icon

Norbiho update. Ako sa vám darí?

elina313
30. jún 2011

Ahojte kočky, máte niektorá skúsenosť s Norbi update ?
Skúste poradiť, čo ste jedli, ako sa vám darí dodržiavať čas jedenia a budem rada, ak sa pridajú aj kočky, ktoré práve začínajú ... ja idem skúsiť tiež 😉

luciapejkova
28. sep 2011

@martinka1981 A koľko si dala vlastne dolu? Ja mam za sebou 8-9 kg,no zacala som si to pocitať až ked som mala vahu okolo 86 a nieco a teraz mam 80 takže som zatial spokojna,i ked som az tak striktne nedodrziavala snazila som sa jest menej a islo to aj tak dolu i ked nie podla norbiho. Takze som vcelku spokojna nakolko sa zmestim do nohavic ktore mi boli male a je to super pocit, 😀 😉

martinka1981
28. sep 2011

@luciapejkova ja som dala malo,potrebujem neakych 6kg dať dole ,dve už zišli a teraz mi to zase vyskočilo takže som dala dole 1,5kg??!! 😖 nič moc no.

luciapejkova
28. sep 2011

A to za tu dobu cca 2 mesiace len toľko? Možnože ješ veľa i keď správne ale veľa alebo maš mensiu vahu a ide to hrozne pomaly. Presne dodržiavaš čo treba? A v cm Ti neslo viac? Možnože idu z Teba cm skôr ako váha ci nie?

martinka1981
28. sep 2011

@luciapejkova otras že?? Za taku dobu ani nie 2kg 😢 cm išli z pasa asi 3 dole ale inak nič moc,alebo z prs?? 😀 😢 tie si radšej nemeriam ale podla podprdky asi mi ubuda tam a inde nie.
Prehrešky su to je jasne,ale napr.min.tyžden som dosť varila podla Mačingovej,rozoberali sme v sukromke "o Všeličom" vela zeleniny a tento tyžden som mala v pondelok plus 😖
Ale čo,kašlem na to,nebudem sa vzrušovať. ked to nepojde tak to nepojde,su aj horšie veci na svete 😝 ako moje 4kg navyše 😀 😝

luciapejkova
28. sep 2011

Veď práve Ty maš malu nadvahu tak telo sa asi bráni,tu mačingovu počula som o nej chvali,kamoska ju drzala na precistenie organizmu je to vraj velmi dobre,netrap sa mozno ked to nechas tak same pojdu dole ani nebudes vediet ako. 😉

martinka1981
28. sep 2011

@luciapejkova 😀 same asi nie,chystam sa na ten detox od Mačingovej ,to by mi pomohlo ,aj celkovo prečistiť organizmus. Mala by som sa do toho pustiť kym neni total zima,to bude potom ťažkeeee☹
A o Vianociach ani nehovorim.preventivne nič nenapečiem 😀 😀 😀

luciapejkova
28. sep 2011

Len mačingova mi pride drasťak sice zdravý ale ja by som to určite nevydržala! 😉

martinka1981
28. sep 2011

@luciapejkova dala som si na skušku jeden den a vobec mi nebolo dobre 😔 Ale mala by som sa do toho pustiť 😝

mandy29
2. okt 2011

ahojte....dostala som odporúčanie od @tiffanka na túto tému nakoľko chcem schudnúť ale som tak trocha lenivá a klasické diéty nie su pre mňa(žiaľ nemám dostatočne pevnú vôľu na drastické diéty)...
Pochválte sa koľko sa vám podarilo zhodiť a za aký čas...nech sa inšpirujem 🙂

jarmilacie
3. okt 2011

čaute.... aj ja by som sa chcela pridat som na materskej a po pôrode mi toho ešte dost ostalo nepripada mi to ako dieta ale ako zdravši štyl stravovania .CHcela by som sa pridat do sukromnej skupiny lebo si myslim že je to dobra motivacia to važenie a meranie len neviem ako sa tam dostat poradite?

zuzana0203
6. okt 2011

Ahojte, uz par dni studujem tuto temu a zacala som si upravovat jedalnicek podla Norbiho a za tyzden mam dolu 1kg. Velmi ma to potesilo, kedze jem co mi chuti a da sa povedat, ze v mnozstve sa neobmedzujem. Samozrejme som ovela striedmejsia a jem menej sladkosti, ale inak papkam vsetko. Pijem ovela viac vody ako doteraz. Este pohyb by som chcela pridat a verim, ze sa mi podari zhodit moje nadbytocne kila a najma udrzat si potom vahu. Knizku nemam a kedze zijem v zahranici, nemam ani moznost si ju tu kupit. Ale o mesiac pridu nasi, tak im dam za ulohu mi ju priniest. Bola by som rada, keby ste mi dovtedy poradili v par veciach, ktore mi nie su jasne.
Kolkokrat denne sa odporuca jest?
A ake mnozstvo masa/ryb/zemiakov/cestovin/ryze si mozem dat napr. na obed? Ja si davam maso a rybku tak 100-120g, zemiaky a cestoviny od oka, ale myslim, ze je nejake odporucane mnozstvo.
Takisto napr. ovocie - je tam obmedzenie - ked si dam na desiatu napr. jablko, je jedno ci jedno, dve alebo tri?
Potesilo by ma, ak by som sa mohla pridat k vam do sukromnej skupiny, lebo viem, ze v partii chudnucich to ide lahsie, clovek si moze vymenit skusenosti, receptiky a motivacia je ovela lepsia.

zuzana0203
6. okt 2011

Jaj a zle som sa opytala, nie kolkokrat denne sa odporuca jest, ale ake maju byt odstupy (ak maju nejake byt), medzi jednotlivymi jedlami. Ak som sa dobre docitala, jest by sa malo 5x denne.

vierka11111
8. okt 2011

Ahojte, obdivujem "závistlivo" vaše úspechy a tiež by som sa rada pridala. Neviem, či vydržím, ale začať by som chcela ... tak ako medzi vás? Budeme sa psychicky podporovať a tešiť z úspechov.

zuzana0203
9. okt 2011

Ahoj Vierka, vyskusaj, mne sa zatial dari, po 10 dnoch mam ubytok 2,5kg a pritom nie som vobec hladna. Len som vyhodila pecivo po 12hod. a tie ostatne zasady dodrziavam a som velmi prekvapena, ako rychlo to ide. Uvidime, ako to bude pokracovat. Pridaj sa ku mne, dievcata neodpisuju a ja potrebujem nejakeho "spolubojovnika".

bianka1
9. okt 2011

@zuzana0203 presne tak je tu velmi ,,mrtvo,, baby maju sukromku tak asi tam to ,,žije,, 😝 ja tiež som začala cca pred 3 týždnami a mám -3kg 🙂

kathrin6
9. okt 2011

Ahojte. Ja sa k vam tiez pridavam, len by som sa chcela spytat kde sa da zohnat ta kniha?alebo sa da aj niekde stiahnut?neviete nahodou?dakujem velmi pekne.

zuzana0203
10. okt 2011

Ahojte, konecne to tu zacina trosku ozivat. Ja po vcerajsom svokrinom obede mam opat minus na vahe. To asi preto, lebo som odolala a nedala si sladke. Ale nedalo sa, tak som sa napraskala na obed, ze uz nebolo miesto na kolac. No ale fakt som necakala, ze vaha pojde dole.
bianka1 - super ti to ide dolu. Ak sa mozem opytat, kolko kg by si potrebovala schudnut? Ja nutne 10kg, ale idealne by bolo 15kg.
kathrin6 - ja som dala mamine za ulohu zohnat knihu, dufam, ze to nebude vypredane. Ale dobra poznamka, ak sa to da niekde stiahnut, dajte vediet, lebo strasne rada by som si ju precitala co najskor. A napis ako sa ti dari, aby sme sa mohli navzajom podporovat.

martinka1981
10. okt 2011

Ahojte vospolok,
teraz na jesen by malo vyjsť vynovene vydanie knihy,takže ak budete kupovať spytajte sa či je to už to nove.Niektore potraviny su tam zaradne inak ako boli doteraz,takže si musim aj ja kupiť 😝

No a je pravda že sme v sukromke 😉 a tam debatujeme. Ak chcete napište šefke @elina313 😉

mariana0915
10. okt 2011

ahojte babulky 🙂 rozhodla som sa zacat s touto "dietou"kedže už som skoro širsia ako dlhsia ☹ najpr zhanam infosky ci to vobec pomaha a a tak tak sa pustim do toho a co sa tyka tej knihy nieje niekde aj na nete,,jednotlive stranky????? 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

mariana0915
10. okt 2011

@bianka1 važne to pomaha ?ja sa na nu chystam len zhanam infosky a tak 🙂

mariana0915
10. okt 2011

@kathrin6 no to aj by mna zaujimalo ci sa neda zohnat na nete aby som nebehala po knihkupectvach ale stiahla a vytlacila z netu .-)

bianka1
10. okt 2011

@mariana0915 ja nemám knihu 😉 na chladničke mám vyvesené potraviny ktoré dokedy možem jesť 🙂 dodržiavam to a fakt to funguje 😵

mariana0915
10. okt 2011

@bianka1 no super ja som nasla na mimibazare tiež taku starnku kancelatrskeho papiera a tiež rozmyslam že vytlacim a budem poctivo dodržiavat 🙂 ty si kedy zacala ??????a kolko si už dala dole samozrejme nemusism mi napsiat ak neches 😉

bianka1
10. okt 2011

@mariana0915 držím ju cca 3 týždne a mám dole 3kg-nehladujem,do 12tej si doprajem aj sladkosť 🙂 takže fajn

bianka1
10. okt 2011

@mariana0915 Môžeme jesť od 6,00 do 22,00 hod.

Môžeme jesť všetko, koľko nám chutí. O 12,00 hod končíme jesť Cukry a múku.

Od 6,00 do 15,00
Môžeme jesť všetko, koľko nám chutí. O 12,00 hod končíme jesť Cukry a múku.A po 15,00 hod nejeme zemiaky a ryžu.

Od 6,00 do 22,00
Môžeme jesť všetko, koľko nám chutí. Po 12,00 bez cukru a múky, po 15,00 bez zemiakov a ryže.

V noci telo spracováva tuky uložené v tele, lebo nemá po 15,00 cukor, múku, zemiaky, ryžu. V noci chudneme najviac.
Je vhodné mať o 11,30 – 12,00 prvý obed a o 14,30- 15,00 druhý obed.
Pamätajte na: pravidelnosť, Čas, 5 x strava, vytrvalosť, nehladovať, podporiť cvičením

(6,00 - 12,00)banán, Becherovka, likér, vyprážané strúhanka, lekvár, čokoláda, zákusky, cestoviny, aj do polievky, sladké nápoje, džús, ďatle, figy, fašírky, hranolky, chipsy, ľadový čaj, koláče, ovocné jogurty sladené, kakao s cukrom, knedle, krupica, kompóty, lekvár, lasagne, ochutené mlieko, bravčová masť, husacia, med, nanuky, zmrzlina, paštéty, pomazánky, ovocné polievky, ovocná ryža, kečup, strapačky, saláma, slanina, vyprážaný syr, šľahačka, šampus, ovocné šťavy, zemiakové guľky,..

(6,00 – 15,00)ananás, marhule, broskyne, egreš, fazuľa suchá, celozrná múka, cestíčko, graham, ryža, hrušky, lahôdková klobása, kukurica, kečup nesladený, majonéza, maslo, mandarínka, melón č, ž, mandle, orechy, mango, musly, nektarinky, pukance, puding - škrob zemiakový, plnená paprika, hráškový prívarok, pomaranče, slanina údená, syry tavené, semienka, tekvicové, smotana aj do kávy, šľahačka, tlačenka, tvaroh mastný, víno biele muškát, pivo, zemiaky, umelé sladidlo...

(6,00 – 22,00) aníz, artičoky, baklažán, bazalka, brokolica, bryndza, bravčové chudé, cesnak, cesnaková smotanová omáčka, cesnakový nárez, cibuľa, citrón, minerálka, čaj, cvikla, cviklový šalát, cukina, čalamáda, černice, čučoriedky, Coca-cola light, dyňa, divina, tvaroh nízko-tučný, fazuľa, fazuľka zelená, fanta - light, grep, gulášová polievka bez múky a zemiakov, hovädzie mäso, huby, polievka, chren, jablko zelené, jahody, jogurt biely, káva, kefír, kola -light, kokos, kapusta akákoľvek, karfiol, kareláb, kel, kôpor, kapor, kačica, klobása suchá domáca, kuracia polievka, kurča dusené grilované, prsia na brokolici, na ananáse, so syrovou omáčkou, lečo, langusta, mak, malina, mrkva, mlieko, morčacie mäso, olivy, paprika, aj v octe, šalát, paradajka, patizón, petržlen, pšeničné klíčky, šrot, praženica, vajíčko, párky - bez múky, sója, polievka mäsová, zeleninová, so smotanou, pstruh, redkvička, repa, ríbezle, ringloty, rasca, ryby, šalát, syr Ementál, Eidam, Parmazán, Feta, ovčí, smotana nízko tučná, sviečková, slivky, sezam, sója, kocky, fašírky, grécky šalát s Fetou, špenát, šošovica, šunka, teľacie mäso, tekvica, tvaroh nízko tučný, tuniak, treska, Tofu, uhorky, rýchlo kvasené, voda, vajcia, višne, víno červené suché, zajac, zubáč, zelenina, želatína,...

ovocie
skupina č. 3, všetky druhy ovocia.
skupina č. 2, ananás, marhule kyslé, broskyne, egreš, hrušky, mandarínka, melón žltý, červený, mango, nektarinky, pomaranče. Ak sú sladké, radšej jesť do 12,00.
skupina č. 1, zelené jablko kyslé, jahody, citrón, černice, čučoriedky, grep, kokos, malina, olivy, ríbezle, ringloty, slivky, višne.

Teda čo môžeme jesť večer

Zeleninová polievka bez zemiakov, múky, bez cestoviny. Môžeme ju zahustiť smotanou.
Mäsodusené, varené, na prírodno, zapečené so syrom tvrdým, s akoukoľvek zeleninou, bez hrášku a kukurice, so syrovou omáčkou, smotanou,
Ryby- na akýkoľvek spôsob,
Mäsová polievka, bez cestoviny, so zeleninou a mäskom, prípadne tvrdý syr,
Jogurty biele, ako príloha ku šalátom,
Pomazánky, bryndzová, tvarohová so smotanou, smotana, zeleninové, vajíčková,
Mlieko, acidofilné, kefír, sójové mlieko,
Víno červené suché, Pšeničný polystyrén ako náhrada chleba.
Tvrdý syr, šunka, klobása suchá, párky bez múky, sardinky, tuniak, šunka v aspiku,tlačenka, slanina,
Šaláty,zelenina, kapusta, cibuľa, grécky šalát, uhorkový so smotanou, šalát s tuniakom,
Vajcia, na mäkko, na tvrdo, plnené pomazánkou, praženica,
Falošná tatárska omáčka: smotana, 50 ml olej,2-3 malé lyžičky horčice, malá cibuľka na jemnučko, soľ, korenie – peper.

Večera:
- zeleninová polievka s kapustou a paradajkovým pretlakom,(ako Boršč) zahustená smotanou.
- V alobale zapečené mäso s paprikou, paradajkou, cibuľkou, olej, soľ, korenie
- Kuracie prsia na prírodno, zeleninový šalát, jogurt,
- Karfiol ako mozoček, smotana s horčicou, zelenina,
- Polystyrénový chlebík, bryndzová pomazánka s pažítkou, olivy,
- Kura zapečené na kyslej kapuste (pod aj nad kurčaťom - naporciované, nasolené, urobíme vrstvu kapusty, keď je napol hotové, polejeme smotanou s vajíčkom, soľ, korenie)
- Zeleninový šalát s tuniakom- Grilované kurča, obloha,
- Varené mäso na cibuľke a na červenej paprike,
- Paprikáš so smotanou,
- Prsia na ananáse
- Zapečené mäso na prírodno so syrom (tvrdým),
- Mäso na hríboch, na smotane,
- Mäso na prírodno so syrovou omáčkou,
- Grécky šalát, tvrdý syr,
- Mäsový vývar so zeleninou a mäsom z polievky,
- Vajcia na tvrdo plnené pomazánkou, zelenina, tuniak
- Kapustnica bez zemiakov
- Syrová roláda
- Ryby
- Hríby, /nie vyprážané/

zuzana0203
10. okt 2011

@martinka1981 a ty mas tu knihu? Je zaujimava? Ja sa uz nemozem dockat, kedy pride mamina a prinesie mi ju. Ale pravdepodobne teraz este nezozenie to nove vydanie.
@mariana0915 vitaj medzi nami. Ja osobne si myslim, ze aj bez knihy sa da chudnut, ved tie skupiny potravin su jasne kedy co mozes jest. Vyskusaj a uvidis a ak potom budes zvedava na knihu (na nete sa asi neda stiahnut), tak si ju kupis. Mne to zatial ide nad ocakavania dobre, no ale som este len na zaciatku, uvidime, co dalej.

martinka1981
10. okt 2011

@zuzana0203 mam ju ale ešte som ju neprečitala celu 😝 neako neni času,ale su tam rozpisane potraviny ktore su aka skupina. Na začiatku bolo fajn sa do toho pozrieť ked som nevedela alebo nebola ista čo sa kedy može.
ja som dala dole len 2 kila niekedy v juli som začala 😝 ale ja nemam velku nadvahu tak preto to ide ťažšie 😖 a jasne že nemam pohyb tak asi aj toto robi svoje.Ale vela bab čo sme v sukromke schudlo uplne krasne 😉

mariana0915
10. okt 2011

@bianka1 dakujem 🙂 no asi sa dam nato 🙂 aj ked budem musiet varit asi na 2X ☹ premna a pre deti +mm ☹

mariana0915
10. okt 2011

@zuzana0203
@martinka1981 babule a nejake take receptiky nemate ? ☹

martinka1981
10. okt 2011

@mariana0915 nemusiš variť na 2x. Len ked robiš mučne jedlo ty sa najedz do 12 tej a ked robiš neake mäsko,zeleninku so zemiakmi alebo ryžou tak možeš jesť do 15tej. Len pozor na zahusťovanie mukou,to je potom U3 teda do 12tej. 😉 Da sa to v pohode len to chce zvyk 😉