Naturhouse - začínam
Ahojte, mám skoro 36 rokov, manžela, dve deti a dochádzam do zamestnania. Žijem bežný život s radosťami a starosťami. Som Vďačná, že je taký aký je, ale snáď odjakživa ma sužuje nadváha. Moje okolie vie, že mám pre svoju postavu komplex a väčšinou sa stretávam s reakciami typu - veď si dobrá, máš "to" rovnomerne rozložené, pristane Ti to, si krv a mlieko... Už mám averziu na tieto slová.
Radím sa do kategórie "vlnových jedákov". Neviem jesť zdravo a pravidelne. Buď nejem takmer vôbec a potom si za dva týždne telo vypýta to, čo som mu odopierala a zjem všetko čo mi príde pod ruku. Robia sa tukové zásoby a s mojimi kilami som v jednom cykle, z ktorého nevidím východisko. Jednoducho povedané - aj ja parím medzi tých ľudí, ktorí sa trápia pre svoju postavu.
Vážim cca 78 kíl a môj sen je dosiahnuť hmotnosť 65 kg.
Poslednú šancu schudnúť dávam dnešnému stretnutiu s diétologičkou v Natruhouse (NH). Budem sem pridávam osobné skúsenosti s mojou premenou v spolupráci s NH. Tak mi držte päste! Budem sa tešiť, ak sa nás tu stretne viac a budeme si vzájomne vymieňať podobné poznatky.
@fineta no dnes som sa postavila na vahu prvýkrát od pondelka a 74,4kg ukazovala.Peciem si kur.stehná na kapuste na obed ,polovicka a deti to nemusia,ja to budem mat na dva dni 🙂...kontrola v pondelok poobede
@michaelaur veď to je výborný obed. Aj hmotnosť máme približne rovnakú. 🙂 Môj dnešný obed je kuracie soté s kari na šampiónoch a čínskej kapuste a podusila som k tomu cuketu + brokolicu + mrkvu, ochutila cesnakom. 🙂
Na desiatu bolo jabĺčko a raňajkovala Fibroki 6 ks. 🙂 A už mám v sebe od rána 2 l tekutín. 🙂
Ešte som žiadnu diétu takto striktne nedržala, sa priznávam. 😀
@fineta poradis vhodnu nahradu za tie suchare? 🙂
Baby myslite, ze mozme aj kyslu kapustu?
@margotka33 myslim, ze ano
Keď nechcete toľko dávať za poradenstvo a ste z Ke a okolia, tak mi napíšte. Stretneme sa a tiež dostanete rovnaké, ak nie lepšie poradenstvo, ale oveľa lacnejšie 🙂
@fineta to je jedno ake? Nejake mam aj doma 🙂
@margotka33 podla mna na tom az tak nezalezi, hlavne, ze zjes iba dva..
@fineta
@margotka33
k tym sucharom, treba si na obale porovnat nutricne hodnoty, najma kalorie a mnozstvo sacharidov 🙂
@fineta
@margotka33 dnes som sa priznala mužovi, že som bola v naturhause a trochu ma spucoval.Hovori mi, že za tie peniaze napríklad, čo dám do toho za 3mesiace si môžem kúpiť rotoped.A ,tie veci, čo som si tam kúpila si môžem kúpiť v špecializovaných obchodoch.A keď chcem,on mi bude radiť, čo mám jesť 😉
@luzzia podľa mňa tie polystyrenove chleby tiež sú vhodné,ale len 2kusy,nie 😁
@michaelaur no ja neviem ake hodnoty maju tie vase fibroki ci co ste to tu vsetky vyfasovali, a predpokladam, ze maju pomerne nizke hodnoty kalorii, nie moc sacharidov a dost vlakniny.. a ono jedna susienka, chlebik ci akykolvek iny krekr moze mat 50 kalorii, ale aj 80 alebo viac kalorii a to uz nieje uplne jedno 🙂 takisto nie je jedno si dat 2 krajce celozrnneho chleba a 2 krajce dakeho sedlackeho drevorubacskeho 🙂
@michaelaur polystyrenove chlebíky nie sú vhodné, lebo vďaka pufovaniu majú vysoký glykemický index ☺ práve som sa dočítala... Teda že krátko po zjedení budeš zase hladná. 😋
Baby ja som hladna aj tak.. tento tyzden menzes +posun casu a podvecer neskutocny vlci hlad sa u mna rovnadve likerove vajcia, jedna bomboska tatiana a vcera dve mily napolitanky.. co s tym?
teraz som napr zasytena a dokazem odoat sladkemu..
Polystyren urcite nie, su to sacharidy a bordel. To vobec neodporucaju jest, a pri diete uz vobec nie. Myslela som 2 dietne suchare. Take, ako jeme pri zazivacich tazkostiach.
@michaelaur Bozinku, ti muzi vedia byt taki vymudreni.. 😀 Moj ked uz na mne videl, ze som zufala z tolkych osobnych nevydarenych pokusov, tak ma podporil v objednani do NH a stale aj podporuje. 🙂 Nastastie! Velmi mi to pomaha.
Keďže včera som mala celkom dobrý deň a ani som nebola hladná, dnes som bola behať. 🙂 K presunom po meste a bicykli pridávam teda ďalšiu aktivitu. Som zvedavá na utorkovú kontrolu. Dnes som sa vážila a merala (robím tak už vyše roka na začiatku mesiaca), takže od dnešných meraní sa môžem porovnávať.
Keď som porovnávala zloženie fibroki vlákniny a tej, čo sem dala @fineta, sú veľmi podobné, s minimálnymi rozdielmi v zložení. Aj tie sucháre Active (ale len celozrnné, ostatné dva druhy nie) som našla na jednom webe ako vhodné pri chudnutí. Mne napríklad viac chutia ražné veci, ako pšeničné, skúsim sa spýtať, či by to šlo. A teda podľa vašich odporučení vyskúšam tie raňajkové sušienky, keď si ich toľko chválite. 🙂
@margotka33 ked uz mas tak neskutocny hlad a potrebujes zjest nieco navyse, skus aspon miesto sladkosti nieco zdravsie 🙂 ci ta vyslovene taha na sladke?
@luzzia keby som mala chut na jablko tak si dam dve jablka.. Tato chut je dilnejsia ako ja.. niekedy.. Cize vyslovene chut na sladke.. :p.
@margotka33 a susienky fibroki by ta nezachranili? Toto presne poznam. Preto som sa vykrmila na 78 kil. ☹
@fineta zajtra si ich kupim. Mozno mi chyba zelezo a pteto citim taku hroznu unavu a malo energie..
@margotka33 áno, vyskúšaj, v niečom musí byť príčina....
@fineta dnes idem makat do zahradky a nedam si nic sladke okrem ananasu..
@margotka33 ako si to zvladla? Verim, ze si to ustala..
@fineta ano ustala.. nezjedla som dnes ani co som mala, lebo som vstavala trochu neskor ako cez tyzden... tak desiatu som vynechala a vypila som vela vody.. Nevzdam sa.. Aj ked som cez tyzden spasla bombosku.. Dnes cele poobede manualna praca v zahradke na slniecku..🙂

@michaelaur ako Ti to inak ide? Akú má hmotnosť a kontrola kedy? 🙂