Naturhouse - začínam
Ahojte, mám skoro 36 rokov, manžela, dve deti a dochádzam do zamestnania. Žijem bežný život s radosťami a starosťami. Som Vďačná, že je taký aký je, ale snáď odjakživa ma sužuje nadváha. Moje okolie vie, že mám pre svoju postavu komplex a väčšinou sa stretávam s reakciami typu - veď si dobrá, máš "to" rovnomerne rozložené, pristane Ti to, si krv a mlieko... Už mám averziu na tieto slová.
Radím sa do kategórie "vlnových jedákov". Neviem jesť zdravo a pravidelne. Buď nejem takmer vôbec a potom si za dva týždne telo vypýta to, čo som mu odopierala a zjem všetko čo mi príde pod ruku. Robia sa tukové zásoby a s mojimi kilami som v jednom cykle, z ktorého nevidím východisko. Jednoducho povedané - aj ja parím medzi tých ľudí, ktorí sa trápia pre svoju postavu.
Vážim cca 78 kíl a môj sen je dosiahnuť hmotnosť 65 kg.
Poslednú šancu schudnúť dávam dnešnému stretnutiu s diétologičkou v Natruhouse (NH). Budem sem pridávam osobné skúsenosti s mojou premenou v spolupráci s NH. Tak mi držte päste! Budem sa tešiť, ak sa nás tu stretne viac a budeme si vzájomne vymieňať podobné poznatky.
@margotka33 myslim na Teba. Vcera som mala rozne chute, dnes lepsie. Vypijem ale pocas dna liitre vody.
O 17. na Teba myslim, zlom väz! 😉
Dievcata drzim palce...moja mama so sestrami sa tiez nato dali a boli spokojne s vysledkom a priebehom...v akom stadiu su teraz netusim ale vahu si aspon mama v celku +-udrziava aj ked to uz nenavstevuje...😉
Dnes 3. deň. Držím sa podľa plánu, cítim sa v pohode. Zatiaľ necítim žiadny absťák, hlava sa mi netočí, všetko OK.
@fineta ja sa obavam hladu a nastrah.. ;)
@fineta rucicka sa pohla smerom na dol?
@margotka33 Neobávaj sa hladu. Dá sa to prežiť keď už začneš. Hlad nemám, len hneď prvý deň rôzne chúťky. Veď máme rozum, aby sme si povedali NIE!!!
@margotka33 Hoci som si povedala, že sa na váhu postavím až na kontrole, nevydržala som to. :-/ Dnes ráno mi ukázala 75,9 kg. Takže áno, zrejme sa čistím.
@margotka33 ako si pochodila?
@fineta Ahoj, tety mile, od zajtra zacinam.. Mne telo zadrziava vela vody...Takze vsetko uz mam pripravene na rano v dozickach.. 🙂
@margotka33 vyborne! Tak mam dalsiu "spolutrpitelku" 🙂. Drzim paste, nech to ide co na
@margotka33 co najlepsie dole!
@fineta diky. dnes ma prikvacil nejaky virus mam 38C.. Dufam, ze rano bude fajn.
@margotka33 aach jaj, v pravu chvilu. To sa tak vacsinou stava. Uzdrav sa rychlo..
4. deň: hlavu mám preprogramovanú na iný režim, plán zvládam na 100 %. Cítim sa v pohode, zvláštne chute odišli, jem každé 3 hodiny 5x/deň. Jedálniček mám obohatený o zeleninu a ovocie, vlákninu, chudé mäso... A popritom 3 - 4 litre tekutín (čaj bylinkový, ovocný, citrónová voda z vodovodu).... Keď uvidím od dnešného dňa na váhe o 10 menej, som spokojná. Cesta bude dlhá, je mi to jasné, ale odhodlanie neopúšťa. Predsa v tom nie som sama, margotka33 😉 Moc Ti prajem, aby so to zvládla a dnes začala úplne najlepšie ako vieš. Od toho záleží najviac! :-*
@fineta ja som si dnes urobila rybu a salat k obedu.. neviem ako zvladnem tie biele jogurty. Ja ich nelubim.. Ani acidko ciste.. vsetko iba ochutene mam rada 🙂
@margotka33 tiež som mala takýto problém.. ale vieš čo môžeš spraviť? Daj si do toho jogurtu trochu mletej škorice, prípadne kakao. Ale aj čistý s vlákninou sa dá, veď ona je trošku ochutená jablkovou príchuťou.
A acidko bez príchute ani ja nedám... kúpila som si polotučné mlieko, ale zatiaľ som ho neotvorila.
@fineta skoricu skusim dakujem za tip 🙂
@margotka33 áno, je to chutné.. a navyše škorica je antioxidant.
ahojte, no ja sice nejdem cez naturhouse, ja si stravu viem vyskladat sama a celkom dobre, aby mi ani nic nechybalo atd, len ako to iste vsetky poznate, vela pokusov uz zlyhalo, lebo z 1 cheat day sa stal cheat week alebo cheat month :D pripadne stresy, depresie, nestihacky, emocionalne zajedacky atd atd, a clovek je opat tam, kde bol. mojim cielom nie je nejaka kratkodoba dieta, ale zdrave stravovanie a zivotny styl aj potom. pretoze vsetok tento humus, co jeme bezne, nepekne vplyva na nase buduce zdravie, nehovoriac o psychike atd. je to siroka tema, ktoru podrobnejsie studujem uz nejaku dobu, takze teoriu poznam fakt dobre, uz len tu prakticku cast dodrzat 🙂
@margotka33 aj vy chudnete s naturhousom ?
@michaelaur ano 🙂
5. deň 🙂
Držím Vám všetkým päste dievčatá.Tiež som absolvovala niečo podobné a cítim sa skvelo.A áno chudnutie začína v hlave.🙂

@fineta a necitis hlad?