Na sebe mi nezáleží
Zdravím Vás všetky.
Mám taký dosť veľký a veľmi zaťažujúci problém... Proste mi na sebe nezáleží.
Mám po 30ke, dobré vzdelanie, svoju firmu, som vydatá - civilný život je takpovediac ok. Ale bohužiaľ sa mi doteraz za celý môj život nepodarilo schudnúť. Naopak. Celý život som mala nadváhu a za posledné roky som pribrala na to ešte 25 kíl. A k tomu v poslednej dobe často pijem.
Vidím, že takým životom márnim čas a že tieto roky mi už nikto nevráti. Je mi z toho smutno.
Zároveň sa na seba brutálne hnevám, že som doposiaľ nikdy nebola schopná si vážiť seba ako ženu. Vždy som podávala dobré výkony v škole a potom v práci, veľa som si toho vybojovala. Lenže seba ako ženu som pri tom úplne utlačila do úzadia. A čo je horšie, skôr či neskôr sa ku mne aj okolie začalo správať ako k ťažnému koňovi.
Je to zlé.
Debaty s psychologičkou nepomohli (a psychológov som už vystriedala viacero). Zrejme sa to bude týkať niečoho z detstva - asi veľmi chladného vzťahu matky voči mne. Predpokladám. A počas života sa to ešte zhoršilo...
Proste aby som to skrátila: Veľmi by som bola vďačná, keby ste mi napísali o Vašich skúsenostiach, keď ste pre seba niečo v živote urobili ako pre ženu a že ste za to rady. Že to bolo dobré rozhodnutie a že ďakujete samé sebe, že ste to urobili. Či už to bolo schudnutie, odchod zo zlého vzťahu, hoci aj plastika nosa - čokoľvek.
Ďakujem.
@anonym_8b45ce To kľudne môže byť. Asi keby som ale hierarchicky mala seba na vyššom mieste než už akékoľvek veci, ktoré mi také emócie spôsobujú, že siaham po jedle, asi by som také emočné binge eatings nemala. Či?
@kapajopo je to len riesenie problemov a emocii cez jedlo, nieco ako alkoholik ktory riesi svoje problemy alkoholom, proste zavislost niekto ma vyssie sklony k zavislosti niekto nie
Mozno by tvoje problemy poriesilo materstvo, si matka? 👣
@ahhola Okrem toho - čo ak neporieši. Budem to dieťa potom za to viniť a seba tiež, že som urobila blbosť? 😉 Toto si musím vyriešiť ja, neurobí to za mňa ani manžel ani dieťa.
@kapajopo len mi napadlo, ze ty by si bola super matka a slova k dietatu by si prevazovala na lekarnickych vahach, nie ako ti treskla tvoja mamka o tom prasiatku a chlieviku😂prepac, musela som sa rehotat, zbieram ludove s.prostoty a tuto som este nepocula... (ked zenu vybijes, ako by si rolu pohnojil, kto orie moje pole, setri moj pluh) a podobne skvosty) ...no mozno ti aj podvedomie naznacuje, ze je tvoj cas a lahko ho presvihnut... 👶
@kapajopo len mi napadlo, ze ty by si bola super matka a slova k dietatu by si prevazovala na lekarnickych vahach, nie ako ti treskla tvoja mamka o tom prasiatku a chlieviku😂prepac, musela som sa rehotat, zbieram ludove s.prostoty a tuto som este nepocula... (ked zenu vybijes, ako by si rolu pohnojil, kto orie moje pole, setri moj pluh) a podobne skvosty) ...no mozno ti aj podvedomie naznacuje, ze je tvoj cas a lahko ho presvihnut... 👶
@ahhola no, hej, urobila by som drvivú väčšinu úplne inak. Ale to na veci nič nemení - na dieťa sa necítim 🙂

@kapajopo emocne prejedanie to je
@anonym_8b45ce To kľudne môže byť. Asi keby som ale hierarchicky mala seba na vyššom mieste než už akékoľvek veci, ktoré mi také emócie spôsobujú, že siaham po jedle, asi by som také emočné binge eatings nemala. Či?