikdy predtým nezažila.
sestra uzivala wegovy a tiez si vyberala tu davku inzulonovou striekackou, vzdy mala v podatate davku navyse, ak som to spravne pochopila. Ona totiz neuzivala vysoke davky. Za 3/4 roka schudla 30 kg ale tiez aj cvicila a zaradila si kaloricky deficit. Co jej ale injekcie pomohli boli chute, s ktorymi bojovala. Nevedela si povedat nie...
@motylik2559 od detstva sa prejedam. Ako 2 ročná som si po návšteve brala do postele lavor, lebo som vedela, že bude v noci vracať. Na návšteve som pýtala všade jedlo. Dnes už viem, že to nie je normálne. A jedlom som sa od malička skryvala. Počúvala som rôzne poznamky. Dodnes neviem jesť pred ľuďmi. Budem mať pomaly 40 a mala som jedno obdobie, kedy som schudla s trénerom. Aj som cvičila dlho sama. Prišiel pôrod, náročné dieťa a brutálne som sa vyjedla. Naozaj veľmi. V rodine máme viacero obéznych ľudí, paradoxne moji rodičia nie. Ale bojuje s váhou aj môj brat, bratranec, sesternica. Nie je to vôbec také jednoduché ako si ľudia predstavujú. Viem, že mám problém. Snažím sa, ale stiahne ma to väčšinou dolu. S lekárom som dohodnutá, že tomu dávam ešte polroka. Ak to nepôjde, tak mi predpíše injekcie. Velmi to chcem zvládnuť bez injekcií, avšak ak to nepôjde, tak si ich budem musieť dať, lebo schudnutie sa v mojom prípade už rovná nutnosť. Takto žiť nemôžem. Jedine obdobie, kedy som nemyslela na jedlo bolo tehotenstvo. Bolo to brutálne oslobodzujúce. Ja som to nikdy predtým nezažila.
@anonym_783fb3 Ahoj, toto si velmi pekne opisala❤️ naozaj. A ja co som tu aj pisala som absolutne nepisala v zlom. Skor, aby sa dievcata/zeny, ked to raz vysadia nedostali do stavu nez to brat zacali prip. este horsieho. Nie kazda je odolna, nie kazda zacne cvicit akonahle schudne s tymito injekciami, nie kazda prisposobi jedalnicek atd. Cize skor som to pisala ako taku obavu, nech potom niesu po vysadeni sklamane. Ano, plne si uvedomujem,ze je to ich vec a maju OP aj to, ze za seba zodpovedaju same...avsak niekedy zial euforia radosti zalepi oci a potom moze prist pad🙁 Cize ja som to skor vsetko takto myslela, v dobrom, mozno na zamyslenie aj tymto smerom, aby uz kym to beru zmenili trosku svoj styl tie co nezmenili, aj ked schudli s injekciami, aby nemali raz jojo efekt. Tato tema s mounjaro je tu na dennom poriadku a urcite to tu necita len autorka, ale aj ine zeny, ktore ho beru. Cize som to pisala vseobecne v dobrom pre vsetky.
Absolutne som sa nikoho nechcela dotknut a to som uz napisala aj predtym, ze to pisem v dobrom.
Velmi ti drzim palceky, aby sa ti podarilo aj bez injekcii, a ked uz teda budes musiet pristupit aj na tuto moznost, tak pocas procesu verim,ze si zdravo prisposobis aj zivotny styl okolo toho❤️🍀

@janinah tukové neubúdajú, len sa zmenšujú, keď vysadí mounjaro priberie naspäť všetko
@anonym_e456c0 ked sa nebude prezierat, tak nebude mat vsetko naspat.