Nízkosacharidová diéta

isabel11163
7. apr 2014

Ahojte baby nemáte niekto skúsenosti s touto diétou ? ja by som ju chcela skúsiť.nepridá sa niektorá ? chcela by som to len tak na 2-3 mesiace schudnúť nejakých pár kg získať nejakú disciplínu a potom pekne prejsť na vyvážené zdravé stravovanie 🙂 aspoň by bola motivácia tých pár zhodených kg 🙂

gucciok85
8. apr 2014

@isabel11163 ahoj. ja sa pridam. ale ja budem na zaciatku skor na bezsacharidovej diete.

tinka902
25. máj 2015

caute aj ja pridavam

monikapalo
5. mar 2017

Je tu niekto?

monikapalo
5. mar 2017

@isabel11163
@gucciok85
@tinka902 baby ako sa Vám darilo dodržiavať nizkosacharidové stravovanie? Zhodili ste niečo, alebo to bolo ťažké? Ďakujem za všetky info.

dvojickychalani
5. mar 2017

Dobrý deň, venujem sa fitness,teraz si robím certifikát prvého kvalifikacneho stupna, som ochotná Vám pripraviť tréningový plán a jedálniček na mieru, venovať sa vám cez internet. Ak by bol vážny záujem, napíšte mi 🙂 Lucka

palomablanca
5. mar 2017

@monikapalo ahoj, ja som na nízkosacharidovej diéte momentálne 3. mesiac, za 2 mesiace som schudla 17 kg...

22beba
5. mar 2017

ja som držala nízkosacharidovú dietu ktorú mi odporúčila moja diabetologička a schudla som cca 15 kg za dva mesiace ... ale držala som ju podla seba akurat som nejedla žiadne sacharidy .,

Ale ak by som ju znova chcela držať vy mi viete odporúčiť čo treba jesť alebo sa mam držať len toho že nemám jesť sacharidy?

palomablanca
5. mar 2017

@22beba podľa toho, čo som si o tom ja naštudovala nie je vhodné úplne vylúčiť sacharidy, sú nutné kvôli vitamínom, enzýmom ....atď. Zdá sa mi že úplne vylúčenie sacharidov môže viesť aj k stučneniu pečene. Existujú rôzne nízkosacharidové diéty, záležalo by to od teba, nakoľko chceš byť na seba prísna/koľko a ako rýchlo chceš schudnúť.

22beba
5. mar 2017

@palomablanca tak jedla som zeleninu bielkoviny ovocie len do obeda . a dala som to ale ja potrebujem vela schudnuť 40-50 kg ..

palomablanca
5. mar 2017

@22beba tak sme na tom rovnako 😉, aj na mňa ešte čaká približne toľko ...😲😖. Ja jem 20 g sacharidov za deň, čo teda vôbec nie je veľa, ale zatiaľ mi to takto vyhovuje. V živote som sa pri diéte necítila takto dobre - aj po psychickej stránke. Ak budeš chcieť, tak ti to neskôr všetko popíšem do IP, že ako to funguje a tak, prípadne ak vieš dobre po anglicky, tak ťa nasmerujem na tie stránky, kt podľa mňa najlepšie popisujú túto diétu.

22beba
5. mar 2017

@palomablanca to by si bola velmi zlatá ak by si mi do ip poradila 🙂 po aj vobec 😀 ja som taký začiatočník 🙂

palomablanca
5. mar 2017

@22beba jasne, určite, skúsim ešte dnes večer, prípadne začiatkom týždňa. Ale upozorňujem ťa na 1 vec, je to tkzv. LCHF diet, čo znamená, že je to nízkosacharidová ale vysokotučná diéta, papám klobásu, slaninu, masť, maslo, tučné syry, veľa avokáda, kokosového oleja a tak....😲😅 tak aby si bola na to pripravená!

pullower
5. mar 2017

ja mam vyskusanu takmer bezsacharidovu dietu a funguje, len je potom vacsia spotreba masa, cize co sa tyka financii tak najviac pojde na maso, vajcia, tvaroh, cottage, ryby, zelenina

22beba
5. mar 2017

@palomablanca to fakt? 😀 a to sa da z toho schudnúť ? tak to som zvedavá 😀 lebo ja také lubim 😀

palomablanca
5. mar 2017

@22beba no už sa na teba veľmi teším....tuším si budeme rozumieť! 👍😀

22beba
5. mar 2017

@palomablanca tak to fasa dufam že nebudem mať z toho riť jak bombu 😀 teším sa 🙂

monikapalo
5. mar 2017

@palomablanca waaaau, ja odpadnem. Super výsledok. Ja sa motám v jednom kruhu. Zrejme niečo robím zle, po dvoch týždňoch, ani gram.

monikapalo
5. mar 2017

@palomablanca prosím, môžeš poslať niečo aj mne? Budem veľmi vďačná. Ja jem 60 g sacharidov, zrejme tam robím chybu. A ako si to meriaš? Ja cez kal.tabulky. Proste neviem, či to všetko robím dobre, resp. či si viac neškodim.

monikapalo
5. mar 2017

@22beba tiež parádny výsledok.... gratulujem. Môžem poprosiť nejakú inšpiráciu na jedálniček? Nerobím to dobre, keď nechudnem. Ďakujem krásne.

palomablanca
5. mar 2017

@monikapalo ahoj, jasne, napíšem/odpíšem aj tebe, len musím najprv ešte niečo dorobiť.

tinka3636
5. mar 2017

Neviete kde najdem presny jedálniček k diete? Dakujem

nuska
5. mar 2017

Venujem sa poradenstvu v oblasti stravovania. Sacharidy nie je dobre uplne vylucit. Dostavi sa potom jojo efekt. Treba vsetko jedt len vo vyvazenom pomere. Ten zavisi od vasej hmotnodti, kolko chcete schudnut a aj vasho zivotneho tempa. Ak by chcel niekto poradit piste.

pullower
5. mar 2017

na mesiac sa daju vylucit

pullower
5. mar 2017

to zalezi od pohybu kolko sacharidov, ten kto sa viac hybe moze si aj viac dopriat, kto sa moc nehybe tak ani sacharidy moc nedavat

palomablanca
5. mar 2017

jojo efekt sa dostaví vždy, pokiaľ si človek neuvedomí čo mu škodí a čomu by sa mal (do konca života?!) vyvarovať. Ide hlavne o: cukor, vo všetkých možných formách (biely rafinovaný, trstinový, kokosový, glukózový sirup, med...atď.), múka a obilniny, ryža a klasické zemiaky...

pullower
5. mar 2017

cely zivot bojujeme s kilami 🙂

palomablanca
5. mar 2017

existujú rôzne typy obezity a rôzne dôvody obezity. Nie každému vyhovuje nízkosacharidová diéta. Niekto sa môže stravovať celý život bez toho aby čo len raz pomyslel na zloženie sv jedálnička a predsa nepriberie ani gram. Žiaľ, v prípade čoraz viacej ľudí sa začína hovoriť o inzulínovej rezistencií (hlavne tí, čo priberajú v oblasti brucha) a pre nich môže byť táto diéta veľmi prínosná.

pullower
5. mar 2017

kym nezmizne tuk z brucha tehlicky nebudu 🙂